Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Mar 2026, 00:25:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 209 210 212 213 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 510723 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Ivanic: SNSD nepotrebno otvorio pricu o NATO-u

Srpski clan u Predsjedništvu BiH Mladen Ivanic u intervjuu Dnevnom listu kaže da u Predsjedništvu imaju korektne ljudske odnose, ali postoje velika politicka neslaganja. Navodi da je posebno zategnut odnos izmedu Covica i Izetbegovica. Smatra da je SNSD nepotrebno otvorio pricu o NATO-u i da nece biti promjene Savjeta ministara BiH. "Odnosi narušeni, a do izbora ceka nas još teških pitanja. . . ", tvrdi Ivanic.

Vijesti
    Bosna i Hercegovina

Cetvrtak, 31.08.2017. | 10:34

Srpski clan u Predsjedništvu BiH Mladen Ivanic u intervjuu Dnevnom listu kaže da u Predsjedništvu imaju korektne ljudske odnose, ali postoje velika politicka neslaganja.

"Mislim da je sada posebno zategnut odnos izmedu Covica  i Izetbegovica. Mi pijemo kavu, ali postoje ozbiljna politicka neslaganje, kaže srpski clan Predsjedništva BiH.

Smatra da nece biti promjene Savjeta ministara BiH jer ne vidi ko bi cinio novu vecinu.

"Ne vidim kako bi se ona mogla sklopiti i mislim da ona ne postoji kao bilo kakva alternativa. Savjet ministara ce doci do kraja mandata, mišljenja je Ivanic.

Smatra da je prica o NATO-u ovih dana SNSD nepotrebno otvorio, jer je eventualno odlucivanje o clanstvu u tom savezu još godinama daleko.

Podsjeca da je SNSD svojevremeno donio odluku da traži aktiviranje MAP-a koju je potpisao Nebojša Radmanovic.

"Postoji Talinski uslov za aktivaciju MAP-a, a to je knjiženje vojne imovine i ako se ostane pri tom uslovu to je još sedam ili osam godina zbog sudskih sporova. O clanstvu u NATO-u još niko ne govori. Clanstvo BiH ce zavisti od stava Srbije. Ne vidim koji srpski politicar ce glasati za NATO dok Srbija nije u NATO-u. Stoga ne vidim razloga za referendum. Zato je ovo jedna nepotrebna tema", kaže Ivanic.

Po njemu, zastoj u BiH trajace sve do izbora, jer su odnosi izmedu politickih partnera jako narušeni, a do izbora,kako kaže, ceka nas još teških i problematicnih pitanja koja bi situaciju mogla dodatno narušiti.

Kada je u pitanju posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vucica BiH, Ivanic kaže da je jako znacajno da Vucic dolazi.

"On je bio više puta u Sarajevu, ali sada dolazi kao predsjednik Srbije. To je poslije dugog niza godina prva posjeta predsjednika Srbije, jer znamo da je ranije otkazana posjeta Tomislava Nikolica. Zato mislim da je posebna odgovornost institucija u Sarajevu da posjeta dobro prode. Glavna poruka je ta da postoji mogucnost da se poprave odnose izmedu BiH i Srbije. Nakon te posjete treba poceti raditi na postizanju sporazuma o granici i to je konkretna stvar koja bi bila korisna", rekao je Ivanic.

Navodi da ce kljucne teme biti istinsko popravljanje odnosa.

"Ovo što je do sad bilo su lijepe rijeci, a malo suštine. Nadam se da cemo se nakon ove posjete poceti baviti suštinskim stvarima i da cemo pokazati da postoji potreba medusobne saradnje i posebno popravljanje odnosa srpskog i bošnjackog naroda", rekao je Vucic, dodajuci da je njegov odnos sa Vucicem izuzetno korektan.

