Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Mar 2026, 14:44:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 211 212 214 215 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 511100 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
"Odlazi i spasi srpski narod"

Zbog posljednjeg brutalnog i nezakonitog gaženja institucija Republike Srpske, a vodenji upravo njegovim modelima djelovanja, Pokret "Treci blok" od predsjednika Republike Milorada Dodika traži podnošenje ostavke.  U suprotnom bice „smijenjen"!

Vijesti
    Republika Srpska

Nedjelja, 03.09.2017. | 10:24

U Pokretu „Treci blok" svjesni su, isticu, da su aktuelni nezakoniti potezi predsjednika Dodika preduzeti kako bi se od gradana i javnosti prikrio enormni kriminal i rastrošnost njegovog režima.

Glavna služba javne revizije otkrila je kako Vlada Željke Cvijanovic laže gradane u pogledu visine budžetskog deficita za prošlu godinu. Istovremeno revizori su otkrili da na eskrov racunu više nema ni jedne konvertibilne marke od 1,5 milijardi kojima je ova vlada „gospodarila".

Pritom su otkrivene brojne nazakonitosti, nepravilnosti i primjeri lošeg upravljanja, i upravo to je esencija aktuelnih problema. U skladu sa zakonskim obavezama glavni revizor Duško Šnjegota revizione izvještaje dostavlja Narodnoj skupštini na dalje razmatranje, navodi se u saopštenju Pokreta.

Navode, kako bi sprijecio da najviše politicko i zakonodavno tijelo Republike Srpske, u javnom prenosu, raspravlja o ovim eklatantnim dokazima nezakonitosti i rastrošnosti njegovog režima, predsjednik poseže za novim nezakonitostima, pa cak i za javnim prijetnjama i pritiscima prema Dušku Šnjegoti.

No, nedavna izjava predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Cubrilovica otkriva mracne namjere režima, odnosno da parlament nece ni raspraviti ovaj teški društveni problem.

Ovim cinom nedvosmisleno je dokazano da Milorad Dodik i skupštinu stavlja u funkciju prikrivanja kriminala i lošeg gospodarenja, odnosno cinjenicnog utvrdivanja koliku je nepovratnu štetu pretrpila Republika Srpska.

U Pokretu „Treci blok" potpuno smo sjevesni cinjnice da Milorad Dodik nastoji sve institucije Republike podrediti sopstvenoj autokratiji i krajnje kriminalizovanim licnim interesima.

Izostanak javne rasprave u parlamentu bice konkretan dokaz da su naše institucije u cvrstim kandžama Dodika i njegove mafijaške oligarhije. Zato ovaj trenutak odredujemo kao „crvenu liniju" preko koje nežemo preci.

Znaci, u slucaju da Dodikov nezakoniti napad na službu javne revizije prode bez skupštinske rasprave i uz medijsko prenošenje sjedice smatracemo da institucionalni sistem Republike Srpske više ne postoji, navedeno je u saopštenju.

To automatizmom znaci da Pokret „Treci blok" napušta principe institucionalnog djelovanja i prelazi na vaninstitucionalnu borbu.

"U suštini naš zahtjev za ostavkom predstavlja Dodikovo 'izlazno rješenje' iz situacije koju je sam produkovao. Cinom ostavke predsjednik predupreduje 'smjenu' do kakve ce svakako i neizostavno doci", navodi se u saopštenju i dodaje:

"U Pokretu smo vrlo precizno razradili politicke poteze kakvima cemo Milorada Dodika udaljiti sa pozicije koju ovako teško zloupotrebljava. Normalno, u ovom trenutku necemo otkrivati svoje poteze, ali ono sa cim Dodik mora racunati jeste naša više puta dokazana hrabrost u situacijama suprotstavljanja institucionlnom nasilju njegovog aparata prinude."

Uz to predsjednik mora uobziriti cinjenicu da Pokret „Treci blok" samo slijedi opštu opredjeljenost gradana za svrgavanje njegovog režima i oslobadanja od njegove tiranije.

Cvrsto smo opredijeljeni da zauzmemo prve redove svenarodnog bunta protiv Dodikove diktature i daljeg razaranja Republike Srpske, koji ce neminovno nastupiti u ovoj aktuelnoj situaciji.

Znaci, Dodik može izbjeci posljedice onoga šta je sam proizveo i to jednostavnim podnošenjem ostavke.

