Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Promena licnosti ili promena drustvene klime. Ne/raskidivost ova dva pojma.  (Pročitano 18709 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Citat
Vise evolutivno uslovljena pohlepa ili ajde ambicioznost. U socijalizmu je bilo manje te borbe, ne zato sto su uspeli da iskorene zavist i pohlepu vec zato sto su ljudi sve vise prestajali da se puno trude jer su za to dobijali samo neka priznanja i plakete pa nije bilo mnogo motivacije jer su ljudi radili malo, radili mnogo bili skoro isto placeni a mogucnost nekog napredovanja je bila vezana za partiju a tu je bila borba. U prvo vreme su se jos i trudili ali ne zbog nekih para i napredovanja vec sto je brkati voleo one koji slabije rade da posalje u Sibir, kad je te "motivacije" nestalo, opustilo se sve.
Tacnije receno, ljudi su radili ono sto su morali da rade, a ne ono sto su zeleli da rade. I, kada te neko forsira da radis ono sto ne zelis, posao koji ti je dosadan, monoton, koji nema nikakvu vrednost, pa naravno da je novac jedini motiv. Medjutim, sta ako se stvori drustvo u kom je sve besplatno? Energija, hrana, voda, obrazovanje, skloniste. Svakako, ljudi ce se okrenuti izazovima, ali ne u smislu drugog coveka, vec ce sebe traziti u nauci, umetnosti. Jednostavno, takmicenje ce izgubiti smisao, mozda ne u punom smislu te reci, ali najvecim delom hoce.
Ne mozes ti terati nekog da radi ono sto nece i da ocekujes da sve bude ok.

Citat
Imas borbu i bez nekog cilja kao recimo nasilje u skolama, ako nekog prebijes, neces bas dobiti bolju ocenu al zato imas ugled u razredu
Borba treba da bude pre svega protiv sebe, da se covek takmici sa samim sobom, jer to daje istinske rezultate. naravno, danas covek vestacki ne moze da dodje u to stanje, jer se oskudica odrzava. Sistemu trebaju frustrirani, besni, nasilni, iskompleksirani ljudi.
Pisao sam o nasilju uskolama, imas na ovoj temi, o uzrocima i posleicama i promasenim nacinima borbe protiv istog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Sve je stvar kucnog odgoja.Ono cemu nas uce od malih nogu,skoro poptuno preslikamo u nacin zivljenja,pocev od duhovnog, preko materijalnog, da bi zavrsili u nasilnom dijelu svatanja i ophodjenja.Covjeka kojeg u porodici vec predodrede da treba biti vojnik,odmah od malih nogu uce nasilju...a sta da nema vojske? Covjek kojeg uce kako je novac moc,vrh potrebe ljudske egzistencije,sasvim je normalno kako svoja razmisljanja svede na pohlepu i otimacinu...a sta da nema novca kao manipulacijskog sredstva ili sta da od rodjenja nas uce kako biti bogat mentalno a ne bukvalno?Covjek kojem od rodjenja usade osjecaj duhovnog pripadanja necemu,odmah bude osakacen, jer kasno svati ili ne svati da upravo pripadanje necemu je stavljanje crnog poveza preko ociju.A sta da nema duhovnih ogranicenja?
Uzmimo na kraju dijete koje dolazi na svijet.Progleda,prohoda i zatim dolazi kucna dresura.Sa 5 godinom zivljenja djetetu damo pistolj i noz te ucimo tehnici upotrebe.Naravno dijete mora znati protiv koga to upotrijebiti,pa kazemo vidi protiv onog komsije jer je crnac,zut,crven,uglavnom ima drugu boju koze i mi njega moramo ubiti jer ce u protivnom on nas.Dijete vjeruje.Dok onaj drugi komsija,druge boje koze uci dijete kako treba voljeti upravo onog komsiju koji ga zeli ubiti.

