Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Protesti protiv reality-a se preselili na ulicu  (Pročitano 15997 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Mrzi me da čitam sve ovo što si napisao, pošto sam nakon ove teme baš izgubio želju za daljim raspravama.

Jel možeš samo da mi objasniš na osnovu čega si došao do zaključka da ako ja smatram da su reality šou sranje, da onda to automatski znači da podržavam zajebancije i folirante tipa Marina Abramović i sve ovo ostalo što si naveo kao primere u svom postu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Mrzi me da čitam sve ovo što si napisao, pošto sam nakon ove teme baš izgubio želju za daljim raspravama.

Jel možeš samo da mi objasniš na osnovu čega si došao do zaključka da ako ja smatram da su reality šou sranje, da onda to automatski znači da podržavam zajebancije i folirante tipa Marina Abramović i sve ovo ostalo što si naveo kao primere u svom postu?

Другаре, ја тебе лично нисам оптужио ни за шта. Поставио сам питање (углавном реторичко) око природе уметности, пошто си нешто причао о одбрани исте.

А проблем уметности у наше доба је управо у томе што су зајебати и фолиранти попут Марине Абрамовић данас уметност. Ако заступаш вредности попут старе класичне европске културе, као што рекох, она је де факто мртва нажалост већ дуже време, а убили и разорили су је ликови који данас надобудно изигравају културу, и који сад нешто лицемерно кмече о угрожености културе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Ok onda. Razumemo se. I slažem se sa tobom po pitanju moderne umetnosti. Moj stav o većini produkata i pravaca moderne umetnosti se najbolje može opisati ovom čuvenom scenom  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 
 Smile Smile Smile Smile Smile

sad opet moram odgledat prvu polovicu filma  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
Mozemo o tome pricati koliko god hocemo i navoditi razne stvari. Poenta je, da se ne izlazi zato sto ljude prave budalama, iskoriscavaju, sve pod okriljem nekih vecih vrednosti. Ali zato se ne podsecaju ljudi da postoji daljinski ili podsete da tv ima tastere za promenu kanala, vec se proglasava nekakvim zlom. Zasto? Zato sto bi doneo svoju odluku? Sto bi neko hteo da ti uredjuje sta ces gledas?

lightsoft

Jasno je da postoji daljinski ali zar ne mislis da sama cinjenica da postoje emisije kao sto su "rialiti" govori dosta o datom drustvu, citava "zapadna" civilizacija je prebukirana ovakvim programima. Ljudima se daje tacno ono sto im treba, u skladu sa zivotom koji vode, to "programeri drustva" vrlo, vrlo dobro znaju. Kako rece Duci Simonovic, do duse u vezi sporta ali nema bitne razlike izmedju sporta i rialiti programa:

Umesto obećanog "boljeg života", obespravljenima se "nude" sve krvaviji sportski spektakli kao kompenzacija za sve krvaviji život - koji treba da ga "pomire" (Kont) sa postojećim svetom i spreče ga da postane svestan vladajuće (destruktivne) tendencije razvoja sveta.

i:

Kapitalizam proizvodi nesrecnog i osakacenog coveka, i istovremeno stvara sve krvavije kompenzacione
mehanizme i potrebu za njima (sport, zabava) - koja se pripisuje “zloj” ljudskoj prirodi.

i:

...samim tim čoveka, koga samo instrumentalizuje u svom završnom destruktivnom sveuništavajućem pohodu radi vladajućeg „božanstva“ novca i profita, stvarajući od čoveka,putem industrije zabave i masovne kulture, idiotizovanu pokretnu nakazu,ekonomsku životinju, duhovnog roba, koji će poslušno i nemoćno u gubitničkom maniru čoveka „osuđenog na propast“, prihvatiti nemoćno postojeće stanje stvari i nakaradnih nemoralnih vredenosti,te da kao takav, a za svoje nezadovoljstvo, neće tražiti rešenja kako da postane slobodan čovek, stvaralačko i misleće biće koje će postavljati prava i jedina pitanja za svoj spas i život u slobodnom i humanom društvu, već će tražiti utehu i kompenzaciju u industriji zabave, za svoj sve krvaviji i sve teži život „dobrovoljnog gubitnika“.

Kako "programeri drustva" kazu: "mi ljudima dajemo ono sto oni zele da gledaju", sto je, naravno velika laz i manipulacija. Covek gleda ono sto mu se nudi, a najpopularniji su upravo programi koji daju laznu kompenzaciju za zivot koji se vodi, podilazeci najnizim strastima i time se covek drzi na nivou poluidiota.

