Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 18:08:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo  (Pročitano 61828 puta)
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N-shurnaest
Niko nije rodjen depresivan , sjeban , sa nadvijenim crnim oblacima to se postaje jer nije u ljudskoj prirodi.
Za sve postji reshnje a i  za sagledavanje stvari iz drugachijeg ugla nije potrebno puno.
Ne razumem ljude koji veruju da je ubistvo izlaz ili spasenje za one koji su skloni suicidu.
Zashto se sam truditi oko svoje smrti kad je to najsigurnija stvar na kraju krajeva i ako ne dodje ranije vreme tje biti dzelat svakome. To je tako nepotrebno. Smrtnost je sama po sebi vetj dovoljna.
Sve shto treba je odluchiti shta raditi sa vremenom koje ti je dato, koje imash.
To da teorija kako je neko predodredjen da umre su ustvari chista Emo kvazi idologija puna govana. (pogledati mi potpis)

A zashto....

Da li pustiti nekog da se ubije ili mu pomotji i sprechiti ga je svakako i moralno pitanje, ako drzite do sebe da ste moralna bitja!
Jer nadam se da tje se vetjina sloziti mi smo povremeno i astronomska i zooloshka bitja (goveda  Smile) pa i botanichka ali smo uvek i neprekidno moralna, bar ja shvatam da bi to tako trebalo da bude.
A svako ponaosob po urodjenom etichkom kompasu (instinktu) zna kada radi dobro, a to nisu nichije zakonitosti ni zakoni , nikakave zapovesti i zahtevi. Etika je starija od religije, to nikad ne treba zaboraviti i ako niste prepadnici nekakve sekte i ne propovedate neshto, radite uvek kako vas taj kompas usmerava.

Ja mislim da ljudi generalno umaju jednu loshu sklonost tj. naviku a to je gledaju stvari na osnovu trenutnih posledica.
Sve shto mi radimo, chinolo se to nama dobro ili loshe, posledice toga se shire i umnozavaju na tako fine nachine da se na kraju mogu uravnoteziti, a posle toga se sve destabilizuje jer je proces jebeno trajan, dakle stalan. Tako funkcionishu stvari na nama poznatom svetu.
Imati i stav na osnovu trenutng je apsurdno, kamo li oduzeti sebi zivot ili dozvoliti nekom da se ubije zbog depresije i ostalih kuraca.

Zato sam napisao da ste g... ko  q.... Da ne ispadne da trolujem temu tek tako.  Smile

Edit by Goa: Eto, vidiš kako umeš da napišeš kvalitetan post i da se držiš teme kad hoćeš.  Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 19:32:08 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 1800
hoce li neko vec  jednom da se ubije , pochinje da biva dosadno  Smile Smile

Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Sto se tice samoubistva... nisu svi vredni spasavanja...
Ako je neko vredan, onaj odozgo (ili odozdo) posalje nekoga da ga spasi...

« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 19:48:35 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Samsung Galaxy S III
@WarBoss, ovim putem ti se obracam sa zahtevom da ovaj sukob mozemo nastaviti privatno

Deo post-a obrisan. Takođe bi mogao malo manje da vređaš ljude.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 20:04:39 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
gledala sam ozbiljno bolesne a i depresivne ljude i mlade i stare .. to su jezivi prizori.. tacnije to su prizori praznine i nistavila i ti kompletno jednu osobu moras pre ili kasnije da anuliras jer od nje vise nema ni tracka zivota. Ljudi se gase i gase i naposletku se ugase, da li od mentalnog stanja ili dignu ruku na sebe. U svakom slucaju mi se cini da su se spasili i da su svoje bliznje spasili tog uzasnog svakodnevnog gasenja i nestajanja.

Super je kada lekovi pomazu i kada su osobe dovoljno snazne da se oupru ili kad je tok bolesti milostiv prema pojedincu. U svakom drugom slucaju to su jezive sudbine. I ma koliko bila protivnik oduzimanju zivota samome sebi, negde u nekom kutku svesti mogu da spoznam taj kurslus i da mozda cak i razumem taj poriv kada je covek u bezizlaznoj situaciji. Isto i sa neizlecivim bolestima ciji se izhod vec zna, a muce i telo i duh do neprepoznatljivosti. Eutanazija je po meni jedna jako milostiva stvar i velika je steta sto kod nas ljudi ne mogu da odu sa ovoga sveta bez mucenja i strahote o celu porodicu.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 20:10:44 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC Wildfire S
Black_Pirate
Warboss

Bez prepucavanja  Smile
Niko nije dužan da čita vaše privatne gluposti.

