Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 12:21:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prokletstvo  (Pročitano 24903 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Prvo da se zahvalim Luke-u na naglasavanju te lepe istine koja se nalazi u mom potpisu. Tesko je bilo sta dodati posle toga.

E pa dodjosmo i do posledica - bravo Boki - ja nigde nisam rekao da nema posledica tvojih akcija. Jedina razlika izmedju coveka koji razume i coveka koji sanja je da prvi, posledice vidi kao rezultat sopstvenih radnji i prihvata ih kao sastavni deo svog zivotnog iskustva i iz njih uci(kakve god da su one), dok ovaj drugi ocajava i obicno optuzuje nekog drugog za sopstvenu "nesrecu" (drugog coveka ili jos ces ce Boga). A apropo te "pravne" terminologije. Zvuci veoma lepo ali kao i sve pravne izmisljotine nije tacna. Vec sam ti pomenuo - na planu apsoluta ne postoji "drugi" svi smo JEDAN. Sustina istine koja je skruvena u toj pravnoj floskuli se da izraziti mnogo jednostavnije - sve sto radis drugome radis sebi - jer je on ti a ti on.

@SAle

Po meni ljudi koji dolaze u crkvu veruju u sta god oni hoce da veruju. Dolazenje u crkvu ne definise nikoga niti njegovu veru. JA samo kazem da ono o cemu ti pricas je verovanje u crkvu i njenu veoma usku i ogranicenu sliku necega sto oni zovu Bog. Taj Bog ima vrlo malo zajednicko sa onim sto ja zovem Bog. Stvar je razumevanja i nije bio cilj da se ti nadjes povredjenim niti napadnutim na bilo koji nacin. Sustina problema je sto cesto koristimo reci koje su iste ali nose razlicito znacenje.

@bbb

Mit o skrivenoj misterioznoj istini o ezotericnom znanju koje se daje samo izabranima je kao i dosta drugih stvaro mit izmisljen os strane ljudskog ega i njegove bolesne zelje da sebe uvek postavlja u ekskluzivan polozaj i odnosu na nekog drugog. Ajd opet da ponovim - ne postoji nas dva ili vise - postoji samo JEDAN od nas. Kako tu moze bilo sta biti skriveno i od koga. Sa druge strane si upravu, ali moras stvari da gledas iz druge perspektive. Istina nije skrivena - ona je svuda oko nas. Mi smo ti koji pred njom zmurimo i aktivno ne zelimo da je vidimo. Mi smo to koji umesto bozije lepote i savrsenstva vidimo nesrecu. Drugim recima - ne postoji nista sto treba da uradimo niti postoji mesto gde treba da dodjemo da bi "spoznali" istinu. Treba samo da je se setimo jer smo je uvek znali i uvek cemo je znati, Treba da prestanemo da aktivno zaboravljamo. Jedan od nacina je da prestanemo da gledamo toliko ozbiljno na ovaj prolazni - temporalni (onaj ko robuje vremenu) - svet oko nas. On je iluzija jer je stvoran od nas samih da podrzi nasu iluziju o podvojenosti od Boga. Ili kako to sam Bog jednom lepo rece - Sine moj ti si u ovom svetu ali nisi od ovog sveta. Imali lepse izjave ljubavi od ove. Imali vece utehe od nje.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne bih bas rekao da postoji samo jedan apsolut, jer postoje Bog i Sveti duh. E sad Decky hoce da kaze da Sveti duh zivi u svima nama i da je on apsolut mislim da nije tako. Ustvari treba naci sustinu Boga i Svetog duha. Da li su Bog i Sveti duh jedno? To je pravo pitanje i hajde da probamo da nadjemo odgovor.
« Poslednja izmena: 29. Feb 2008, 14:21:21 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20070515
nije to da je istina skrivena , retki su oni koi zele zaista znati istina. Neko je rekao istina voli da se skriva, ali stvar je u to da to nije kvalitet istina, nego da su retki oni koi istinski traze.
Nije lako pricati sa neko ko mili da poznaje istina, lako je pricati sa neko ko trazi istina. Ti si apsoluten monist, i cvrsto stois na to, i ne zelis proveriti dali Bog je licnost ili nije. Zato sto ako Bog ima licnost kao svako od nas (ne lazno ja koje se tvorba iluzije) onda stvari se menjaju i jedan drugacii svet se javlja a to je svet devocije, ljubav prema Boga, i odnos sa Boga. To je ono sto nedostaje impersonalizma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25

