Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Руска војна база у Србији  (Pročitano 78499 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ne, samo mi Putin reko da vam salje lekara, veli, slabo mu nesto radite i niste jos ni nasli livadu za bazu a kamoli da ste poceli da kopate temelje  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
@Maradicu,sta si tolko zapeo za tog Raspucina... ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Па ако је могао да лечи малог руског царевића можда може да помогне и овим нашим професионалним и обученим чекачима руских тенкова и градитељима руских база, што су у сталном контакту са Путином  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jun 2009, 03:30:13 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Mislim da je Raspucin imao atribute da zadovolji i rusofile i rusofobe, za svakog ima... bogato!  Smile

Eno ga u formalinu (valjda) - ceo, otis'o na aukciji za 2000 000$!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Eno ga u formalinu (valjda) - ceo, otis'o na aukciji za 2000 000$!  Smile

To ga Maradic toliko platio da ga zelja mine .
IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Na zalost , gresite i ti Ghost i ti Danilobg .

Svi TK sistemi u Srbiji pre dolaska Cobija su bili Simensovi i nesto americkih ( JT-jeve centrale ) , ili domaci , ali razvijeni u saradnji sa Simensom . .

U WWII najbolji dil je ponudjen Kraljevini Jugoslaviji , upravo zbog WWI i Hitlerovog straha od srpskog vojnika i onoga sta su ucinili u WWI . I onda dodju britanski i agenti KGB-a i podbune narod , i sruse pakt . A lepo smo mogli da sedimo mirno na dupetima , i pustimo ostale da se snalaze kako znaju . Sta je falilo Bugarima sto su docekali kraj rata kao saveznici Nemaca , odrzavali fiktivni pokret otpora , pa se okrenuli protiv Nemaca cim su Rusi stigli . A ratovali su za Nemce dotle po raznim ratistima . Mi ne bi smo morali da ratujemo za njih uopste . Trazili su samo prolaz i dva rudnika , Borski i rudnik boksita u Mostaru . Zemlja bi ostala cela , vojska i narod nedirnuti . A nista nas ne bi sprecilo da , kada se rajh slomi , predjemo na drugu stranu . A nista ne bi smo izgubili ni da je pobedila Nemacka .

Da smo nastavili putem kojim je Srbija isla do Milosevica , mi bi smo bili glavni eksponent nemackih interesa na Balkanu , podrzali bi nas umesto Hrvata , granica bi nam sad bila na Plitvicama , i imali bi smo Kosovo .

Na zalost , dosao je Cobi , koji je resio da se oslanja na SSSR koji se raspadao , i na Francusku koja ima preko 50% muslimalskog stanovnistva . Jer , oni su nasi tradicionalni prijatelji . Bez obzira sto je znao da u politici nema prijatelja . Rezultat znamo . Da se oslonio na Nemacku , SAD , i pri tom zadrzao dobre odnose sa SSSR , odnosno kasnije Rusijom , gde bi nam bio kraj . Na zalost , nije izabrao taj put , i tu smo gde jesmo .

Jos jedna vazna stvar , on uopste nije pokusavao da stvori nacionalnu drzavu , Srbiju . On je pola vremena utrosio pokusavajuci da sacuva SFRJ . Mozda bi mi i dobili podrsku Amerikanaca i bez Nemaca , ali smo imali problem sto oni nikako nisu mogli da shvate sta hocemo , jer smo branili drzavu koja se raspadala , umesto da stvaramo svoju drzavu i jasno se odredimo cije ce mo interese zastupati . Ako su u nekim trenucima i pomisljali da bi mogli da odigraju na nasu kartu i podrze nas , to nisu mogli da urade , jer nisu shvatali sta hocemo . Hrvati , Slovenci i svi ostali su jasno hteli svoje drzave , imali jasan cilj i sa njima su znali sta hoce i na cemu su .
Odmah da ti se zahvalim na strpljenju da malo sire Danilu objasnis ulogu Francuske u WWI u odnosu na mene jer sam ja bio ubedjen da je to vec svima jasno i bilo mi je glupo ponavljati.... Mada verujem da je i iz one moje jedne recenice nesto shvatio..... jer nije to vise ponavljao...
Sada smo videli da sam ja pogresno uveo Francusku u igru jer ti smatras da su nam Nemci bili prirodni.. necu taj termin jer ga pogresno tumacite... ispade da pricamo o braku a ne o saveznistvu....
 Stambolic!? Siemens!?
Reci mi gde je u celoj prici Alcatel Pupin, povelika fabrika u Zemunu.... Tada su u Srbiji Francuzi drzali telekomunikacije......
Moje misljenje, koje moram da ponovim, je da to sto pokusavate, okrivljujuci jednog coveka za situaciju da Srbija nije imala PRAVE saveznike sigurno nece dovesti do realnog shvatanja tadasnje situacije...
Nemackla je bila motor raspada SFRJ... Inicijator svega na politickom planu, normalno uz Vatikan.  Prirodno se oslanjala na svoje saveznike iz prethodnih vekova i prethodnih ratova: Hrvate, Slovence, balije, siptare... potpuno isto kao i na Italijane, Madjare itd... Svima, koje sam pomenuo iz SFRJ, je tokom rata prodavala ili besplatno slala naoruzanje, instruktore i opremu.... i ... medju prvima ih priznavala!