Uticaj na kucni odgoj moze izvrsiti iskljucivo drustvo.Kao sto neko rece,kada bi drustvo bilo dovoljno bogato,ujedinjeno i posveceno sasvim drugim ciljevima koji nemaju dodira sa komsijinom tarabom,tada bi nastala idila zivljenja.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
Medjutim, sta ako se stvori drustvo u kom je sve besplatno? Energija, hrana, voda, obrazovanje, skloniste. Svakako, ljudi ce se okrenuti izazovima, ali ne u smislu drugog coveka, vec ce sebe traziti u nauci, umetnosti. Jednostavno, takmicenje ce izgubiti smisao, mozda ne u punom smislu te reci, ali najvecim delom hoce.

Jasno, zemlja dembelija, niko ne radi a hrana pada sa drveta, pokusali su u socijalizmu strufara i livca da privole na operu al nije bas nesto urodilo plodom, ovima je ipak vise prijala vodka.
A kad pogledas TV sta ima na programu, to je sve sto ljudi zele jer to su komercijalne TV stanice koji sastavljaju program po zelji gledalaca. Sad sto su u socijalizmu drugacije sastavljali program ne znaci da je tada narod voleo vise umetnost i nauku nego danas. Narodnjacki trash se slusao vise onako underground, na radio Sapcu.
Inace, sta ti je izazov nego takmicenje. Nekom je izazov skok padobranom i skoci, drugi uprpa pa mu se ne skace, znaci, ne prihvaca izazov.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89

Jasno, zemlja dembelija, niko ne radi a hrana pada sa drveta, pokusali su u socijalizmu strufara i livca da privole na operu al nije bas nesto urodilo plodom, ovima je ipak vise prijala vodka.
Pa upravo sistem, koji danas imamo stvara lenjost, dembeilju i omogucuje parazitiranje. Zar je to toliko tesko shvatiti?
Ti kao da si dosao iz 15. veka : ) Ko prica o socijalizmu i kada je u socijalizmu hrana bila besplatna?
Naravno da nije urodili plodom, kada covek kuje gvozdje ceo zivot i sad odjednom hocemo da ga premestimo u operu....pa ne ide! Krajnje je vreme da se da maksimum automatizaciji, vremenom sve vise i vise.

Da li ti mislis da je novac coveku podsticaj za rad? Za monotone, bezvredne poslove svakako jeste, ali to i jeste poenta, da se takvi poslovi ukinu i zamene tehnologijom, automatizacijom. Kada covek ne bude morao da misli o tome kako ce da plati struju, hranu i ostalo, okrenuce se novim izazovima, imace vise vremena za sebe i ljude oko sebe.

Citat
A kad pogledas TV sta ima na programu, to je sve sto ljudi zele jer to su komercijalne TV stanice koji sastavljaju program po zelji gledalaca.
Netacno. "Zelje" gledalaca formiraju mediji, a ne gledaoci. Kada ljude kroz drustvo i svakodnevni zivot izlozis stresu, frustracijama, besu, nasilju, kada ljudi otupe na sve to, pa naravno da ce im za zadovoljavanje otupelih emocija biti potreban jos veci stimulans kroz TV, a to je jos nasilja, horora, straha i bede. Jer, ljude je sve teze i teze sokirati. Ljudi su otupeli i mediji to znaju!

Citat
Sad sto su u socijalizmu drugacije sastavljali program ne znaci da je tada narod voleo vise umetnost i nauku nego danas. Narodnjacki trash se slusao vise onako underground, na radio Sapcu.
Socijalizam, kakav smo imali je bio varijacija kapitalizma. Samo to i nista vise.

Citat
Inace, sta ti je izazov nego takmicenje. Nekom je izazov skok padobranom i skoci, drugi uprpa pa mu se ne skace, znaci, ne prihvaca izazov.
Takmicenje je socijalno nepodobno i uvredljivo ponasanje, takmicenje rusi socijalnu harmoniju. Takmicenje se forsira kroz medije, biznis, sport, drustvenu klimu uopste. Takmicenje je odlika fasistickog drustva, barem u jednoj dobroj meri. Takmicenje je karakteristika za vreme oskudice. Takmicenje ne radja kvalitet, vec kvantitet!! Sport i takmicenje je stvoreno kako bi se ljudima oduzelo vreme, da ne bi postavljali suvisna pitanja.

