Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 21:39:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Psiha zena osvetnika u braku  (Pročitano 27576 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Apple 15
Meni nije zasto se u naslovu teme navode zene, kada su u pitanju partneri oba pola koji su se na najbrutalniji nacin osvetili onom drugom...  Smile

Ma to ja da se zene brze zapale  Smile

Zene su mozda impulsivnije, ali svaka muska osveta se zavrsi smrcu ili trajnim invaliditetom...

Tako da...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung Galaxy S Advance
Citat
Zene su mozda impulsivnije, ali svaka muska osveta se zavrsi smrcu ili trajnim invaliditetom...

Smile

Izvini, ali moracu da se pobunim protiv ovakve izjave... Sta vise, verujem da si ovako nesto izvukla iz novina (crna hronika "ubio zenu pa sebe") ali isto toliko slucajeva ima i sa zenama (da da, ubila muza i sl.)

A za invaliditet... pa ovaj... ne znam ja ko je kome vise puta odsek'o genitalije iz osvete...  Smiley 1 (opet primeri iz novina  Smile)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
LG Google Nexus 5
@pavleor

ne brini, kad dete malo poraste, on ce sam da dodje da zivi kod tebe.
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala svima na razumevanju i utešnim rečima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Citat

Smile

Izvini, ali moracu da se pobunim protiv ovakve izjave... Sta vise, verujem da si ovako nesto izvukla iz novina (crna hronika "ubio zenu pa sebe") ali isto toliko slucajeva ima i sa zenama (da da, ubila muza i sl.)

A za invaliditet... pa ovaj... ne znam ja ko je kome vise puta odsek'o genitalije iz osvete...  Smiley 1 (opet primeri iz novina  Smile)

Nema to veze sa novinama, vec sa vasom (agresivnom) prirodom...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mislim da je vrlo pogrešno agresivnost vezivati isključivo ili dominantno za neki pol. Žene i muškarci su različiti po svojim fizičkim karakteristikama, recimo između ostalog, tako da u fizičkom sukobu obično žena strada.

Agresivnost kod žena je uglavnom verbalna i psihološka, ali ništa manje povređujuća i opasna. I mnogo teže dokaziva.

Naš krivični zakonik, a slično je i u uporednom pravu, poznaje institute nužne odbrane i ubistva na mah kao privilegovana ubistva. To su lakša ubistva i sa stanovišta kaznene politike sudova. Kod njih je bitno postojanje ugroženosti i odbrane, odnosno jake razdraženosti, kod ubistva na mah, koju je proizvelo lice koje je žrtva, a na koju je reagovano u jakom afektivnom stanju koje nije posledica labilnosti ličnosti već se veštače okolnosti kod kojih bi prosečan čovek izgubio prisebnost...

Osuđujem svako nasilje, a nasilje žena koje koriste dete da bi povređivale oca naročito, iz ličnog iskustva znam kako je.
Svako bi trebao da razmišlja šta radi, jer se sve u životu na neki način vraća, pa i zlo naneseno nekom bez razloga može samo nekom izuzetnom okolnošću da mu se vrati izuzetnim dobrom.
Ja ni sanjao nisam, ni naslutiti nisam mogao, šta je bračna sreća, šta je ispunjenost i ljubav... Posle svega, dobio sam takvu nagradu, ma samo mogu da me mrze zbog toga.

I još nešto, mediji su puni žalopojki na maltretirane žene, pojedine od njih, velika manjina, iskorišćavaju takvu klimu, uklapajući se u tu sliku, nastojeći da se prikažu navodno maltretiranim. Društvo momentalno reaguje, jer je pobogu, žena, jer se zna ko je žrtva... Taj površni pristup je pogrešan jer onemogućava ličnost da se suoči sa svojim greškama, a znate kako kažu: ni jedna greška nije loša dok god smo u stanju da izvučemo pouke iz nje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Citat
još nešto, mediji su puni žalopojki na maltretirane žene,

Pa kako bi se onda vasa prica trebala nazvati?

Ovako... to sto se vama desava je strasno i sto su neke zene sposobne da urade je strasno, ali to ne brise cinjenicu da je veliki procenat zena u Srbiji zlostavljan na ovaj ili onaj nacin.

Takodje, znam da su za svaki sukob potrebne dve strane, tako da nikada ne verujem u iskljucivu krivicu jedne strane. Upravo zbog toga u pravu na koje se pozivate postoji i nacelo "audiatur et altera pars".

Muskarci imaju svoju udruzenja, zene svoja i ne shvatam cemu poriv da se te dve stvari i relativizuju...

« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 11:29:58 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Naravno, istina je moguća samo kroz dijalog, a ne isključivost.

Reagovao sam samo na tvoju tezu o agresivnoj prirodi..., koju sam shvatio više kao šalu ili koketiranje na nešto drugo, ne sigurno na nasilje. Ali mi je poslužila da kažem nešto i o ugroženim ženama koje vešto koriste tu sliku da bi njome manipulisale... Samo ne bi trebalo dozvoliti da nas stereotipi vode, ništa drugo i ništa više od toga.

Ja sam bar deset puta pokušavao da razgovaram sa majkom deteta u savetovalištu za brak i porodicu i ona se nikada nije odazvala. Toliko o tome i zato sam ovde, ni zamisliti ne možeš koliko mi je teško. Kao u onoj prastaroj priči kada se dve žene otimaju oko deteta, tvrdeći da su obe majke. Prava majka pušta dete da nebi stradalo u tom otimanju, a pravedni sudija ispravno zaključuje da je baš ona koja je pustila dete i njegov roditelj. U mom slučaju taj pravedni sudija može biti samo vreme, svi ostali su podlegli stereotipima ili su nezainteresovani...

I to o udruženjima podeljenim po polu je neviđena, ali neviđena glupost i manipulacija..., posebno u pogledu nacela "audiatur et altera pars".
« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 12:18:30 od pavleor »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG 4X HD

Citat
Nema to veze sa novinama, vec sa vasom (agresivnom) prirodom...
Žene su podjednako agresivne, samo su im metode suptilnije. A muškarci se manje žale.

Citat
to ne brise cinjenicu da je veliki procenat zena u Srbiji zlostavljan na ovaj ili onaj nacin.
I to je samo stvar mogućnosti, ja verujem da je daleko veći broj žena koji bi zlostavljale svog partnera kada bi mogle, od broja muškaraca koji zlostavljaju svoje žene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Moju tetku, trudnu, je njen muž i otac njenog djeteta udario sakom u lice i ona pala kroz staklena vrata.
Sva je bila isjecena, a doktori su samo cudom uspjeli da sprjece pobacaj.

Taj dan ga je neko nanervirao na poslu ili mu je ponestalo cigara ili rucak nije bio dobar...

Toliko od mene o nasilju u porodici.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 21:39:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.