Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 15:32:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prokletstvo  (Pročitano 25229 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
O razlozima o postojanju iluzije i njenoj svrsi pisao sam pre tri-cetri posta pa ako te interesuje nadji. A ukratko - postoji veoma vazan razlog zasto iluzija postoji odnosno zasto "zaboravljamo" odakle dolazimo.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Decky999 nije tacno da ja negiram ili ignorisem ljude koji ne idu u crkvu.Da li ce ljudi ici u crkvu ili ne je stbar njihovog licnog izbora.Ne mora neko da ide u crkvu dabi time dokazao da veruje u Boga.Tacno je da smo svi mi jednaki pred Bogom i da smo od njega potekli i da mu se vracamo,ali poenta je u tome da neki ljudi ne shvataju da postoje pravila u zivotu kojih se treba pridrzavati.Postovanjem 10 Bozjih zapovesti mi se zahvaljujemo Bogu sto nam je podario najveci dar Zivot.Nije tacno da ja negiranjem ljudi koji ne idu u crkvu negiran i Boga.Postoje kao sto sam rekao i ljudi koji ne idu u crkvu a veruju u Boga.Decky ljudi kao ti upravo negiraju postojanje Boga.Time sto nikad nisi osudio samoubistvo kao najstrasniji i neoprostiv greh,i sto tvrdis da ne postoji greh uopste ako ne verujes u njega, a da ne pricam kad si napisao kako mozemo znati da li 10 bozjih zapovesti zaista dolazi od Boga????Ti time upravo negiras Boga jer smatras da ne postoji nista sto je kaznjivo.Znaci po tebi mozes ubiti coveka i ako ne verujes da je to greh nikom nista.Stvarno imas skroz cudnu i totalno nelogicnu pricu.Svoje negiranje Boga si najvise dokazao time sto si uvek pokusao da nadjes opravdanje za samoubice, isto nikad nisi osudio i priznao da je to najstrasniji greh koji se nikad neoprasta.Upravo samoubistvo je negiranje Boga,jer se time Bogu oduzimaju prava.Bog jedini moze da odluci kad covek treba da umre,a mi nemamo prava da to uzmemo u svoje ruke jer time cinimo  najstrsniji greh.Nas zivot je Bozji,a ne nas licni,i odluka o tome kada umreti i gde umreti je Bozija i samo Bozija.Zbog toga su samoubice najveci neprijatelji Boga.Covek tokom zivota ima slobodnu volju da radi sta hoce,ali nema pravo da sebi oduzima zivot jer ga sebi nije ni podario.Bog odlucuje o tome kad covek treba da umre.a ne mi.Jer nam je Bog podario zivot.Zato su samoubice najveci bogohulnici i neprijatelji Boga.Ljudi koji ne znaju da cene Zivot kao Bozji dar,a samim tim oni ne cene ni Boga.Decky da bi pricao o Bogu moras znati bar neke osnovne stvari da bi razgovarao o ovoj temi.Bez obzira da li ides u crkvu ili ne treba da je postujes kao Bozji hram koji okuplja ljude koji veruju u Boga.Kao drugo za Boga postoje samo oni koji su krsteni,odnosno koji su primili svetu tajnu krstenja.Ako nisi krsten nemoj ni razgovarati o ovoj temi.Da bi se krstio moras otici u crkvu,jer ne mozes sam sebe krstiti.Decky999 vec sam ti rekao da bi trebao da popricas sa nekim svestenikom malo o Bogu jer zaista imas jako lose razmisljanje.sigurno da svestena lica znaju vise o Bogu od tebi i mogao bi nesto korisno da naucis.Od vere nikad ne treba praviti fanatizam, vec treba znati neke osnovne stvari koje su vrlo vazne.Ni u crkvu covek ne mora ici svaki dan vec onda kad oseca potrebu ili kad on to zeli.Decky tvoja prica jako zvuci na neku sektasku pricu koju pokusavas da proguras,ali na svu srecu ti ne ide.Medjutim nikad nije kasno da de dozoves pameti i prpmenis misljenje,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Opet cu da ti ponovim istu stvar - greh NE POSTOJI! On je tvoja iluzija i njegovo "postojanje" je povezano samo i opet SAMO sa tvojim verovanjem. Samim tim greh vidis ti i kaznu vidis ti zato sto ih stvaras kao posledicu sopstvenog verovanja. JA u njih ne verujem i za mene ne postoje. Ja ono sto ti zoves grej zovem greska - greh povlaci kaznu - greska povlaci pomoc coveku da tu gresku ispravi. Svaka pomic dolazi iz ljubavi prema coveku i prema Bogu. Ako ti kaznjavas a ja pomazem ko onda od nas dvojce "negira" Boga?