Takmicenje je nehumana pojava! Sport, kao turbo folk, se moze posmatrati kao veliki i najmocniji adut kapitalizma. Sporta, takmicenja, bez kapitalizma ne bi ni bilo. Istinsko takmicenje, koje radja kvalitet je unutrasnja borba coveka protiv samog sebe, jer jedino individua koja spozna sebe, moze biti od velike i prave koristi za svoju okolinu!! Danas, covek nema vremena za sebe, jer prvo mora da odrobija dnevni posao, kako bi primio platu.

Sport nije isto sto i fizicka kultura! Sport dehumanizuje coveka.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2012, 18:22:15 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
Ko prica o socijalizmu i kada je u socijalizmu hrana bila besplatna?

U socijalistickim zemljama (osim YU) je hrana bila maltene dzabe, nasi su isli u kupovinu u Madjarsku po jeftine kulene i sunku, i poznati Vaj Krem...

Citat
Da li ti mislis da je novac coveku podsticaj za rad?

Ti ocigledno radis dzabe  Smile

Citat
Naravno da nije urodili plodom, kada covek kuje gvozdje ceo zivot i sad odjednom hocemo da ga premestimo u operu....pa ne ide!

Pa pokusavali su generacije, od skole, dece pa bas nije uspelo

Citat
Krajnje je vreme da se da maksimum automatizaciji, vremenom sve vise i vise.

Nista, probudi me kad to dodje

Citat
Kada covek ne bude morao da misli o tome kako ce da plati struju, hranu i ostalo, okrenuce se novim izazovima, imace vise vremena za sebe i ljude oko sebe.

Vise ce da sedi za netom, comp. igrama, drogira, pije, izlazi...

Citat
Netacno. "Zelje" gledalaca formiraju mediji, a ne gledaoci. Kada ljude kroz drustvo i svakodnevni zivot izlozis stresu, frustracijama, besu, nasilju, kada ljudi otupe na sve to, pa naravno da ce im za zadovoljavanje otupelih emocija biti potreban jos veci stimulans kroz TV, a to je jos nasilja, horora, straha i bede. Jer, ljude je sve teze i teze sokirati. Ljudi su otupeli i mediji to znaju!

Kako zelje formiraju mediji? Ako necu da gledam Grand i Farmu ko ce da me natera ili da mi kaze da ja to upravo zelim. Mozes ti 24 sata na dan pustati operu na TV-u, ljdi ce da iskljuce TV i da upale radio Sabac...

Citat
Socijalizam, kakav smo imali je bio varijacija kapitalizma. Samo to i nista vise.

I kakve to veze ima sto na TV-u nije bilo narodnjaka a opet su se narodnjaci slusali, to ne kapiram  Smile

Citat
Takmicenje je socijalno nepodobno i uvredljivo ponasanje, takmicenje rusi socijalnu harmoniju.

To su pokusali i levicari na zapadu da decu tako vaspitaju pa nije urodilo plodom, bez takmicarskog duha deca su ubrzo izgubila zainteresovanost za aktivnosti. Ako nacrta najboljeg sneska belica u grupi i dobije priznanje kao druga deca, sledeci put ce da zvrlja bez veze, dokazano...

Citat
Sport i takmicenje je stvoreno kako bi se ljudima oduzelo vreme, da ne bi postavljali suvisna pitanja.

Znaci, ne treba se baviti sportskim aktivnostima  Smile

Citat
Takmicenje je nehumana pojava!

Naprotiv, cisto humana, ljudska (ne mislim na sinteticki izraz "humanost")

Citat
Danas, covek nema vremena za sebe, jer prvo mora da odrobija dnevni posao, kako bi primio platu.

