Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ratno Sarajevo - logor za Srbe  (Pročitano 73075 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T28
Joj poznato mi je to i pogotovo onaj stih kad bošnjak padne u sevdah, kao šljiva u govno!
PS
Daleko vam lijepa kuća!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 231
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
hehehe,ta fora s dalekom kućom ti je stvarno isfurana..
pa vidjećemo za piramide,a pitam se baš zašto samo u BiH,zašto ne ni metar istočnije..
ko to već zna..
a to da smo potomci Ilira svjedoči upravo 'i' to što se razlikujemo od vas..
imamo dušu,sevdah i plemenitost..
vi pjevate pjesme o junacima što kidaju glave turcima..
nazivat nas turcima,a nemate pojma ko je Husein kapetan Gradaščević..
a gago ja nisam krzman,a je si li ti mozda iz bijeljine??

Нисам.Из Бенковца сам.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49724
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
citam ove postove  i nikako mi nije jasno otkud tolika prepirka izmedju Srba i Bosnaca kada je sa istoriskog pogleda valjda sve jasno. Izgleda da je ovaj balkan bozijom voljom posatao i ostao jedno od svijeckih zarista. Ali opet je sve do naroda koji na njemu zive. Sto je konflikt veci svima je teze, pa gledajmo kako cemo Smile

U vrijeme nastajanja juznoslovenskih drzava na balkanu Bosna uopste nije bila poznata kao drzava, vec se nalazila u sastavu Raske. Vremenom je nastala drzava Bosna, izdvojila se i pocela razvijati kao zasebna drzava. Prvi poznati ban koji se spominje je bio ban Boric. Nastanak Bosne je u stvari pirodan tok predodredjenog dogadja, ali nikako ne treba zanemariti da je vecina bosanaca bilo srpske krvi.

Najezdom turaka na balkan doslo je do formiranja drustvenih odnosa u kojima je musliman bio povlascena klasa, pa je zbog toga doslo do islamizacije hriscanskog stanovnistva. Ne zaboravite harac, kuluk, danak u krvi... a potrebno je samo prihvatiti "svetlost islama" i da zauvijek zivite dostojno covjeka. I tako je doslo do procesa islamizacije, koji po mom misljenu nije trebalo da dobija naziv poturcenja, jel ljudi nisu imali namjeru da se preobrate u turke vec da zive iole bolje a zato su morali promijeniti vijeru.

Ne znam zasto je doslo do toga da se posten musliman mora zvati Bosnjakom. Treba razmisliti. U zivotu bosanca samo su dvije stvari i to Srbin i musliman. Tako dodje Srbin, Bosanac, Musliman, Bosnjak  tacno hronoloski poredano po postanku. Po ovome recimo veziri Jusuf ili Mehmedpasa Sokolovic su bili Bosnjaci, ali to uopste nije bilo tako jer Bosnjak nije nastao neobcnim istoriskim prilikama. To je mozda slag na tortu ili pak saraf koji nedostaje da se ova nesretna, nejasna prica napokon zavrsi. U doba turske imperije Turci su setali po balkanu ali nisu previse naseljavali bosnu. Bosnu su naseljavali bosanci. A to ko su bosanci proizlazi iz toga koje su stvari u njihovim zivotima.

@ bb11

prijateljski ti preporucujem da se okanes toga da su Srbi bili doseljenici, a da su Bosnjaci preci Ilira. Bogumili uposte nisu bili etnicka kategorija vec vjerska, ali prije toga sta znaci crkva bosanska ? Tacno je da su na prosotru Bosne zivjeli Iliri, ali je doslo do nagle najezde Slovena te su Iliri nastradali ili se povukli dok su prostor naselili Sloveni. Doslo je i do asimilacije ostatka Ilira i tako se napokon izdvajanjem Bosne iz okvira Srbije rodio pojam o Bosancima. Dalje, crkva bosanska... bogumili su porijeklom bili iz Makedonije, Bugarske i iz Srbije pa su protjerani sa ovih podrucja te skloniste nasli u Bosni. Da se razumije, to je bila veoma mala skupina ljudi, ali koja je imala jakog uticaja na bosansko zivlje. Dalje se nikako ne bi smijeli zaboraviti patareni koji nam dolaze sa istoka. Mijesavinom ove dvije jeresi nicu najuitacajniji: krstjani. Dakle krstjani, bogumili patareni: sve su to jereticka ucenja koja su nasla skloniste u Bosni, jer su ih bosanski banovi stitili od krstasa koji su tezili da ih uniste. Bogumili ne poticu od ilirskih plemena (mozda poneki bogumil, ko zna) a imas patarene i krstjane koji sigurno nisu iliri. zelim da ti pokazem da su iliri manjina zametnuta i asimilovana u slovenima.

