Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ratno Sarajevo - logor za Srbe  (Pročitano 72989 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
samo malo..
u tz pobijeni vojnici,u Srebrenici civili i djeca..
Smile kontaj kontaj..
e tako,okupatori moraju očekivati da će upasti u govna ako ulaze u tuđe..
a Srebrenica,ljudi pobijeni u svom gradu..
mislim ima ovdje onih koji malo sporije kopčaju,pa se treba razjasniti..
i moj dedo i ako se poturčio prije 1500.godina kad i nije bio rođen,ipak sam ponosan pripadnik prave vjere..
a i moj praprapraprapradjed nije bio srbin već bosanac,ili pripadnik crkve bosanske..
i ako hoćeš već o historiji u koju se neraumiješ pročitaj par knjiga koju ne piše neki čoban ili ubica..
mislim čisto informativno..
slab si Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 231
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Припадник босанске цркве? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
@kobi
nemogu ja buraze sa tobom. nemoze se tebi i tvojim slicnima nista dokazati. ti i tvoji slicni nemate slucajeva kao sto je srebrenica i opkoljenje sarajeva pa se uvijek hvatate za slamke sa nekim pricama o napadima mudjahedina na "nevine" vojnike u kolonama bla bla bla bla. a sta su trebali da pustaju vojsku da se povuce pa da mogu otici na brda da pustaju brade i da sidju dole da opet kolju?

Recimo ( a znamo da svako normalan ovako ne bi ni pomislio a ne izrekao) da si za ovo u pravu. Onda time priznajesh da ni tzv zlocin u Srebrenici nije zlocin, jer se tamo desio obracun sa legitimnim ciljevima, ili kako ti to lepo kazesh "a sta su trebali da pustaju vojsku(muslimansku) da se povuce pa da mogu otici na brda da pustaju brade(mudzahedini) i da sidju dole da opet kolju". A,kako ti ovo zvuci? Vidish kako slepo verujuci u jednu gresku odmah pravish i drugu. Zasto onda spominjete Srebrenicu? Upravo ste Vi, tzv zrtve opravdali sve to sto se desilo u Srebrenici. Ili, opet verujesh da ubistvo sa musliomanske strane je opravdano, a kod "nevernika" to je zlocin.

Tu meni pricas o nekim religijoznim fanatizmom a neces da otvoris oci i da vidis koliko u Srbiji ima religijoznih fanatika. Koje nebeski narod? Pusti te slobine i seseljove price o islamskoj bosni i ja i ti znamo da je to suplja. Otidji u bosnu i provijeri dali su punije dzamije ili kafici..kada to uradis onda kreni trabunjati o nekoj islamskoj drzavi.   
Te podmetachine kao sto je izmisljenja pricha o "nebeskom narodu" koja je na najvulgarniji nachin izvucena iz konteksta, samo govori o propagandni kojom ste zadojeni, a koja se moze meriti sa onom iz fashisticke Nemacke. Da li su priche o islamskoj bosni tachne, vidi se na tako sitnim detaljima (koji tebi kao pripadniku muslimanske vere, a ne naroda verovatno ne smetaju) to sto se pojedincima dozvoljava u ime ostalih da se eto neke opstine koje u opste i nemaju vecinsko muslimansko stanovnistvo pripajaju tzv. uniji turskih opstina. Naravno, vrana vrani ochi ne vasi, pa tako ti u ovome ne vidish nista loshe. U BiH hvla bogu nemam razloga da idem. Taj lazni bastion drugarstva, raje i shege nam je vrlo slikovito pokazao domete multietnickog drustva koji se tamo lazno zagovarao. Lepo ste jedni drugima smestili, a jarani!

Taj tekst sto si naso je opet fatanje za slamku. hoces da ti ja nadjem bezbrojne tekstove o incidentima koji su napriviti sa strane srba kada god se klanja dzenaza za poginute u srebrenici? ko postavlja svaki put dinamit nebili mozda digo nekoga u zrak ili prestrasijo taj narod sto dolazi da pokopa svoje mile ? nito nisi znao jeli?
Znao sam da ceh istrcati kao tele, pa cu ti reci gde sam tekst pokupio: sa vashegvashegforuma"http://www.bihstudenti.com/forum2.0/poruke.php?porukeid=460". Tekst je samo uvod, ali ono sto je potresno jesu komentari (tvojih sunarodnika) u vezi ovog incidenta. Molim sve koji u opste i prate ovu temu neka odvoje malo vremena da proitaju postove. Znachi u pitanju je studentski forum BiH.