Pa mora da "odrobija" jer se pacijenti sami ne lece nit sami se posluzuju u apoteci, nit se pozar sam gasi nit autobusi sami voze nit hleb sam pece...  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Citat
U socijalistickim zemljama (osim YU) je hrana bila maltene dzabe, nasi su isli u kupovinu u Madjarsku po jeftine kulene i sunku, i poznati Vaj Krem...
Secam se ja toga. Cekaj, jel bilo dzabe ili ne? Cim postoji trgovina, postoje i podvale. Ne mozes biti iskren i posten u danasnjem sistemu, jer ces vrlo verovatno propasti.

Citat
Ti ocigledno radis dzabe 
Naravno da ne. Ne zivim ja na Marsu.
Medjutim, ne zivi se od novca, vec od rada. Novac je tu sticajem okolnosti. Kao isvaka ljudska tvorevina, moze biti prevazidjen.

Citat
Pa pokusavali su generacije, od skole, dece pa bas nije uspelo
Ja nesto ne znam da su pokusavali. Mozda i jesu, ali nisu znali kako, ne mogu se ove stvari primeniti lokalno, vec globalno.

Citat
Vise ce da sedi za netom, comp. igrama, drogira, pije, izlazi...
To vazi, gledano sa sadasnjeg stanovista, kada je slobodno vreme luksuz. Ne treba danasnje vrednosti projektovati na buducnost. Veruj, nece covek za 20-ak godina sedeti za netom, tehnolgija ce napredovati i potisnuti kablove iz upotrebe. Ljude ce zainteresovati svemir, planete, umetnost, muzika, kreativnost, istrazivanje, saradnja. Ali, da bi se to desilo, mora postojati volja za tim, tako vaspitavati decu od malena. Zavisnost na droge je posledica drustvene klime. Trgovina narkoticima, takodje.

Citat
Kako zelje formiraju mediji? Ako necu da gledam Grand i Farmu ko ce da me natera ili da mi kaze da ja to upravo zelim. Mozes ti 24 sata na dan pustati operu na TV-u, ljdi ce da iskljuce TV i da upale radio Sabac...
Naravno, procitaj ceo tekst koji sam napisao. Ako ljude izlazes prostakluku, nasilju, niskim strastima, seksu, bahatosti, frustracijama, trazice najnizi oblik zabave, koji nudi instant zadovoljstvo. I naravno, niko nece gledati Operu, jer ljudi zele da "odmore" mozak. Ljudi su otupeli i traze sve vise nailja, seksa na TV-u, kao i narkomanija, vremenom se doza pojacava.

Citat
To su pokusali i levicari na zapadu da decu tako vaspitaju pa nije urodilo plodom, bez takmicarskog duha deca su ubrzo izgubila zainteresovanost za aktivnosti. Ako nacrta najboljeg sneska belica u grupi i dobije priznanje kao druga deca, sledeci put ce da zvrlja bez veze, dokazano...
Mogu li da vidim te dokaze? Deci treba osecaj pobede, podsticaj, ali ne osecaj pobede tako sto ce da satru i ponize drugog. Osecaj pobede za coveka dolazi ako si tretitan kao ljudsko bice, ako druge tretiras isto tako.

Ako neko dete nagradis, drugo se oseca frustrirano, nabija sebi komplekse, stvara suparnika i protivnika u drugom coveku. Saradnja radja kvalitet, a ne takmicenje.

Mogli su levicari da pokusaju sta god su hteli, ali to nije moglo da urodi plodom, jer drustvena klima (kapitalizam) to ne dopusta. Od pre nesto vise od decenije, u Norveskoj i Svedskoj ulaze u sistem skole koje ne dopustaju ocenjivanje!!

Citat
Znaci, ne treba se baviti sportskim aktivnostima 

Ne radi se o tome. Ne moze se sport potisnuti, kada zivis u kapitalizmu koji ga forsira. Sport i fizicka kultura nije isto! Sport unistava coveka, jer sport je biznis!

Citat
Naprotiv, cisto humana, ljudska (ne mislim na sinteticki izraz "humanost")
Ovo bih voleo da mi objasnis! Kako je to moguce?