Sto se tice islama nisam bas siguran da nema nasilnog prelaska ( danak u krvi ) !
Bogumili uopste nisu nimalo slicni islamu. Oni podrzavaju jereticko ucenje po kome postoje dva tvorca svijeta: prvi koji je stvorio materijalni svijet i drugi tvorac nevidljivog duhovnog prostora. Valjda znas da je u islamu tvorac svega i apsolutni gosopdar Alah  Smile

Mislimani su sami po sebi u vrijeme turske imperije pripadali carskoj vjeri. Meni se cini da je citava ova istorija nepravilno zaokruzena upravo zato sto je pravoslavlje precvrsto vezano za srpstvo ( Srbin uvijek umire "za krst casni", musliman umire za neku drugu cast al posteno dzaba ljudi ginu Smile ) Islam je bio carski, ali vise nije; medjutim zatucan pogled na neke stvari je ostao kako god da je. Zulum je zulum, a osveta osveta.    
« Poslednja izmena: 04. Jul 2006, 01:18:02 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
Magic Master
Ne supljiraj ni ti vise.Tema je Sarajevo-logor za Srbe.Sta ti sad ovdje pokusavas da mene ubjedis da ne postojim i da moj deda ne postoji kao Musliman.
Citao sam kobibrajanta i igorxxx,pa kako vam ne dojadi lagati,kao da laz moze promijeniti ono sto se desavalo u Sarajevu.Ti kobibrajante supljiras o snajperima ARBiH.Naravno da je bilo snajpera ali oni su koristeni u borbama i po polozajima VRS za razliku od Srpskih koji su u bezbroj slucajeva birali mene medju civilima.
Pa zatim glupost oko toga da Sarajevo nije bilo blokirano,pa cijeli svijet je to znao i vidjeo samo vas dvojica niste,kratkovidni,sta li.
Toliko pricate da je Sarajevo bilo logor za Srbe,naravno da je bio logor,kao sto je bio i za Muslimane i Hrvate i za ostale,a taj logor su drzale snage VRS.Mladic i ostala komandna gamad nisu gledali niti ih je interesovalo dali ce ispaljene granate ubijati samo Muslimane.."tuci po Velusicima,tamo nema mnogo Srpskog zivlja"-sto znaci,ono sto ih ima nisu bitni!
Oformljena je komisija koja ce istraziti moguce zlocine,pa ce mo vidjeti sta je sve bilo u Sarajevu(nadam se da ce uspjeti),ali nije istoj toj komisiji bilo drago jer ce morati istrazivati i zlocine nad ostalim narodima,koji ce dokazati sta se desavalo i na dijelovima koji su bili pod kontrolom VRS,ali nisu mogli vise odustati.Kada se iznesu cinjenice o stradanju,onda imate puno pravo optuzivati,ovako samo hranite svoju sujetu.Naj vece zlocine na podrucju Sarajeva je napravila VRS a velicinu ce valjda dokazati i ta komisija.Do tada ne sirite lazi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a na osnovu cega ces mi dokazati da je Bosna bila dio Raške države,kad dokumenti dokazuju kako je bosnom vladala dinastija Kotromanića,koji su dio tadašnje austrijekse dinastije koja je imala posjede većine sjevernog balkana,preko hrvatske,slovenije itd.te da je tada bosanski ban,bio iz te porodice,kako se kasnije oblast(što su pored ostalog bile i ostale države) odvojila kao samostlna država,pa čak jedno vrijeme bila najuticajnija na balkanu..
pored toga,kartu se se vazda mjenjale,i vazda je jedna država zauzimala komad druge države,i ne zaboravimo da se bosna širila i istočno preko drine,tako da sad po vašem i mi imamo pravo da tražimo vojvodinu,a na zapadu split i dio dalmacije,što je sasvim suludo..
bogumili nisu bili manjina koja je živila u bosni već većina bosanaca su pripadali bosanskoj crkvi,dok je neki manji dio bio klasično hrišćanski,da ga tako naovem..
pored toga su i tada u bosni živili mislimani,što se ne smije zaboraviti..
to što ti pričaš,to je iz srpskih knjiga istorije koje su pisali srbi,a pogledaš li u neke svjetsku literaturu,koje boli kita za nas,upoznaćeš jednui drugu stranu..
još,iliri nisu protjerani s ovih prostora,već se smatra da je došlo do asimilacije mada se tačno nezna šta se dešavalo u to vrijeme..
bosumili su imali itekako slične stavove Islamu,napomenimo dualističko vjerovanje koje ih je u to vrijeme koštalo života od Rimske crkve..
to dualističko vjerovanje se odnosilo na vjerovanje u dobro i zlo,Boga pa Đavola,a ne kao što ti kažeš u dva tvorca svijeta..
a što se tiče umiranja,Muslimani umiru na Allahovom putu i za Islam..
a kad je već tako da kažeš da se na Islam prelazilo nasilno,zašto se danas ljudi ne vraćaju na Kršćanstvo,već se dešavaju Sreberenica i Ahmići a sve više ljudi traži spas u Islamu..
Srbi jesu bili doseljenici,jer si sam rekao da su nastali dolaskom slavena,znači da su doselili..
nisu do tada bili srbi,podrazumjeva se..
a da Bogumili nisu bili mala skupina,govori čitava Bosna osuta stečcima a rijetko nekim krstjanskim spomenicima..
nadam se da će se otkrićem piramida i daljim istraživanjima dokazati postojanje Ilira i predilirskih plemena na ovim prostorima,koji su naši preci..
a sad da dođemo do korijena ove teme,to što srbi žele bosnu i što po svaku cijenu žele 'vratiti'nešto što nikad nije bilo njihovo nije razlog istorija,već čista pohlepa i nemoral..
to su oduvjiek dokazivali,kako već kažeš projetrivanjem Bogumila,koji su između ostalog došli i iz srbije mada su i ovdje živili,pa protjerivanjem Muslimana nakon odlaska turaka,pa pružanju pomoći turcima kada su napadali Bosnu i ratovali protiv Husein kapetana Gradaščevića,pa poslije Nevesinja eto i danas..
mislim,kada me upozoravaš prijateljski ne znači da si u pravu, i da je sve istina što govoriš..
i znam da misliš da su takvi kao je nepromjenjive balije i da ih treba pobiti,pa eto opet pročitaj ovaj tekst Smile..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49724
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
i znam da misliš da su takvi kao je nepromjenjive balije i da ih treba pobiti,pa eto opet pročitaj ovaj tekst Smile..

