Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li da ostajemo zajedno?

Glasanje završeno: 27. Avg 2004, 03:04:34

Da
0%  (0)
Ne
57.1%  (4)
Ne znam
42.9%  (3)
Ukupno glasova: 7
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: --СА или БЕЗ Црне Горе??? --  (Pročitano 21224 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Pre sam voleo CG,sve je bilo ok ali posto oni imaju negativno misljenje o nama,sta da se radi? :anger:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 60
Citat: Filip_Apatin
Pre sam voleo CG,sve je bilo ok ali posto oni imaju negativno misljenje o nama,sta da se radi? :anger:

A srbi o nama. uvijek negativno. ne sjesam se i ne poznajem nikog iz srbije ko ima lijepo misljenje o cg
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 664
Ne kaže se "lijepo" nego lepo! Smile
IP sačuvana
social share
Velike uspehe čovek postiže uz ogromnu količinu energije, ali i uz određenu dozu opuštenosti
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
U srpskom jeziku se kaze i "lijepo" i "lepo" isto kao sto se kaze "bijelo" i "belo" ili "mlijeko" i "mleko" itd . Sto se mene licno tice, na prostoru bivse SFRJ (sa izuzetcima Slovenije i Makedonije) se govorio samo jedan jezik a to je srpski  sa razlicitim narjecjima :yes: . Ne treba se odricati ni jedne rijeci vlastitog jezika ma kako ona beznacajna naoko bila jer svaka ta rijec obogacuje jezik.
Uostalom evo nesto malo o jeziku i kako se odnositi prema njemu.
Pisano je davno ali kao da je pisano za danasnje vrijeme i vrijednost ovih rijeci se tek danas nabolje vidi.

Zaveštanje Stefana Nemanje o jeziku
Reč Stefana Nemanje (oca Simeona) izgovorene na samrtničkoj postelji, koje je zapisao njegov najmlađi sin Rastko, Sveti Sava (iz knjige Zaveštanje Stefana Nemanje pisca Mileta Medića)
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. A šta je narod - izgubi li jezik, zemlju, dušu? Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. Bolje ti je izgubiti najveći i najtvrđi grad, nego najmanju i najneznatniju reč svoga jezika. Zemlje i države ne osvajaju se samo mačevima, nego i jezicima. Znaj da te je tuđinac onoliko osvojio i pokorio, koliko ti je reči potkrao i svojih naturio.
Narod koji izgubi svoje reči prestaje biti narod. Postoji, čedo moje, bolest koja napada jezik kao zaraza telo. Pamtim ja takve zaraze i morije jezika. Biva to najčešće na rubovima naroda, na dodirima jednog naroda s drugim, tamo gde se jezik jednog naroda tare o jezik drugog naroda. Dva naroda, milo moje, mogu se biti i mogu se miriti. Dva jezika nikad se pomiriti ne mogu. Dva naroda mogu živeti u najvećem miru i ljubavi, ali njihovi jezici mogu samo ratovati. Kad god se dva jezika susretnu i izmešaju, oni su kao dve vojske u bitki na život i smrt. Dok se god u toj borbi čuje i jedan i drugi jezik, borba je ravnopravna, kad počinje da se bolje i više čuje jedan od njih, taj će prevladati. Najposle se čuje samo jedan. Bitka je završena. Posle izgubljenog jezika nema naroda. Znaj, čedo moje, da ta bitka između jezika ne traje dan-dva, kao bitka među vojskama, niti godinu-dve, kao rat među narodima, nego vek ili dva, a to je za jezik isto tako mala mera vremena kao za čoveka tren ili dva.
Zato je, čedo moje, bolje izgubiti sve bitke i ratove, nego izgubiti jezik. Posle izgubljene bitke i izgubljenih ratova ostaje narod. Posle izgubljenog jezika nema naroda. Jezik je, čedo moje, tvrđi od svakog bedema. Kad ti neprijatelj provali sve bedeme i tvrđave, ti ne očajavaj, nego gledaj i slušaj šta je sa jezikom. Ako je jezik ostao nedirnut, ne boj se. Pošalji uhode i trgovce neka duboko zađu po selima i gradovima i neka samo slušaju.
Tamo gde odzvanja naša reč, gde se još glagolja i gde se još, kao stari zlatnik, obrće naša reč, znaj, čedo moje, da je to još naša država, bez obzira ko u njoj vlada. Carevi se smenjuju, države propadaju, a jezik i narod su ti koji ostaju, pa će tako osvojen deo zemlje i narod kad-tad vratiti svojoj jezičkoj matici i svome matičnom narodu.