Sa kim se takmicio Tesla? Isus? Da Vinci? Kakvo je takmicenje u tvom telu? Da li organi tvog tela rade jedni protiv drugih ili koegzistiraju?

U sportu je dozvoljeno ubiti coveka i nikom nista, neces snositi posledice, mozes naneti teske telesne povrede i nikom nista. Ljudi to vole, jer su im osecanja otupela, kroz kapitalizam, pa traze nesto sto ce ih sokirati.

Da li je bolji proizvod ako na njemu radi 99 ljudi ili ako se 3 grupe od 33 ljudi medjusobno takmici?

90% sportista na olimpijadi koriste steroide, hormone i nikom nista. Covek gubi smisao u kapitalizmu, bitan je samo rezultat, a to vodi u samodestrukciju.

Poenta: Ako napravis oskudicu, pa naravno da ce se ljudi takmiciti, a vladajuci establisment to forsirati i na tome profitirati. Takmicenje postoji zbog novca (danasnje ekonomije), a ne zbog poboljsanja uslova zivota coveka, jer, kroz takmicenje to nije moguce. Uostalom, 80% ljudi na planeti zivi na 4$ dnevno.

« Poslednja izmena: 20. Sep 2012, 22:48:58 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
Ja nesto ne znam da su pokusavali. Mozda i jesu, ali nisu znali kako, ne mogu se ove stvari primeniti lokalno, vec globalno.

Pogledaj malo da ne trazim o Montesori i Waldorf skolama, Antroposofima kao i kasnijim pokretima...
Pokusavalo se na razne nacine al nema bas nekih upecatljivih rezultata, cak sta vise, likovi koji su prosli te skole i takvo vaspitanje su manje vise depresivni, znam posto sam ih upozno gomilu

Citat
Ako neko dete nagradis, drugo se oseca frustrirano, nabija sebi komplekse, stvara suparnika i protivnika u drugom coveku. Saradnja radja kvalitet, a ne takmicenje.

Ne, drugo dete ce biti motivisano da nacrta bolje. Rekao sam ti kako su deca ubrzo bila nemotivisana kad nije bilo takmicenja

Citat
Od pre nesto vise od decenije, u Norveskoj i Svedskoj ulaze u sistem skole koje ne dopustaju ocenjivanje!!

Itekako tu postoji ocenjivanje ali ne ono svakodnevno, dnevnik i to. Moraju na kraju da rade dobar test i zakljuce znanje sto su ga stekli tokom godine ili na kraju, sto im omogucava da upisu dalje skole inace ko bi ih primio da nemaju ocena ili na faks

Citat
Sa kim se takmicio Tesla? Isus? Da Vinci?

Da spomenemo realne licnosti, Tesla i Da Vinci... Poredis izvanprosecne genije sa obicnim svetom, Tesla je recimo isto imao finansijera koji mu je omogucavao rad inace ne bi znali za njega. A sada da uzmes gomilu ljudi i da im financiras sve, od njih 10.000 eventualno neki genije, ostalo nula bodova.

Citat
U sportu je dozvoljeno ubiti coveka i nikom nista, neces snositi posledice, mozes naneti teske telesne povrede i nikom nista.

Ne znam sada u kom sportu je dozvoljeno ubistvo ali za teze povrede recimo u boksu protivnik nije protiv svoje volje usao u ring vec da se lupa

Citat
Da li je bolji proizvod ako na njemu radi 99 ljudi ili ako se 3 grupe od 33 ljudi medjusobno takmici?

Vec oduvek dokazano, ako ne postoji konkurencija, nema kvaliteta. Ako jedini prodajem hleb u gradu, mogu da ubacujem i piljevinu mesto brasna, drugog nema
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Citat
Sa kim se takmicio Tesla? Isus? Da Vinci?

Tesla je radio za Edisona pa se posle strahovito takmichio sa njim jer je on promovisao jednosmernu struju dok je Tesla pravio naprave za dvosmernu. Edison je vishe bio biznismen umeo je da proda ono shto napravio, dok je Tesla bio daleko bolji nauchnik i pronalazach.