Evo jos jedan primjer za tvoje trabunjanje o tri konstitualna naroda. Pogledaj njemacku. U njoj imas 50% katolika i 50% protestanata. Svi zive u jednoj drzavi i svi su njemci. Bosanska nacija postoji i uvijek je postojala. Kako neko moze biti srbin iz bosne? to on nikako nemoze biti, on samo moze biti bosanski pravoslavac. Sto su oni u bosni pravoslvci to ih odma necini srbima ili srbijancima. Srbijanac je osoba koja dolazi iz srbije. 
Sada vec pocinjem da verujem da vasha mrznja mozda ima vece utemeljenje u tvojoj loshoj "naobrazbi" nego sto je mozda u pitanju verski momenat. Uzimash za primere slucajeve koji nema veze sa vezom, sto bi deca rekla "meshash babe i zabe". Po tebi verska pripadnost i nacionalna su iste. Ti josh uvek ne shvatash sta je narod a sta nacija. Ali, ocigledno ti je pamcenje kratko, sto se moze povezati sa tim sto ste josh frishka nacija ( ne narod) pa tek treba da vam usade secanja koja ce koliko sutra biti barem do vremena i epohe piramida, ako ne i od samog stvaranje Zemlje. Ali to je tvoj problem. Nekako me sve vishe podsecate na androide iz Bladerunner-a, kojima su usadjenja ne postojeca secanja, a u stvari mrze svoje stvoritelje( recimo srbe) a sa druge strane imaju zelju da postanu kao i njegovi tvorci. U stvari shvatam kako vama i nije lako. I ne treba. Kako ti lepo dajesh poduke kako ce se neko zvati ili deklarisati! Super, evo onda predloga: mozda i Srbi pristanu da se odrede kako si ti to rekao, a sta cemo sa vama bosnjacima, a? Ko ste vi? Hm, imate dva izbora: srbi muslimanske veroispovesti ili hrvati muslimanske veroispovesti. A, kako ti ce chini, mislim da je ovo korektno. Ili, posto ti je bitna zajednica tri naroda, ajde da BiH nazovemo Zapadna Srbija. Sta fali? Tebi smeta i tvojima jer to ne zelite, pa tako ni Srpski i Hrvatski korpus isto tako ne zeli da da zivi u drzavi sa tim imenom. Kojim jezikom govorish? Znam, znam da ces ko iz topa rewci da govorish bosnjackim jezikom. Ok, naucno ti govorish onda nepostojecim i nepriznatim jezikom. Pa shatrovacki jezik u lingvistici ima vecu naucno potporu od tog vasheg bosnjackog. Procitaj malo i nesto vishe od Dnevnog avaza pa cesh shvatiti da nauka za "vash" jezik kaze da je to srpski jezik, ali ni to nije bitno.