Uporedi kolicinu krvi u bilo kojoj holivudskoj akciji/hororu danas i pre 40 godina. To nikako nije slucajno.

Citat
Jos poodavno pricah, savrsen zatvor je onaj za koji nisi svestan da jesi.
...za koji nisi svestan da postoji.

p.s. Postovaio je neko, nekad, negde jedno vrlo znaimljivo pitanje:
Da li umetnost imitira zivot ili zivot imitira umetnost?
« Poslednja izmena: 03. Sep 2015, 09:05:04 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Ljudi previse gledaju kroz "ruzicaste naocari"(Ne Pinkove, vec imaginarne, idealisticke) na celu stvar. Danas su problem kulture rijaliti, 2000-te "Grand Parada" ili sta sve vec, 90-ih sam povoj turbo folka, 80-ih Lepa Brena i kompanija, 70-ih verovatno seksualna revolucija, hipici i sta sve ne. Ono, svako vreme imalo nesto svoje popularno sto ljudi nisu voleli i krivili za "krah kulture" i sta sve ne. A istina je da nije popularno i gledano ne bi ga imao n-ti put na TV-u i ne bi im honorari bili u hiljadama evra nedeljno i Maric u bitci za rejting dovodio Seseljetua. Da nije popularno i gledano(i jeftinije nego da se izradi nova serija) ne bi imao reprizu "Boljeg Zivota" i "Porodicnog Blaga" sa Tikom Spicom svake godine i MirJam sa Ivanom Bosiljcicem. Tako da jbg, nemojte da gledate pa ce proci kao milion rijalitija, serija, TV emisija koji nisu prosli jer nisu gledani.

Inace nikome nije uskraceno pravo na nista. Ako ja u mom gradu mogu da odem do pozorista kada bude predstava ili posetim neki koncert, to svakako moze i jedan BeOgradzanin. Pa su ovi vajni studenti koji verovatno Pozoriste nisu videli osim fasade mogli da organizuju koncert u istom. A ne da koriste popularnost necega da ga "popljuju" kako bi imali gledaoce. Sto je btw otprilike isti sistem na kojem pocivaju ti rijalitiji gde se svadjaju na istom tom principu. Sto te iste studente ne cini nista boljim od, recimo, Maje Nikolic i kompanije.  Smile
« Poslednja izmena: 03. Sep 2015, 10:41:09 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Значи...и Марко подржава НАТО бомбардовање Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
vremena su takva...sad se organizuju javna slikanja sa starletama... tj sa kurvama
i tupavci dovode djecu i slikaju ih s tim kurvama ....

kad bi to roditelji doveli djecu da se slikaju sa recimo nekim od zlatnih orlica i sl...

ne bi nikad..jer 70 posto ljudi ne prati sport uopste..
a i kako ce pratiti kad nema sporta na teveu...
puste djokovica ili neka takmcenja na  drzavnom nivou...
a i ne znaju usmjerit djecu...na sport...jer su demokrate rekle da su sportisti glupi... Smile
i onda im samo tutnu daljinac u ruke i zaboli ih sta ce oni gledati  Smile

prije se znalo..utorak i sreda..subota i nedelja...u odredjeno vrijeme tih dana...
to je bio rezervisan termn za sport-utakmice- razne
u zivotima mladih i starijih ljudi...u to vreme ne postojase nista drugo....

a sada...pa jbt...sa 90 posto klinaca o sportu nemas sta popricat  Smile

i ako znaju nesto.... to je preko kladionice... Smile

mene zaboli taki...ja znam koristiti daljinac...
ali omladina ne zna...ne znaju kad je previse necega...i kad treba da prebace kanal ili da ugase tv...

nego usvajaju modele ponasanja i poglede na zivot od tih moralnih karikatura iz rijalitija  Smile

i spodobe ljudsih oblika za te sve fukarluke imaju opravdanje..kao to je sou....
ma idi u pizdu materinu i ti i sou... Smile
kad bi mi napolju neko tako nesto uradio...sto oni rade jedni drugim...ne znam...sta bi bilo...

