Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 15:45:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 26132 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ропство је ропство - било Богу, марсовцима, или неком шестом.

OK.Zovi ti to kako hoćeš.Ali nije isti smisao kada ja pričam o robovanju Bogu i robovanju nečemu drugom koje je on stvorio.

Са овим се слажем, али ти кажеш: "Biti Božiji rob,znači dobro se osećati."

Није проблем у констатацији да си роб природе него у овом цитату горе. Значи ти се добро осећаш зато што мораш да робујеш свом телу, природним силама, глади, жеђи...?

Немој да ме схватиш погрешно - и ја се осећам добро у свом телу, али ћу увек тежити да се ослободим телесних ланаца.

To je koliko ja vidim igra reči.Ti se ne slažeš sa rečima koje ja koristim.Mogu samo da ti kažem da ja nisam ni mislio da se dobro osećam pošto robujem telu itd.Hteo sam da kažem da ja izražavam poštovanje prema sili koja sve to pokreće pa i mene,a ta ista sila me vuče i ka tome da se bolje osećam.Ja sam bar došao do takvog zaključka.

Ја заиста не знам који је то твој Бог, али сам генерално говорио у том смислу о хришћанско/јудејско/муслиманском Богу.

Ja sam sve ovo o čemu sam pričao gore prepoznao u Bibliji i Kuranu i ja vidim da je to isti Bog,ali objašnjen na drugačiji način.

А откуд ти знаш ко поштује Бога а ко не поштује?

Ja ništa sa sigurnošću ne znam.Ja ovde samo iznosim zaključke do kojih sam došao.A dozvoljavam mogućnost da u nečemu grešim.Ali pošto ne vidim da nekog fizički ugrožavam,mislim da nije problem da kažem šta mislim.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
OK.Zovi ti to kako hoćeš.Ali nije isti smisao kada ja pričam o robovanju Bogu i robovanju nečemu drugom koje je on stvorio.

ОК, ја ћу то звати онако како га зове и осталих 99% планете. Ропство. И увек је исти смисао ропства - онај који робује једној ствари робоваће и другој, трећој, четвртој. Онај ко не робује ни једној неће ни другој. Ропство је ствар менталитета.

:?To je koliko ja vidim igra reči.Ti se ne slažeš sa rečima koje ja koristim.Mogu samo da ti kažem da ja nisam ni mislio da se dobro osećam pošto robujem telu itd.Hteo sam da kažem da ja izražavam poštovanje prema sili koja sve to pokreće pa i mene,a ta ista sila me vuče i ka tome da se bolje osećam.Ja sam bar došao do takvog zaključka.
Citat

Онда се по овом питању апсолутно слажемо. Само не знам чему ова "игра речи"? Зашто поштовање мешати и називати страхом?

Ja sam sve ovo o čemu sam pričao gore prepoznao u Bibliji i Kuranu i ja vidim da je to isti Bog,ali objašnjen na drugačiji način.

ОК, ја говорим о том Богу. Он је осветољубив.

Ja ništa sa sigurnošću ne znam.Ja ovde samo iznosim zaključke do kojih sam došao.A dozvoljavam mogućnost da u nečemu grešim.Ali pošto ne vidim da nekog fizički ugrožavam,mislim da nije problem da kažem šta mislim.

Наравно да је све што кажеш твоје мишљење, причасмо једном о томе, нема потребе да наглашаваш. Није проблем да кажеш шта мислиш, проблем је у начину на који то износиш. Јасно тврдиш и делиш муслимане на "праве" и оне друге. А то немамо право ни ти ни ја.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
3 su zla .

1) zlo u ljudskoj osobi
2) zlo u društvu
3) finalno i najveće zlo : smrt

Ovo je prema Solovljevu , jednom od najvećih filozofa svih vremena .

2 su puta za pobjediti zlo : put samog sebe ili put krsta i uskrnuća . Solovljev kaže da je jedini ispravan ovaj drugi put .

I to nije stvar mentaliteta . To je stvar slobodne odluke na temelju saznanja sa kojima raspolažeš .
« Poslednja izmena: 07. Mar 2007, 07:02:06 od pinot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
По хиљадити пут - добро и зло не постоје
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
И увек је исти смисао ропства - онај који робује једној ствари робоваће и другој, трећој, четвртој. Онај ко не робује ни једној неће ни другој. Ропство је ствар менталитета.