"Imao sam priliku više puta s njim razgovarati i slicno mislimo o mnogim stvarima. U principu mislim da Srbija ne bi trebalo da se uplice u odnose unutar Republike Srpske. Mislim da Srbija treba da saraduje sa svima, a da ne treba imati favorite. Politika koju Srbija vodi je vrlo korektna. Oni uvažavaju institucije, ali isto tako i cinjenicu da postoje razlicite politicke opcije. Mislim da se Srbija nece petljati i ponoviti greške koje je svojevremeno radio Boris Tadic koji je kao predsjednik sudjelovao u predizbornoj kampanji SNSD-a", kazao je Ivanic.

Komentarišuci izjave nekih evropskih zvanicnika koji upozoravaju da bi BiH mogla postati potencijalna bazan terorista, Ivanic kaže da je istina negdje na sredini i da ne treba potcjenjivati problem terorizma.

"Mi smo imali nekoliko teroristickih akata, napad u Bugojnu, napad na Ambasadu SAD-a, napad u Zvorniku, ubistvo dva vojnika. Negirati opasnost bilo bi bježanje od realnosti, ali ne treba ni pretjerivati da iza svakog coška imamo teroristu. Jedno vrijeme je bilo opasno ignorisan taj problem i svaka prica o tome je proglašavana napadom na bošnjacki narod. To nam može postati vrlo ozbiljan teret i problem i mi taj imidž moramo mijenjati, te konkretnim potezima boriti se protiv terorizma", rekao je Ivanic.

Što se tice kandidata za opšte izbore, koji ce biti održani naredne godine, Ivanic kaže da je rano govoriti o kandidaturi, navodeci da su odnosi u Savezu za promjene korektni.

"Mislim da bi Savez za promjene jasnije i vizuelno vidljivije trebao da bude prisutan. Mora se direktnije vidjeti saradnja, stoga ocekujem puno vidljiviju koordinaciju na nivou Saveza. Uvjeren sam da ce imati zajednicke kandidate za predsjednika Republike Srpske i Predsjedništvo BiH, jer bi sve drugo bilo pogrešno", rekao je Ivanic, dodajuci da je realno da se do kraja ove godine postigne dogovor oko toga ko ce biti kandidati za kljucne funkcije.

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
"Raport" Dodiku, potom ostavka

Glavni revizor Duško Šnjegota Parlamentu Republike Srpske podnio je ostavku kao i njegov zamjenik Darko Pejic.

Potpuni obrt u slucaju glavnog revizora Republike Srpske. Duško Šnjegota do juce je branio revizorski izvještaj o konsolidovanom budžetu, danas je mandat stavio na raspolaganje Narodnoj skupštini Republike Srpke.

Bilo je baš onako kako je naredio Milorad Dodik. Duško Šnjegota jutros je bio u Palati Republike. Razgovarao je sa Miloradom Dodikom. O detaljima sa tog sastanka nije želio da govori u telefonskom razgovoru sa novinarima BN televizije. Sve što treba da se za sada zna napisao je kaže u ostavci.

Ocigledno je da je glavni revizor podlegao politickom pritisku i onom što mu je po svemu sudeci receno na raportu u Palati Republike.

O ostavci Duška Šnjegote i konsolidovanom deficitu raspravlajce se u Parlamentu Srpske.

Predao se Duško Šnjegota, ali nije Zoran Tegeltija. Nastavio je sa kritikama i optužbama na racun glavnog revizor, a nekada svog bivšeg pomocnika.
Ostavku nije želio da komentariše. Komentarisao je ono što je revizija konstatovala u izvještaju o konsolidovanom budžetu. Sve je kaže neistina.

Opozicija koja je prethodnih dana zdušno branila Duška Šnjegotu i bila spremna cak na fizicki obracun u Parlamentu i napuštanje sjednica, danas šokirana.

Ukinuta je nezavisna revizorska kontrola. U RS više nije sumrak, vec potpuni mrak. Samo su neki od današnjih opozicionih komentara.

Pojedini smatraju da je Šnjegota poslao lošu poruku gradanima da se ne isplati boriti protiv nepravilnosti.

