Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radjanje/opstanak nacije - n-ti put  (Pročitano 18313 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
A da malo odjebu svi na temu koliko ko ima ili treba da ima dece? Može? Ok, hvala.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
^^
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
Citat
za pet godina u Srbiji bude poboljšan natalitet i da za pet godina bude više beba u Srbiji.

mašAllah

Ma to je samo trans-balkanska magistrala. Na svu sreću mi nemamo to što njima treba.
ali daćemo im.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
fina slika,...nisam znao da se slikao sa njima...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
gledao sam ja citavu pricu...
mali je genije...
otkad je u srbiji... fino je naucio  engleski...i poprilicno  i srpski razumije... Smile

juce je primio i djecicu iz hrvatske...
nasmejao sam se bas...
kad je pitao klinca za koga navija  mali ko iz topa rece za rijeku... Smile
pa mu je predsjednik objanio da treba da pronadje neki malo veci klub za koji ce da navija..recimo zvezdu...ili partizan...

slazem se.... treba mali da pocne navijati za partizan... Smile
sinoc su razbili onu madjariju orbanovu..
dzaba je fasko orban dosao da bodri videoton..
crno beli parni valjak pregazio je videoton 0:4  Smile

ajmo sad svi zajedno..

partizane jedini
 mi za tebe zivimo
 samo tebe volimo
 i tebi se divimo

a kad dodju nevolje
i kad dodje tuga
 uvek cete voleti
 grobari sa juga

patizan partizan partizan  Smile  Smile

Smile
............

Citat
A da malo odjebu svi na temu koliko ko ima ili treba da ima dece? Može? Ok, hvala.

sta je..mali nista ne slusa  Smile
sta ces ...moras ga trpit... Smile
ako se ne popravi uskoro..batali ga i pravi drugog... Smile Smile Smile

salim se ja  Smile
« Poslednja izmena: 25. Avg 2017, 09:57:57 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
Imajući u vidu ko o opstanku nacije priča i brine...

... MI SMO GA UGASILI  Smile
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
Ima jedan član (drug) na forumu, boske, kojem nije jasno šta bi to moglo biti "društveni inženjering"...nije čoveku jasno, kao da je to nekakav nov termin, nešto što nikad pre nije bilo. A stvar je više nego prosta: društveni inžinjering predstavlja sve ono čemu se jedno društvo izlaže u cilju nametanja im stavova i uverenja koja idu na ruku trenutno postojećoj vladajućoj strukturi (ko danas vlada svetom, to je pitanje koje nema konkretan odgovor, ali je najpribližniji onaj koji opisuje korporacije i banke). Znači, nekad je klasičan robovlasnički sistem bio nešto što se nije dovodilo u pitanje, rob je, kao i naš boske danas, mislio da je to sve što mu ћivot pruža, šta može biti osim roba i robovlasnika!? I tako kroz istoriju, promilo se podosta društvenih uređenja i dođosmo do neoliberalizma, odnosno ovog ludila, koje će, po svemu sudeći da nas pošteno osakati, jer počiva na samoj činjenici da je uništenje života i životne sredine postalo jedino moguće rešenje da bi sistem opstao. To, dalje povlači za sobom sve ovo što se dešava u svetu: manijakalno (lažno) pozivanje na ljudska prava, NVO insitutcije, kreditna kriza, korpucija, vladavina mediokriteta, negiranje biologije (tipa: polovi i rase su društveni kontrukti i sl.), uništavanje tradicije, porodice, nacionalnih kultura, nacija, satiranje istorije itd.
« Poslednja izmena: 26. Avg 2017, 11:47:15 od Kristal2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
To je delimicno tacno ali zanemaruje prirodnu ljudsku potrebu da imamo sto manje dece, onog trenutka kad dobijemo ili osvokimo mogucnost za to
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
opet on trubi  o razumijevanju i onom drugom razumjevanju sa ne... Smile

podsjecas me na jednu zensku osobu koja mi je svojevremeno rekla da se ne pise ' narandja' nego 'narandza '
valjda misleci da sam ja bas tada prvi put imao susret sa narandzom
pa nisam bas dobro zapamtio da li se kaze narandja ili naradza  Smile
mislim ono... Smile

opet ti ponavljam..za sve to sto ti trabunjas... boli patka citavu mladu naciju..