Mit o skrivenoj misterioznoj istini o ezotericnom znanju koje se daje samo izabranima je kao i dosta drugih stvaro mit izmisljen os strane ljudskog ega

ne postoji izabrani ,nego oni koji izaberu - tj znanje  Smile . problem je shto je taj izbor i najtezi i najlakshi  na svetu ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Decky stvarno znas da lupas.Ti ocigledno verujes u nesto zasta niko nikad nije cuo,isto je samo tebipoznato.Ti definitivno ne verujes u Boga,jer da verujes ne bi taki pricao.Ljudi koji dolaze u crkvu itekako veruju u Boga.Dolazenje u crkvu itekako definise coveka,jer sigurno u crkvu ne dolaze ljudi koji neveruju,vec oni koji veruju u Boga.Inace ja verujem u Boga,a crkvu postujem kao Boziji hram u koji dolaze ljudi koji veruju u Boga.Bog o kojem ja govorim je Bog ljubavi i prastanja i u njega verujem,kao i sav ostali normalan svet koji ima pravu predstavu o Bogu.Bog je ljudima dao 10 Bozjih zapovesti koje nesmeju da prekrse,kako bi bili dobri i znali sta je dobro a sta lose.Ako ljudi pogrese uvek mogu da se pokaju za greh koji su ucinili.Bog uvek ljudima pruza novu sansu,i ne postoji greh koji se ne moze oprostiti osim samoubistva.Samoubistvo se nikad ne prasta jer je to najveci i jedini neoprostiv greh.To je prava hula na Boga.Ti Decky se ponasas kao da se plasis kazne,pa zato i pricas kako ne postoje ni pakao ni raj,niti kazna.Ti pricas da treba raditi sve sto god pozelis pa makar i najlosije,jer te niko nece kazniti ako ti ne verujes u kaznu.Nisi u pravu.Posle smrti i tekako ima kazne,zato ljudi treba da postuju 10 Bozjih zapovesti.Ako pogrese uvek mogu da se pokaju,osim kad je u pitanju samoubistvo.Samoubice idu u pakao,jer je to satanisticki cin i uperen je protiv Boga.Treba postovati 10 zapovesti i svima ce biti dobro,a ako i covek pogresi uvek moze da se pokaje.Zato se trba i ispovedati svesteniku jer ispovest mnogompomaze ljudima.Na taj nacin ljudi dobijaju oprostaj od Boga.Nikada ne cinimo zlo,i nikada ne mrzimo druge.Treba uvek prastati,a nikada vracati zlo za zlo.Hriscanski je oprostiti i zato nikada ne cinimo zlo,i pridrzavajmo se i postujmo 10 Bozjih zapovesti.S ljubavlju u Hristu.Veliki pozdrav i svako dobro
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
@BF

Stvarno to ni ja ne bi lepose rekao  Smile BAs tako i najtezi i najlakse - nista istinitije od toga nema. Kupio bi ti pelinkovac i pola kile kafe za ovo ali jebiga nisam bas tako blizu.

@Sale

Evo jos malo da pojasnimo to oko crkve. Ti sebe definises time sto ides u crkvu i to je veoma tacno. Ako pogledamo to tvoje definisanje onda ti njime sebe isto tako definisis kao nekoga ko negira i ignorise ljude koji ne idu u crkvu. E sad -ako prihvatis cinjenicu da smo svi mi jednaki pred Bogom, da smo svi od njega potekli i da se nemu vracamo - ti negiranjem ljudi koji ne idu u crkvu u stvari negiras Boga - jer su ti ljudi podjednako vredni Bogu koliko i ti i tvoji pajtasi koji idu u crkvu. Ako vec pricamo ovde o veri u Boga - kakve vaznosti za nju ima crkva i cinjenica da neko u nju ide ili ne ide. Za mene nikakve a ti sad razmisli.

@bbb

Bog i njegova licnost - pa naravno da Bog ima licnost - i ne samo jednu nego beskonacno mnogo. Sa druge strane da li je Bog - ego manijak koji upravlja nasim zivotima i kaznjava nas za svaki put kada prdnemo za stolom - izvini ali u to ne mogu da poverujem. Nije mi bas jasna ova etiketa - monist - morao sam cak da konsultujem wikipediju da se samo-definisem  Smile. . Ko sto rekoh mnogo puta - zavisi o kojem nivou realnosti govoris - materijalnom (prividna, relativa realnost ili iluzija kako je ja zovem a budisti je zovu maya) ili apsolutnom u kome opet obitavamo na beskonasno mnogo nivoa svesnosti. I ko sto rekoh Saletu - nije bitno sta sam ja nego sta si ti. Pricam ovde jer zelim da podelim sa vama nesto sto veoma lepo funkcionise za mene i da delimicno prenesem ono sto osecam. Neko ce u tome videti istinu a neko laz - nebitno je - ono sto je bitno je da se svako zapita da li je srecan i da li zivi u miru sa samim sobom. Ako imas potvrdan odgovor onda nastavi da radis ono sto radis - u suprotnom mozda ces naci u mojim recima deo necega sto ce rezonirati i u tvojoj stvarnosti kao sto rezonira u mojoj. Moj posao nije da ubedjujem bilo koga u bilo sta.