Još juce je glavni revizor tvrdio da ostaje pri onom što je revizija otkrila analizirajuci izvještaj o konoslodovanom budžetu. Bice zanimljivo cuti da li ce pri tome ostati obracajuci se u Parlamentu.

Opozicija ce tražiti izmjenu dnevnog reda kako bi se vec na narednom zasjedanju našo sucaj „Šnjegota“.

Pojedini mediji objavili su da se Duško Šnjegota sinoc sastao u jednom ugostiteljskom objektu sa generlanim direktorm RTRS Draškom Milinovicem.

Drugi to vide kao sastanak na kojem je glavnom revizoru objašnjeno kako stvari stoje. A pokazalo se da stoje tako da je moc ta koja odlucuje o svemu i u svemu.

(BN televizija)

kakav sou... Smile\

ovako nesto da je vucic uradio u srbiji..
mada on nikad ne bi pao na tako niske grane da ovakvim 'nasilnim'  metodama sprovodi demokratiju itd...
pa sine...verbalno bi ga lincovali....

a ovdje je sasvim normalno da predsjednik izadje na biinu svog privatnog javnog glasila - rtrs-a
i da preti glavnom revizoru...
te onda da ga 'dobrovoljno dovede' u kabinet na 'konsultacije'  Smile

pametan revizor...sto bi dopust sebi da ga vozaju po gepecima i maltretiraju mu citavu porodicu itd..
kao nekim neposlusnim...

lijepo podneses ostavku a narod nek se jebe...
ko zasto sisa 170 miliona manjka...
a najsmjesnije je sto dodik tvrdi da je srpska u suficitu 40 miliona a ne u deficitu..
a ministar finansija tvrdi da je srpska u deficitu samo 45 miliona...

de usaglasite se kad lazete...barem se toliko udostijite...da bas toliko ne ponizavate intelegincuiju gradjanstva...

alo..kakve veze ima da li se radi o 45 miliona ili o 170 miliona..iako ce pre biti da se radi o deficitu od 170 miliona..
ali nije vazno..treba neko da polozi racune i da odgovara za manjak i eto od 45 miliona... Smile

nisu normalni..e nije 170 milinona nego je 45 miliona.. i nikom nsta  Smile

jos su dizali kredite koje nisu uvodili u dokumentaciju...itd..ko zna ko je te pare stavio u dzep a ministarstvo i fondovi ce da vracaju kredit...tj gradjani...
pa sine tu imaju posla i sipa i drzavno tuzilastvo... Smile

Smile
« Poslednja izmena: 01. Sep 2017, 12:00:55 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Cime je i kako vrh vlasti primorao Šnjegotu da podnese ostavku!?

Šnjegotino obrazloženje ostavke je neuvjerljivo. Njegova tvrdnja da ostavku podnosi iz profesionalnih, moralnih i licnih razloga je blijeda, a cini se i potpuno neistinita. Da drži do profesionalizma i morala, borio bi se za instituciju na cijem je celu protiv onih koji vrše nasilje nad tom institucijom, ali i zakonom. Ili bi javnost obavijestio, cime ga je i kako vrh vlasti primorao da podnese ostavku. To bi bio profesionalan i moralan stav.

Glavni revizor RS Duško Šnjegota i zamjenik glavnog revizora Darko Pejic stavili su svoj mandat na raspolaganje Narodnoj Skupštini RS. Na ovakav postupak Šnjegota se odlucio samo dva dana nakon što je predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik od njega zatražio ostavku, zaprijetivši da ce, ako to ne ucini, biti smijenjen. Šnjegotin grijeh je što je obznanio budžetski deficit od 130 miliona maraka

Milorad Dodik je, nema sumnje, pobjesnio nakon što je Glavna služba za reviziju utvrdila da je Vlada RS uzimala kredite u ime fondova i javnih institucija, bez njihovog znanja, kao i da je stvarni deficit u budžetu RS 175 miliona KM, a ne 45 miliona, kako je to prikazalo Ministarstvo finansija RS. Pitanje je, medutim, zašto je Duško Šnjegota podnio ostavku, jer je po Zakonu o reviziji javnog sektora RS glavni revizor prakticno nesmjenjiv.

