Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 08:06:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo  (Pročitano 61984 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC Wildfire S
Mislim uradila sta god mogu, kao sto i uradim svaki put kad sam u mogucnosti; nahranila, dala vodu, zvala drustvo koje stiti zivotinje da dodju po nju ako je povrijedjena, dala pare, hranu, za bolesno kuce/mace ..
A i udomila bih neko da vec nemam zivuljku u kuci.

ma buci buciiii !! kuce mace mave bovesne a tako svatkee awww mmmmm  Smile

Smile Jel' ti imaš neki napad, nešto?   Smile

Dakle tema je samoubistvo, pustite se sad lutalica.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 02:37:46 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Samsung Galaxy S III
Ma ja to da ukazem na nepovezanost i odstupanje..

iako se to da povezati, npr.. mala kuca maca.. izvrsava samoubistvo.. Spektakularno!

Edit by Goa: Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 04:20:57 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Imamo pravo na taj cin.  Ako vidis da ne mozes da resis situaciju, ako vidis da tvoj zivot nema poente niti ces uspeti u bilo cime, onda sta ti drugo preostaje?

Samoubistvo je nesto najteze i najlakse.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Imamo pravo na taj cin.  Ako vidis da ne mozes da resis situaciju, ako vidis da tvoj zivot nema poente niti ces uspeti u bilo cime, onda sta ti drugo preostaje?

Samoubistvo je nesto najteze i najlakse.

Ne, ne i ne sve dok ima ikakvih izgleda da se stanje reši.  Samoubistvo nije rešenje ničega. Možda za nekog umirućeg starca od preko 70 ali za mlade ljude ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Samsung Galaxy S III
Pojedini ljudi su zapanjujuce pogresno nasadjeni. Nihova psiha je previse kompleksna, misli vecito negativne. U zivotu jednostavno nemaju srece, niti poseduju kakve specificne talente po kojima bi se isticali ili uspeli u nekom polju, sebe pronasli / definisali. Praznih su dusa, iscedjenog optimizma i obesenih pogleda oivicenih tamnom bojom patnje. Njihov svet je prisiljeno monoton i jednosmeran. Za njih ne postoje alternative, mogucnosti i nadanja. Sve je u napred osudjeno na gresku jer oni nemaju snage i volje za korakom, jer u svemu vide samo ono lose, a bas to lose u njihovim pogledima izgleda odvratnije nego sto zapravo jeste. U nicemu ne vide lepotu, niti se trude da je zapaze. Lepota je za njih sinonim za nedostiznost, zavidnost, nepravednost i dosadu.

Njihova dusa je mrtva, telo prazno i ruzno. Kako zaliti smrt nekoga ko je vec odavno mrtav, ko se rodio poluziv i vremenom sve vise tonuo u ponor sopstvene realnosti. Njegova smrt je olaksanje, sloboda i spas.

Do tih ljudi ne dopiru reci, saveti, predlozi, niti bilo kakva vrsta pomoci. Cak sta vise, svaki pokusaj da im se pomogne dozivljava se kao snazan pritisak na njihov ionako izranajvan um , te se refleksno odupiru, bore protiv pomoci, identifikujuci je kao dodatnu dozu nezasluzenog bola.

I tako bol za bolom u tom neprekidnom prezivljavanju agonije zivota, iz dana u dan, iz godine u godinu, sve dok se prag izdrzljivosti i tolerancije samog sebe ne popuni do vrha. Onda, tek tako, kao sudbinom zapisano, dodje i taj dan odluke, dan velikog izbora.

Neki zaplesu sa bolom, igraju se njim i na taj nacin olaksaju sebi muku. Kaznjavaju se namerno, svesno i zeljeno. Vremenom nauce da uzivaju u tome. Sklapaju sporazum sa bolom. Nazalost i ta igra ima svoj kraj.

To su ljudi koje i sami prezirete! To su ljudi od kojih bezite, koje izbegavate i za koje nikada nemate vremena. Ljudi koji vam ni po cemu nisu bitni, niti u njima vidite bilo kakvu korist. Mrzite ih, osudjujete i gnusate se njihovog prisustva.

Zasto ih onda zaliti ? Zasto ih onda lagati ?

Oni moraju biti mrtvi jer njihovo postojanje nema smisla, kako za njih same, tako i za celi svet.

Samoubistvo je velicanstveno delo njihovog zivota i kao takvo najlepse i najbolje, zapravo remek - delo.

Umesto za zivot, oni imaju talenta za smrt.

Slava im.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Ovo je demokratska zemlja, svakom je dozvoljeno da priča šta misli. Međutim sa gore iznetim stavom se ne slažem. Na samoubistvo pomišljaju depresivni ljudi. A ljudi su depresivni iz nekih razloga na koje se najčešće može uticati podrškom ako su u pitanju problemi, prozakom ako pored problema postoji i hemija mozga koja pravi krizu. Gurnuti nekog dublje u beznađe je pogrešna premisa.

Na ovom forumu postoji već nekoliko osoba koje su se sa sličnim bezobzirnostima ustremljivale na ljude kojima je trebala podrška da plivaju. Oštro se suprotstavljam  tim bezobzirnim i beskrupuloznim savetima tipa:
"Skoči možda znaš da letiš!"

