Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Mar 2026, 11:23:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 208 209 211 212 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 510609 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Mektic: BiH je "razvaljena država"

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektic danas je upozorio da pravni sistem u BiH propada i da je "BiH razvaljena država jer ne postoji vladavina prava".

Vijesti
    Bosna i Hercegovina

Utorak, 29.08.2017. | 11:38

On je na konferenciji za novinare rekao da je BiH u katastrofalnom stanju, navodeci da je Tužilaštvo BiH "bolesno" i da se nalazi na ivici propasti.

"To je stvarna dijagnoza i treba ga lijeciti. Ako se nešto ne promijeni najbliži smo jednom pravnom sunovratu i pravnoj propasti. Apelujem na sve segmente vlasti u državi... Potrebno se ozbiljno pozabaviti vladavinom prava. Pravni sistem u BiH propada i na neki nacin je vec propao. BiH je razvaljena država jer ne postoji vladavina prava. Ja nemam nikakav licni interes, meni je stalo do pravde u ovoj državi, makar ja bio žrtva te vladavine prava", kazao je Mektic.

Naglasio je da se ne može izaci ni iz jedne krize ako ne postoji pravosude kao garant da ce biti sankcionisan svako ko ne dozvoljava da se uspostavi vladavina prava u ovoj državi.

"Tužilaštvo BiH je propalo. Nešto je bilo od Tužilaštva jedno vrijeme, pa se urušavalo i urušavalo, pa se pokušavalo nešto uraditi, apelovalo se na VSTV, a iz VSTV-a su obecavali da ce provjetravati pravosude, ali od toga provjetravanja nema ništa",kazao je mektic, naglašavajuci da u Tužilaštvu BiH trba sve promijeniti, namještaj, pa cak izgradu...

Po njemu,  'Tužilaštvo BiH je postalo mjesto gdje se na najgori moguci nacin prave kombinatorike za lažno prijavljivanje i lažno procesuiranje nekih ljudi.'

"Apsolutno nema predmeta i istraga", rekao je Mektic, optuživši pravosudni sistem, tužilaštvo prije svega, da služe samo za fabrikovanje afera i to protiv ljudi koji ukazuju na njihov nerad i korupciju...

Odbacio je navode u prijavi zbog nevodnog prisluškivanja tužilaca, navodeci da je to izmilješeno i da se radi o papiru, koji je falsifikat.

Mektic je kazao da pravosudne institucije sada iskorištavaju "jednog decka koji ima odredenu vrstu problema".

"On se satima nalazi u Tužilaštvu gdje sjedi i razgovara sa glavnom tužiteljkom i gdje vrše konstrukciju sa izvjesnim tužiocima, prave pakleni lažni plan da sruše ljude koji govore o neradu u Tužilaštvu", kazao je Mektic, pokazujuci taj navodni akt Sipe, za koji tvdi je falsifikovan jer nema broja akta, datuma...

Mektic je kazao da se dokument vodi kao "vrlo tajan".

"Oznaka vrlo tajno se može staviti ako pocinje treci svjetski rat, a zamislite to stoji na ovom dokumentu. Šest stranica izmišljenog transkripta razgovora Gordane Tadic i Ružice Jukic i šema kretanja glavne tužiteljice i na osnovu ovoga podnio krivicnu prijavu protiv Mektica i Perice Stanica. Mene ne pominje da sam prisluškivao, ali valjda je mislio da je te transkripte Perica proslijedio meni. Taj decko je nebitan, vec je bitno što se nastoje krivicno goniti pojedinci koji govore o neradu Tužilaštva KS."

Mektic je ponovio da se 'Tužilaštvo BiH se bavi morbidnim stvarima'.

"Izmišljaju transkripte razgovora i falsifikuju dokumente. U Tužilaštvu BiH tom decku daju lažna obecanja i lažnu nadu, a sada je pocinio teško krivicno djelo. Tužilaštvo ce dici ruke od njega, a on ce morati odgovarati za falsifikovani dokument, za lažne transkripte i lažnu šemu...Ovo je pokušaj urušavanja SIPA-e, ali to im nece uspjeti. Pokušalo se isto uraditi udarima na OSA-u", porucio je Mektic.

Uputio je apel da se pozabave neradom pravosudnih organa u BiH, konstatujuci da se u BiH kriminal isplati, jer niko ne snosi nikakve posljedice i da ne postoji borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Novinar lista Dnevno juce je podnio prijavu protiv Mektica i direktora Sipe Perice Stanica zbog navodnog prisluškivanja Gordane tadic i Ružice Jukic.
............

joj jest mi vise dosta ovog policajca...bivseg obavjestajca...bivseg ratnog komandanta policijskog ...i odlikovanog borca prve kategorije ..odlikovanog vise puta. Smile