A sad vam evo i nesto o tome kako se treba postovati srpsko-crnogorska tradicija i kako su se nasi pretci borili za slobodu.  

Zavet potomcima
Čuvajte svetu uspomenu i poštovanje prema velikanima naše slavne prošlosti. Volite se, čuvajte obraz i borite se za svoju zemlju i narod, za svoju Otadžbinu, časno i pošteno, kao što smo se mi borili i izborili. Borite se za slobodu i nezavisnost svoga naroda, jer bez izvora nema vode, niti života bez slobode. Ponašajte se humano i ljudski, a svoje potomstvo učite: nikad kao neljudi - uvek samo kao ljudi; zemlja je srećna ako na nju nije pala suza srama, a njiva na kojoj je grob pretka ne prodaje se. Ne činite nepravdu i zločin prema drugima, svoje čuvajte a tuđe ne otimajte, jer je čovek i narod slobodan ako ne ugrožava drugog čoveka i drugi narod. Činite sebe i ostale srećnima, jer samo srećan čovek sreću stvara, a nesrećan čovek nesreću stvara. Ne odvajajte se od svoje istorije, sačuvajte svoje mitove i legende, ne cepajte tapije vaših predaka, ne odričite se nasleđa, svetlih likova i imena slavne prošlosti, ne udaljavajte se od naših oltara i ne odričite se velikih i svetlih datuma i praznika, ne dajte da vam lome krstove i badnjake, slavite velike događaje i budite ponosni na svoju Otadžbinu, da bi se i ona ponosila sa vama, stoji u „Zavetu ratnika oslobodilačkih ratova Srbije i Crne Gore od 1912. - 1918. godine potomcima“.