Smile

nek gleda ko sta hoce...
ali svakom roditelju koji dozvoli maloljetnom djetetu da gleda ta sranja...razbio bi glavu  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 44.0.2403.155
@ganderoleg

Ti se, zbog peticije i protesta, malo šališ s nama?  Smile
Kako si došao na ideju da reaguješ na navalu dekadencije u udarnim terminima televizija sa nacionalnom frekvencijom ekcentrizmom pojedinaca i malobrojnih pokreta u modernoj umetnosti?

Ljudi su poodavno počeli da se skidaju goli, samopovređuju i samozapaljuju iz protesta - ili kao rezultat iskrene, ljudske reakcije na trulež društva - a ti optužuješ istim slovom umetnika koji još uvek poštuje izraz jer mu, bukvalno, još uvek nije dogorelo do nokata?

Uopšte ne vidim problem u Kristijanima, Majama iz Nikolića i njihovoj sviti. Takvi su izrasli uz drvo pa ih nismo primećivali, a u današnje vreme kada nema tog drveta koje ih je hranilo i oblaćilo (nego smo ga posekli) smeta nam što su se "odlepili" i počeli da vršljaju po televizijskim stanicama. Više im ne daju ni dinara da rade ono na šta su navikli, pa nam je postalo "pomalo čudno" kada gledamo njihovu izopštenost u formi šou programa.

Narod je počelo da kuka iz vrlo očiglednog razloga - gomila prostaka se umuvala na neka mala vrata, nemaju veze sa životom i sole pamet narodu, dok se proverene fukare, koje stoje iza njih, smeju u lice svim problemima i nedaćama običnog čoveka - i zadovoljno trljaju ruke. Apropo reality društva, ne bih imao ništa protiv da se kamera uključi i prati te iste fukare, iz baš dobrog razloga - da publika vidi od koga dolazi lova i šta propalica treba da uradi ne bi li došla ispod stola, po mrve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Aha znači, sad je problem što su ovo organizovali na ulici, umesto da organizuju u pozorištu ili muzeju. Nema veze što je u tekstu lepo napisano da su to namerno organizovali baš na Trgu republike, dakle na javnom prostoru koji je dostupan svima i koji se nalazi 20 jebenih metara od Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja koji stoji raspadnut već 20 godina, kako bi ukazali na to u kakvom se stanju nalaze kulturne institucije.

A tačno znam da da su kojim slučajem organizovali koncert u pozorištu ili muzeju, onda bi reakcije malicioznih mentola bile u fazonu : ''pff, vidi smradove, kao stalo im je do kulture a prave koncert zatvorenog tipa tako da izmuzu ljudima pare i da ispadnu nekakva elita  Smile ''

Ajde nek me neko ubedi da ne bi bilo tako. I nek mi pokaže pet sličnih primera gde su ljudi apelovali ili ukazivali na neki problem, a da nisu bili isprozivani.

Inače još uvek mi niko nije odgovorio na pitanje - kako u ovoj naopakoj zemlji treba da izgleda nečiji protest, apel ili skup... a da to u mozgovima malicioznih debila ne probudi neku sumnju, bes, ismevanje ili teorije zavere? Dakle, ko sve treba da učestvuje a ko ne, gde da se održi, kako, koliko ljudi da dođe, šta da kažu ili ne kažu...?

Čisto da se podsetimo : štrajkovi glađu su atenšnhorisanje; kampovanje ispred zgrade Vlade je sviranje kurcu; prijavljivanje institucijama je smaranje i izvoljevanje; organizovanje koncerata je foliranje i snobizam; peticije i internet kampanje su smejurija; karikature, skečevi i slično su smešni pokušaji slabića koji nemaju muda da pokažu lice; muzika, filmovi i slično su foliranje koje samo služi da se autori namlate para; blokade fabrika od strane neisplaćenih radnika su izmotavanja nepismene bagre koja je sama dopustila da im fabrika propadne (ono kao, mehaničari u hali su baš imali uvid u to šta neki tamo Dinkić ili Đelić rade sa fabrikom i direktorima...) ; mirne šetnje ili skupovi ispred institucija su šaka jada i beznadežni pokušaji (ili bedni pokušaj demona Pajtića i stranih sila tame da destabilizuju nebesku Srbiju); tekstovi u novinama su atenšnhorisanje; protestne vožnje (ne blokada puta nego protestna vožnja) su sabotaža države i društva; pričanje sa komšijom ili prijateljima o problemima i neizvesnoj budućnosti su negativizam i kuknjava...
« Poslednja izmena: 03. Sep 2015, 13:02:35 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.