..sto tamo u sarajevu bude gdje i bakir..
sto pokusava da lopove politicke pohapsi vec 3 godine i pokusava korumpirano tuzilastvo i prvosudje da razjebe da dodju posteni ljudi i da osude politicke lopove...i da im oduzmu sve ono sto su pokrali za poslednjih 20 g... Smile

pecednika si 5 puta pokusao lazno optuzit ...da je najveci kriminalac u bosni i hercegovini.. Smile
da je pokro banku srpske i razvojnu banku..da je pola banjaluke njegovo..i da je to sve nelegalno steko..
i sta ja znam sve..kakve sve ne  te policijske pice  Smile

a svi znaju da je pecednik najposteniji u bosni hercegovini
i da zivi od svoje plate od 5000 maraka... a ima ratu kredita od 30 000 maraka..
sta koga biga kako pecednik sa 5000 maraka plate - placa kredit od 30 000 maraka..
on placa..to su njegove pare...on je poteno radio i ima para
sta vas policiju i tusilastvo i pravoiosudje briga kako on to placa  Smile

sta vi placate...jel ti mekticu ..ti vozis stojadina..onaj bosic vozi renoa 25 g starog...
kako vas nije sramota  Smile

sramotite republiku srpsku i pecednika... Smile
kupite i vi sebi mecedesa... od pola milijarde maraka ...pa se ko pravi srbi ...vozite srpskim cestama  Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Ponovo uhvacen Dodik u prevari

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nikako da se riješi stanova u Beogradu.  Prema posljednjim ažuriranim podacima od 24. avgusta ove godine, kako otkriva Faktor, stan površine 78 m2 u Bulevaru kralja Aleksandra 306 je i dalje u vlasništvu Milorada Dodika, dok je drugi, koji je Dodik imao u istoj zgradi, sudeci prema podacima Republickog geodetskog zavoda Srbije, sada u vlasništvu kompanije Media Advertising d. o. o. iz Beograda. "Ima tu dosta cudnih stvari", kaže Borenovic. . .

Dodik ih, sudeci prema javnim istupima u prošlosti, prodaje, a oni uvijek ostaju u njegovom vlasništvu. Tako je bilo i u junu ove godine, kada je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektic objavio informaciju da je Dodik 29. maja carinskoj ispostavi Aerodroma u Banjoj Luci prijavio da u zemlju unosi 200.000 evra u gotovini.

- Želim samo zbog javnosti da kažem da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u Bulevaru kralja Aleksandra, koji su kupljeni 1989. godine, a koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i unio u RS – izjavio je Dodik odgovarajuci na Mekticeve optužbe.

Takva verzija dogadaja bi vjerovatno ostala prihvacena kao istinita da drugacije ne govore podaci Katastra nepokretnosti Republickog geodetskog zavoda Srbije. Prema posljednjim ažuriranim podacima od 24. augusta ove godine, stan površine 78 m2 u Bulevaru kralja Aleksandra 306 je i dalje u vlasništvu Milorada Dodika.

Ova cinjenica neupitno ukazuje da predsjednik RS nije govorio istinu o porijeklu novca kojeg je unio u BiH, a sam nacin unosa 200.000 evra u gotovini je bio dovoljan da nametne upitnost regularnosti tog postupka.

- Ima tu dosta cudnih stvari koje odudaraju od neke standardne procedure. U ovo doba kada svi posluju preko žiro racuna i kada se zna kako ide placanje, nositi toliku kolicinu gotovine je za mene u najmanju ruku cudno. To je sada stvar institucija koje se bave finansijskim malverzacijama – kazao je za Faktor predsjednik PDP-a Branislav Borenovic.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je, podsjecanja radi, još ranije Faktoru potvrdeno da je iz te institucije 30. maja 2017. godine informacija o unosu novca proslijedena Finansijsko-obavještajnom odjelu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Ista informacija nam je potvrdena i iz SIPA-e, ali bez potvrde o eventualnom pokretanju istrage.

- U pogledu pitanja koje se odnosi na konretno fizicko lice, iz razloga propisanih u clanu 74. (Zaštita i tajnost podataka) i clanu 76. (Korištenje prikupljenih podaktaka) Zakona, obavještavamo vas da nismo u mogucnosti davati odgovore na ovu vrstu pitanja – navedeno je u odgovoru SIPA-e.

Drugi stan koji je Dodik imao u istoj zgradi je, sudeci prema podacima Republickog geodetskog zavoda Srbije, sada u vlasništvu kompanije Media Advertising d.o.o. iz Beograda.

(Faktor)

joj al mi vise na kurac idu ovi neki kurcevi spjuni ...samo nesto turaju nos u tudje stvari...i smao nesto  lazu i izmisljaju i pokusvaju pecednika ocrniti Smile
a svi znaju da je on najveca moralna i karakterna i postena gromada na svetu  Smile
« Poslednja izmena: 29. Avg 2017, 14:42:04 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Opozicija: Ovo je dokaz diktature

Milorad Dodik traži ostavku ili prijeti smjenom glavnog republickog revizora Duška Šnjegote. Razlog je što su revizori u izvještaju pokazali da Vlada nije istinito prikazala stanje deficita Republike Srpske. Opozicija najavu Milorada Dodika ocjenjuje kao posljednji napad na Republiku Srpsku.