ti uopste nemas pojma sta ja mislim a ovo sto pises je uvredljivo, pa te zamoljavam da se prizemljis i ponasas kao musliman.

Kotromanici su upravljali Bosnom, ali poznato je da se Tvrtko krunisao za kralja 1377. dok se Stefan Nemanjic za kralja krunisao 1217. i ne mozes reci da je taj podatak iz srpskih ili hrvatskih knjiga jer su pisani dokumenti jasno dokazali cinjenicu sta je starije. A zanimljivo je i da su se vladari Bosne, nasljednici Tvrtka potpisivali kao kraljevi Bosne i Srbije sto nam ubada u oci neke stvari.
Inace Bosna je zaista i bila na vrhuncu moci u vrijeme vladavine Tvrtka I Koromanica i vazila za vodecu silu u zapadnom dijelu balkana, nakon sto se Srbija rasparcala i izgubila tu ulogu. Na bici na Kosovu 1389. godine uz kneza Lazara i Vuka Brankovica ucestvovao je i odred Tvrtka koji je poslao u borbu protiv Turaka. Nezaboravite da su Turci bili muslimani, a Srbi pravoslavci; a da su ovi bosanski junaci ziovt dali da Kososvo ostane srpsko. Bosnaske kosti su na Kosovu ostavljene, a to sto danans pricaju politicari popud Tihica toliko se sukobi sa stvarnom Bosanskom prirodom da zaista neznam dokad ce vladati oni koji ganjaju neke druge intrese a ne drzavne ! Interes Bosnakih vladara je bio da Kosovo ostane u sastavu Srbije, ako vec ne moze u sastavu Bosne. A oni Bosnjaci kojima se to ne svidja mogu slobodno bukove daske glavom da lupaju dok u nepadnu u nesvijest, a kad dodju sebi da pricaju neke price koje su za to vrijeme sanjali.