U suprotnom bice „smijenjen", navodi se u saopštenju pokreta "Treci blok"

treci blok  Smile Smile Smile
jbt kod nasima tih nekih blokova ..bas puno...  Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ajd...dosta za danas...
da mi  predjemo na konkretne teme
koje nekim ljudima zivot znace...

Dupli ratni staž borcima VRS

Boracka organizacija Republike Srpske insistirace i dalje na uplati duplog ratnog staža demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske kako bi mogli da ostvare pravo na penziju, izjavio je Srni predsjednik ove organizacije Milomir Savcic.

"Pitanje ratnog duplog staža mora se regulisati zakonskim ili podzakonskim aktima. Moramo znati da li taj staž postoji ili ne", rekao je Savcic.

On kaže da se to, izmedu ostalog, odnosi na oko 3.500 demobilisanih boraca koji su stariji od 65 godina i nemaju 15 godina radnog sataža, kao i na borce koji imaju 35 godina radnog staža, a nije im uplacen ratni staž i ne mogu ostvariti pravo na starosnu penziju.

Savcic je rekao da su pitanja duplog ratnog staža, statusa Boracke organizacije, kao i problemi u procesu traženja nestalih Srba u BiH bili glavna tema jucerašnjeg sastanka predstavnika BORS-a sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanovic.

Predsjednik Republicke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrovic rekao je Srni da porodice poginulih iz Srpske nece odustati od zahtjeva za reformom Institita za nestala lica BiH, koja podrazumijeva da bez saglasnosti entiteta nema kadrovskih promjena u Upravnom odboru Instituta.

"Naši zahtjevi odnose se i na to da se okružnim i kantonalnim tužilaštvima vrate u nadležnost ekshumacije, s obzirom na ranije tvrdnje iz Tužilaštva BiH da nemaju dovoljno kadra za taj posao", istakao je Mitrovic.

On kaže da je o ovim zakljuccima juce upoznao premijera Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske razgovarala je juce u odvojenim susretima sa predstavnicima BORS-a i Republicke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

(Srna)

samo ostro...generale...to je bagra ..njima treba tvoja ostra komanda
i tvoja cvrsta i zestoka generalska ruka.treba to disciplinovati...
i nauciti bagru sta je drzava...sta je zastava i sta je zakletva....i nauci ih kako srbin za otadzbinu gine...picka im materina raspustena... Smile

dosta je vise zajebancije...
postroj tu bagru i natjeraj da rade ili zovi samo zovi svi ce sokolovi za te zivot dati...
da apsimo to... i obavezno prebijemo Smile

salim se ja malo... Smile  Smile

ali bez sale... malo pritegni  tu bagru... Smile
« Poslednja izmena: 09. Sep 2017, 11:49:01 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米

Пита се Путин, а не потурице ... зато раус !
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Šta je dupli radni staž? To se u Srbijii uopšte ne računa u staž ako se ja ne varam.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
dupli radni staz..ucesce u ratu - puta dva.....
ucesce u ratu se vrednuje i kvalifikuje kao  radni staz...
a dupliranje je nesto kao benificirani radni staz ...samo sto je omjer jedan -  jedan..
godina dana  ucesca u ratu 'broji' se kao dve godine...radnog staza...

zakon o duplom ratnom stazu  formalno postoji..ali se  rijetko kad vidi na djelu...

nije ni cudo..kod dodika su borci ugrozena kategorija
a dezerteri i razni mufljuzi ..i ratni simulanti i lopovi su povlastena kategorija... Smile

pogledaj citavo rukovodstvo snsd-a... mozes na prste jedne ruke izbrojati ljude
koji su ucestvovali u ratnim dejstvima... Smile

i nije nista za cudo..njima su demobilisani borci i uopste boracke kategorije
samo teret... i ono sto isisava novac
cim imaju izdatak..za boiracke kategorije..odma je njima manje za ukrast ili za kupovat luksuzne automobile
i za placanje nocenja po luxuznim hotelima sirom  jadranskog primorja i sire...

jbt arce sluzbena vozila 24 h dnevno..cak i clanovi porodica voze sluzbena vozila..
izlaze bilmezi  u grad sa 'cacinim'  sluzbenim vozilima..

« Poslednja izmena: 09. Sep 2017, 13:16:55 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Sin Majkiceve šokirao javnost

Sin poslanika SNSD-a u Predstavnickom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanke Majkic smislio je "nacin" na koji je moguce izvuci državu iz ekonomske krize. On je jednostavno predložio da se svijet vrati u vrijeme kada žene nisu imale pravo glasa.