Revizorski izvještaj koji je pokazao da je Vlada u konsolidovanom izvještaju izvršenja budžeta neistinito prikazala stanje deficita Republike Srpske, definitivno ne odgovara predstavnicima vlasti. Prvo je ministar finansija izvještaj nazvao tendecioznim, a sada predsjednik Republike najavljuje smjenu glavnog revizora Duška Šnjegote.

Glavni republicki revizor nije želio da izjavom komentariše zahtjev za smjenu. Ponovio je da ostaje pri stavovima i nalazima revizije koja je utvrdila da je deficit na kraju prošle godine 175 umjesto 45 miliona koliko je tvrdila Vlada.

"Umjesto odgovarajuce reakcije nadležnih s ciljem rješavanja problema na koje ukazuju revizori, u posljednje vrijeme imamo reakcije u pravcu pokušaja osporavanja revizorskih nalaza, što je pogrešno i kontraproduktivno."

Opozicija najavu Milorada Dodika ocjenjuje kao napad na Republiku Srpsku i posljednji dokaz da je Srpska zarobljenik Milorada Dodika i njegovih partnera. Lider NDP-a predložice da se poslanici opozicije ne vracaju u Skupštinu ukoliko se istraje na smjeni Duška Šnjegote.

''Ukoliko na dnevni red dode zahtjev za smjenu glavnog revizora RS Duška Šnjegote, opozicija treba da napusti zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske, te da se u parlament ne vraca do izbora 2018. godine'', porucuje lider NDP-a Dragan Cavic.

Slicni stavovi dolaze i iz SDS-a i PDP-a. U SDS-u su pozvali Duška Šnjegotu da ne podliježe pritisku i da nastavi da radi svoj posao, a istup predsjedndika Republike karakterišu kao klasican diktatorski.

''Boricemo se da gospodin Šnjegota ne bude smijenjen u Parlamentu. Ako predsjednik Srpske Milorad Dodik odluci da smijeni glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegotu, spreman sam i da se pobijem'', rekao je lider SDS-a Vukota Govedarica.

''Oni kontrolišu Tužilaštvo, policiju, sve agencije i institucije RS, a još uvijek ne kontrolišu Glavnu službu za reviziju. Ocekujem da velikim politickim pritiskom uticemo da gospodin Šnjegota ne podnese ostavku i da nastavi da obavlja posao u skladu sa zakonom. Ocigledno ih boli istina'', tvrdi lider PDP-a Branislav Borenovic.

Glavna služba za reviziju 18. avgusta objavila je konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta koji je izrazito nepovoljan, jer pokazuje da je Srpska na kraju prošle godine ostvarila deficit u iznosu od 175 miliona maraka.

oce da tuku pecednikove pulene u skupstini  Smile  Smile

tako... napadnite ga sa svih strana... jebo vas  on vise Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
"Restart" predao peticiju Vladi

Odbornik u banjaluckoj skupštini Draško Stanivukovic i clanovi udruženja gradana “ReStart Srpska” predali su danas peticiju s potpisima 6. 500 gradana protiv kupovine luksuznih automobila u Vladi RS.

Vijesti
    Republika Srpska

Utorak, 29.08.2017. | 12:23

Dali su rok Vladi RS da se u roku od sedam dana izjasni o ovoj inicijativi, a ukoliko se ne izjasne ili odbiju peticiju, tražit ce njenu ostavku.

Stanivukovic je rekao da Vlada, njena ministarstva i institucije ne smiju da ignorišu potpise 6.500 gradana tokom sedam dana potpisivanja peticije.

-Narod je rekao svoje i želimo da se njihova volja poštuje, jer smatramo da je pristojno da cijena službenih vozila ne prelazi 50.000 KM - dodao je Stanivukovic u izjavi novinarima.

Smatraju da je dobra ideja predsjednika RS Milorada Dodika o izdavajanju 10 posto vrijednosti službenih automobila u humanitarne svrhe, ali samo ukoliko se kupovina vozila ogranici na 50.000 KM.

-Nema smisla da se izdvaja samo 10 posto, ako se kupuju automobili u vrijednosti od oko 200.000 KM - rekao je predsjednik pokreta "ReStart Srpska“ Stefan Blagic.

Predložili su Dodiku da inicira usvajanje zakona o doniranju organa kako bi se spasili životi ljudi, ali i uštedjeli novci poreskih obveznika.

Prije predaje peticije izveli su i svojevrsni performans, s porukom da se službena vozila ne smiju korstiti u privatne svrhe.

„Platnena ministarka“ u decjem ružicastom automobilu „dovezla” je danas pred zgradu Vlade Republike Srpske 6.500 potpisa koje su gradani dali u pokušaju da zaustave kupovinu skupih službenih automobila.