Ta ista Nemacka koju ti vidis kao saveznika!

Njoj je bio interes da pokaze svoju snagu posle ujedinjenja i da u trenucima dok USA podrzavaju celovitost SFRJ dokaze da Evropa moze sama da vodi neke poslove na svojoj teritoriji... Prve misije iz EU, u belim Fiatima Tipo su bile rezultat toga. Priznanje Hrvatske, mimo volje svih clanica EU, je samo jedan, sitan, dokaz Nemackog truda da se pokaze i dokaze u svojoj liderskoj poziciji.
Mnogo kasnije, kada su u USA videli kuda to sve vodi, koliko navode vodu na svoju vodenicu, glavnu ulogu je preuzeo "ujko" iz Amerike.... Nemacka je godinama cutala, nije je bilo na politickoj sceni i radila je samo na privrednom razvoju tj medjunarodnoj politici vezanoj za industrijske gigante... Do Angele Merkel...

Jedini koji je mogao, u tom trenutku smatrati Nemacku za potencijalnog saveznika bi mozda bio Dr Zoran ...

Klaus Kinkel koji je bio jedan od najbitnijih ljudi u tom periodu, tj direktor BND, a kasnije i Genserov naslednik je jos 1981 organizovao sastanak na kome su se predstavnici Italije, Nemacke i Austrije dogovorili o koordiniranju akcija za raspad Jugoslavije....  Cilj im, ocito, nije bio da pomognu Srbiji.
Da se jos jednom vratim na WWI.... Hrvati su dolazili u Srbiju da se bore i osvete ubistvo Ferdinanda u Sarajevu... Sta mislis sta su mislili Nemci!? 
I ti sada smatras da se moglo oslanjati na Nemacku, na USA i na Rusiju u isto vreme!?????? Tesko!
 Za Nemacku je vise nego jasno da je to saveznistvo NEMOGUCE!
Vlast u BGD se nije oslanjala na Rusiju, kako ti navodis, cak je nasa diplomatija napravila budalastinu pa je u jednom trenutku podrzala opoziciju u Rusiji.... normalno.... sa katastrofalnim posledicama...
Svo vreme su pokusavali da pariraju potezima javne i tajne diplomatije zapada ali je bilo jasno da nama nema pomoci. Nema nam ko pomoci!
Mnogo se gresilo ranije u istoriji a oni imaju dugo pamcenje.... za razliku od nas.
Na kartu USA se islo, to se sada polako provlaci kao spijunaza u njihovu korist (Stanisic, Milosevic), naravno bez veze, ali smo mi mogli mnogo malo da damo jer su drugi imali mocnije saveznike koji su bolje placali.
U USA se spoljna politika vodi po principu ko da vise... ako se to moze nazvati principom.
Na tvoj stav da je trebalo saradjivati sa Nemackom tokom WWII ne zelim da se osvrcem.... To je misljenje koje se duboko kosi sa mojim moralnim nacelima i bilo bi me sramota da sam bio saveznik i saucesnik u svim zlocinima koje su pocinili....
Pragmaticnost u tome je ##$$%
« Poslednja izmena: 22. Jun 2009, 09:19:24 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Ghost , kada vec nesto pricas , i spominjes firmu , mogao bi da odes na njen sajt i pogledas istoriju firme .

Lepo sam ti rekao , da su u Srbiji do dolaska Milosevica glavninu opreme cinile Siemens-ove i GT-jeve centrale .

