Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 13:55:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: pubertet  (Pročitano 11524 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ma da.... Glavno je da mu posvetis paznju ali ne tako sto ces da mu drzis pridike i predavanje nego tako sto ces da budes pristupacna i da pricas sa njim ako on hoce. I mora da krene u skolu glupost je da ne ide u skolu 15 dana zato sto ga boli glava samo se situacija pogorsava.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Resenje: Psihic i odvajanje od majcine sise. Ovo drugo pre prvog...

Problem je sto danas klinci imaju vremena da kake kako im je tesko.
U moje vreme (pre 15 godina) si imao vaznijih problema - od pukog opstanka, do cinjenice da zaista moras da ucis da bi prosao dobro u skoli.. Iskreno, ne osecam da sam ista izgubila sto nisam morala da se zavlacim u krevet i cvilim u cosku... Smiley

Znaci.. dodati na psihica i majcinu sisu, i neke velike obaveze... za zanimanje mozga...

Inace, ide u prvi razred srednje i nema najboljeg druga... nema prijatelje iz srednje?
Ups... ne bih da minimalizujem probleme... ali to nije nimalo cudno...
Klinci u srednjoj dolaze iz razlicitih sredina i potrebno je vise od 3 meseca da se zgotive i upoznaju... Svi oni imaju zid oko sebe jer su u novoj sredini, samo sto neki cak i imaju muda da se suoce sa tim...

Npr. ja sam pocela da se zaista druzim sa svojim drugovima u trecem razredu srednje... sa istim ljudima se druzim i 15 godina posle... i to zaista... ne ono "cao! - cao!", vec se radi o istinskom i pravom prijateljstvu...
One s kojima sam bila dobra prve godine na faksu ili u srednjoj, vise i ne poznajem... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
One s kojima sam bila dobra prve godine na faksu ili u srednjoj, vise i ne poznajem...

Kod mene je bas suprotno Smile

U prvom razredu osnovne skole zgotivili smo se nas petorica i dan danas su mi sva cetvorica mnogo dobri drugovi sa dvojicom sam kao brat. Smile U prvom razredu srednje sam prvi dan skole seo sa jednim ortakom ispred nas su sela druga dva ortaka i dan danas su mi ta trojica mnogo dobri drugovi jedan cak i pobratim Smile Doduse tek u ovom periodu(prelazak iz prvog u drugo polugodiste) smo poceli intenzivno da se druzimo....

Po mom iskustvu gledano ja bih mu rekao da polako treba da razdvaja ljude koji su okej a koji nisu ...
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 16:09:42 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

"Uvek ima neko jači".

Zodijak
Pol Žena
Poruke 46661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Stvarno treba obavestiti i psihologa i profesore da dete ima problem,
treba da budu upuceni i da mu kolektivno pomognu.
A i drustvo ima u skoli, moze da se upise na neki sport.
Roditelji treba da budu autoritet, da detetu jasno ukazu na to koje su njegove obaveze
i da ga nauce odgovornosti. Pored toga, priustiti im sve najbolje, a ne opterecivati ih problemima
koji nisu njihovi i koje ne mogu da rese (kao sto su problemi izmedju roditelja,
problemi na poslu, drzavi, itd.).  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Citat
One s kojima sam bila dobra prve godine na faksu ili u srednjoj, vise i ne poznajem...

U prvom razredu osnovne skole zgotivili smo se nas petorica i dan danas su mi sva cetvorica mnogo dobri drugovi sa dvojicom sam kao brat. Smile U prvom razredu srednje sam prvi dan skole seo sa jednim ortakom ispred nas su sela druga dva ortaka i dan danas su mi ta trojica mnogo dobri drugovi jedan cak i pobratim Smile Doduse tek u ovom periodu(prelazak iz prvog u drugo polugodiste) smo poceli intenzivno da se druzimo....

Po mom iskustvu gledano ja bih mu rekao da polako treba da razdvaja ljude koji su okej a koji nisu ...

U principu govorimo o istoj stvari...
Vremenom dodje do raslojavanja....