Smile Smile Smile

bravo lijepa srpska omladino...
vreme je i bilo da dignete svoj glas...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Hercegovina gori, a Baja pjeva

I dok Hercegovina gori, veliki Baja pjeva i zabavlja narodne mase pod šatrama glumeci dvorsku ludu. Time još jednom jasno pokazuje da mu je do Hercegovine stalo koliko do preklanjskog snijega, i da mu je važno samo da namještenim tenderima preko Lakia Luciana Petrovica svakog mjeseca cure milioni iz HET-a i Elektroprivrede u Laktaše, u njegov i džepove njegovih kumova tajkuna, raznih Stankovica, Kaldera, Cicica. . .

Okupatori se Hercegovine sjete i svakog drugog oktobra, kad od naivnih Hercegovaca traže glasove i podršku kako bi ih još više ponižavali, pljackali i raseljavali..

Prosto je nevjerovatno da ni poslije 3 mjeseca na jug Hercegovine nije stigla nikakva pomoc od Republike, i da nijedan vatrogasac i vozilo iz drugih krajeva nije došlo da bar simbolicno pomogne umornim vatrogascima, pruži moralnu podršku.

Okupatorska vlast, predvodena bahatim nasilnikom i uzurpatorom iz Laktaša, po ko zna koji put prema Hercegovini ophodi kao zla maceha, i još se Hercegovcima ruga u lice tvrdeci da sami podmecu požare kako bi porasla trave.

Da li se pomraceni um nekad bar zapita kako to bijedno žive njegovi podanici pa su primorani da pale požare zbog pelima i trave, i da li stilom života više podsjecaju na Bušmane, Tuarege i saharska nomadska plemena nego evropsku civilizaciju?

Pitanje je ko i kako može pomoci Hercegovini kad je sve uništeno, razoreno i opljackano. Nebeski narod sa Dodikom ima nebeske robne rezerve, pa sve i da macehinska Vlada nesrecne marionete Željke Cvijanovic, koja takode glumi dvorsku ludu smijuci se sama sebi kao lud na brašno, ima dobru volju da pomogne pitanje je odakle bi i kako poslala koju konzervu mesnog nareska i tunjevine vatrogascima.

ebeske robne rezerve Srpske vazdigle su se u oblake skupa sa Farmalendom, nevesinjskim Planinskim dobrom, raznim Vucenovicima i Vuceticima, a Vlada je toliko dužna dobavljacima da se penzioneri lakše upisuju u teku u prodavnicama nego što ce neko ozbiljan Vladi isporuciti robu jer znaju da je bandit Tegeltija bez reketa nece platiti godinama.

Najtužnije je što su i nakon najveceg požara spržena trava i šuma u Hercegovini zeleniji i u boljem stanju nego naša napacena otadžbina koju je Dodik pretvorio u sprženu, zaduženu i rijetko naseljenu zemlju.

Najnoviji bahati udari na revizore su poslednji ekseri u naš posmrtni kovceg, jer režim okupiranjem policije, pravosuda, javnih medija, revizora i ostalih institucija sijece stablo i grane na kojima pociva Republika Srpska.

Mafija je zarobila institucije svojim korumpiranim kadrovima kako bi nekažnjeno mogla da radi šta hoce, što je oslabilo Srpsku cija snaga mora pocivati iskljucivo na jakim institucijama i profesionalnim odgovornim službenicima.

Udari na Šnjegotu i revizore treba da ugase i preostale malobrojne institucije koje još nisu potpuno uništene, te postepeno ugasi poslednje džepove otpora mafiji i nakaradnom sistemu.

Iskreno se u Boga nadam da ce narod napokon skinuti povez sa ociju, progledati i realno sagledati svijet oko sebe, a rikanje volova pod šatrama prvo se pretvoriti u labudovu pjesmu, a potom i rekvijem za režim, koji treba da gori u paklu baš kao što Dubocani, Velicani, Dubljani i ostala hercegovacka sela gore poslednjih dana i mjeseci.

Nebojša Vukanovic

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Mozda je i veci deficit budžeta

Ako se Vlada RS zaista zadužila u ime Fonda PIO, a to nije prijavljeno Fondu, a i nije prikazano u finansijskom izvještaju, onda je to posao za Tužilastvo i inspekcije. Na taj nacin bi se obezbijedila veca odgovornost i transparentnost u radu Vlade i resornog ministarstva, istakao je u razgovoru za Vijesti. ba ekonomski ekspert Zoran Pavlovic.

Pavlovic, u intervjuu portalu Vijesti.ba, navodi da je prema informacijama iz revizorskog izvještaja jasno navedeno da je Vlada RS “prenijela” u 2016. neisplacene obaveze u visini od 190 miliona KM, što se po zakonu o budžetu ne bi moglo ciniti.

"Utisak je da Vlada RS ne funkcioniše kao ureden sistem ministarstava i premijera. Podaci koje daju pojedinacno ministarstva ocigledno nisu validna. To je revizorska služba pronašla prije više od dva mjeseca, kada je iznijela stanje revizorskih nalaza u 15 minstarstava i dva fonda, kada su pronasli 377 miliona KM neplacenih racuna i dugova. Tako da je ocigledno da je revizor sacinio validan izvještaj, te je nepokriveni deficit od 175 miliona KM istinit, ali i jako zabrinjavajuca informacija za gradane RS", kazao je Pavlovic.

