Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 13:30:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 26104 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ti misliš na 126. stvar,a ne ja.

Појасни.

Ne postoji dovoljno reči tako da svaka stvar može da se opiše pomoću jedne reči.Za vidljive stvari postoje odgovarajuće reči,ali za apstraktne – ne,bar ne ako šire posmatraš stvari.

Како онда толики писци успеше? Или је то само теби проблем, чим га толико потенцираш?

Ali ja sam pre za ovo kako ja radim,jer se tako bolje osećam,a moj osećaj je moj vodič u životu.

Не разумем, каква радња?

Ropstvo Bogu je za mene činjenično stanje.

У самом старту се не слажемо.

Ako ja poštujem Boga,nema razloga da ga se plašim,jer ću da budem nagrađen i dobro ću se osećati.A ako ne poštujem Boga (a već sam to isprobao),biću kažnjen,tj. loše ću se osećati (ovo pričam iz ličnog iskustva).E ja se u ovom smislu plašim Boga.Neću da se loše osećam.Znači,kad ja kažem da se plašim Boga,ja mislim na to da se plašim onog šta može da mi uradi.I zato hoću da ga poštujem.Problem je što ja ne znam šta je istina i nikad ne mogu da budem siguran da li ga poštujem ili ne pa ne znam ni da li ću biti kažnjen,a to je ono što mi ne odgovara.I to je moj strah.

Класична господар-роб психологија. Донекле те и схватам. У тако нешто верује моја баба, као и добрих 80% планете. Ништа чудно кад црква ту верзију вере (осим ове твоје модерације Бог=природа) проповеда већ хиљаду година.

Наравно, ви сте само робови, јер страх не рађа ништа друго до пуког роба.

Ja se ničega drugog ne plašim tako da se osećam slobodnije od mnogih koje znam,a to su uglavnom oni koji ne poštuju Boga.

Па верујем, довољан ти је тај један, отац страхова.

Znači,poštovanje i strah su za mene sinonimi kada su vezani za Boga,a u svim ostalim slučajevima su dva odvojena pojma.

Разумем, то је једноставно твоје схватање Бога, као и већине хришћанске планете, као и свих семитско-јудејских религија које су изграђене на страху.

Međutim,meni se čini da ti Boga zamišljaš kao čoveka,a ja ga i ne zamišljam,jer ni ne mogu da zamislim kako izgleda,nego ga osećam.I tu je ja mislim problem u našem sporazumevanju oko ovih stvari.

Не, ја Бога не замишљам јер он постоји и без мојих мисли а и кад га замишљам он никако није човек јер је човек прост, несавршен и узак. Бог је више свесна енергија, и као таква може да прими људски облик.

Prvo, ne treba zaboraviti da matematičko-logičke pojmove nije stvorio jedan čovek,a ja sam jedan čovek koji ovde piše.Drugo,ja bih mogao da ti opišem ono što mislim tako kako su ovi o kojima pričaš opisali to što su opisali,ali bi trebalo da napišem nekoliko knjiga da bih to postigao,a ja imam i druge poslove u životu.Treće,ni ti meni ništa jasno nisi opisao,nego sam za sebe kažeš da si mi jasno opisao,što je samo tvoje subjektivno mišljenje,tako da se iz mog ugla gledano,siromašan rečnik odnosi i na tebe.Ali ja nemam želju da te mučim da mi opišeš ono što ne možeš.

Ti si to spomenuo pa te zato pitam.A ja sebe stalno pitam.

Па ја ти не могу дати одговор на то.

Nije.Ja mislim da sam to tako i objasnio.

Ниси. Кажеш да је зло - "све што те угрожава". У овом случају је то вук.

Pa nije zla.Nego je Priroda to tako odredila.A ja nikad nisam ni rekao da je bilo šta što vidimo očima zlo

Значи природа је "зла"? Мислим, та отровница те јасно угрожава. А и да се видети очима.

za mene Priroda nije samo ono što vidimo.

Него?

Zlo je za mene apstraktna stvar,tj. duh.Isto tako i dobro.

Чек, чек - горе кажеш да је све што те угрожава зло а сад проширујеш дефиницију или ми се чини?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ti misliš na 126. stvar,a ne ja.

Појасни.

Kad ja nešto napišem,ja znam šta sam hteo da kažem,a ti nikad ne možeš da budeš 100% siguran šta sam ja hteo da kažem.Tako u nekim situacijama ti shvatiš nešto 126.,a ja sam mislio na drugo.

Ne postoji dovoljno reči tako da svaka stvar može da se opiše pomoću jedne reči.Za vidljive stvari postoje odgovarajuće reči,ali za apstraktne – ne,bar ne ako šire posmatraš stvari.

Како онда толики писци успеше? Или је то само теби проблем, чим га толико потенцираш?

Tako kako su oni uspeli i ja sam uspeo.A jel’ za tebe pisanje po forumu isto što i pisanje knjige?A što ja potenciram problem?Ja sam pokušao da objasnim kako gledam na realnost.To za mene nije problem,jer se ne objašnjava sve rečima ,nego i osećajem.Osećaj je beskonačna stvar pa pomoću konačnog broja reči i beskonačnog osećaja mogu da se objasne beskonačne stvari.Problem je kada neko neće da uključi osećaj da bi nešto shvatio pa onda i ne shvati suštinu.