O vashem referendumu, koji  je odrzan bez konsenzusa jednog konstitutivnog naroda znachi samo da je bio namesten i da je namerno izveden kako vi se isprovocirao rat. Da, upravo time ste otvorili pandorinu kutiju, pa zato nemoj mnogo da pljujesh na Srbe nego se ipak okreni tvojima koji su to tako lepo izrezirali samo ste se malo u izvodjenju zeznuli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 231
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Свака част коби! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma hajdi me ti nauči da sam ja srbin..
evo idimo nekim činjenicama,tamo gdje žive bosanci ne zove se ni bosanska tuzla ni bosansko sarajevo ni bosanska zenica..
gdje su došli srbi,srbinje,srpski brod,srpsko sarajevo (mada nije ni s od sarajeva) nekako pravo demokratski..
a mi imamo znake fašiszma??
u tuzli su,ponavljam,ratovali vojnici i niko nigdje nije optužen ko je ubio vojnike osim u zatočeništvu..
vi koji ste otvarali koncentracione logore pričate o fašiszmu..
mislim,totalna glupost i apsurd do bola..
kad već tolko se kačate za taj referendum,pa što niste izašli na referendum braćo i izglasali veliku srbiju,pardon,ostanak u jugoslaviji..
a što se tiče našeg izjašnjenja,bošnjaci,bosanci..
međunarodno priznati od cijelog svijeta..
a kažeš srbi su nacija..
jarane moj nacija nastaje od naroda,viša organizaciona forma naroda..
narodi su vladali u feudalizmu a sad je vrijeme nacija..
znači treba vama još jedno stotinjak koraka unaprijed da dođete do nacije..
a bosanska nacija postoji o vajdana zato što je i nastala od narodaa..
bosanski jezik spominje fra graga martić prije stotine godina..
spominje ga evlija ćelebija..
bosanskim jezikom pisana povelja kulina bana..
treba li dalje??
pa čak pismo kojim pišete,ćirilica,potiče od bosančice..
i recite mi ko je koga stvorio dragi stvorioci..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T28
Pa tebi je kobi i objasnio da je nacija nastala od naroda! Ali sa tim sto ste vi jos u kamenom dobu sto se tice kulture! To sto se pozivas na neke znacajne likove, koji su zivili u Bosni u to vrijeme ne znaci da su se izjasnjavali kao Bosanci! A sto se tice vas Bogumila, vi ste samo dosljaci na ove prostore i nadam se da cete se vratiti odakle ste dosli! Jer stvarno nemate onaj kulturni indetitet , koji Srbi imaju kroz vijekove, pocevsi od priznanja velikog njemačkog cara i krstaša Frifdirha I Barbarose, koji se susreo sa nasim velikim zupanom i svetiteljom Stefanom Nemanjom! Rekavši na svom putu u Svetu Zemlju, da su Srbi veliki narod, sa velikom kulturom i to u ono vrijeme! A da ne govorim o velikim bosanskim vladarima koji su bili krvno povezani, sa gotovo svim Nemanjćima i zajednička borba sa Carem Lazarom na Kosovu! I onda vrijeme pod Turcima, oni koji su ostali vjerni svojoj prvobitnoj kulturi nisu se poturčili, a oni koji to jesu prodali su svoju kulturu za večeru!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
je ću reći ovako:sprski vladari koji su bili krvno povezani sa bosanskim vladarima glase kao otpadnici bosanske nacije i osnivatelji neke nove iedologije,ista stvar..
a što smo mi u kamenom dobu svjedoči i to da smo vjekovima živili zajedno s svim došljacima da im nismo ni a rekli već ih prihvatili kao komšije..
mislim inače taj kult komšiluka koji vlada u Bosni vama nedostaje da biste opstali kao nacija već ste jednostavno narod..
što se tiče kulturnog identiteta-putopis evlija ćelebija
a to što su bogumili došli ovdje..
odakle su došli,kad su došli..
srbi slavenski narod,došao seobom slavena 7-14st..
bogumili potiču od ilirskih plemena koji su ovdje boravili od vajdana..
helem možeš pogledati ko je onda došao,mada to uopšte ne smatram relevantim primjerom jer svi na ovim prostorima su nekad ovdje došli,čak i stari iliri..
bogumili se nisu poturčili već su dobrovoljno prihvatilil Islam..
Islam ne priznaje nasilni prelazak na vjeru,niti je toga bilo..
a to što se Bogumilstvo u velikom broju svojih stvava podudaralo sa Islamom,i što je bilo veoma prihvatljiva vjera za bogumile to je druga stvar..
niko nije izdao nikakvo Kršćanstvo da bi prihvatio Islam..
a to da ćemo se vratiti odakle smo došli,to je sigurno jer tolko protjeranih bošnjaka nekad će se ipak vratiti svojoj Bosni..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 231
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
бб11 мени се чини да се нас двојица познајемо са једног другог форума,јер све се подудара шта ти напишеш овдје са оним тамо на другом форуму!Хехе,ако је тако онда је баш фино!Да ниси можда ти Крсман?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T28
Pa ja ne tvrdim da vas je neko natjerao da se poturčite, nego ono što je nagore dobrovoljno ste prodali vjeru za večeru?
A sad spektakl! Bogumili potomci ilira! Smile ajd da se čovjek nečemu nasmije, znači vi ste braća zajedno sa Hrvatim i albancima, koji su takođe potomci ilira! E to sve govori o vašem kulturnom indetitetu! E sad mi je spao kamen sa srca i drago mi je što ne potičete od starih Slovena! Ali sad kad se i ova piramida iskopa reći ćete da se potomci Inka ili Asteka!
PS
Ovaj tvoj post mi je otvorio oči da još više prigrlim svoju srpsku kulturu i da se distanciram
od velikih nacija Bosne, kao što su Velika Hrvatska i ta vaša Bosanska!
Daleko vam lijepa kuća!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
hehehe,ta  fora s dalekom kućom ti je stvarno isfurana..
pa vidjećemo za piramide,a pitam se baš zašto samo u BiH,zašto ne ni metar istočnije..
ko to već zna..
a to da smo potomci Ilira svjedoči upravo 'i' to što se razlikujemo od vas..
imamo dušu,sevdah i plemenitost..
vi pjevate pjesme o junacima što kidaju glave turcima..
nazivat nas turcima,a nemate pojma ko je Husein kapetan Gradaščević..
a gago ja nisam krzman,a je si li ti mozda iz bijeljine??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.