Boki

A sta bi sa sinom - gde je Hrist - ti razbi sveto trojstvo dok si rekno keks. Od trojstva osta dvojstvo - sad Bog vise ni preferans nemoze da igra sam sa sobom. I bweeeee....

Elem - zasto mislis da je Sveti Duh podvojen od Boga. Ajd razumem (donekle) iluziju sopstvene podvojenosti, hranjenu od strane hriscanske dogme. Ali zar ta ista dogma ne propagira jedinstvo svetog trojstva. Sveti Duh moj Boki je nasa veza sa Bogom - nasa komunikaciona linija - nas put spasenja i ujedno Bog u nama. To je svesni deo Boga koji je tu da ispravlja nase greske i blagosilja nas cak i kada hocemo glavom kroz zid - ne time sto ce nam busiti rupe u zidu nego time sto ce zidove debljati i jacati. Gde je ti razdvojenost i granica - ja je ne vidim. 
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.12)
 Da, valjda je tako, bitno je dali si sretan.Smiley
Sto se tice Bog nije on manjak, a mozda i je, on moze biti i to i ne biti, posto je svemoguci Smiley On kaznjava on nagradjuje,i nema tu nista strasno pa cak ni manjacko. On je samo postavio pravila igre, a on prije svega zeli si igrati. Imas zakone i ako je Bog malo bar pametan ne bi se o tome zamarao, a posto je pametan zakon funkcionise sam o sebi. Tako da on se bas previse ne zamara sa kaznjavanje i nagradjivanje, njega ga zanima igra, kao svaki aristokrat naravno. Administracija, vojska i ostale stvari univerzuma nisu njegova glavna preokupacija. Kako je rekao Epikur, Bogove se suvise pametni da bi se upletkavale u bilo kakvi zemske stvari, oni samo uzivaju u mejuprostore.
A sto se tice tvoja teorija licnosti, to nije bas teorija licnosti Smiley to je teorija impersonalizma (da smo svi u bog) Ne, za da ima igra i za da ima prava zabava i prava ljubav ( ne ovakva-zemska, uvek prosledjena sa patnju) svi moramo imati licnosti. Mismo dio Boga na jedno nivo, na nivo Brahman, ali na nivo Bhagavan mi i on smo razlicni. I kolko da pojasnim ( zao mi e sto nisam bila jasna prosli put, to je rezultat moje nesavrseno znanje) ovo je sprotivno monizma posto priznaje istovremeno i onizam i dualizam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Decky, a gde sam ja to porekao sveto trojstvo, samo sam spomenuo da postoje Bog i Sveti duh, ali nisam rekao da oni jedino postoje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Boki - sustina svetog trojstva je to da se uvek sva tri dela pominju zajedno jer i jesu zajedno. Ako ne pomenes jednog druga dva gube smisao.

Sin (Hrist) je nas put. Simbol uzdignutog coveka koji kroz Sveti duh ponovo uspostavlja zaboravljenu komunikaciju sa izvorom (ocem, Bogom) i njemu se vraca. To je makrokosmos.

NA nivou mikrokosmosa - ondosno na nivou svake pojedinacne eminacije Boga - postoji jedinstvo tela, uma i dushe. Prividno su razdvojeni ali funkcionishu skladno samo kao jedinstvena celina. NA nivou fizickog postojanja i puta naseg vracanja u makrokosmos postoji jedinstvo misli, reci i dela kao Bozijeg procesa stvaranja - kreativnog bivstvovanja - koje nas podseca na nasu Boziju prirodu.

Sve su to razlicite projekcije jednog te istog - jedinstvenog - svetog trojstva - tri koji postoje samo ako postoje kao jedan.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Boki - sustina svetog trojstva je to da se uvek sva tri dela pominju zajedno jer i jesu zajedno. Ako ne pomenes jednog druga dva gube smisao.
OK, moja greska priznajem.
Kazes da je Isus simbol uzdignutog coveka koji kroz Sveti duh ponovo uspostavlja zaboravljenu komunikaciju sa izvorom (ocem, Bogom) i njemu se vraca. Sto znaci da svi moramo da sledimo Isusov put, jel tako. Sam si sada rekao da moramo da se vratimo Bogu, a to pokuzavam da kazem svo ovo vreme.
« Poslednja izmena: 02. Mar 2008, 01:41:07 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 12:21:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.