Evo ti citata sa sajta firme Pupin :
" By joint venture with USA company GTE in 1980. was founded factory for PABX telephone exchanges Pupin-GTE. " ;
"  1985. In cooperation with company Siemens was connected to PTT network first SPC telegraph exchange.
1989. In cooperation with company Siemens was put into exploitation first public network for data transmission - JUPAK " ;
" By joint venture with French company Alcatel in 1990. was founded company for public digital telephone exchanges Alcatel Pupin Yugoslavia. "

Posto si veliki obozavalac Milosevicevog lika i dela , onda znas i kada je dosao na vlast , koje godine i na kojoj sednici . A zaokret se vidi , i od koje godine . Jer , ni jedan od ovih ugovora nije u to vreme mogao da se postigne , a ni da PTT udje u nabavku i instalaciju ove opreme , bez blagoslova tadasnje vrhuske .

Takodje , proveri sa kojim su firmama i iz kojih zemalja nase firme najvise saradjivale do 1990.-te , i gde su najvise izvozile u EU , a i koje su izvozne poslove dobijale kao kooperanti i kojih firmi iz kojih zemalja EU najvise . I koji su poslovi u to vreme radjeni zajedno sa i za trziste SAD .

Mene ne zanima da li je neko planirao raspad zemlje , vec zasto u tom raspadu nismo profitirali mi , nego svi ostali . Da li smo mogli da okrenemo pricu na svoju stranu , pogledaj podrsku iz EU i ko je najvise dao posle smene Milosevica i dolaska na vlast nemackog coveka , dr. Djindjica , pa ce ti biti jasno sta smo mogli i gde bi sada bili da smo igrali pametnije .

Sto se tice podrske opoziciji u SSSR-u , o tome govorim kada govorim o oslanjanju na SSSR , a kasnije i Rusiju , gde je prvo odabrano da se mesamo u unutrasnje stvari jedne supersile , pa je uz to odabrana i pogresna strana . Pa je i to bilo malo , pa je ta pogresna strana po principu socijalisticke internacionale podrzavana i dalje , i kada se videlo da je izgubila , i da se nikad nece vratiti na vlast . Pa je onda trazena pomoc u toj istoj Rusiji , ali ne od strane zvanicne vlasti , odnosno pozicije , vec su gurane razne rezolucije preko opozicije . Kada su se najzad osvestili , bilo je kasno .

Mada je bilo kakvo oslanjanje na SSSR , koji se raspadao , ili kasnije Rusiju , potresenu raspadom dotadasnje drzave , opterecenom privrednim problemima , pretnjom otcepljenja raznih svojih republika i regiona , kriminalom , itd. , bila glupost . Tu smo samo trebali da cutimo , da se ne mesamo u unutrasnje stvari , da razvijamo prijateljske odnose koja god da je vlada tamo , i da razvijamo privrednu saradnju koliko je to moguce . Ali , guranje raznih rezolucija u Ruskoj Dumi koje ni oni koji su ioh predlagali nisu shvatali ozbiljno , uzimanje toga kao primera podrske Rusije , oslanjanje na to kako ce Rusija pomoci ovde ili onde , staviti veto zbog ovoga ili onoga , je bila glupost .

Mi smo u startu morali da znamo sta hocemo : svoju nacionalnu drzavu na teritoriji koju kontrolisemo , ili na onoj koju lako mozemo zauzeti i kontrolisati , najveca manjinska prava za svoj narod na teritorijama koje ne mozemo zauzeti ili ( sve da ih i zauzmemo ) ne mozemo kontrolisati . I onda smo trebali da pravimo dilove sa Nemackom i Amerikom , vidimo koji su njihovi interesi na Balkanu , i na koji nacin ih mozemo zadovoljiti i dobiti njihovu podrsku za nase interese . Sa Rusijom je bilo bitno ne ulaziti u sukob , i ne mesati se u njene unutrasnje stvari . I imali bi sve tri drzave na svojoj strani . Ko u EU ima Nemacku , ima iza sebe celu EU osim Engleske , ko u svetu ima SAD iza sebe , i nesuprostavljenu Rusiju , on ima iza sebe i Englesku i UN .

Sto se istoriijskog pamcenja tice , i prastanja ili ne , pamte i Rusi Nemce , a i Nemci Ruse , pa im to uopste ne smeta da saradjuju u zajednickom interesu . To je ono sto vecina ljudi u Srbiji ne shvata , u politici nema osecanja , samo interesa .