DODIK SE PREDOMISLIO

Prema tom zakonu, Narodna Skupština može razriješiti glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora sa funkcije u sledecim slucajevima: ako oni podnesu ostavku, ako nisu u mogucnosti da obavljaju svoju dužnost u periodu dužem od šest mjeseci i ako se protiv njih vodi krivicni postupak, i to za teška krivicna djela.

Pošto Šnjegota nije pocinio krivicno djelo, niti je odsustvovao s posla duže od šest mjeseci, nije postojala nikakva mogucnost da bude smijenjen. Nema sumnje da je ostavku podnio pod velikim pritiskom vrha vlasti u RS, a pitanje je cime su i koliko snažno Šnjegotu pritisnuli da odstupi sa pozicije glavnog revizora?!!!

Nonsens je da je Šnjegota na tu funkciju izabran upravo na prijedlog Dodika, s obzirom na to da predsjednik RS predlaže Narodnoj skupštini kandidata za glavnog revizora. Dodikov zahtjev za smjenu glavnog revizora je njegov novi udar na institucije RS, samo zato što je objelodanio koliko je katastrofalno stanje u budžetu RS. Dodik nije udario samo na glavnog revizora i Glavnu službu za reviziju, vec i na zakon, koji izricito kaže da su “glavni revizor i zamjenik glavnog revizora dužni obavljati funkcije Glavne službe za reviziju nezavisno, objektivno i u skladu sa revizorskim standardima Medunarodne Federacije racunovoda (IFAC) i standardima Republike Srpske”.

CEKO JE IZDRŽAO

U Republici Srpskoj otvoreno se nastavlja nasilje nad zakonom i institucijama. To nije nikakva novost. Pokušavala je aktuelna vlast smijeniti i Šnjegotinog prethodnika Boška Ceku, ali u tome nisu uspjeli. Uprkos svim pritiscima, prijetnjama, dijabetesu od kojeg je obolio zbog stalne presije, Ceko nikada nije ni pomišljao na ostavku, jer slovi za covjeka koji nije imao niti ima oraha u džepovima. Vlast ga nije imala u šaci i sa mjesta glavnog revizora otišao je tek nakon što mu je istekao sedmogodišnji mandat. Zato bi Šnjegota trebalo da javnosti objasni – zašto se olako predao i koji su stvarni razlozi njegovog uzmicanja pred vrhom vlasti. Tim više, jer je imao podršku javnosti nakon što su Dodik i svita krenuli na njega, a opozicija bezuslovno podržala nezavisni status institucije Glavnog revizora. Lider SDS Vukota Govedaricacak je najavio da se za odbranu Glavne službe revizije spreman potuci u parlamentu, ako vlast bude istrajavala na Šnjegotinoj smjeni.

Šnjegotino obrazloženje ostavke je neuvjerljivo, posebno njegovi navodi da bi u zbog aktuelne situacije u buducnosti mogao biti ugrožen princip nezavisnosti i slobode Glavne službe za reviziju. Šnjegotina tvrdnja da ostavku podnosi iz profesionalnih, moralnih i licnih razloga je blijeda, a cini se i potpuno neistinita. Da drži do profesionalizma i morala, borio bi se za instituciju na cijem je celu protiv onih koji vrše nasilje nad tom institucijom, ali i zakonom.  Ili bi javnost obavijestio, cime ga je i kako vrh vlasti primorao da podnese ostavku.  To bi bio profesionalan i moralan stav.

(zurnal.info)

zivo me zanima objasnjenje snjegote zasto je 'preko noci' podnijeo ostavku..kad je dan pre..u pola cetiri posle podne... rekao da nema sanse da  podnse ostavku  i da stoji i moralno i krivicno i svakako iza svojih izvjestaja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
DODIK I VUČIĆ ZAJEDNO PRAVE “DEKLARACIJU O OPSTANKU SRPSKE NACIJE”: Susret dva predsednika u Beogradu – šta im je sledeći potez?

