Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 17:05:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prokletstvo  (Pročitano 25218 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
JA nikad nisam rekao nista suprotno - osim to sto umesto reci "vratiti" koristim rec "setiti". Ako zelis da se vratis - to znaci da imas sliku da si od Boga otisao. U apsolutu - se to nikad nije desilo niti se moze desiti - kako Bog moze da ode od samog sebe. U relativom svetu to tako izgleda jer smo u njemu izgradili iluziju podvojenosti. Samim tim nema potrebe da idemo bilo gde (simbolicki gledano) - u realnosti absoluta mi smo vec tamo gde smo krenuli. A Hrist upravo (i ne samo on) nam je pokazao "put" razvijanja secanja odnosno razvijanja svesti o nasoj pravoj prirodi. TA komunikacija nije postojala samo pre 2000 godina ona se odvija neprestano - jer Hrist non stop pokazuje svakom od nas, kroz Sveti Duh, kako da se setimo odakle dolazimo. Hrist pokazuje svakom od nas da mozemo da budemo od jer i jesmo on. Mi smo svi sinovi jednog Boga i Bog sam po sebi.

Van toga sve ostalo su samo mentalni koncepti koji ne rade nista drugo nego pojacavaju iluziju u kojoj se nalazimo. DA jos jednom napomenem - ti i ja smo deo jednog - jedne iste stvarnosti. I ne samo to. U nekom periodu zemaljskog zivota i ja i ti smo izabrali da se sretnemo jer su nase dushe shvatile i izabrale da bi i za mene i za tebe to bio najbrzi nacin da razvijemo sopsrvenu svesnost. Ja ucim od tebe a ti od mene i time zajedno pokusavamo da se setimo da nas dva smo u stvari jedan - dva tela ali jedan um, jedna dusa i jedan Bog.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25

Van toga sve ostalo su samo mentalni koncepti koji ne rade nista drugo nego pojacavaju iluziju u kojoj se nalazimo.

van chega ?  Smile kako moze da postoji neshto van apsolutnog ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
To je OK Decky, e sad postoji potreba za pitanjem zasto je potrebno ''razvijati secanje o nasoj pravoj prirodi''. Probacu sam da odgovorim, sve u cilju daljeg duhovnog progresa, sto nas dovodi do zakljucka da postoji razliciti stepeni duhovnog progresa. Naime prema iskustvima ljudi koji su imali blizak susret sa smrcu kaze se da postoji 5 ili 7 realma (nisam potpuno siguran) medju kojima je i materijalni svet. To se moze povezati i sa teorijom struna koja objasnjava postanak i funkcionisanje univerzuma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
@BF

Nemoj da siris kontra-revolucionarne ideje. U pravu si uostalom - van cega je odlicno pitanje - moja greska mada ustvari i nije. Cak ni iluzija nije van ljubavi - jer je to jedini nacin da se ona promeni (mislim na iluziju)

@Boki

Slazem se sa teorijom struna. Mada ne verujem da ce pronalazenje unified theory da promeny svest svim ljudima na ovoj planeti. Zasto nam je potrebno secanje, ili da idemo tvojim putem, zasto nam je potreban napredak i reazvoj svesti. Veoma jednostavno - zato sto to jeste u nasoj pravoj prirodi i u Bozijoj prirodi i u prirodi ovog univerzuma - da uvek re-kreira sebe u nesto vece, lepse i bolje. Zivot je cilj zivota - ali ne njegovo odrzavanje u smislu pukog prezivljavanja vec razviljanje i cvetanje na svaki moguci nacin. U stanju spavaca u kome se sada nalazimo, secanje na nasu prirodu je neophodno jer u stanju u kojem smo ne napredujemo. Odrzavanjem stanja u kome se nalazimo mi ustvari odlzemo sopstveni razvoj. On je kao takav neminovan i nije funkcija vremena - ali vreme je potrebno u celoj prici bas kao sastavni deo edukativne funkcije ove kvazi realnosti koju smo stvorili oko sebe. Sve sto je funkcija vremena = iluzija. Jedino sto ostaje kao besmrtno iz svake iluzije su nasa osecanja koja su razvijena tokom desavanja iluzije. Ta osecanja rekreiraju iluziju i ona se nastavlja u krug. Jednom kada naucimo da razlikujemo sta je stvarno i realno a sta nije sva nasa moc kreacije (koja je fenomenalna) ce se usmeriti na istinu i iluzija nas vise nece zanimati. Drugim recima - oavj svet postoji SAMO zato sto mi verujemo da on postoji. Mi mu dajemo snagu sopstvenim emotivnim resursima. Svaka nasa misao i emocija su sam Bog na delu - mi kreiramo sopstvenu stvarnost - nekad svesno a mnogo cesce nesvesno. Mnogi od nas u to ne veruju. Sto vise ne veruju to je vise ne svesnih odluka i radnji a time je i iluzija dublja i san spavaca jaci. Sto je drama postojanja na ovom svetu veca to je spavac u dubljem snu. Svaka drama se radja iz emocija razvijenih u prethodnoj drami.