Posljednjih dana žestoke reakcije gradana BiH, ali i regije izazvala je objava Dejana Majkica na Twitteru.

"Kad bi sve žene dale otkaz i posvetile se porodici, cijena radnog sata bi se udvostrucila, radnih mjesta bilo dovoljno, a porodica bila zdrava", napisao je sin Dušanke Majkic.

Inace, Dejan je zaposlen kao pomocnik direktora Poreske uprave Republike Srpske, a njegova objava posebno je zanimljiva s obzirom na to da Dušanka mjesecno zaraduje oko pet hiljada KM u klupama Parlamentarne skupštine BiH.

Uslijedili su brojni komentari od onih koji su predlagali Majkicu da prva takav korak uradi njegova majka, preko onih žena koje su tražile da im se isplati i otpremnina aludirajuci na 30.000 KM koje je uzela Dušanka Majkic za dan penzionisanja, do onih koji su bili sarkasitcni uz komentar "ja napustila posao, vidim država cvjeta".

Izvor: Klix

i mama mu je shokirala javnost kad je otisla u peneziju...i uzela otpremninu od 30 000 maraka
i onda se ponovo vratila u radni odnos...tj to je vise  seksualni odnos..
seksa republiku srpsku zajedno sa dodikom ...sve nas jebu maximalno evo vec 10 g - neprestano...
i to jebu... kad god stignu i gdje god stignu..i ne vade...

samo grabe kao neki vanzemaljski grabezljivci
kradu kao  da je republika tudja...

doduse koliko su dopriinjeli pri stvaranju iste....jasno je da im je republika srpska ...kao neka tudja republika...

ali ajde ...bar nisu kao balije i ustase.. nisu pucali na nas i ubijali nam nejac...i rusili gradove i sela granatama i raketama...

ali su nam ubili buducnost..
 tu istu djecu... koju smo nekako sacuvali od udruzenih muslimanskohrvatskh zlotvora..
otjerali su u njemacku..belgiju..norvesku i svedsku...i ameriku i rusiju...

razbjezala se mladost..pamet  i ljepota... ostao samo ovaj nezasiti predatorski krs dodikovski... i sirotinja puka koja nema gdje da pobjegne...

Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Sep 2017, 14:14:18 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
zove se benificirani radni staz
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
razbjezala se mladost..pamet  i ljepota... ostao samo ovaj nezasiti predatorski krs dodikovski... i sirotinja puka koja nema gdje da pobjegne...
sve manje zalim tu nesposobnu sirotinju
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Dodik odustaje od referenduma u RS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ce ideja o mogucem održavanju referenduma o statusu Republike Srpske u 2018. godini biti razmatrana kasnije, ukoliko se ne stvore neke ekstremni uslovi za njegovo održavanje.

Od još jednog najavljenog referenduma, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a je odustao. Dodik je rekao da od referenduma o statusu Republike Srpske odustaje zbog medunarodnih prilika i, kako je rekao, neobezbijedenog konsenzusa u Republici Srpskoj o tom pitanju.

"Kao odgovorna politicka partija, cijeneci medunarodne okolnosti i neobezbijeden konsenzus u okviru Republike Srpske, jer je nemoguce obezbijedititi konsenzus na bilo kom pitanju sa clanicama Saveza za promjene, SNSD smatra da to pitanje treba kasnije razmatrati", rekao je Dodik po okoncanju dvodnevnog Savjetovanja SNSD-a u Bijeljini.

Referendum je prije dvije godine SNSD najavio u okviru Deklaracije o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj. Danas, Dodik za odustajanje od svoje ideje okrivljuje Savez za promjene.

Iz Srpske demokratske stranke odgovaraju da optuživanjem Saveza za promjene, Dodik odgovornost za svoja neispunjena obecanja pokušava da podijeli sa opozicijom.

Predsjednik NDP-a kaže da je ovo još jedan referendum od koga je Dodik odustao zbog straha od stranaca, a kako bi sacuvao licnu poziciju.

Opozicija upozorava da najave pravljenja konsenzusa o referendumu u Srpskoj znace rušenje Dejtona i da u takvim namjerama Dodik nikada nije imao medunarodnu podršku.

Iz Partije demokratskog progresa je poruceno da Republika Srpska placa veliku cijenu i upada u izolaciju, zbog neodgovornih Dodikovih poteza.

Odustajanje od referenduma o nezavisnosti Republike Srpske kao i odustajanje od referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH su, nezvanicno, bili uslovi za skidanje Dodika sa „Crne liste“ SAD-a, na koju je stavljen u januaru ove godine.