Smatra da je dosta teško dati stav o ukupnoj visini deficita budžeta RS, ali ako dobavljaci nisu dostavili fakture ili su iste “sklonjene”, moguce je da je deficit budžeta RS u prošloj godini i veci od nalaza nezavisnog revizora.

"No, u svakom slucaju, stanje sa budžetom u RS zadnjih godina je ozbiljno jer nema novih investicija okrenutih izvozu, zapošljavanja i novih direktnih poreza koje su tako potrebne za punjenje budžeta", kazao je Pavlovic.

On naglašava da sve dok Tužilaštvo po zakonskoj obavezi iz nalaza revizora ne bude u obavezi da pokrene krivicnu odgovornost svakoga ko se ogriješio na pravila i zakone iz upravljanja javnim sredstvima, do tada nece biti prave odgovornosti i stvarne brige o budžetu i javnim sredstvima gradana RS.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Iz Srpske otišlo 100.000 ljudi!

Sve je veci broj onih koji, trbuhom za kruhom, napuštaju domovinu. Ova alarmantna brojka gotovo je tri puta veca od one koju vlasti plasiraju u javnost. Redovi dugacki desetine metara ispred konzulata zvone na uzbunu.

U protekle dve godine Republiku Srpsku napustilo je oko 100.000 ljudi, što je gotovo tri puta više od brojke koja se plasira u javnosti, saznaju "Novosti" iz izvora bliskih Vladi RS.

U prilog ovoj informaciji ide i podatak da je samo sa Biroa za zapošljavanje u proteklih šest meseci odjavljeno oko 30.000 ljudi, što su vlasti Srpske pokušale da objasne "otvaranjem novih radnih mesta". Medutim, redovi dugacki desetine metara ispred stranih konzulata dokazuju drugacije. Stanovnici poslednjih meseci masovno napuštaju Srpsku, najcešce trbuhom za kruhom, a ubedljivo najviše odlaze put Zapadne Evrope.

- Spominje se cak i cifra od oko 200.000 ljudi koji su naapustili ili se spremaju da napuste zemlju, a broj stanovnika sada se krece oko 900.000, što nije ni blizu onih 1.157.000, koliko je bilo na popisu iz 2013. godine. U Vladi RS, a pogotovo vladajucoj koaliciji (SNSD-DNS-SP) zasada cute na problem odlaska gradana iz Srpske, ne žele da izlaze sa zvanicnim podacima o migracijama, jer bi time pokazali da za proteklih osam godina koliko su na vlasti, nisu uradili ništa da zadrže ljude u domovini - kažu za "Novosti" izvori bliski samom vrhu Vlade RS.

Demograf Stevo Pašalic ima svoju racunicu. Držeci se zvanicnih brojki, on za "Novosti" kaže da stanje na terenu nije alarmantno i da je nezahvalno posmatrati migracije iz Republike Srpske pojedinacno, vec kao deo velike migracije stanovništva sa podrucja zapadnog Balkana.

- BiH je u poslednje tri godine ostala bez 90.000 stanovnika, od cega oko 30.000 iz Srpske. Ovo su zvanicni podaci, a trend odlaska ljudi iz BiH i Srpske se nastavlja, pogotovo ako uzmemo u obzir cinjenicu da su granice razvijenih zemalja sada otvorene. Odlasci ce se nastaviti i zato što imamo izražene ekonomske probleme, pre svega probleme sa zapošljavanjem.

On dodaje i to da nijedna statistika u Srpskoj ne beleži spoljne migracije i da se sve svodi na paušalne procene.

- Mnogi se "razbacuju" podacima. U obzir se uzimaju samo rodeni i umrli, a to nije realna slika.

Predsednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenovic, za "Novosti", kaže da je demografska slika Srpske problematicna, ali da je potrebno tražiti adekvatna rešenja da se ona popravi.

- Negativan prirodni priraštaj i migracije uticu na znacaj i ubrzan pad brojnosti stanovništva u poslednje vreme. Republiku Srpsku, ako bi uzeli u obzir samo zvanicne podatke, godišnje napusti oko 20.000 ljudi, što je i više nego problematicno, a ako nastavimo ovim tempom vrlo brzo cemo doci na brojku ispod jednog miliona stanovnika, ako vec nismo - kaže za "Novosti" Borenovic.

Naglašava da Vlada RS ne sprovodi dobru pronatalitetnu politiku i da je, s obzirom da situacija postaje alarmantna, potrebno što pre preduzeti mnogo konkretnije mere.

- Najgore je necinjenje. Vlada sprovodi politiku koja podrazumeva tek 0,01 odsto budžeta za podršku pronatalitetnoj politici Srpske, a to je premalo. Mi cemo sprovoditi našu politiku i predlažemo uvodenje materinskog dodatka u iznosu jedne prosecne plate za majke koje su rodile cetvoro i više dece. Ako više uložimo u osnovnu jedinicu društva, u porodicu, i pružimo znacajniju podršku radanju, onda možemo ocekivati i znacajnije poboljšanje demografske slike - izjavio je Borenovic.