02/09/20170

Susret najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske danas na Andrićevom vencu uoči posete Aleksandra Vučića Sarajevu 7. i 8. septembra. Verovatno će biti razmatrana i najavljena Deklaracija o opstanku srpske nacije

DRŽAVNI vrh Srbije i Republike Srpske sastaće se danas u Beogradu, na Andrićevom vencu. U razgovorima će, kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije, učestvovati predsednici i premijeri – Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Ana Brnabić i Željka Cvijanović.

Do susreta dolazi uoči najavljene posete Vučića Sarajevu, 7. i 8. septembra, tako da se očekuje da to bude jedna od glavnih tema razgovora, s obzirom na to da je Srbija jedan od garanata Dejtonskog sporazuma, a imajuću u vidu i specijalne veze Beograda i Banjaluke.

Verovatno će biti razmatrana i najavljena Deklaracija o opstanku srpske nacije, koju bi predsednici Vučić i Dodik trebalo da predstave na jesen, odnosno položaj srpskog naroda u zemljama u regionu i izazovi sa kojima se naši sunarodnici suočavaju. U fokusu će biti i bezbednosni izazovi za Srbiju i RS, situacija u Bosni i Hercegovini, odnosi u regionu, ekonomska saradnja…

Pogledajte još:

PANIKA U NEMAČKOJ: Zašto Nemci dobijaju besplatne tablete protiv radijacije? (VIDEO)
ALEKSANDRU VUČIĆU UGROŽENA BEZBEDNOST U SRBIJI: Koga će angažovati da se zaštiti? (VIDEO)
TEŠA PROGOVORIO: BIA pretila porodici i prijateljima, Vučić očajnički pokušava da zataška sve! (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje Novosti.rs
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
A srbi sy u opasnosti? Kakve junacine i pravednici su na vlasti, to je pravo cudo. Mora da je strani faktor kriv
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Ma jok, ti si u zabludi a ja ne zelim da te probudim.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
deklaracija nije bila povod sastanka...
nego pomoc koju je dodik trazio od srbije
koja mu je uslisena...
i na tome mogu da kazem hvala - srbiji...tj.gradjanima srbije...jer to je njihov novac...

kako sam vec rekao..na dve ovakve teme i nekolicinu tekstova..
deklaracija je oke...
i davno sam jos govorio da treba raditi na zblizavanju naroda
kako sa obadve strane drine... tako i sire..
...ljubav na daljinu tesko opstaje...
a i tako ce nas malo manje zavlaciti mutni likovi na politickoj sceni...

i to treba poceti od najmladjih kategorija...
deklaracije i sporazumi nemaju smisao ako se ne  krene od onih najmladjih kategorija...
dakle ako se klinci od malih nogu ne povezu
nema povezanosti ni u buducnosti..

ako se povezanost srba u regionu bude nazivalo to..da na velike i znacajne datume
dodju glavonje u banjaluku ili u beograd ili u podgoricu ili u skoplje..i da guzonje jedu i piju
na racun gradjana
i da se to naziva povezanost..onda je bolje da se ne povezujemo...
a plasim se da ce  to i biti u pitanju... Smile

...sto se tice dodika i nebuloza na konferenciji za novinare u palati ..o stabilnom budzetu i stabilnom finansijskom stanju u republici srpskoj....

kad je tako sve stabilno.... zasto ne isplati svojim partnerima u nabakama 800 miliona
koje duguje vec godinu dana...i zasto od partnera.. vise niko nista ne isprucuje po pitanju j.nabavki..

zasto je zdravstvo duzno 500 miliona...
zasto su bolnice i domovi zdravlja kao iz horor filmova..
zasto medicinski radnici primaju 60 odsto plate...zasto im stalno plate kasne..
i zasto nemaju zdravstvenu zastitu...
i zasto jedna saletrusau u gradskoj upravi  ima vecu platu od medicinskog osoblja...