Umesto da osudjujes samoubice - ucini nesto da sprecis sledeceg da sam sebi oduzme zivot ili ako nista drugo, probaj da ga razumes zasto to radi. Onda ces biti Hriscanin onakav kakav je i sam Hrist bio. Voli da bi bio voljen. Kaznjavanje ne resava nista.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
Decky kazes da ako nesto cinimo ocekivajuci nagradu ili ako nesto ne cinimo iz bojazni od kazne to pretstavlja nasu iluziju. To je u redu i sa time se slazem i to sam u nekoliko proslih postava i rekao da takav nacin razmisljanja jeste sebicnost . Postavlja se pitanje sta treba ocekivati u zivotu i kakva pravila postovati u skladu sa tim ocekivanjima. Govoris kao da zivot nema pravila ni cilja. Kazes da je svrha zivota sam zivot, ma kakav on bio. Onda se tu ne uklapa nasa slobodna volja, jer ako imamo slobodnu volju onda mozemo da biramo. A ako mozemo da biramo onda postoji predmet nazeg izbora. Da li se Decky slazes sa mnom da mi imamo slobodnu volju. I ako se slazes kazi mi sta mislis kako i za sta slobodnu volju treba iskoristiti.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2008, 00:28:44 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Slazem se sa definicijom sebicnosti - takvo ponasanje koje si opsiao je samo jedan od puteva naseg ega (naseg laznog JA koje uvek zahteva i koje nikada nije zadovoljno). Ego je taj koji ima ocekivanja i nade i razocarenja - on je taj koji uziva u drami zivota koju sam pravi hraneci samog sebe korz nase negativne emocije i strah. NAse pravo ja nema mnogo veze sa nasim egom. Ego sa druge strane je tvorevina naseg uma - produkt nekontrolisanih emocija i misli - produkt identifikacije ega sa telom i definisanja naseg tela kao nase sustine - sto su sve greske i iluzije koje se prelivaju jedna iz druge.

Ako sebi postavis cilj povratak Bogu onda je to jedino "ocekivanje" koje trebas da imas. Ako mislis da je kupovina novih kola bitnija od toga onda tu treba da stavis svoja "ocekivanja". U cemu je razlika pitas se? Niucemu - i jedno i drugo ce biti samo mentalna buka - mentalna projekcija uma i zelja za posedovanjem necega sto ti se cini da nemas. Samim tim i zelja za Bogom i zelja za kolima ce biti kao takve iluzije. A sta je bitno u obe price - da naucis da imati ocekivanja bilo koje vrste uvek vodi u razocarenje. Ono sto mozda zelis da znas je kako nazad do Boga - ili kako se diplomira u tvojoj nazovi skoli samospoznaje.

Kroz TISINU - samo tako i nikako drugacije. Bez ocekivanja, bez laznog "znanja" o tome sta svet oko tebe znaci (jer on ne znaci ama bas nista), bez iluzije razumevanja necega sto se ne moze razumeti. Izkljuci buku sopstvenog misaonog procesa, budi uvek prisutan i svestan svakog trenutka svog postojanja, posmatraj ali ne osudjuj i ne napada i ne optuzuj nikoga. Primecuj ali ne meri i ne uporedjuj. To je put ljubavi jer ljubav - prava ljunab dolazi iz tisine vseopsteg prihvatanja a ne iz iskljucivosti ljudkog uma.

Slobodna volja - pa zar nije ocigledno - uvek imas slobodnu volju da u svakom trenutku svog postojanja izaberes ili odbacis ljubav - odnosno postojanje sveopstog prihvatanja koje sam gore opisao. To je jedina slobodna volja koju mi imamo - ostalo je sve - pogadjas - iluzija - buka - trtljanje mozga uprazno "da li da kupim ove patike ili one, ova kola ili ona, da li da se smuvam sa plavusom ili crnkom sa velikim sisama" - prazna prica.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Decky ovo mozda i jeste iluzija ali mi u toj iluziji nismo sami i zato trebamo pomagati jedni drugima da bi iz nje izasli, a to se postize dobrim delima bez sebicnosti. E sad da li je isto sam izadji iz iluzije ili pomoci i drugima da nadju pravi put. Mislim da nije, ako sam izadjes iz iluzije onda je i to sebicno. Zabole me glava od mozganja. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Ko je ikada rekao da ne treba deliti i pomagati drugima. Zaboravio si primarni moto - ti si drugi i drugi su ti. Pomaganjem drugima pomazes i sebi jer razlike izmedju vas nema. Ako delis to sto imas umnozavas ga - ljubav se jedino tako oplemenjuje ako je dajes drugome.