Vratite se temi.

Edit:
Na zahtev autora blog-a, obrisan post s link-om.

gledala sam ozbiljno bolesne a i depresivne ljude i mlade i stare .. to su jezivi prizori.. tacnije to su prizori praznine i nistavila i ti kompletno jednu osobu moras pre ili kasnije da anuliras jer od nje vise nema ni tracka zivota. Ljudi se gase i gase i naposletku se ugase, da li od mentalnog stanja ili dignu ruku na sebe. U svakom slucaju mi se cini da su se spasili i da su svoje bliznje spasili tog uzasnog svakodnevnog gasenja i nestajanja.

Super je kada lekovi pomazu i kada su osobe dovoljno snazne da se oupru ili kad je tok bolesti milostiv prema pojedincu. U svakom drugom slucaju to su jezive sudbine. I ma koliko bila protivnik oduzimanju zivota samome sebi, negde u nekom kutku svesti mogu da spoznam taj kurslus i da mozda cak i razumem taj poriv kada je covek u bezizlaznoj situaciji. Isto i sa neizlecivim bolestima ciji se izhod vec zna, a muce i telo i duh do neprepoznatljivosti. Eutanazija je po meni jedna jako milostiva stvar i velika je steta sto kod nas ljudi ne mogu da odu sa ovoga sveta bez mucenja i strahote o celu porodicu.
Naravno, po meni, eutanazija je sasvim opravdana.

S druge strane, ljudi koji boluju od depresije (baš boluju), kao i od nekih bolesti zavisnosti... da li je to opravdano samoubistvo?
Kao što je prisustvo hladoće i zime ustvari nedostatak toplote... tako i ovo može biti nedostatak ljubavi, podrške...
... ponekad mi se čini da su ljudi oko njih dosta krivi.

I naravno samoubistvo trećeg stepena... kukavičluk, beg od truda, odgovornosti... itd.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 20:23:32 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N-shurnaest
Naravno da je eutanazija milostiva.
Ljudi su zaboravili kako se umire.
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
HTC Wildfire S
Naravno da je eutanazija milostiva.

I dostojanstvena.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Aman bre, najveći broj pokušaja i uspelih samoubistava vrše deca od 15 do 19 godina koja su samo privremeno u konfuziji i krizi, koja još ne znaju da reše životne situacije i beže na taj način i kojima u tom momentu slabosti niko nije pružio ruku da ih iščupa.

A vi pišite gluposti i podržavajte

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
pa sta da ti kazem, ne znam, to nedostatak ljubavi, paznje .. nisam pametna. Sve zavisi, znam i jedne i druge primere. To je bolest i moze da bude opaka kao i svaka koja te na kraju ubije. Kad se izoblicis i ugasis, zasto bi obitavao na ovom svetu kao neko neprepoznatljiv samom sebi, a kamoli ljudima oko tebe.. prosto kod depresivnih teskih stanja ti nemas izbor, jer ne mozes racionalno da mislis i onda nije bitno da li si ti slucaj koji ce se izvuci ili ne, kad onaj koji to gleda sa strane uvek moze da kaze - to je bolest koja pomuti um, on/ona nije svestan da u stvari treba i zeli da zivi. A sta ako ne zeli? Jbg i to je odluka, zdravi ljudi donose glupe odluke svakodnevno. Ode da skace bandzi pa ostane uslogiran do kraja zivota, ili skoci sa padobranom pa mu se ne otvori.

Po meni, to je odluka i svako na nju ima pravo bez obzira sta posmatrac o tome misli. Gospodari smo svojih zivota to je jedino izvesno. Osim kad ne mozemo da razmisljamo i takvo stanje je permanentno i lekovi ne pomazu. Pa jesmo li onda i dalje ljudi? Ja mislim da ne i volela bih da me ubijete molim vas ako poludim, hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 18:08:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.