Sto se tice morala i sta smo trebali da uradimo u WWII , pa mi ne bi smo proganjali nikoga , ubijali nikoga , ne bi ratovali ni protiv koga . Niko nije trazio ni da prekidamo diplomatske odnose sa bilo kim , niti da ulazimo u rat . Samo smo trebali da ih pustimo da ratni materijal transportuju preko nas , i koriste dva rudnika . A ako niko od velikih sila nije razmisljao o moralu dok su trgovali nasim teritorijama , koristili nas za svoje svrhe kad im je kako trebalo , zasto bi mi mislili o moralu ? Ugovor koji nam je bio ponudjen nije bio ponudjen nikom , da smo ga prihvatili , zemlja bi nam ostala cela , ili bi , i ako bi se raspala , mi Srbi dobili nacionalnu drzavu na teritorijama na kojima je nas narod ziveo , ne bi izgubili trecinu muskog stanovnistva po drugi put u tom veku .
« Poslednja izmena: 22. Jun 2009, 10:41:58 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mozda bi bilo bolje da ti ponovo objasnis neki od tvojih hipotetickih vidova saradnje sa Nemackom na politickom planu da ne kazem saveznistvo sa Nemackom tokom raspada SFRJ... 
Ta teza je jako interesantna i jos niko nije uspeo da je dokaze pa bi tvoj potencijal tu bio najbolje iskoristen.

Isto tako bi bilo dobro da napravis razliku od kucne telefonske centrale GTI i javne telefonske centrale Alkatel...
Simens je bio angazovan na mrezi YUPAK ali i na jos mnogo drugih poslova. YU je od YUgoslavia! Srbija je tema! Nije izbacen sa trzista i za to nisi izneo ni jedan jedini dokaz...
Mada obim trgovinske razmene apsolutno nista ne znaci ako je nekoj od zemalja drzavni interes u pitanju.
Nemacka ima drzavni interes stvaranje IV rajha i to radi..... ovaj put kroz EU jer vojno nije u stanju.
Taj interes se kosi sa interesima Srbije... Srbija je na putu ostvarenjima tog cilja.... Da su hteli uzeli bi Srbiju za saveznika ali nisu....
To skidanje gaca, zmurenje na Jasenovac, Dahau i ostalea "dostignuca" nemackog naroda je vama germanofilima, EU fanaticima ili cekacima sengenskih viza postala jasna karakteristika jos pre mnogo godina..... Postuj je ti i prizeljkuj Nemce za saveznike....
  Jos je ostalo da, kao odsudni pokusaj, jednostrano udjete u EU... Tako bi sami sebe proglasili za saveznike najvecih neprijatelja koje smo imali u istoriji... Dozvolices da se vec sada moze napisati...Sramno!
Ako si mislio da dokazes da je Milosevic izgubio Nemacku kao saveznika jer neki poslovi nisu dati nemackim firmama moraces da nastavis sa tim objasnjenjima.
Djindjic je postigao rezultate koje bi i tvoja baba postigla jer je doveden poslusnicki rezim. Rezim koji je oslobodio osudjene teroriste, amnestirao dezertere, unistio privredu, vojsku, prodao kapitalna trzista, rasprodao privredne potencijale pa i taj Pupin....rezim koga se vi ne stidite a ja se stidim.... I sta nam je to dato posle njegovog ustolicenja!????  Sta smo dobili! Ne potezi pitanja koja vas svrstavaju u red beskicmenjaka ili jos gore.... obicnih prosjaka.
U tome se mi razlikujemo. Ja smatram da Srbiju treba da vodi neko kome je ona sama po sebi vrhunski interes a ne neko ko zastupa tudje interese i radi za tudje pare... Ako ti ocekujes od Nemacke, od Austrije, od njihovih banaka ili firmi nesto drugo osim golog izrabljivanja i na kraju preuzimanja cele zemlje u vlasnistvo onda si suvise naivan....
Nisi jedini...mnogo vas je progutalo matricu koja vam je servirana....
Jos samo da ti dodam da ja jesam postovalac nekih dela Slobodana Milosevica i toga se ne stidim... Pokusati odbraniti nesto je casnije od skidanja gaca i predaje bez borbe!
Vi postujte ovu srozanu Srbiju koju predstavlja Tadic.... Srbiju koja kleci i moli......
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 795
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Interesantan fenomen , ko te bombarduje i ubija taj je saveznik , a ko te ne bombarduje ... taj je nesto podlo smislio  Smile . xe , xe .... Nece ici .

Rusija  je buduca clanica Rusko Srpske Federacije .  Smile . Njihova vojska je nasa vojska , a nasa vojska je njihova vojska . Tako se to radi u Federacijama .  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Vids... ima jedan mali problem... Izmedju Rusije i Srbije se nalazi par zemalja... Ove bivse ruske djene-djene, ipak su svi odreda beskicmenjaci, ali cisto sumnjam da bi se posle 50-ih i 60-ih godina, Madjarska i Rumunija tako lako odrekle nezavisnosti.
Ja znam da ja ne bih.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.147 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.