Bosna je bila dosta izolovana tako da je u nju tesko prodirao i istocni i zapadni kulturni krug, te su u njoj plodno mijesto nasla sektaska ucenja koja nigdje vise nisu mogla da se uzdrze. To znaci da je vecina zivlja pripadalo crkvi bosanskoj, jer su ih tome ucile manje grupe koje su u njoj nasle utociste. A kakav je kulturni nivo tih jeretika bio svijedoci broj tvdih gradjevina koje je Bosna naslijedila iz tog perioda. Ne znam vise sta da ti kazem za dualizam sem da jos jednom pokusam da ti priblizim nesto sto ti je nepoznato. Ovo ucenje smatra da je sve materijalno, sve sto oko sebe mozemo da vidimo stvorio  djavo kako bi udaljio covjeka od Boga. Sa druge strane postoji bozije kraljevstvo, nevidljvi svijet koji je Bog stvorio i kom covjek treba da tezi. Dok je u islamu Allah Tvorac svega i to je velika razlika. Posto si musliman vijerujem da poznajes svoju vijeru i da si dosta toga o njoj naucio, ali o jereticima je stvar nesto drugacija.
U islam se uglavnom nije prelazilo nasilno vec dobrovoljno, kao sto sam u proslom postu objasnio, ali je postojao danak u krvi u kom su djecake otimali iz ruku uplakanih majki i u pletenim sepetima slali za Stambol gdje ce im biti promijenjena vijera i ime, i gdje ce biti vaspitani u duhu islama. I tako su od njih nicali prvaci medju kojima je bilo i onih koji su upravljali carstvom. Zasto se nisu vracali staroj vijeri jasno je.