Ko je samo taj koji ničemu ne robuje?Samim tim što je čoveka Priroda ograničila u mnogim stvarima,znači da je on njen rob.Čovek radi ono što je sposoban da radi,a ne sve što mu padne na pamet.E ako ti to nećeš da zoveš ropstvo,OK.Onda se slažemo.

Зашто поштовање мешати и називати страхом?

Mene baš briga za reči.Jedna reč može da se upotrebi na više načina tako da u nekim slučajevima ima sasvim suprotna značenja.Ja sam pokušao da objasnim smisao iskaza "poštovanje Boga" i "strah od Boga" i za mene su to sinonimi.A ja podržavam ljude da se ničega ne plaše.Jedino ne mislim da zbog toga treba da se bacaju u užarenu lavu,da se bacaju sa 10 sprata i slično.Ja kad pričam o "strahu od Boga",ja na to mislim.Znači nije to klasičan strah,nego težnja da se ne osećaš loše.Ti naravno ne moraš da koristiš te reči,koje ja koristim.Tako da se ja u principu slažem sa tobom oko toga.

Јасно тврдиш и делиш муслимане на "праве" и оне друге. А то немамо право ни ти ни ја.

I ti jasno deliš ljude na onih 99% koji pod pojmom ropstvo podrazumevaju ono što i ti podrazumevaš i onih 1%.Ja sam jedino u tom smislu delio muslimane.

По хиљадити пут - добро и зло не постоје

Jel' hoćeš ti meni da objasniš šta je za tebe dobro i zlo?Čim kažeš da ih nema,ja pretpostavljam da ti pod tim rečima podrazumevaš nešto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Mene baš briga za reči.

Зашто се онда у расправљи овде служиш истима? Заветуј се на ћутање, брате, као индијанске поглавице и миран си...

Jedna reč može da se upotrebi na više načina tako da u nekim slučajevima ima sasvim suprotna značenja.

Зависи која реч, али баш у томе и јесте чар.

Ja sam pokušao da objasnim smisao iskaza "poštovanje Boga" i "strah od Boga" i za mene su to sinonimi.

Можда само ако су у теби појмови "поштовање" и "страх" синоними, односно у твојој глави чине једно. Нећу да улазим у то да ли си имао строгог оца па то вуче од тога, али код мене су поштовање и страх 2 ОДВОЈЕНА појма. Не морам да се плашим некога да бих га поштовао. А теби су изгледа потребни ауторитети, ваљда си зато нашао једног у појму Бога.

A ja podržavam ljude da se ničega ne plaše.

Значи и да никога не поштују?  Smile

Ja kad pričam o "strahu od Boga",ja na to mislim.Znači nije to klasičan strah,nego težnja da se ne osećaš loše.Ti naravno ne moraš da koristiš te reči,koje ja koristim.

Опет ти...

Страх је страх, љубав је љубав, мржња је мржња. И ту нема никакве филозофије. Људи су још пре пар десетина хиљада година управо изабрали поједине речи и везали их за појмове даби могли међусобно да комуницирају а ти би изгледа да се враћаш назад. Мало ти је апсурдан тај "бојкот" речи - ако си већ решио, немој уопште да их користиш - лај, мјаучи, испуштај разне звуке... али овако кад их користиш а с друге стране оне имају значење само за тебе упадаш у опасан апсурд.

Мислим, ако мислиш да те ико схвати, и да конструктивно размени мишљења са тобом, користи речи које сви користе. А не да расправљамо око неких основних појмова (као у нашој прошлој маратонској расправи).

I ti jasno deliš ljude na onih 99% koji pod pojmom ropstvo podrazumevaju ono što i ti podrazumevaš i onih 1%.Ja sam jedino u tom smislu delio muslimane.

Али ја стојим иза тога што кажем, и могу да оправдам свој став, док тебе кад човек "повуче за језик", ти се правдаш "како је то само твоје мишљење".

Jel' hoćeš ti meni da objasniš šta je za tebe dobro i zlo?Čim kažeš da ih nema,ja pretpostavljam da ti pod tim rečima podrazumevaš nešto.