Nema lakih rešenja, većina samoubica ne žele da se ubiju nego da blagiovremeno dobiju pomoć. Ako neko iz okoline nije dobio pomoć na vreme možda bi i mi u ogledalu trebali da potražimo senku na svojoj savesti.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 16:11:07 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia Lumia 930
E, sad, imam drugaricu (iz istog smo odeljenja), za koju mi je profesor veronauke rekao da ima suicidne misli. Ja ne idem na veronauku, pa sam proverio i sa drugim profesorom (veronauke) koji joj predaje, i on je potvrdio mišljenje. Pitao sam i svog prijatelja, momka koji je četvrta godina psihologije (povremeno predaje veronauku kod mene u školi), i on se slaže sa tim.
Ona po rukama ima ogrebotine, za koje tvrdi da ne zna odakle su se stvorile.
Živi sa majkom.
Otac i deda su joj kriminalci.
Ima dve polusestre, i očuha (sa kojima živi).
Kada sam s njom pričao o tome - poricala je.
Ne znam da li ima suicidne misli stvarno, ili to "vide" samo prof. veronauke, pošto niko drugi na to nije obraćao pažnju?
Još da napomenem da sluša metal, tako se i oblači. Ima sasvim prijateljski stav prema ljudima koji su iskreni prema njoj.  Izlazi, komunikativna je. U nedoumici sam. Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 15:54:07 od Winex »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Tvoja drugarica objektivno ima mnogo teškoća u životu i nesumnjivo oseća veliki bol u duši. Često takve osobe doživljavaju olakšanje kad taj unutrašnji bol i patnju pretvore u fizički samopovređivanjem.

Tvoja drugarica verovatno nije ni blizu samoubistva, ali je ovo o čemu govoriš jasan signal potrebe da joj se pomogne. U ovom momentu najbolje joj može pomoći dobro društvo (NIKAKO droga ili kriminalci). Pomoći će joj aktivnosti izvan kuće kao što su recimo sport, muzika, honorarno zaposlenje.

Naravno na znake koje ona pokazuje treba da reaguje i psiholog i pedagozi i pomenuti katiheta u saradnji sa parohom, ali obazrivo. Nikako ne bi valjalo da se u pomenutoj prenapregnutoj porodičnoj situaciji stvari još više zakomplikuju, već naprotiv da se relaksiraju koliko je to moguće.

Tvoja drugarica treba da se opredeli za školu koja će joj što pre dati posao i da se fokusira na sopstvenu budućnost bez oslanjanja na roditelje.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 16:10:07 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Samsung Galaxy S III
Ovo je demokratska zemlja, svakom je dozvoljeno da priča šta misli. Međutim sa gore iznetim stavom se ne slažem. Na samoubistvo pomišljaju depresivni ljudi. A ljudi su depresivni iz nekih razloga na koje se najčešće može uticati podrškom ako su u pitanju problemi, prozakom ako pored problema postoji i hemija mozga koja pravi krizu. Gurnuti nekog dublje u beznađe je pogrešna premisa.

Na ovom forumu postoji već nekoliko osoba koje su se sa sličnim bezobzirnostima ustremljivale na ljude kojima je trebala podrška da plivaju. Oštro se suprotstavljam  tim bezobzirnim i beskrupuloznim savetima tipa:
"Skoči možda znaš da letiš!"

Nema lakih rešenja, većina samoubica ne žele da se ubiju nego da blagiovremeno dobiju pomoć. Ako neko iz okoline nije dobio pomoć na vreme možda bi i mi u ogledalu trebali da potražimo senku na svojoj savesti.

To je neistrazeno polje psihe i razlog samoubistava je uglavnom onaj koji se nagadja, nakon te neke jebenoteorijskopsiholoske analize situacije u kojoj je zivela osoba i kakav je karakter bila, a ne onaj stvaran koji je sama osoba osecala, a koji mozda ni sama nije razumela. Tako da se meni malo povraca kada citam te izlizane-psiho-savete kojih se konkretno ti pridrzavas.

Osoba koja namerava da se ubije, to ce uraditi, makar joj ti pricala 24h o tome kako je zivot lep ili joj davala savete da treba da radi negde, da se posveti sportu, prirodi... i ostala sranja. Ta prica prolazi bas kao i religija, kod osoba koje su sklone sugestiji, a samoubice obicno nisu taj profil.

I nema potrebe da kiselom demokratijom opravdavas postojanje mojih misli.

@Winex

Delis ucinicu sa njom i znas da su joj otac i djede krimosi ?  Smile Gangsteri ?

Ako prica stoji, po mom misljenju radi se jednoj obicnoj goth fazi, meni licno simpaticnoj. Nema to nikakve alarmantne veze sa sklonoscu za samoubistvo ili depresijama. Devojka je samo malo zrelija i drugacija od svojih vrsnjaka i priklonjena jednom, opet po meni, zanimljivom goth pogledu na zivot, karakteristicnom za emotivne, inteligentne i kreativne mlade ljude. Nalazi se u jednoj mracnoj izolaciji, gde joj trenutno prija mrak i bol. Ponekad se zakljuca u sobu i ziletom reze svoju kozu, uzivajuci u tom velicanstvenom cinu, ciju lepotu mnogi nikada nece osetiti, a samim tim ni shvatiti. Vrlo verovatno da nije sama u tome, vec da slicnu strast deli sa drugaricama ili cak momkom. Uglavnom, nista opsano. Divna devijacija odrastanja..
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 16:44:02 od Black_Pirate »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Mogu da pretpostvim da si imao lično tragično iskustvo kad na ovako agresivan način želiš da negiraš vis vitalis.

Da, ponekad ni sve što možemo da učinimo ne bude dovoljno i to ostavi ili tugu ili bes kod onih koji su ostali. Ali apsolutno nije tačno da ni jedan potencijalni samoubica ne može biti spasen. Kao što sam na samom početku ove teme rekla često se nezrele, mlade osobe nađu u tom mraku, a njima se može pomoći ili ih se može potopiti svojim silnim stavom.

Jedan neizlečivi samoubica ne dokazuje bezizglednost svih depresivnih.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 08:06:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.