Gde je izlaz iz toga - funkcija svetog duha - on svaku nasu iluziju kreiranu u ovom svetu preobrazava u edukativni materijal cija je svrha da nas podseti da se mi samo igramo u iluzirnom svetu dima i izmaglice koji kolko vec sutra nece postojati. Time i svrha celog ovog sveta oko nas - da nas podseti odakle dolazimo i zasto dolazimo. Da nas podseti na nasu pravu prirodu. Zato se i mucimo oko shvatanja teorije struna. Pa pola fizicara ne prihvata cak ni ideju o postojanju tako necega - pitaju - kako to da dokazemo kada se nista ne moze izmeriti experimentima. Ali srecom ima dovoljno naucnika koji su poceli da povezuju metafiziku sa fizikom. Neke stvari koje bi se do juce nazivale alhemijom i vracarenjem sada su deo skolskih udzbenika. Najfascinatnije otkrice kome je trebalo mnog godina da se shvati na pravi nacin je da je svaki expreiment koji fizicari organizuju direktnu pod uticajem njihovim misli. To je pocemo da igra fenomenalno vaznu funkciju kada je trebalo detektovati cestice kratgog zivota i energije. Poalko se dolazi do shvatanja da van nasih misli ovaj svet i ne postoji - nem realnosti a da je mi vec nismo stvorili u svojoj glavi.

Tolko o secanju - ali vidim da se razumemo, samo ponekad pricamo drugacijim jezikom.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Znaci Decky slozili smo se da je ovaj zivot u stvari skola gde trebamo nesto da naucimo. Decky kazes da odrzavanjem stanja u kome se nalazimo mi u stvari odlazemo sopstveni razvoj, sto znaci da mozemo i da ponavljamo razred, jel tako, sto nas dovodi do toga da moraju da postoje pravila kako bi polozili ispit zivota.
Decky malo si kontradiktoran kada kazes da svako iskustvo bilo ono dobro ili lose doprinosi duhovnom razvoju a opet kasnije kazes da odrzavanjem stanja mi odlazemo sopstevi razvoj.
Tacno je da svako iskustvo doprinosi duhovonom razvoju, ali moras samnom da se slozis da to nije dovoljno, vec moramo sami da se potrudimo da shvatimo istinu, a to se postize odricanjem materijlnih vrednosti i pomoci drugim ljudima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Tacno je da svako iskustvo doprinosi duhovonom razvoju, ali moras samnom da se slozis da to nije dovoljno, vec moramo sami da se potrudimo da shvatimo istinu, a to se postize odricanjem materijlnih vrednosti i pomoci drugim ljudima.
Pozitivna dela i razmišljanje služi i za prekidanje đavoljeg kruga degradacije naše duše.Jer kada čovek misli i čini zlo stvara polje negativne energije takozvane aure oko sebe koje negativno utiče na njega terajući čoveka na još veće negativne misli i dela.Time se povećava negativno polje oko čoveka koji povratno i pojačano utiče na čoveka terajući ga na još veće zlo,i tako dalje u krug sve dok čovek ne postane oličenje zla ako nije dovoljno svestan i jak,i ako se ne trgne na vreme.Taj đavoli krug možemo prekinuti samo ako čovek obrati pažnju savesti i razumu, gde shvati sebe i svoje postupke.Đavoli krug u tom slučaju se prekida upravo pozitivnim mislima i delima,čime preokrećemo proces.Mislimo i činimo pozitivna dela,čime se stvara pozitivno energetsko polje aure oko nas,koji nas dalje podstiče na pozitivno mišljenje i dela,čime mi još više jačamo pozitivno polje energije oko nas koji opet pojačano utiče na nas,i uzdižemo se u našem duhovnom razvoju do visine do koje smo spremni otvoriti se ovim pozitivnim energijama.Do najviših stupnjeva retko ko stigne,jer na tim stupnjevima čovek otvoren snagama Božjim,i lično može da komunicira sa Isusom ili Bogom,ili čak da prenosi poruke,kao što su proroci činili.Upravo učenje Isusovo u Jevanđelju služi za takav duhovni razvoj.A ova škola na zemlji služi da naučimo sebe da uzdignemo na više duhovne stupnjeve,ili da se oslobodimo đavoljeg kruga degradacije naše duše.
« Poslednja izmena: 02. Mar 2008, 17:26:33 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.12)

