Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radjanje/opstanak nacije - n-ti put  (Pročitano 18358 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
covjece jesi ti krsten... Smile
ne mozes da radis strategiju za oporavak nacije po pitanju nataliteta dok ti svake godine odlazi mladost koja treba da stvara natalitet..
ne mogu ljudi od 46 g da dizu natalitet...oni su svoje odradili...
dok pri tome mladi ljudi u trecoj deceniji zivota ...kada su najpogodniji za osvjezavanje nacije ..po pitanju nataliteta...
masovno odlaze iz zemlje u potrazi za boljim zivotom
te samim tim i podizu natalitet u zemljama koja im pruzi pomenute uslove...

a tekst o doktorima i bolna realnost  je budalstina za takve kao sto si ti...
a dok su  vam pri tometeorije zavjera i notorne budalastine - susta i prosta stvarnost...

tekst sam postavio cisto da vidis....nadao sam se da si sposoban da mislis glavom...
i da ces uociti licemjerje politicara...
i shvatiti kako se politicari u sutini macehinski odnose po pitanju odlaska mladih i skolovanih ljudi iz regije...
i samo sto ne skacu od radosti
dok ovamo satro pukose od brige...radeci maloumne strategije...

a glavni problem nisu dotakli vec 20 i kusur godina...po pitanju bih
a u slucaju srbije 17 g ..
da li znas koliko je mladih  ljudi otislo iz bosne i srbije u poslednjih 20 odnosno 17 g...

i taj jbn standard stvara problem i maldim ljudima koji ne mogu ili ne zele da odu odavde...

ponovo ti kazem...kad ti djete zakmeci neces mu daati jutubic da gricka moras da odes u prodavnicu...i da mu kupis..a kako ces mu kupiti kad od plate ne mozes da platis stan i rezije i ratu kredita...

sve to vide mladi ljudi...ima primjera kamara
gdje su djeca vise gladna nego sita...

to je bit problema..srz...
i dok se to ne resi...mladi ljudi ce odlaziti odavde
a oni koji ostaju gubice godine zivota i dolazice u 30 i neku kada ce sami sebi poceti da govore...
da su 'prestari' i da im ne trebaju djeca...

to je postao model razmisljanja..to je nacin pogleda na zivot u ovakvim uslovima...
to je bolna stvarnost...i to se desava ...i desavat ce se jos godinama..

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava

Citat
A da malo odjebu svi na temu koliko ko ima ili treba da ima dece? Može? Ok, hvala.

sta je..mali nista ne slusa  Smile
sta ces ...moras ga trpit... Smile
ako se ne popravi uskoro..batali ga i pravi drugog... Smile Smile Smile

salim se ja  Smile
Smile sve je pod kontrolom

Ma jebi ga nije to posao za državu to je privatna stvar, a uz sve to tim poslom se bavi žena koja iz dva braka ima jedno dete, sina sa Djokovićem, i tu nije kraj- sin živi u Lisabonu?! Pa se zapitaš jel moguće da je ona riba za poster koja će da nam nabraja ove podatke: ako 33% žena rodi desetoro dece onda možda ne izumremo? Ima li iko drugi?! Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
i taj jbn standard stvara problem i maldim ljudima koji ne mogu ili ne zele da odu odavde...
Zasto je los standard (sta god to znacilo)? Tacnije, cemu bi trebao da sluzi "standard"? Da izvodis bahanalije ili da nacija opstane? Ja ti treci put pisem da zapadna Evropa trenutno ima najbolji standard (mereno tvojim i njihovim vrednostima) u svetu ali pucaju i propadaju po svim nivoima, sto demografski, sto kulturno, nacionalno, religijski, mentalno...
Znas, razumnom coveku kada predocis realne cinjenice, dakle stanje na terenu, on mora da preispita sta se desava. Fanataci to ne rade.

Citat
ponovo ti kazem...kad ti djete zakmeci neces mu daati jutubic da gricka moras da odes u prodavnicu...i da mu kupis..a kako ces mu kupiti kad od plate ne mozes da platis stan i rezije i ratu kredita...
Ja u klin, ti u plocu. Pa ko je kriv za bedu u Srbiji? I kako ti "mladi" ocekuju da ce stvari promeniti ako svi odlaze? Ko ce promeniti stvari? Sveti Petar? Oni su uceni da se saviju kako vetar duva i zato svako moze da pisa po njima, nece da menjaju stvari i da se bore, vec da se prilagodjavaju. Sutra kada u Nemackoj bude problema, a bice, opet ce da seru oko jebenog "nemackog standarda"?

Citat
Srz problema je sistem vrednosti.