Па ја ти не могу дати одговор на то.

Pa kako onda znaš da ja ne treba da vidim jednog u pojmu Boga?

Ниси. Кажеш да је зло - "све што те угрожава". У овом случају је то вук.

Gde sam ja rekao da je zlo bukvalno sve što me ugrožava?Ja mislim da si ti to izvukao iz konteksta i da ne vidiš manu izražavanja rečima o kojoj sam govorio.Zlo je sve što me ugrožava u duhovnom smislu,tj. ono čiji je cilj da se ja loše osećam,a to ne može da bude ništa vidljivo,nego nevidljivo.

Значи природа је "зла"? Мислим, та отровница те јасно угрожава. А и да се видети очима.

Zašto da Priroda bude zla?Kakve to ima veze sa onim što sam ja govorio?Priroda je zmiji dala određene sposobnosti,a ljudima druge.To su zakoni Prirode i ja ne vidim šta je tu zlo.A otrovnica mene ne ugrožava.Ako ja ne gledam gde idem i gde sedim,nije mi sigurno ona kriva,nego sam ja sam kriv.

A ostale tvoje zaključke i komentare neću da komentarišem.Bog ti je dao da misliš šta hoćeš i ja protiv toga ne mogu.

A jedina sloboda koju ljudi imaju je da misle šta hoće.Ali ako neko misli loše,loše će se osećati,jer ne poštuje Boga pa ga je Bog prepustio đavolu da ga muči.Ako čovek dobro razmišlja,on ustvari poštuje Boga pa Bog ne daje đavolu da muči tog čoveka i onda se čovek dobro oseća.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Kad ja nešto napišem,ja znam šta sam hteo da kažem,a ti nikad ne možeš da budeš 100% siguran šta sam ja hteo da kažem.Tako u nekim situacijama ti shvatiš nešto 126.,a ja sam mislio na drugo.

Па ти буди прецизнији.

Tako kako su oni uspeli i ja sam uspeo.

Од тебе јединог чујем како не можеш добро да се изразиш. Како ја то могу, како може цео форум?

Где сам ја то рекао?

Gde sam ja rekao da je zlo bukvalno sve što me ugrožava?Ja mislim da si ti to izvukao iz konteksta i da ne vidiš manu izražavanja rečima o kojoj sam govorio.Zlo je sve što me ugrožava u duhovnom smislu,tj. ono čiji je cilj da se ja loše osećam,a to ne može da bude ništa vidljivo,nego nevidljivo.

Zašto da Priroda bude zla?Kakve to ima veze sa onim što sam ja govorio?Priroda je zmiji dala određene sposobnosti,a ljudima druge.To su zakoni Prirode i ja ne vidim šta je tu zlo.A otrovnica mene ne ugrožava.Ako ja ne gledam gde idem i gde sedim,nije mi sigurno ona kriva,nego sam ja sam kriv.

А јел би се ти лепо осећао да ти ајкула одгризе руку рецимо, или да те отровница уједе, па да полако умиреш у гушењу. Јел се тад лепо осећаш?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Где сам ја то рекао?

Evo ovde:

А теби су изгледа потребни ауторитети, ваљда си зато нашао једног у појму Бога.

А јел би се ти лепо осећао да ти ајкула одгризе руку рецимо, или да те отровница уједе, па да полако умиреш у гушењу. Јел се тад лепо осећаш?

Pa ne bi,ali ne zbog ajkule i otrovnice,nego što nisam razmišljao kako treba.Jer da sam razmišljao kako treba,one ne bi bile u prilici da to urade.Znači,od onog što ja mislim i radim zavisi da li ću dobro da se osećam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10

Pa ne bi,ali ne zbog ajkule i otrovnice,nego što nisam razmišljao kako treba.Jer da sam razmišljao kako treba,one ne bi bile u prilici da to urade.Znači,od onog što ja mislim i radim zavisi da li ću dobro da se osećam.

Не видим какво ти је то размишљање потребно? Па не можеш увек бити 100% свестан света око себе. Рецимо купаш се на Карибима, ајкула дође и одгризе ти руку.  И ко је ту крив и ко је зао?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Не видим какво ти је то размишљање потребно? Па не можеш увек бити 100% свестан света око себе. Рецимо купаш се на Карибима, ајкула дође и одгризе ти руку. И ко је ту крив и ко је зао?

Ajkula može da odgrize nekom ruku samo ako joj Bog, o kome ja pričam,to dozvoli.Pa ako čovek poštuje Boga,neće da ima problema sa ajkulom,a ako ne poštuje - imaće.Ništa se po meni ne dešava slučajno.A zlo je ono što čoveka nagovara da ne poštuje Boga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Аха - ако сам добро схватио - ако си добар и поштујеш Бога, ајкула ти неће одгристи руку?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Baš tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Да ли си ти добар и поштујеш Бога?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne znam.I to je moj strah o kome sam ti pričao.To zna samo Bog.Ja se samo nadam da će me Bog sačuvati,tj. dati mi da se dobro osećam,jer želim da ga poštujem.
« Poslednja izmena: 17. Mar 2007, 11:30:55 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 13:30:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.