Smile

a boze boze svasta  Smile ma nije valjda  Smile
a mi svi mislili sad ce miloaz grobnik da raspise referendum i o bankarskom i finansijskom sektoru ..te o vojsci..
te o nadleznosti bih sudova\
i referenudm o ulasku u nato...
i naravno referendum o samostalnosti  Smile

eto vidis ti....nista od toga...nista od 10 referenduma ..koje ionako niko ne bii uvazio... Smile

ccc sta radi ova bakirovska opozicija..ovaj savez za izdaje..  z

samo slusaju sta amerkanci i njemci i britanci kazu.... Smile
i odma cim im oni kazu-  nema referenduma - ova bakirovska izdajnicka opozicija odma odgodi referendum... Smile

a cekaj malo  Smile

pa ne moze opozicija ni raspisat referendum...niti odgoditi ensto sto ne moze raspisati... Smile

dodik treba da rspise referendum..on ima skupstinsku vecinu i podrsku... Smile
sta s tim ima opozicija... Smile

nesto tu nije kako treba... Smile

cekaj.. onda  Smile onda su ovi zapadnjaci   dodiku rekli da nema vise  referenduma i tupavih lakatsko-papanskih  igara .. Smile
pa je dodik pljunuo sam sebi u lice ....po ko zna koji put za poslednjih 25 g... Smile
i otkazao sve referendume  Smile

joj jest hrabar ...ma nema ga junacina...to majka vise ne radja niti se ako bogda vise nikad i ne dogadja  Smile
pu ne dao bog..vise nijednog  Smile

boj se bije bije zastava se vije za  miletove finansije
korak ide za korakom a mile junak za barajakom
boj se bije bije za miletove licne finansije  Smile

pu..jebem ti kruh peceni ...ja patriota i srbendi i govana... Smile

dobro je onaj radovanovic i rekao..

sve se odvija kako je covek predvideo.. Smile

« Poslednja izmena: 11. Sep 2017, 10:16:05 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Borenovic: Dodikova prica je uvod u izolaciju i nestanak Srpske

- Dodikova prica o samostalnosti je uvod u izolaciju i nestanak Republike Srpske. Mi u izolaciji i uništavanju Republike Srpske necemo da budemo saucesnici, mi je volimo na jedan zdrav i racionalan nacin za razliku od vladajuce elite. Srpska se cuva i gradi boljom ekonomijom, radnim mjestima, pravednim odnosom, stvaranjem prijatelja i otvaranjem prema cijelom svijetu, kategorican je Borenovic. 

Vijesti
    Republika Srpska

Ponedjeljak, 11.09.2017. | 07:57

Komentarišuci izjavu Milorada Dodika da se sa Savezom za promjene ne može postici nikakav konsenzus unutar RS, cak ni onaj potreban za održavanje moguceg referenduma o statusu RS 2018. godine, predsjednik PDP Branislav Borenovic u intervjuu portalu Vijesti kaže da Dodikova retrogradna politika polako doživljava svoj kraj, srecom.

"To njegovo hazarderstvo i nevjerovatna nacionalno-emotivna manipulacija je bila vješto sracunata samo zbog izborne kombinatorike i izbornog rezultata. Kljucno je pitanje, koliko je ta decenijska manipulacija koštala Republiku Srpsku? Danas, kao nakon svake elementarne nepogode, poplave, požara, možda je najteže finansijski izracunati politicku nepogodu - štetu koja nam je nanesena ovakvim neodgovornim i kockarskim politickim djelovanjem. Srpska je teško pogodena višegodišnjom ekonomskom devastacijom, korupcijom, nepotizmom i konstatnom politikom sukoba, strahova, izolacije…", kazao je Borenovic.

"Cuj...Nakon svega govoriti o konsenzusu, rijec koju je vlast skoro izbacila iz svog vokabulara, o kakvom konsenzusu govore, tri milijarde narodnih para je nestalo, opljackano, pola budžeta ide za otplatu kredita, zdravstvo pred je bankrotom, tri mjesecne penzije nedostaju, deficit samo iz prošle godine je stotine miliona KM, negativan prirodni priraštaj 35 posto, mladi odlaze, sa pola svijeta se zavadili, niko nam ne dolazi i sad kriviti opoziciju za nedostatak konsenzusa je vrhunac licemjerstva i pokušaj traženja izgovora za neuspjeh ciju cijenu treba da plate gradani. E nece moci, vratite pare u budžet, isplatite sve poreze i doprinose koje dugujete, utvrdite odgovornost za kriminal i korupciju, otpustite sve bliske srodnike koje ste pozapošljavali u javnim ustanovama, pa nas onda pozovite", odgovorio je Borenovic.