Van toga sve ostalo su samo mentalni koncepti koji ne rade nista drugo nego pojacavaju iluziju u kojoj se nalazimo.

van chega ?  Smile kako moze da postoji neshto van apsolutnog ?  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 02. Mar 2008, 18:24:39 od bbb108 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Tako je Pirox, zivot je skola a iskusenja su ispiti koje treba poloziti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Boki ni malo nisam kontradiktoran - zaustavljanje sebe u razvoju je izbegavanje iskusenja ili bezanje od iskustava - a to se desava svaki put kada mislimo da su nam "dobra" iskustva neophodna a od "losih" se plasimo i od njih bezimo. Pocinjes da ucis tek kada shvatis da je ono sto zoves dobro i lose deo jedne te iste realnosti.

A sad to oko skole - ako hoces tako da zoves sve to onda je to tvoj izbor. Reci su nebitne - one su samo putokazi - ono sto osecas u sebi ce ti reci da li je to sto tako zoves zaista to sto mislis ili ne.

Ali evo ponovicu ti jos jednom istinu koju gazis sopstvenim izborom reci - sve dok mislis da treba bilo gde da stignes, da imas neki cilj koji treba da dostignes, skolu koju treba da prodjes da bi posle dobio nagradu, uvek ces dobijati bas to - ISKUSTVO putovanja ka imaginarnom cilju. Koliko god da naucis na tom putu i sta god naucis na njemu je dobro ali ni malo korisno ako je ono sto zaista zelis dodjes na cilj. Svaki put kada definises sebi cilj - ti iskljucujes deo realnosti oko sebe i samim tim sopstveni cilj pretvaras u iluziju, jer je produkt tvojih misli.

Prestani sa razmisljanjem, iskljuci mozak, odbacio sve ciljeve, i setices se svega sto zelis da saznas, docices svuda gde zelis da ides - iz prostog razloga sto sve sto treba da znas vec znas, i sve gde treba da budes tamo vec jesi.

Van ovoga ni crtanje mi ne bi pomoglo da ti objasnim ono sto pokusavam svo vreme. NAravno sve ostalo je tvoj licni izbor.   
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Decky iz tvog prethodnog posta se ipak moze zakljuciti da imamo izbor, da ''stagniramo'' ili da se ''probudimo iz iluzije'', a ako imamo mogucnost izbora imamo i slobodnu volju. Ti sve ciljeve koje sebi postavljamo nazivas imaginarnim, pa sta onda mislis zasto smo mi stvoreni ovde na Zemlji, pa naravno sa nekim ciljem, sto znaci da ciljevi nisu samo produkt ovog zivota. Izgleda se se slazemo u sustini ali se na slazemo u instrumentima i metodima kako prepoznati pravi put. Ti Decky izgleda kao si vise nego jedanput procitao Budjenje od Antoni De Mela. Smile he, he, he
« Poslednja izmena: 03. Mar 2008, 12:18:14 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 17:05:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.353 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.