Leonardo je muku muchio u Firenci da dobije naruchioca za svoj rad, u Rimu nije mogao da dobije posao kao slikar jer ga je najurio jedan nemachki majstor zato je pred kraj svog zivota otishao u Francusku.

Isus su skenjali Rimljani, ako im on nije bio takmac onda ne znam shta jeste.

Citat
Vec oduvek dokazano, ako ne postoji konkurencija, nema kvaliteta. Ako jedini prodajem hleb u gradu, mogu da ubacujem i piljevinu mesto brasna, drugog nema

Da i vinobran i zile u pljeskavice kao shto se kod nas radi.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2012, 23:49:20 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Citat
Ne, drugo dete ce biti motivisano da nacrta bolje. Rekao sam ti kako su deca ubrzo bila nemotivisana kad nije bilo takmicenja
Decija paznja je laka, sve ih zanima, interesuje, a posle ih sistem zarobi u ljusturu i stvara od njih idiote.

Ocenjivanje stvara ljubomoru, zavist, suparnistvo.

Ako ti nesto volis da radis, da li ti treba motivacija da to nesto radis, tako sto ces se sa nekim takmiciti? Ili se pre svega, takmicis sa samim sobom, sto je razumljivije? Dete treba usmeravati, a ne ocenjivati! Ne moze covek koji ne pobedi sebe, da usmerava druge (pre svega decu) kako treba ziveti! A to se dana sradi sve u 16.

Ako od malena pravis razdor medju decom, pitanje je kakvo ces drustvo kasnije imati!? Ali, sistemu danas trebaju frustrirana deca, deca nabijena kompleksima, besom i nasiljem, a to sve doplazi od izmedju ostalog i takmicenja.

Citat
Itekako tu postoji ocenjivanje ali ne ono svakodnevno, dnevnik i to. Moraju na kraju da rade dobar test i zakljuce znanje sto su ga stekli tokom godine ili na kraju, sto im omogucava da upisu dalje skole inace ko bi ih primio da nemaju ocena ili na faks
Evo, pa procitaj:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/302837/Skola-iz-snova-u-Svedskoj-Nema-ucionica-i-propitivanja

Citat
Da spomenemo realne licnosti, Tesla i Da Vinci... Poredis izvanprosecne genije sa obicnim svetom, Tesla je recimo isto imao finansijera koji mu je omogucavao rad inace ne bi znali za njega. A sada da uzmes gomilu ljudi i da im financiras sve, od njih 10.000 eventualno neki genije, ostalo nula bodova.
Svako moze biti kreativan. Klasicni genijalci gotovo da ne postoje. Postoje ljudi koji imaju predispozicije da izraze svoju genijalnost, ali genijalnost bez iskustva ...sta je to?

Kreativnost podrzaumeva baratanje poznatim elementima, predmetima, tonovima, bojama recima itd i stavljanje istih na unikatan nacin. Svako moze biti kreativan!
Naravno da je Tesla imao finansijera, kada je ziveo u monetarnom sistemu. Svi mi imamo finansijere, nista novo.
Ono sto jeste cinjenica za velike ljude je da su bili izvan ustaljenih drustvenih tokova i, radili su ono sto su voleli da rade.

Da li shvatas koliko bi Tesli i Da Vincija bilo da nema takmicenja, kada bi ljudi radili ono sto ih inspirise, ono u cemu se nalaze?

Citat
Ne znam sada u kom sportu je dozvoljeno ubistvo ali za teze povrede recimo u boksu protivnik nije protiv svoje volje usao u ring vec da se lupa
Pa nije dozvoljeno, ali nije ni kaznjivo. Ne igra se fudbal da bi se lomile noge, ali do lomova dolazi, povreda od strane drugih igraca i nikad niko nije odgovarao. To su savremeni gladijatori.

Pre jedno 10-ak godina je jedan borac u oktagonu umro od posledica povreda. Za lomljenje ruku, facijalnih demorfmacija da ne pricam.