mladog covjeka u sustini  boli cuna zbog cega on ovdje  nije konkurentan na trzistu rada...
ako je pri tome svjestan da to nije do njega...
on ako moze...on odlazi da pokusa nesto da uradi...
odlazi tamo gdje moze da stekne prakticno znanje i odredjeno radno iskustvo...
da moze da dodje do dobro placenog posla i dobrih uslova rada i zivota...

titov nabolji izvozni artikl bili su  intelektualci i sljakeri..
jedne je prvo skolovao te ih onda slao na prakticno iskustvo u inostranstvo
druge je radno i strucno osposobljavao i takodje ih  slao u iniostranstvo
i tako je  skidao odredjeni teret drzavi ...i usput je sve to  debelo naplacivao...

sta god bilo koji politcar u vlasti rekao o odlasku mladih ljudi u inostranstvo
vjerovao ti meni ili ne...
sve i jedan lakse dise kad cuje da njemacka ima milion radnih mjesta koja treba popuniti...
odma im je 100 000 mladih  ljudi manje na grbaci
i 100 000 ljudi manje na ulici...

a mladi ljudi ..ko mladi ljudi...

i ja da sam mlad...nezaposlen i bjesan  i zeljan zivota...sigurno ne  bih nastancao dvoje djece i nocima nespavao
razmisljajuci sta da uradim da tu djecu zbrinem...
i ja bi otisao odavde...

i da ti jos nesto kazem...
ova vlast o kojoj ti  pricas ... smanjla je stopu nezaposlenosti sa 19--20 posto na 13 i po posto...
i to je previse...... 5-7 posto je nesto sto se moze tolerisati...
ali standard je ostao isti....plate su i dalje male...
i mladi ljudi i dalje odlaze....

Smile

evo jedno pismo od nasih(republickih) nezaposlenih doktora medicine

Poštovani kolega Stevandicu,

S velikim iznenadenjem i nevjericom smo primili Vašu izjavu da su i „mladi krivi zato što odlaze iz Republike Srpske, umjesto da ponude rješenja“.

Zbog toga želimo da se obratimo javnosti i odbacimo kao netacnu, nadamo se ne i zlonamjernu, takvu tvrdnju.

Kao prvo, cemu institucije i bezobrazno dobro placeni politicari u ovoj zemlji ako ce gradani nuditi rješenja? Nas ne interesuje na koji nacin cete pronaci rješenja. Onaj ko nije sposoban da nade rješenja, neka odstupi i prepusti onima koji to mogu. Sve zemlje u okruženju, pa i Srbija i FBiH pronalaze rješenja za ovaj problem, samo Republike Srpska ne.

Drugo, iznenadeni smo Vašom konstatacijom, jer smo u direktnim razgovorima s Vama, ali i ministrom zdravlja i predstavnicima klubova poslanika svih parlamentarnih stranaka iznijeli problem, ali i ponudili rješenja. Sve je bila slatka prica, Vi i kolege puni razumijevanja za naš status, ali je sve stalo na tome. Nakon svega ostaje gorak utisak da ste nas zloupotrebili za licnu politicku promociju i vrbovanje cestitih ljudi iz naših redova u Vašu politicku partiju.

Iako smo slali brojne dopise u kabinet Predsjednika Republike Srpske, nikad nismo dobili nijedan odgovor. Gospoda premijerka je pred novinarima izjavila da je pitanje dana kada ce primiti našu delegaciju, ali prošli su mjeseci, skoro godina, što nam je jasna poruka da najodgovornije u Srpskoj i ne interesujemo.