ko ce odgovarati za kriminal u banci srpske ...gdje je nestalo 300 miliona...
ko ce odgovarati za haos u irb-e i 400 miliona sumnjivih i nenaplativih kreditnih  sredstava
koja je davao svojim pulenima...

tipa .lik kupi poslovni prostor od 100 000 maraka ...stavi ga pod hipoteku
i digne kredit preko irb-a od 2 i po miliona maraka ..
i naravno ne vrati kredit....a banka ne moze da povrati sredstva jer je objekat pod hipotekom 20 puta manje vrednosti od izdatih kreditnih sredstava..

ko ce odgovarati za namjerno nepovucenih deponovanih 90 miliona maraka..republickih para..
u bobar banci.... koja je takodje propala..

kada ce se isplatiti socijalne i druge kategorije koje potrazuju novac...

zsto se poljoprivrednicima duguje 500 miliona...
zasto republika srpska..koja je najvise pogodjena susom u regionu..nije proglasila 'katastrofu'
i zasto jedina republika srpska nije ni slovo progovorila o nadokandi stete poljoprivrednicima..
ko ce nadokanditi tim ljudima 150 miliona maraka stete...

zasto se ne isplate plate  zeljeznicarima ...zasto kasne naknade za tople obroke i prevoz...
zasto im se ne uplati zdravstveno i penziono...
zasto ljudi spremaju generalni strajk...
zasto ce ljudi ponovo da strajkuju gladju...

zasto se svim budzetlijama ne isplate razne naknade...

zasto dodik tvrdi da je srpska u suficitu  45 miliona maraka
a zasto ministar finansija govori da je srpska u deficitu 40 miliona maraka
a dok pri  tome ..jedina relevantna iinstitucija...glavna revizija i glavni revizor.. tvrde da je sprska u deficitu 170 miliona...

zasto su propale robne rezerve ..i zasto republika srpska nije imala makar po jednu konzervu dnevno da
nahrani one hrabre ljude u vatrogasnim uniformama sto su mjesec dana gladni
rizikovali zivote i  gasili pozare po hercegovini..

zasto su vatrogasna vozila stara i po 45 g...zasto vatrogasne jedinice nemaju dovoljno terenskih  vozila i opreme

zasto nam je u par proteklih godina ... otislo 100 000 skolovanih i radno sposobnih mladih ljudi...

zasto je dodik 20 godina uvlacio srpsku i bosnu u nato...
i zasto  nam sada prete ...da ce nam jebati mater...ako odbijemo da 'idemo' u nato...
i zasto su nam institucije bih.. otele repetitor na velikom zepu...cija je to greska i nestrucno rukovodjenje imovinom republike srpske..

zasto nemamo grb nemanjica..zasto nemamo zastavu sa grbom nemanjica..
zasto nemamo himnu boze pravde..
zasto je brcko distrik a ne grad u republici srpskoj..
zasto se srpsko sarajevo zove istocno sarajevo...
mozda tamo zive neki isticnjaci a ne srbi...

zasto se srpski brod zove samo brod...
zasto je srpska izgubila po 200 metara svog  teritorija duz granice sa federacijom...
zasto gradjani srpske vracaju kredite za zgradu vlade
kada je u nju potroseno 200 miliona maraka... novcanih sredstava... od prodaje telekoma...

zasto srpska nije konfiskovala imovinu presudjenom kriminalcu mili radisicu - dodikovom kumu...
zasto taj isti kriminalac uzima mjesecno 400 000 maraka kiriju od mtela..
a ne republika srpska...

zasto je banjaluka tek sada dobila arhitektu...
da li to znaci da su svo' poklonjeno zemljiste'  i sva iizgradnja na podrucju grada ...dosada bili nelegalni..

i na koncu svega..zasto milorad dodik ne postuje ustav..i odluku narodne skupstine
i zasto ne pusti u sluzbeni glasnik... odluku skupstine o raspisivanju referenduma o nadleznosti bih suda..
i zasto ne raspise pomenuti referendum...

i tako mogu nabrajati 'zasto' do sutra ...

kako to sve... kad je srpska finansijski stabilna..i jos na  svaki drugi nacin stabilna..najstabilnija uz srbiju..

pusti ti deklaraciju...i suplje price...
gdje su pare...