Kada ce vec jednom ljudi u Srbiji i Crnoj Gori shvatiti da su jedan narod (srpski) i da imaju zajednicke interese bilo koje vrste (ekonomske, nacionalne, politicke itd) i da se u skladu sa tim trebaju i ponasati. Ja sam porijeklom Crnogorac i imam crnogorsko prezime ali se osjecam i deklarisem kao Srbin jer to i jesam. Prije rata sam sa ogromnim ponosom pricao o Crnoj Gori i ljudima koji tamo zive i ponosio sam se svojim crnogorskim porijeklom ali otkako je ona lopuza Milo  Smile  :punch:  (da bog da mu se sjeme zatrlo) pojavio i preuzeo vlast i od jedne casne drzave napravio leglo najveceg kriminala u Evropi i otkad su ga mnogi Crnogorci podrzali u tome skoro da se stidim svog porijekla. Jos uvijek cijenim i postujem sve one casne i postene ljude i patriote u Crnoj Gori koji znaju kuda ih vodi spomenuti Milo i koji se bore protiv toga koliko mogu. Oni su ti koji se trude da koliko-toliko isprave los imidz Crne Gore i kod nas i u svijetu i vjerujem da ce doci vrijeme kada ce razum prevladati i kada ce se opet vratiti sve one vrijednosti u crnogorsko drustvo po kojima je Crna Gora bila poznata i cuvena oduvijek. Dovoljno je samo prisjetiti se zadnje afere u Crnoj Gori oko imena jezika pa da se covjeku smuci od cinjenice koliko daleko su neki ljudi spremni ici zarad licnih interesa i ko zna cega jos.
Sa druge strane situacija nije nista bolja ni u Srbiji koja je takodje postala stjeciste i leglo kriminalaca najgore vrste, gdje su takodje zaboravljene i pogazene one najsvjetlije tradicije srpskog naroda. Tacno je ono sto kaze Bajadk u vezi prodaje nasih politicara Hagu, tacno je da su se Srbi generalno (tu mislim i na nas iz Republike Srske) srozali prilicno nisko a tome srozavanju najvise doprinose nasi jebeni politicari koji se prosto utrkuju u tome kako da sto vise ponize svoj narod a sve zarad licnog interesa i materijalne koristi. Pa se tako srbijanski i crnogorski politicari izvinjavaju po okolnim zemljama (Hrvatska i BiH) kao da smo u najmanju ruku mi Srbi zapoceli secesiju i rat u bivsoj SFRJ (otkad se to zrtva treba izvinjavati dzelatu) a ovi nasi u Republici Srpskoj se utrkuju da se pojave na ceremonijama postavljanja kamena temeljaca za dzamije ili otvaranja istih na mjestima na kojima su bile ali i na mjestima gdje ih nikad prije toga nije bilo.
Najjednostavnije receno, svi smo mi jedan narod, srpski narod, i kao takvi se moramo medjusobno postovati, pomagati i drzati se skupa u nastupu prema trecim licima ili narodima. Trebamo vratiti dostojanstvo koje smo oduvijek imali a koje nam stranci gaze svaki dan na svakom koraku. Najzalosnije od svega je to sto ga mi sami nekad vise gazimo nego ti isti stranci a dokaz za to su i diskusije i prepucavanja poput ove.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 664
Do nedavno u našoj zemlji zvanični jezik je bio Srpkohrvatski. Ne znam da li su gospoda političari nešto promenili u vezi sa tim ili je ostalo isto.
IP sačuvana
social share
Velike uspehe čovek postiže uz ogromnu količinu energije, ali i uz određenu dozu opuštenosti
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
srbi o nama. uvijek negativno. ne sjesam se i ne poznajem nikog iz srbije ko ima lijepo misljenje o cg

A vi onda nemojte tako da se ponasate prema svojim gostima u CG i nemojte tako da se kurcite po BGD pa nece ljudi imati takvo misljenje o vama kakvo imaju.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Ja već godinama nisam išao u CG baš zbog stava koji imate .. prema gostima .. možda ste ga imali .. pa je stvar sada drgačija .. ali kada se jednom izgubi poverenje korisnika ili potrošača teško se vraća .. ma šta uradili ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Ja ne mogu da budem ravnodusan prema Crnogorcima,jer imam rodbinu tamo nije ni njima bas lako
I priznajem da volim CG i zelim da imam kucu tamo samo da im dodju bolja vremena(kad Milu vidimo ledja)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Svaki put kad sam isao nadje se neki kreten iz cista mira da dobacuje i prebacuje za moju ekavicu... alo ja sam za njega gospodin gost od koga on i njegova drzava zive..treba u dupe da me ljubi kad me vec muci razjebanim hotelima i nemanjem vode...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 60
Citat: SerbianFighter
Citat
srbi o nama. uvijek negativno. ne sjesam se i ne poznajem nikog iz srbije ko ima lijepo misljenje o cg

A vi onda nemojte tako da se ponasate prema svojim gostima u CG i nemojte tako da se kurcite po BGD pa nece ljudi imati takvo misljenje o vama kakvo imaju.

A i VI ratnoce mislite da ste nesto, ma daj ne sprdaj se. kad ste takve junacine sto nas kroz beograd ne ustrojite. Kako si smijersan ratnice.

Treba bi ti to ime da promjenis u Serbian Salesman ili tako nesto
Sramota
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.373 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.