Добро и зло за мене представљају појмове којима се служе... хм, па... изузетно субјективни и ускогледајући људи. За МЕНЕ добро и зло не постоје, они су само изговори за личну слабост и егоизам. Јасније?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Realno gledano , meni danas treba pola kila žitarica , 200 grama mesa , glavica kupusa , krevet , nešto da se obučem , da me niko ne uznemirava i društvo ljudi koji su u istoj situaciji kao ja .

Pa ljudi jel vi shvatate koliko nam malo treba i koliko život može da bude jednostavan i dobar ?

Sve ovo što nam treba mi možemo svi na ovoj planeti da sebi osiguramo bez po muke !!!!! Da svak dobije šta mu treba i to uz otprilike jedno pola sata rada dnevno . Znači + 23 ipo  sata dnevno slobodno . 

Ako dobro i zlo ne postoje a zašto onda život nije takav ????

Ko je taj ko nas jebe u zdrav mozak ??????

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Pa ljudi jel vi shvatate koliko nam malo treba i koliko život može da bude jednostavan i dobar ?

Sve ovo što nam treba mi možemo svi na ovoj planeti da sebi osiguramo bez po muke !!!!! Da svak dobije šta mu treba i to uz otprilike jedno pola sata rada dnevno . Znači + 23 ipo  sata dnevno slobodno .

Тај рад  Smile

Ako dobro i zlo ne postoje a zašto onda život nije takav ????

Ko je taj ko nas jebe u zdrav mozak ??????

Сукоб интереса.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja sam objasnio kako sam znao to što sam hteo,a i ne mislim da to svima može trenutno da bude jasno,jer nisam ja neki govornik.A i pinot je po meni dosta dobro objasnio te stvari.Valjda ćemo se jednog dana razumeti.

Али ја стојим иза тога што кажем, и могу да оправдам свој став, док тебе кад човек "повуче за језик", ти се правдаш "како је то само твоје мишљење".

Jel' hoćeš ti meni da objasniš kako si došao do toga da 99% ljudi pod pojmom ropstvo podrazumevaju isto što i ti?Ipak su u pitanju stotine miliona ljudi,a ja ne bih rekao da jedan čovek može da zna šta misli toliki broj ljudi.Ja čak ne znam ni šta jedan čovek sve misli u svojoj glavi,a kamoli milioni.

Добро и зло за мене представљају појмове којима се служе... хм, па... изузетно субјективни и ускогледајући људи. За МЕНЕ добро и зло не постоје, они су само изговори за личну слабост и егоизам. Јасније?

Ne mogu da kažem da mi je jasno.Ali ako ti pod tim pojmovima ne podrazumevaš ništa,ja prvi mogu da se složim da ništa ne postoji.Ja samo pomoću tih reči pokušavam da objasnim neke svoje misli,jer sam od veliog broja ljudi preuzeo te reči.A stvarno mi nije jasno šta je tu uskogledajuće,slabost i egoizam.Mogu da se složim da je subjektivno,jer je za mene sve subjektivno.Ja sam do svih saznanja došao preko svojih čula,tj. subjektivnim osećajem tako da na sve gledam subjektivno.A šta je objektivno,mogu samo da nagađam.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2007, 11:00:33 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa gledaj , kad ne bi postojalo dobro i zlo onda bi život bio stvarno predivan . Kao što rekoh , imao bi ono što ti treba . To bi steko bez po muke . Mislim , šta će meni danas 2 kila mesa ako mogu da pojedem 200 grama ??? A šta će mi tek recimo kuća od 2 miliona eura i jahta i slične bespotrebne pizdarije , ako nam je samo jedno u biti potrebno ????? A to su u stvari 2 stvari ... 1. 2. i treća . Zadovoljenje tjelesnih potreba , miran život i ljubav . Jebem ga ko traži više od toga .

Ma u stvari Biblija na puno mjesta opisuje blagostanje ( npr. pod Solomonom ) , kaže : "svako je sjedio pod svojom lozom i maslinom i niko ga nije uznemiravao". Zamisli tog filma !!! Milina .

I kad stvarno ne bi postojalo dobro i zlo , ma ljudi moji , ma kome bi palo na pamet da traži više od ovoga što ja kažem ?!?!?!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 15:45:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.