Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 11:23:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 26185 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
adam svakako nije imao savrshen odnos sa jehovom,inache to ne bi tako brzo puklo Smile inache u knjizi postanja (1.moj) jehova se opisuje sa simptomima posesivne manijakalnosti - osobine zbog koje neki roditelji tuku decu do smrti zbog neke sitne greshke (loshe ocene, pocepana odeca)....  to se verovatno moze objasniti shto je jehova u to vreme zadrzao mnoge osobine demona od kojih je nastao ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
A te tvoje perverzije nisu niti interesantne niti poželjne .

Не знам шта је перверзија, да ли твој садо-мазохистички однос према Богу, или нешто друго...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Put oslobođenja po Bibliji je vrlo jednostavan , kako ga ja shvatam . Na puno mjesta je rečeno u stilu : "vidi toga i toga , nema takvoga nadaleko . On se boji Boga i kloni zla".

Znači : Boga se boj i kloni se zla . Prosto ko pasulj .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Biti Božiji rob,znači dobro se osećati.Bojati se Boga ne znači bojati se kao pička,nego težiti ka onome od čega se dobro osećaš,onome što te čini srećnijim,a izbegavati ono od čega se loše osećaš.Bog nije čovek ili žena pa da ga tako voliš,nego ko voli da se dobro oseća ,taj voli i Boga,jer je Bog ono što te tera da se dobro osećaš.A ako Bogom nazivaš ono što te tera da se loše osećaš,ja ću prvi sa tobom da se složim da ga ne treba poštovati.Ali to je moja definicija đavola i ja ne poštujem ono što me tera da se loše osećam,a zovi ga ti i Bog i demon i kako hoćeš.Reč je sama po sebi nebitna.Bitno je ono što se pod njom misli.

A na kraju krajeva svi smo zarobljeni u telu pa niko nije slobodan od svega.Ali ko poštuje Boga,slobodniji je od bilo koga ko ga ne poštuje.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Bosch ima centrifugu
Izvini prijatelju ali jel ti koristis srpski jezik ili svahili ali ja ne znam sta si ti napisao - ipak zvucalo je kao da treba da se bojis nekoga da bi ga voleo i postovao.

Sto vishe pokusavate da izmisljate kvazi-intelektualna objasnjenja za hriscansku dogmu sve vishe pokazujete samo jedno - da ne razumete ono u sta verujete nego da slepo postujete pravila koja ne znate zasto postoje. Ima jedna lepa pesma od grupe koja se zvala Sharlo Akrobata (maldji ucesnici je se najverovatnije ne secaju) a ide otprilike ovako:

MAli chovek zeli preko crte,
mali chovek zeli ali ne sme....

Pojam STRAHA je uvela CRKVA a ne koren religije koju pratite. Strah je potreban crkvi (kroz instituciju "gordosti") da bi vas kontrolisala i samim tim imala moc nad vama. Put oslobodjenja je put oslobodjenja od bilo kog straha. Cega se bojati ako zelis da upoznas Boga, ako se vratis sebi kao svesnom bicu a da ne budes uspavana zivotinja- zombi koji se trese od straha na svakoj grmljavini. Covekovo mesto je medju bogovima i to mesto on nikada nije napustio ali je zaboravio da sebe vidi na pravom mestu. Razlog tog zaborava je strah i arogancija. Pa zasto se onda plasiti i cega ?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Biti Božiji rob,znači dobro se osećati.

Шта рећи осим - роб у глави, роб на јави. После кажу - "робовласништво било назадно". Ма некима једино то и треба.

Дођи код мене да робујеш, дајем боље услове и нисам осветољубив као твој Бог. А и не мораш да ми се молиш сваки дан.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Decky !

Imam ti ja tu singlicu ! Na drugoj strani je "Ona se budi" .

A ovo za strah . Pa rekoh , pogledaj malo gore , puna je Biblija aluzija na "strah Božji". Nije ti to uvela crkva . Ne , ne ... Čini mi se da čak i srpski narodni junaci kalibra Marka Kraljevića govore u stilu "ne bojim se nikoga nego Boga jedinoga". Strah božji je fraza . Ona ne označava fobiju . Strah Božji čini da osoba postaje plemenita , zato što postaje svjesan svoje pozicije koja je nesavršena . Ti je želiš učiniti boljom i savršenijom i normalno da te je strah da li ćeš da omaneš jer , svaka sekunda nosi nešto novo i sve je ispit a ti si nesavršen . Teško je odoliti iskušenjima .