Poruka je da onaj ko sedi pored tebe u klupi moze, a ne mora da ti bude prijatelj do kraja zivota...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Citat

I kod mene je slično Smiley Za par meseci već dolazi do neke separacije i udruživanja. Sedela su nas šestorica u 3 klupe jedna iza druge, i priči nikad kraja sve dok ne uđemo u različite autobuse kod povratka kući, a onda nastavak na MSN ili ICQ do sledećeg dana Smiley Dobro, nije sa svima tako bilo i ne uvek Smile Poenta priče je da će drugove upoznati, ali ne u prvih mesec dana pogotovo ako je povučen. Neki će ostati samo "ortaci" (zavisi kako ko shvata te pojmove), a neki prijatelji za ceo život.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 16:35:19 od enaB »
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Nasa sledeca stavka i jeste da se ode kod psihologa.Sto se njega tice,smatra da psiholog nece moci da mu pomogne jer on ne moze nista vise da mu kaze od onoga sto mu pricaju roditelji.Verujem da ima neki strah sto se tice uopste komuniciranja.Strahujem da ce na takav nacin da udje u neko tesko stanje depresije koje moze biti tek katastrofalno.Mislim da ga je sramota da bilo koga iz razreda pozove i da pita dokle su stigli sa ucenjiem sto znaci da je svih 15 dana totalno odsecen od skole.Mozda je svestan sta ga sve ceka kad posle duzeg vremena krene u tu skolu i ne moze da postigne sve propusteno,pa ga i to demoralise i ko zna dokle dovede sto se psihickog stanja tice.Njega i dalje boli glava.Nije takav da moze da se nosi sa tim bolom.To ga opterecuje jer su ti bolovi konstantni i tupi.Kaze da kao takav ne moze da prisustvuje i prati nastavu.Totalno smo se posvetili njemu kao roditelji.Sve obaveze su sada po strani,ali za sada nema nikakvih rezultata.Videcemo sta ce psiholog da nas posavetuje.Mozda za prevazilazenje ovog problema treba vremena,ali sve ide na njegovu stetu i to tesko mozemo da prihvatimo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
A da ne laze mozda za glavu da ne bi isao u skolu ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Apple iPhone 6s
Mozda u razredu ima problema sa drugom decom. Ako je on povucen, ovi drugi ga zezaju, zafrkavaju, i on jednostavno ne moze da podnese sve to, pa izbegava da ide u skolu. Mada ne znam koliko mu psiholog moze pomoci jer ja mislim da bas nije iskren prema vama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S Advance
U sustini, iako malo "surovo" zvuci, stvarno treba razgraniciti da li se dete jednostavno folira jer mu je tesko ili ima pravi zdravstveni problem... Ako ste bili kod doktora i oni ne znaju uzrok tog bola (a samo veruju klincu) zapitajte se koja to glavobolja traje 15 dana i nastaje nezapazeno... Dajte mu neki lekic, nesto lakse, protiv bolova i ako ni na to ne reaguje, bojim se da vas sin ima ili veliki zdravstveni problem, ili cete biti razocarani saznanjem da se sve vreme folirao...

Gresite da psiholog nema sta vise da mu kaze od onoga sta mu pricaju roditelji, prvenstveno sto se tice stava... Psiholog ce to obaviti mnogo objektivnije i "ozbiljnije" (strozije) ako treba, samo da bi dete znalo da ne moze da se folira i kod njega... Stavice mu i do znanja koje posledice to njegovo "opterecenje" problemom moze da ima...

Najbolji nacin resavanja problema je upravo direktno suacavanje sa istim.

Morate ga naterati da shvati da on ovim ponasanjem steti samo sebi (bilo glavobolja prava ili ne, jer ako je prava, verovatno dolazi zbog "straha" od nove sredine i psihickog odbijanja ucestvovanja u istoj), kao i da ce samo zagorcati svoj zivot onemogucavajuci sebi da bude u toku sa nastavom i drustvom...

Drustvo ce se vec medjusobno upoznati, a on ce se tek tada osecati kao "novi kolacic"... kada im bane jednog dana onako stran i nepoznat...
Ni profesori ne vole bas decu koja ih ne udostojavaju prisustva njihovim predavanjima... Cak i razredni moraju da imaju nekoga koga ce da kinje...

Zaplasite ga malo, strah je nekada najbojli pokretac, kazite mu da moze ovako da ponovi godinu, jer ako ne prisustvuje na dovoljan broj predavanja on automatski polaze taj predmet...

Kazite mu da je socijalizacija vazna i radi jednostavnog opstanka u drustvu, saznajte koji je pravi razlog zasto on jos nema nijednog (najboljeg) druga... zasto ih ne prihvata i zasto ga ne prihvataju... mozda on ima lose stavove o tome u koje cete ga vi kao iskusniji roditelj razuveriti...
« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 23:06:50 od Dzobi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 13:55:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.