Citat
a oni koji ostaju gubice godine zivota i dolazice u 30 i neku kada ce sami sebi poceti da govore...
Opet, po treci put ti kazem: da je standard problem, Svedjani bi imali po desetoro dece, a ne jedno ili ni jedno, gore nego mi. Da je standard problem Somalijci bi imali 1 dete, a ne sedmoro. Naravno, sve to su samo izgovori, da se ne preuzme odgovornost

Ja uopste ne govorim o ovoj ili onoj poolitickoj opciji.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2017, 14:59:40 od Kristal2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Zasto je los standard (sta god to znacilo)? Tacnije, cemu bi trebao da sluzi "standard"? Da izvodis bahanalije ili da nacija opstane? Ja ti treci put pisem da zapadna Evropa trenutno ima najbolji standard (mereno tvojim i njihovim vrednostima) u svetu ali pucaju i propadaju po svim nivoima, sto demografski, sto kulturno, nacionalno, religijski, mentalno...
Znas, razumnom coveku kada predocis realne cinjenice, dakle stanje na terenu, on mora da preispita sta se desava. Fanataci to ne rade.

Citat
Ja u klin, ti u plocu. Pa ko je kriv za bedu u Srbiji? I kako ti "mladi" ocekuju da ce stvari promeniti ako svi odlaze? Ko ce promeniti stvari? Sveti Petar? Oni su uceni da se saviju kako vetar duva i zato svako moze da pisa po njima, nece da menjaju stvari i da se bore, vec da se prilagodjavaju. Sutra kada u Nemackoj bude problema, a bice, opet ce da seru oko jebenog "nemackog standarda"?

Citat
Srz problema je sistem vrednosti.

Citat
Opet, po treci put ti kazem: da je standard problem, Svedjani bi imali po desetoro dece, a ne jedno ili ni jedno, gore nego mi. Da je standard problem Somalijci bi imali 1 dete, a ne sedmoro. Naravno, sve to su samo izgovori, da se ne preuzme odgovornost

Ja uopste ne govorim o ovoj ili onoj poolitickoj opciji.

Nego, koliko ti imas dece 5 ? 7 ? 10 ?

Ili mozda kao svaki, za opstanak nacije zabrinuti patriJota

nula ?
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
Nego, koliko ti imas dece 5 ? 7 ? 10 ?

Ili mozda kao svaki, za opstanak nacije zabrinuti patriJota

nula ?
Ti, kao svaki neoliberalni zombi, libtard, na to pitanje mozes da dobijes odgovor koji sam vec nekoliko puta iznosio "izmedju 0 i 33", pa ti mastaj i veslaj u nedogled. : ) Za sta li si ti, tako pametan zabrinut?
Iznosim realnost, zato ti se i desava sudar u glavi i odes u licno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
U licno? Pih. Pa ne moze licnije od ovoga. I deci razgovaramo. Tri deteta ti daju legitimitet. Mozes da se vadis sa manje ako si poceo da pravis decu pre par godina. Dakle moras da imas bar jedno ali da si ga bas nedavno dobìo.

Posto je za decu potrebna zrtva, nedostatak takve zrtve kod propagatora razmnozavanja oduzima legitimitet
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
U licno? Pih. Pa ne moze licnije od ovoga. I deci razgovaramo.
Ima logike.

Citat
Posto je za decu potrebna zrtva, nedostatak takve zrtve kod propagatora razmnozavanja oduzima legitimitet
I ovo ima debele logike i poštujem. Međutim, danas su u Srbiji (a i šire) za prava dece, njihovo zdravlje i podizanje najglsnije lezbejke iz NVO i pojave koje se bave uzgojem pasa i mačaka u kućnoj radinosti.
« Poslednja izmena: 29. Avg 2017, 06:48:29 od Kristal2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
On ima dete... zove se Desanka.  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
Spreman novi zakon, za prvu bebu 100.000 dinara
Beograd -- Srbija bi trebalo do kraja godine da dobije novi zakon o finansijskoj podršci porodici. Kako piše "Blic" za prvu bebu u porodici dobijaće se 100.000 dinara.

IZVOR: BLIC UTORAK, 29.08.2017. | 07:35

moj komentar je : cista glupost!!! samo ce se cigani jos vise mnoziti i to sad ima da pumpaju i one sto imaju valjda samo 12 godina ne bi li uzeli neki dinar.
to treba ali za trece dete iskljucivo. i to samo kada je bar jedan roditelj u stalnom radnom odnosu bar godinu dana.
ali onda bi verovatno bilo neustavno i ta sranja... Smile
« Poslednja izmena: 29. Avg 2017, 08:46:17 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
On ima dete... zove se Desanka.  Smile
A evo je i forum "dama" se javila, čujem da te u kraju zovu georgina : ))
Maštaj, mačtaj : ))) pored odustajanja od brojanja, sve što treba da uradiš je da zbrineš onaj čopor mačaka koji uzgajaš.

p.s.
IZVOR: BLIC UTORAK, 29.08.2017. | 07:35

moj komentar je : cista glupost!!! samo ce se cigani jos vise mnoziti i to sad ima da pumpaju i one sto imaju valjda samo 12 godina ne bi li uzeli neki dinar.
to treba ali za trece dete iskljucivo. i to samo kada je bar jedan roditelj u stalnom radnom odnosu bar godinu dana.
ali onda bi verovatno bilo neustavno i ta sranja... Smile
Uh, bljic, nešto sumnjam da su ti objavili komentar, nisi politički korektan...
Ciganji su do 30. godine ћivota već uveliko babe i dede. Svaka para dobro dođe hehehe : ))
« Poslednja izmena: 29. Avg 2017, 10:39:27 od Kristal2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.