U Bibliji ne piše da je ljudsko mjesto među bogovima nego piše u stilu :"malo niže od anđela stvori ih ". Znači , mi smo nešto malo niži od anđela u svojoj suštini . Treba da zauzmemo svoju poziciju koja nam po Božjem pravu pripada . Ali ... iskušenje , slabost , posrnulost ... Treba to proći . I onda - normalno da te strah ako si svjesan svega ovoga što sam napisao . Ko da tebe nije bilo strah kad si polagao termodinamiku na fakultetu !! A život je kud i kamo veći ispit od termodinamike . Samo neko toga nije svjesan .

Jednom , davno , upozno sam jednog ciganina koji je sebi na čelo istetovirao : " živim da bi umro" . Reko - svaka čast prika , ti si barem iskren ! Ne prodaješ muda za bubrege ko mnogi ! ! 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Strah božji je fraza . Ona ne označava fobiju .

Страх је страх, ма колико ти покушавао то да окренеш.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
..........................................................................

Prijatelju,ja sam hteo da kažem upravo to što si ti rekao.Ja možda nisam najbolje objasnio,ali nema veze.Ja samo imam utisak da neki ljudi ne vole reč Bog.Zato sam pokušao da objasnim kako ja mislim.Mogu samo još jednom da ponovim o robovanju.Biti Božiji rob nije isto kao biti rob ljudi.Kada bi bilo isto,ja bih bio prvi protiv toga.Ali ne znam bolje da objasnim,nego kako sam gore napisao.

Шта рећи осим - роб у глави, роб на јави. После кажу - "робовласништво било назадно". Ма некима једино то и треба.

Дођи код мене да робујеш, дајем боље услове и нисам осветољубив као твој Бог. А и не мораш да ми се молиш сваки дан. Smile

Ja,burazeru,ljudima nemam nameru da robujem,a pogotovo ne fašistima.Isto tako nemam nameru da teram bilo kog da meni robuje niti mojim idejama.

Za mene je Bog=Priroda.Jel' ti možeš protiv prirode?Jel' možeš da zaustaviš nabujalu reku na primer ili zemljotres?Znači,kada ja kažem da sam Božiji rob,ja na to mislim.Ja ne mogu da sprečim da iz vulkana izbije lava.Znači,ograničen sam nakom višom silom koja sve to pokreće.Kada mi se ide u WC,ja idem,jer sam u tom smislu rob tela.Ali ja nemam nameru da budem rob pogrešnih ljudskih ideja i pogrešnih shvatanja o Bogu.Ja imam svoje mišljenje o Bogu do koga sam došao proučavajući tuđa mišljenja,ali daleko od toga da se ja slažem sa svime što neki vernici pričaju.Znači,zbog toga što me Priroda ograničava,ja kažem da sam Božiji rob.A ako tebe Priroda ne ograničava,svaka čast.Ti si onda neka viša rasa.

A ako misliš da je moj Bog osvetoljubiv,mogu samo da ti poručim da nisi shvatio šta je moj Bog.Ako je za tebe osvetoljubivo ono što te tera da se dobro osećaš,onda ne znam šta da ti kažem.Mislim da ti gledaš na Boga kroz one koji ga ne poštuju,a kažu da su vernici.Kada bi to bio Bog,ja bi se prvi sa tobom složio da je to glupost.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja,burazeru,ljudima nemam nameru da robujem

Ропство је ропство - било Богу, марсовцима, или неком шестом.

Za mene je Bog=Priroda.Jel' ti možeš protiv prirode?Jel' možeš da zaustaviš nabujalu reku na primer ili zemljotres?Znači,kada ja kažem da sam Božiji rob,ja na to mislim.Ja ne mogu da sprečim da iz vulkana izbije lava.Znači,ograničen sam nakom višom silom koja sve to pokreće.Kada mi se ide u WC,ja idem,jer sam u tom smislu rob tela.

Са овим се слажем, али ти кажеш: "Biti Božiji rob,znači dobro se osećati."

Није проблем у констатацији да си роб природе него у овом цитату горе. Значи ти се добро осећаш зато што мораш да робујеш свом телу, природним силама, глади, жеђи...?

Немој да ме схватиш погрешно - и ја се осећам добро у свом телу, али ћу увек тежити да се ослободим телесних ланаца.

A ako misliš da je moj Bog osvetoljubiv,mogu samo da ti poručim da nisi shvatio šta je moj Bog.

Ја заиста не знам који је то твој Бог, али сам генерално говорио у том смислу о хришћанско/јудејско/муслиманском Богу.

Mislim da ti gledaš na Boga kroz one koji ga ne poštuju,a kažu da su vernici.

А откуд ти знаш ко поштује Бога а ко не поштује?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 11:23:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.