Prema našem razmišljanju, najbolje rješenje bi bilo da sve one politicare koje dvadeset i nešto godina gledamo na politickoj sceni Republike Srpske pošaljemo u Njemacku, a da mladi ljudi ostanu u ovoj zemlji, iako smo svjesni da je to utopija. Spremni smo mi da Vam predlažemo svaki dan nova rješenja za ostanak najobrazovanijih mladih ljudi u ovoj zemlji. Rješenja je mnogo, ali da li ima i volje da se interes društva u cjelini stavi ispred interesa pojedinaca i parkotratskog sistema?

Znamo mi da novca nema dovoljno ni da se isplate ni ona mizerna primanja kolegama koji su zaposleni, da se protivzakonito isplacuju plate bez doprinosa, pa predlažemo pravedniju preraspodjelu skromnih sredstava kojima Srpska raspolaže. Znamo da su bolnice i domovi zdravlja „zatrpani“ nemedicinskim kadrom, pa nudimo rješenje da im politicke partije uplacuju plate i doprinose, jer oni su partijama koje ih zaposliše dragocjeni, a zdravstvu od male koristi. Za svaka dva nemedicinara da se zaposli po jedan doktor medicine.

Predlažemo i da se smanji broj (nikome potrebnih) zaposlenih u državnim institucijama, fondovima i opštinskim administracijama, a da se tako uštedenim novcem plate gradanima veoma potrebni zdravstveni radnici. Predlažemo da se ukinu dvostruka primanja politicarima zaposlenim u javnim institucijama i novac preusmjeri u zdravstvo.

Da se umjesto sportskih audija ministrima kupi zavojni materijal i osnovna sredstva za rad bolnicama. Oslobodite Elektoprivredu Republike Srpske, Šume Srpske i Pošte Srpske onih koji su vašim strankama donosili 100+ glasova u zamjenu za posao, zbrinite ih u strankama, a dobit tih visokoprofitabilnih preduzeca usmjerite u zdravstvo. Rješenje je i da ministar ukine moratorij na zapošljavanje doktora medicine. Možda je jedno od rješenja i da FZO prebacimo na trezor.

Imate sada poziciju u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u UKC-u, pa je pitanje samo volje i hrabrosti da to ucinite. Imate bitan uticaj i na Fond zdravstvenog osiguranja, pa Vas molimo da zaustavite projekat kupovine informacionog sistema za 23,2 miliona KM, da se za tu namjenu izdvoji 4-5 miliona KM, a s preostalih 18 miliona maraka možete zaposliti sve nezaposlene doktore i placati im bruto plate cak pet godina. Ili nam jasno i glasno recite da je interes grupice onih koji se „ugraduju“ u milionske poslove ispred interesa gradana, jer je isti projekat Ministarstvo zdravlja Srbije platilo 3 miliona evra, prema rijecima ministra Loncara.

Jedan helikopter koji Srpska ovih dana nabavlja za potrebe prevoza politicara, pa i pacijenata, vrijedi više nego plate svih nezaposlenih doktora medicine u dvogodišnjem periodu. Nije nam jasno ni kako Srpska ima 100 miliona evra za rekonstrukciju Univerzitetsko-klinuckog entra Republike Srpske, a nema 2 miliona evra da zaposli mlade doktore i sprijeci njihov odlazak u Njemacku, cime nam se šalje poruka da je beton mnogo vrijedniji od najvažnijeg resursa - covjeka.

Iz navedenog je jasno da novca ima, samo smo mi „zadnja rupa na svirali“, pa se tako cutanjem posmatra tragicna cinjenica da odlaze gotovi proizvodi – doktori opšte medicine i specijalisti, a da vecina kolega uci njemacki jezik.