Nasi preci nisu Iliri vec Sloveni, jer Iliri su zahvatali ne samo podrucje Bosne vec citav prostor dinarskih planina, na istok i zapad. To podrazumijeva da su onda i Srbi i Hrvati Iliri a svako zna da nisu. Albanci se takodje smatraju Ilirima ali to nije dokazano. Da bosnaci bilo koje da su vijere nisu Iliri jasno dokazuje jezik kojim mi pricamo. Srpski, hrvatski, bosnjacki: sve je to jedan te isti juznoslovenski jezik i najslicniji je ostalim jezcima i iz slovenske grupe jezika. Albanski nema veze sa ovim jezicima tako da oni imaju sanse da se proglase Ilirima, ali to nije dokazano kao sto rekoh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
izvinjavam se zbog uvrijedljive izjave,pošto znam stavove većine učesnika foruma..
Bosanski vladari se potpisivali kao vladari srbije,to više govori suprotno vašoj tezi,ko od koga vodi porijeklo,mada je to stvar što je u to vrijeme,koa sam rekao,jedna država osvajala teritorije druge države,te kako je Bosna prelazila te svoje primarne granice i zahvatala dijelove Srbije i oni su se smatrali kraljevima Srba mada,to nije neki relevantan podatak,otompotom..
Tvrtko nije prvi bosanski vladar već ban Borić,te iako se on krunisao kasnije ne govori da država prije njega nije postojala i da vodi porijeklo od srbije..
to što su Bosanci ratovali na Kosovu nije bio razlog da brane Srbijeu,već su time spriječavali prodor turaka u Bosnu,te premestili ratište dalje od domovine,isto kao što je radio Husein kapetan uz pomoć Albanaca..
što se tiče jezika,rekao sam da je bilo asimilacije,a i činjenica je da se Južnoslavenski jezici razlikuju podosta od ostalih slavenskih jezika..
Albanci imaju određene dokaze da vode porijeklo,imaju Arnaute koji su direktni potomci tih plemena..
a za Kosovo,pravo da ti kažem,Bosancima je više stalo do Irana neg do Kosova..
a taj danak u krvi se sprovodio i među muslimanima,zato tu ne vidim nikakve antisrpske namjere..
ovo sad nisam shvatio,prvo si rekao da je crkva bosanska predstavljala manjinu a sada kažeš da je većina stanovništva pripadalo crkvi bosanskoj,dobro rećiču ovako,učenje bogumilstva je imalo više veze sa Islamom nego sa Kršćanstvom..
ja ipak kažem da smo preci Ilira,jer kada pogledam heredogramski,koliko je Rusa i Ukrainca svijetlog tena i boje kose a koliko je Jugoslovena crne boje kose i blago tamnijeg tena(ne mislim na Rome) i tvrdim da je došlo do asimilacije dvije grupe..
i na kraju,ne razumijem i dalje stavove ovih umova koji potpisuju peticije i ubijaju nevin narod da vrate što nikad nije bilo njihovo..
još mi je više nerazumljivo kada pomislim na to što si rekao,o borbi bosanaca na kosovu i svega što su muslimanii radili tokom II svj.rata za srbe sklanjajući ih od švaba i ustaša..
a da Bosanci vode porijeklo od Srba je isto toliko relevantno koliko da Srbi vode porijeklo od Bosanaca..
mogli ste nas imati ko najbolje jarane a napravili ste tolko sranje da se neće moći počistiti za 100 godina..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T28
E sad poslije ovog posta b11 , moje hercegovačka krv je provrla, a razlog je da me on nije iznervirao, ali ni jednom nije pomenu da do dolaska Turaka na ove prostore , istorija istočne Hercegovine ima svoju posebne osobine i da su tu donešene istroijske odluke! Srpski Hercegi
od Svetog Save, koji su stolovali u Herceg Novom ,koji nikad više neće biti srpski, nikad nisu priznavali vrhovnu vlast bosanskih banova i župana iako su im ovi to pokušali nametnuti!
b11 je takođe zaboravio da je tadašnja Bosna, a i Hercegovina stara imala svoje feudalce, koji su se često bunili i svoju osobenu samovolju uspostavljali, pa je bilo i ono staro srednjovjekovno pravilo onog čija je zemlja toga je i vjera! Pravoslavni manastiri na prostoru stare Hercegovine, a ima ih 5 stari su kao Bogumili što sve govori o stanovništvu stare Hercegovine i što potičem odozdo, gdje su čojstvo i junaštvo sve i sja!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
e ovo nekako nisam razumio šta hoćeš reći..
da hercegovina nije hercegovina??
a kolko su stari ti manastiri prijatelju..
pa istina je eto i to da je herceg novi i okolina bio hercegovački tj bosansko hercegovački,i da je odlučeno da se da cg zato što nisu imali obradive zemlje i sl.
al sad to što su se protivili i tako to,mislim bosna i hercegovina,vazda tako od herceg stjepana..
ne razumijem,de malo jasnije reci šta hoćeš da kažeš..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T28
Vizantijski manastri , koji je u ruševnom stanju i koji će se obnoviti potiče iz 5 vijeka i nalazi se u Trebinju! Manastrir kod Bileće sv. Srhanđela Mihajila potiče iz 13. vijeka, manastri Tvrdoš iz 17. vijeka! Trebinjska tvrđava, poklon carice Jelene Nemanjićke, za odbranu Republike Svetog Vlaha, Srbi će znati ko je u pitanju! I kada o istoriji Hercegovine pričam mislim isključivo na istočni dio, pošto je on istorijski bitan za nas Srbe! Pa i stećci, kojih ima u Stocu mali milion u istočnoj Hercegovini ih nema ni za lijeka! A to dosta govori, da je u istočnoj Hercegovini preovladala čista srpska kultura na šta sam ja posebno ponosan! I kako vidim svaki Bosnjak uvijek favorizuje istoriju Bosne, što ja i razumijem, međutim stvari stoje drugačije kad je u pitanju Hercegovina, pogotovo Istočni dio!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.