Prema recima Steve Pašalica BiH i RS su, kao i ostatak zapadnog Balkana, u demografskoj recesiji.

- U opadanju je broj stanovnika u celom regionu i svoje zemlje napušta najproduktivnije stanovništvo. Nažalost, odlazi i do 25 odsto obrazovanih i mladih ljudi. To se sve odražava na povecanje smrtnosti, jer ostaje starija populacija.

(Novosti)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OBA I SIPA: Politika kaznila Špirica zbog falsifikata, pravosude štiti falsifikate Šimica

Putem dva slucaja falsifikovanja dokumenata posljednjih mjeseci, prvo Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, a sada i SIPE, pokušava se urušiti policijski i obavještajni sektor na državnom nivou. Razlika je samo u tome što je Nikola Špiric bio svjestan onoga što radi, dok je Josip Šimic moguce tek žrtva politickih paraobavještajnih službi.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektic nije u pravu. Gordana Tadic je itekako sposobna. Za samo dva sata glavna državna tužiteljka uspjela je utvrditi da je ono što je ona pricala zaista ona pricala.

Bio je to sjajan povod za žurni mail portparola Tužilaštva BiH Borisa Grubešica kojim ce javnost biti obaviještena da se glavna državna tužiteljka Gordana Tadic uvjerila u autenticnost vlastitih razgovora.

I o Ružicu Jukic ministar Dragan Mektic se ogriješio. Stalno tvrdi da ona radi protiv gradana, a potpredsjednica VSTV-a danas zamoli gradane da se ne muce i da joj više ne pišu mailove. Saopštenjem, naravno.

Logicno, nakon dva saopštenja, red je bio i da ministar Mektic održi sve redovniju vanrednu „konferenciju za štampu“. Vjerovatno najsmisleniju do sada.

Uglavnom, ministar bezbjednosti BiH saopštio je medijima da se kroz slucaj Josip Šimic pokušava srušiti Državna agencija za istrage i zaštitu. I u pravu je. Sam po sebi nebitan, Josip Šimic sjajan je kanal za plasiranje krivotvorenih dokumenata, na osnovu kojih se kasnije provodi medijska kampanja. Ono što je Nikola Špiric bio za OBA, to je Josip Šimic za SIPA.

ŠPIRIC NA UŠCU

Osim stanja na bankovnom racunu, izmedu Nikole Špirica i Josipa Šimica skoro da i nema razlike. Igraju iste uloge, scenarij uce u istim ugostiteljskim objektima, primaju uputstva od istih režisera, zvijezde su u istim medijima sa istim metodama, krivotvorinama.

Isti je i cilj – rušenje bezbjednosnog sistema BiH.

Prvo je svoju ulogu zaigrao Nikola Špiric. Njegova meta bila je OBA. Povjerljivi dokumenti Obavještajno-bezbjednosne agencije preuzeti u jednom restoranu u Istocnom Sarajevu, ekskluzivno su prikazani na RTRS-u. Obavještajna agencija BiH optužena je da je „nezakonito prisluškivala Aleksandra Vucica i celnike Srbije“.

Nikola Špiric je sazvao sjednicu Komisije za nadzor nad radom OBA i zajedno s kolegama zakljucio da prisluškivanja nije bilo. No, onda se opet sjetio tzv. slucaja Ušce. HDZ-ov kadar u OBA Damir Bevanda je poslao pritužbu, a Nikola Špiric je izmislio zakljucke Komisije kojom je predsjedavao, te je od prijavioca Damira Bevande zatražio da ponovo istraži slucaj Ušce.

Kada su na ''Žurnalu'' dokumentovali njegove falsifikate, Parlament je smijenio Nikolu Špirica, uprkos protivljenju Dodikovog SNSD-a, Covicevog HDZ-a i Radoncicevog SBB-a. OBA je preživjela i prijavila svog službenika koji je Špiricu donosio povjerljive dokumente, na osnovu kojih je kasnije konstruisana medijska prica.

KAKO „PRETRESTI“ MAIL ?

Tridesetak dana nakon Špiricevog falsifikata pojavio se Šimicev falsifikat. Na dokumentu kojeg mu je još 2015. godine poslala SIPA, Šimic je iskružio sadržaj, odgovor koji mu je dostavljen, te dopisao ono što se odnosi na glavnu državnu tužiteljku Gordanu Tadic.

Uglavnom, Šimic je utvrdio, RTRS prenio, da je SIPA prisluškivala glavnu državnu tužiteljku i potpredsjednicu VSTV-a Ružicu Jukic. Glavna tužiteljka je odmah sazvala konferenciju za novinare, optužila SIPA da je prisluškuje, te kazala da im Šimic nije dostavio transkripte.

Transkripti su došli tek dan poslije. Na mail Ružice Jukic. Po Zakonu o krivicnom postupku BiH za pretres maila potreban je nalog sudije za prethodni postupak.

No, glavna tužiteljka je, i prije nego uputila zahtjev za izuzimanje transkripata pristiglih na mail Ružice Jukic, utvrdila da su transkripti autenticni. I odmah je izdala saopštenje za javnost.