Smile
« Poslednja izmena: 04. Sep 2017, 09:35:09 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
U redu poruka ali ovo
"zasto nemamo grb nemanjica..zasto nemamo zastavu sa grbom nemanjica..
zasto nemamo himnu boze pravde.."

Bosna je bosna a srbija srbija.

Kad vas osvojimo, moracete da imate nas grb i himnu, ovu sad ili sta god drugo da odaberemo u medjuvremenu.
Dotad, imate vase bosanske simbole, koje ne mozete da birate kako hocete
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
uospte nisam ocekivao da neko tvog profila razumije znacaj pomenutih stvari...

pomenuta zastava i grb kao i himna ....meni su svetinja...
i nsita mi prece od pomenutog nema..
za sve pomenuto se bez pitanja gine...
i to ne samo meni...
mnogim...ja sam cak i mali kao zrno pjeska u uspordbi sa tim nekim mnogim..

republika srpska je srpska republika... a ne bosna i hercegovina.....
republika srpska je stupila u prisilnis avez  sa bosnom i hercegovinom i formirana je dejtosnka bosna i hercegovina..
koju sacinjavaju republika srpska i federacija 'muslimana i hrvata'...i distrikt brcko..brcko je bio grad u republici srpskoj..koji je zestoko bio branjen tokom rata.. koji je dodik prodao....

dakle..republika srpska kao ustavotvorna republika...koja ima sve svoje institucije...
po ustvu bosne i hercegovine... kao i po dejtonskom sporazumu
ima svako pa i ustavno pravo na svoj sopstveni grb i svoju zastavu i svoju himnu,...

republika srpska je stvorena pod zastavom sa grbom nemanjica ..
i vojnici i policajci su se zaklinjali cascu i zivotom i odlazili u smrt- ljubeci krst casni i zastavu i grb  nemanjica...
sve uz himnu boze pravde..

a dodik je to prodao za mandat na vlasti...

stos e mene tice...ja cu ove godine i licnu kartu srbijansku da izvadim..
ja nisam bosanac...i ne trebaju mi dokumenta bosne i hercegovine...
tako isto moj grb je grb nemanjica..moja zastava je zastava sa grbom nemanjica i moja himna je boze pravde
i to jedino priznajem...

i dodikova himna i grb mogu da budu prisutni dok je on na vlasti..
bilo koja srpska vlas kada dodje na celo rs...
prvo ce da nam vrate himnu i grb i zastavu...
taj grb je sprski grb..ta zastava je srpska zastava..ta himna je sprska himna..republika srpska je srpska republika..
a mi u republici srpskoj smo srbi...
a ne bosanci...

bosna i hercegovina je imaginarna zajednica srba hrvata i muslimana..prisilno osnovana..
i to je svima nama jasno...

hrvati u muslimani ...neka masu zastavama kakvim hoce.tamo  po fedraciji...zaaboli me kita ...sta je njima grb i kakva im je zastava..
neka se jebu... tako mi je svejedno...

a meni neka neko dodje bilo ko.... da mi proba zabraniti zastavu srpsku ...grb nemanjica i boze pravde...
i 9 januar...krsnu slavu republike srpske i rodjendan republike..
to mu je odlicna prilika da provjeri koliko brzo moze trcati..
pa sve da on bio bakirov balija ili covin ustasa ili miletov dezerter... pardon - srbenda... Smile

mrss bagrooo  Smile

Smile

« Poslednja izmena: 04. Sep 2017, 11:35:46 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Republika srpska je deo bosne i hercegovine.

Do daljnjeg

Srpski grb ima srbija a vi u bosni vas bosanski
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 209 210 212 213 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Mar 2026, 00:25:06
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.