Po njemu Dodikove posljednje tvrdnje o referednumu, odnosno njegovom odustajanju, je klasicni izgovor za neuspjeh i ekonomski kolaps koji je prouzrokovao, pa ako cemo biti realni do kraja, Srpska ima najvecu mogucu samostalnost u skoro svim nadležnostima od životnog znacaja za njene gradane, ali je uzurpirana lošim vladanjem i vodama.

"Obesmislili su rijec referendum, dobija sve vise znacenje izolacionizma i zloupotrebe. Dodikova prica o samostalnosti je uvod u izolaciju i nestanak Republike Srpske.

"Mi u izolaciji i uništavanju Republike Srpske necemo da budemo saucesnici, mi je volimo na jedan zdrav i racionalan nacin za razliku od vladajuce elite. Srpska se cuva i gradi boljom ekonomijom, radnim mjestima, pravednim odnosom, stvaranjem prijatelja i otvaranjem prema cijelom svijetu. PDP ce 7. oktobra na Programskom saboru predstaviti program “Obnova Srpske”, zapoceti proces obnavljana Republike na realnim i pravednim osnovama. Predložicemo rješenja za sve kljucne oblasti života, okupiti strucne, cestite ljude i pokrenuti razuman optimizam i nadu u bolje sutra", kazao je Borenovic.

Naglašava da je strateški politicki cilj PDP-a pretvaranje Republike Srpske u regionalnog politickog i ekonomskog tigra koji ce omoguciti našim gradanima da žive u najbogatijem, najuredenijem i najprosperitetnijem sistemu u regiji.

"Imamo jasan plan kako da iskoristimo sve svoje geografske, prirodne, demografske i, prije svega, ljudske potencijale, te da od Republike nacinimo najvažniji ekonomsko-politicki faktor u cijeloj regiji bez kojeg nece biti moguce uciniti niti jedan iole važan posao, a koja ce po svom uredenju biti slobodnija i naprednija od vecine naših regionalnih partnera", kazao je Borenovic.

Osvrcuci se na posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vucica BiH, Borenovic je rekao da je Vucic kljucnim porukama tokom ove posjete, ali i ranije pokazao da više poštuje i želi dobro Bosni i Hercegovini nego mnogi koji se u nju zaklinju.

"Izuzetno je važno da predsjednik Vucic ima ovako pozitivan odnos prema BiH, da traži snažniji nivo saradnje, više infrastrukturnih projekata i rast obima trgovinske razmjene.

Moramo iskoristi šansu da se pružena ruka iz Srbije na pravilan nacin prihvati, da kroz uredene i korektne relacije izmedu Srbije i Bosne i Hercegovine podignemo nivo regionalne saradnje, razvoja i bezbjednosti prostora cijelog Zapadnog Balkana na najviši moguci i zato je sada ogromna odgovornost upravo na bošnjackim liderima da iskreno prihvate Vucicevu ruku prijateljstva i saradnje", kazao je Borenovic.

Govoreci o susretu sa njemackom kancelarkom Angelom Merkel sa kojom ce se sastati tokom prisustva polovinom septembra u Pasau, gdje ce biti održan završni miting vladajuceg CDU-a, Borenovic kaže da ce joj prenijeti poruku da na Zapadnom Balkanu, u Bosni i Hercegovini, a posebno u Republici Srpskoj, postoje politicke strukture koje su spremne da stabilizuju politicke prilike, da zaustave provociranje besmislenih sukoba i da se okrenu stvaranju normalne buducnosti.

"Mi hocemo da otvaramo razvojne perpektive, da u našoj zemlji ljudi ostanu, rade, formiraju porodicu… Potrebna nam je podrška, dobro su došle nove investicije, fabrike, pogoni, uslužni biznisi… Hocemo da uvedemo nove vrijednosne mehanizme reda i stvaralaštva, nama je potrebna obnova u svim sferama društva. Mi smo spremni za takav proces obnavljanja i moramo da se oslobodimo strahova, vještackih sukoba i budemo dio razvijenog demokratskog svijeta", kazao je Borenovic.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 211 212 214 215 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Mar 2026, 14:44:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.285 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.