O krivotvorenom dokumentu Josipa Šimica ni rijeci.

Izvor: Zurnal.info
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
DODIKOVE HALUCINACIJE NA +40: Dužni i Bogu i narodu, a predsjednik o milionima

Predsjednik RS Milorad Dodik je prije dva dana provodeci svoj nemilosrdni pohod na glavnog revizora nastavio da radi ono što najbolje umije, da "siluje" ono malo zdravog razuma što je ostalo medu narodom Republike Srpske.

Vijesti
    Republika Srpska

Cetvrtak, 31.08.2017. | 07:39

Iako je RS šuplja na sve strane od dugova, to nije sprijecilo predsjednika da, u hajci na glavnog revizora, kao glavnu stavku u odbrani rada Vlade RS javnosti poturi informaciju da je Budžet ovog entiteta u plusu 40 miliona maraka.

Zamislite samo tog ludila. 40 miliona viška, a dužni i Bogu i narodu.

Ali hajde da bar na kratko povjerujemo predsjedniku Dodiku, pa da kažemo da je ova prica o milionima suficita istina, postavlja se logicno pitanje ko je osjetio taj višak.

Narod Republike Srpske sigurno nije.

Veliki finansijski uspjeh koji je doveo do plusa u državnoj kasi na svojoj koži nisu osjetili poljoprivrednici u RS koji grcaju nakon ljetnjih suša, bez adekvatne pomoci, bez obecanih miliona iz zagarantovanih podsticaja.

Tako za suficit ne zna predsjednik Udruženja poljoprivrednika Vladimir Usorac. Kaže, on to nije primijetio, bar kad je u pitanju izvršavanje obaveza države prema poljoprivrednicima.

"Ne znam kako može biti budžet u plusu, a nama se duguje. Nije samo nama, duguje se mnogima. Ja mislim da je teško da išta može biti u plusu dok god imamo ovoliku javnu potrošnju. Pare se nemilice troše na auta, plate, razne dodatke, putovanja i kako može nešto ostati. I ako vec ima tog viška, dajte da vidimo i osjetimo to. Ne moramo mi poljoprivredinci, ali dajte naknade mladim majkama za trece, cetvrto i peto dijete, da imaju platu. Dajte mladima na selu. Bilo šta", porucuje Usorac.

Naravno, poljoprivrednici su samo jedna kategorija koja ispašta zbog lošeg rada Vlade, dok se u isto vrijeme predsjednik hvali stabilnošcu.

U Srpskoj, majke mjesecima cekaju subvencije za trece i cetvrto dijete. Mladi bracni parovi svake prestupne vide obecanu subvenciju za stambene kredite. Kasne i naknade za osobe sa invaliditetom. Novac od grantova koji su odavno rasporedeni još uvijek je na cekanju. Radnici u upravi mjesecima ne primaju naknade, a veliki dio njih ostao je i bez zakonom zagarantovanih uplata za doprinose. Borci Vojske RS svako malo strijepe nad i tako mizernim dodacima. Isplate udruženjima od znacaja su neredovne. Dobavljaci cekaju po godinu dana na svoj novac... Sve u svemu, dugovi, dugovi i dugovi!

Pored toga, Vlada na svojim ramenima iznosi i skoro sva veca javna preduzeca koja su u dugovima do guše, a koje svake godine subvencioniše. Od Željeznica do Aerodroma RS, na svakom koraku propast, a najgore je u zdravstvu koje je u potpunom kolapsu.

Zato je i Miodragu Femicu, predsjedniku Unije sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske neshvatljivo otkud i gdje su ti milioni viška.

"Meni to izgleda kao naucna fantastika. Ako samo gledamo kakvo stanje nam je u zdravstvu i koliko ima dugovanja prema zdravstvenom sektoru, teško da me neko može ubijediti da budžet može da bude u plusu. Svi izvještaji pokazuju da je stanje katastrofalno, radnici krpe kraj sa krajem, para nigdje nema i onda dobijemo ovakvu situaciju. Stvarno, ovo je nerealno", zacuden je Femic.

Na kraju, i struka potvrduje da je prica o 40 miliona KM suficita u budžetu nerealna.

Urednik poslovnog portala Capital.ba, Siniša Vukelic, kaže da je ovakva tvrdnja predsjednika daleko od istine, što je potvrdio i ministar finansija RS u izvještaju o izvršenju budžeta.

“Neuobicajeno je i nelogicno da predsjednik RS bolje poznaje stanje u budžetu nego ministar finansija. Jer, ako se samo sjetimo ministar Zoran tegeltija je u izvještaju potvrdio da je budžet u deficit, ne onoliko koliko to tvrdi revizor, ali opet mnogo, 45 miliona KM.  Tako da ovdje nije samo nastao nesporazum na relaciji revizor – ministar finansija, nego i predsjednik RS i ministar finasija. Naravno, ako sagledamo sve sa realne distance vidimo da je ovdje sve jasno. Bužet je u ogromnom deficit, neki tvrde cak više od 90 milina evra, a dugovi su svakim danom sve veci”, tvrdi Vukelic.