Precutkuje se da nam odlaze najbolje medicinske sestre i tehnicari, a da na njihova mjesta dolaze prekvalifikovani radnici s diplomama „vecernjih škola“. Kuda to ide zdravstvo Republike Srpske? Da li cemo uvoziti medicinske radnike iz Rumunije, Bugarske i Sudana i placati ih više nego one koji danas odlaze iz ove zemlje kada na red u pristupnim pregovorima sa EU dode poglavlje o zdravstvu? Zašto ne obzanimo gradanima Srpsku da ce teret propasti zdravstvenog sistema prelaziti na njihova leda, da ce u buducnosti moci da se lijeci samo onaj ko ima novac?

Na kraju želimo samo javnosti da porucimo da ne želimo da nas posmatraju kroz prizmu manje grupe korumpiranih i kompromitovanih zdravstvenih radnika, kao sebicne pohlepnike koji svoj problem stavljaju ispred problema zajednice.

Da nam je samo novac motiv i da se ne borimo da ostanemo u Srpskoj i lijecimo naš narod, ne bismo pristajali da radimo kao konobari, magacioneri, trgovci, cistacice, bejbi siterke, nastavnici, ne bismo mjesecima radili volonterski, potpuno besplatno lijecili socijalno najugroženije u humanitarnim ambulantama, sve u želji da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima.

Bez obzira na macehinski odnos nosilaca javnih funkcija, mi se necemo predati, boricemo se do kraja, a ne iskljucujemo ni radikalnije mjere, jer suviše dugo cekamo i nemamo šta da izgubimo. Kao intelektualci cemo ipak sve uciniti da sacuvamo dostojanstvo.

S poštovanjem

Udruženje nezaposlenih doktora medicine

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
opet ti ponavljam..za sve to sto ti trabunjas... boli patka citavu mladu naciju..
To sto je neko mlad i sto ga boli patka (kako ti kazes) ne znaci da je u pravu i da je popio citavu pamet ovog sveta.
Citat
odlazi tamo gdje moze da stekne prakticno znanje i odredjeno radno iskustvo...
da moze da dodje do dobro placenog posla i dobrih uslova rada i zivota...
Lepo si rekao, to su ti "mladi", tako su uceni,umesto da ode nesto promeni, odlazi u srce zmijarnika, odnosno vecinom na zapad, pa mu tamo decica malo uce u skolama da je transvestitizam i pederizam "pozitivna varijacija ljudske seksualnosti" (naravno, navodim kao primer i reper za sistem vrednosti koji se gaji).
Samo napred u nove radne pobede. Ali, pricali smo o drustvenom inzenjeringu za koji si tvrdio da ne postoji i da je moja fantazija, zar ne? : )

Citat
vjerovao ti meni ili ne...
sve i jedan lakse dise kad cuje da njemacka ima milion radnih mjesta koja treba popuniti...
Uh, koliko ja znam ljudi koji bi se vratili ali su upali u kredite....
Ja njih podrzavam, svako ko hoce da ide, ja bih mu kupio biznis klasu. Otklanjanje i izumiranje loseg tkiva mora da se desi, kako bi ostao kvalitet. Prosecna starost u Nemackoj (autohtonih Nemaca) je 46 godina u vecem kurcu nego mi  Smile a Arapi i crnci stizu tik-tak-tik-tak...
Citat
odma im je 100 000 mladih  ljudi manje na grbaci
i 100 000 ljudi manje na ulici...
Zato i propadaju, jer su zivot podredili dizanju bdp-a, koji je imaginacija i novcu u postojecem sistemu, verujem da ne razumes ali svakako sam napisao.

Citat
i da ti jos nesto kazem...
ova vlast o kojoj ti  pricas ... smanjla je stopu nezaposlenosti sa 19--20 posto na 13 i po posto...
i to je previse...... 5-7 posto je nesto sto se moze tolerisati...
ali standard je ostao isti....plate su i dalje male...
i mladi ljudi i dalje odlaze....
O kojoj vlasti ja pricam?

Citat
evo jedno pismo od nasih(republickih) nezaposlenih doktora medicine
Sve te sto kukaju i ocekuju da im sistem i politicari nesto promene bih ja govnjivom motkom, nemam nameru da citam te budalastine. doktori...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.