Citat
Naprotiv!
Takvo razmisljanje se bazira na profitu, a ne na stvarnoj koristi koju ljudi imaju!

hahaha pa kako to? Znaci 99 glava slabije razmilsja od 33? Pa ovo je sjajno!!

Zar nije smisao proizvesti jedan dobar proizvod u hiladu primeraka, nego 3 firme koje proizvode tri losija proizvoda u hiljadu primeraka. Znaci, imas nepotrebno bacanje resursa, planirano zastarevanje i sve to sluzi samo jednom: Da se ocuva ekonomija, da se stvara konkurencija, a to je pod ovakvim uslovima nemoguc sistem. Sasvim je jasno da takmicenje radja kvantitet. Za kvalitet je potrebna saradnja.

Citat
Tesla je radio za Edisona pa se posle strahovito takmichio sa njim jer je on promovisao jednosmernu struju dok je Tesla pravio naprave za dvosmernu. Edison je vishe bio biznismen umeo je da proda ono shto napravio, dok je Tesla bio daleko bolji nauchnik i pronalazach.
Tesla je ziveo u sistemu slicnom nasem, da bi nesto napravio, moras prvo da obezbedis novac za to, a to podrazumeva u najvecem broju sliucajeva da radis posao ili da se bavis onim sto ne zelis.

Jedna Teslina misao demantuje sve ovo i glasi ovako: "Nije mi krivo sto su otimali moje ideje, vec sto nisu imali svoje!" Prelepo!

Citat
Leonardo je muku muchio u Firenci da dobije naruchioca za svoj rad, u Rimu nije mogao da dobije posao kao slikar jer ga je najurio jedan nemachki majstor zato je pred kraj svog zivota otishao u Francusku.
Vrlo moguce. Pa ovo dokazuje pogresnost takmicenja. Da Vinci da bi radio ono sto je hteo trebao je da obezbedi pare, a to podrazumeva dosta toga, gubitak vremena, zivaca, ideja....
---------------------------------------------------

Pogledajte ovaj video, na srpskom je i dosta je poucan:
« Poslednja izmena: 21. Sep 2012, 00:04:10 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat

Jasno, Blic pise... Da postoje takve skole, to je poznato, ali isto tako ne mogu da odstupaju od drzavnih normi i postoji komisíja dal ta deca i nauce na kraju nesto, da pisu, racunaju itd. jer u protivnom nece imati dozvole za rad. I jasno na kraju se svaki ucenik opet propituje da bi dobio svedocanstvo o zavrsenom razredu/skoli posto nece ostati sa osnovnom i treba da upise visu skolu i faks

Citat
Pa nije dozvoljeno, ali nije ni kaznjivo. Ne igra se fudbal da bi se lomile noge, ali do lomova dolazi, povreda od strane drugih igraca i nikad niko nije odgovarao. To su savremeni gladijatori.

Pa mozes i da slomis nogu na fudbalu nedeljom u parku i sta sada, nit si igrao za pare i pokal nego za rekreaciju  Smile

Citat
hahaha pa kako to? Znaci 99 glava slabije razmilsja od 33? Pa ovo je sjajno!!

Videli smo u socijalizmu, ako oces i onom sovjetskom, imali su preglomazne firme koje su imale monopol i opet malo je ko sta radio. Ako nema konkurencije, svako odradi ono sto mora i cao djaci, odo na pecanje umesto da sedim u firmi i muckam glavu nizasta

Citat
Zar nije smisao proizvesti jedan dobar proizvod u hiladu primeraka, nego 3 firme koje proizvode tri losija proizvoda u hiljadu primeraka.

Pa tri firme naprave po 3 proizvoda, trziste odredi koji je bolji, po prodaji, i druge dve firme propadaju ili manje zaradjuju. A sto se tice jednog proizvoda, eno, imao si rusku Ladu, znali su da ne moraju nista tu da poboljsaju jer ce se ionako prodati, ljudi jos cekaju u redu jer nema sta drugo da se kupi
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.