On navodi da je Dodikova nerealna prica o 40 miliona suficita samo proizvod kontinuiranog napada na revizora.

“Dodikova prijetnja smjenom revizora je posljednja, ali ne i prva. Sjetimo se pritisaka na Boška Ceku, nekadašnjeg glavnog ravizora, pa pokušaja da se postavi covjek koji nema kompetencije za to mjesto, pa prebacivanje ravizije na trezor… Sve to pokazuje kontinuitet napada, ali ovaj udar je bitan za vlast zato što ce ova godina biti mnogo teža finansijski i vlast ce morati da izvodi razne finansijske akrobacije ne bi li opstala. Najmanje što im treba je jedan finansijski izvještaj mjesec dana pred izbore, koji ce sljedece godine biti mnogo gori od ovogodišnjeg. I tu se krije sva prica o lažnom suficitu i pritisku na raviziju”, navodi Vukelic.

Na kraju, koliko je tvrdnja da u budžetu RS ima 40 miliona viška suluda najbolje pokazuju stvarne brojke, a one kažu:

- RS je zakljucno sa 2016. godinom u deficitu 180 miliona KM

- RS ima 380 miliona KM neizvršenih obaveza koje su prenesene iz prošle godine

- Ukupan dug RS je 5,2 milijarde KM

- Vlada vec godinu dana ne placa dobavljace ciji ugovori iznose 820 miliona KM

- Zdravstveni sistem je pred kolapsom, a Fond ima 560 miliona KM duga

Koliko god brojke bile neumoljive, izgleda da je istina previše bolna da bi bila prihvatljiva za vlast. Zato su Dodiku mnogo slade laži, obmane i sukobi. Jer, tako se ovdje cuva Republika Srpska.   

(Buka)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Mektic: Pokrenuti smjenu Tadiceve

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektic kazao je da Tužilaštvo BiH ne može potvrditi autenticnost bilo kojeg dokumenta jer ono nije nadležno za vještacenje. On je pozvao sve relevantne institucije da smijene v. d. glavnog tužioca Gordanu Tadic, za koju je kazao da mora otici s te pozicije jer sluduje narod.

Vijesti
    Bosna i Hercegovina

Srijeda, 30.08.2017. | 15:39

Mektic je rekao da je golim okom vidljivo da je sporni dokument sa memorandumom SIPA falsifikat i da je svima jasno da se oznaka "vrlo tajno" uopšte ne piše onako kako je napisano na tom dokumentu.

Pojasnio je da je obavezno da se u slucaju tajnosti piše i stepen, zatim ko je odredio stepen tajnosti i da li podliježe obavezi vracanja.

"Dole se vidi i da je dokument upucen Draganu Mekticu, kao da se ja sa SIPA-om dopisujem. SIPA kada dostavlja dokumente adresira ih na instituciju", rekao je Mektic.

Pozvao je vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadic da javnosti kaže ko je vještacio dokumente ako vec šalje saopštenje za javnost u kojim potvrduje autenticnost.

"Taj dokument se trebao vještaciti, pa nije valjda ona uzela i ulogu vještaka? Pozivam sve relevantne ljude u ovoj državi neka ucine da ta žena što prije ode sa pozicije. Ako ode danas vec sutra ce nam biti bolje jer oni narušavaju pravni sistem svojim neradom. Zato sam rekao da je razvaljena država", kazao je Mektic.

Mektic je rekao da Tužilaštvo BiH vec tri mjeseca nije podiglo nijednu optužnicu, ali da Tadic sada misli da sluduje gradane.

"Sve ovo ce se privesti kraju. SIPA je privela Šimica i on je dao izjavu o tome kako je došao do falsifikovanog dokumenta", rekao je Mektic.

Što se tice tvrdnji iz Tužilaštva BiH da su razgovori autenticni, Mektic je kazao da su "to oni kuhali" jer je Šimic sjedio po šest sati u Tužilaštvu BiH "gdje su to pakovali" te da postoji evidencija o njegovom ulasku u Tužilaštvu BiH.

"Može se u SIPA provjeriti je li neko prisluškivan ili nije. Tehnika je sofisticirana i iza prisluškivanja ostaju tragovi. Druga stvar je, šta ce biti ako Josip Šimic prizna? Šta ako progovori? Morace se na jednu stranu okrenuti", kazao je Mektic.

V.d. glavnog tužioca pitao je i zašto ne govori o ovom predmetu da je istraga u toku kao što govori o drugim predmetima.

"Pozivam sve relevantne institucije da smijene Gordanu Tadic. Ona mora otici s te pozicije jer sluduje narod ove države. Svaki dan je sve gore i gore", rekao je Mektic.

Dodao je da Tadic plaši gradane BiH pozivajuci ih na mir kao da je predratno vrijeme porucujuci kako je narod BiH pametniji od nje hiljadu puta.

Izvor: Klix.ba
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 208 209 211 212 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Mar 2026, 11:23:55
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.