A za glavu - sta ima veze nek boli - to samo pokazuje da ti mozak za stvari duha nije potreban. Treba ti samo srce - sve ostalo ce ti se samo kasti kada bude trebalo da ti se kaze.

Ili ako su ti blize reci hriscana evo pozajmio sam od naseg prijatelja Silvanusa sledeci citat koji ima veze sa svime o cemu smo pisali ovde a narocito sa "grehovima i greskama:

Starac Pajsije:

Многи верујући људи осуђују друге иако би требало да их љубе и сматрају узвишенијима од самих себе.
Старац Пајсије је увек говорио да је онај ко у људским очима изгледа грешан у очима Божијим може да буде свет. Он је говорио:''Неки злочинац је пред Богом можда већ одговорио за свој грех, док неки монах није. Требало би да чак и злочинца сматрамо бољим него што смо ми сами.
Смирење и љубав иду заједно, они стоје једно уз друго
Треба страдати због другог и од срца творити молитву.
Многи хришћани прихватају неки подвог да би се очистили од страсти.
Они обично посте, праве метаније и одлазе у цркву. Међутим, не постижу духовни напредак и не задобијају очишћење.
Што се тиче телесног подвига, ако га неко и увећа неће сасвим успети. Тиме може само да увелича гордост: ја тобоже нешто значим. Због тога је нужно да се нишан окрене ка горости и да се у њу гађа.
Ако се не смириш, на снагу ће ступити духовни закон: Који се уздиже понизиће се.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2008, 13:11:21 od decky999 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Decky jos jednom si svojim stavom dokazao da nrgiras postojanje Boga.Pojma nemas o veri.Negiras greh???Kazes on ne postoji???Znaci ko ubije coveka nije napravio greh nego gresku??Ne zasluzuje kaznu po tebi jer je to samno obicna greska???Upravu si kad si rekao da samoubice treba odvratiti od takvog teskog greha kao sto je samoubistvo.Ali svoje nepostovanje prema Bogu si opet dokazao sto govoris da treba razumeti samoubice.Znaci ti njih u stvari odobravas sto je ogroman greh.Ti imas razumevanje za njih.Kako mozes da imas razumevanje za takav greh??Shvati da nema opravdanja za samoubistvo.Mi mozemo coveka saslusati kakav problem ima,ali nikada nesmemo opravdavati necije namere kojesu suicidne.Nikada ne smemo imati razumevanje za samoubistvo.Nikada ga ne smemo odobravati.Ljudi koji opravdavaju samoubicesu neprijatelji Boga i bogohulnici.Treba uciniti sve kako bi coveka odvratili od samoubistva i objasniti mu da je to neoprostiv i najstrasniji greh od svih grehova.decky greh itekako postoji,a ti sto neverujes u greh dokazujes da ustvari imas strah od greha.Pa zato i toliko pises da ne postoji kazna,da nema greha.Ti imas strah od kazne,ali opusti se niko te nece kazniti ako postujes 10 bozjih zapovesti.Ta tvoja prica najvise lici na neke sektaske price i totalno odudara od Hriscanske vere.ekao sam ti da Bog ne kaznjava ali u zivotu postoje neka pravila koja eba postovati.a ti ta pravila ocigledno ne znas.E pa bauci ih pa se onda javi.Pogotovo ako nisi krsten nemas pravo da razgovaras naovu temu.Za svaki greh mozes dobiti oprostaj od Boga,osim kad je u pitanju samoubistvo.Tu oprostaja nema i sledi vecni pakao.Svi mi gresimo i uvek mozemo da se pokajemo za svoje grehe.Jedino za samoubistvo nemamo mogucnost da se pokajemo,jer je to najveci i neoprostiv greh.Zivot je najlepsi dar i zato ga treba postovati i uzivati u njemu.Sve muke su prolazne i treba ih trpeti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Znaci ti bi kaznjavao ljude koji su vec sami po sebi u patnji neznanju i potrebna im je pomoc. To se zove gordost prijatelju ili arogancija. Ako vec definises greh i to mu spada u jedne od smrtnih grehova. Znaci kolko ja shvatam ti smrtni greh lecis smrtnim grehom. Malo je suludo tako gledati na svet moras priznati
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Nikada ne bih kaznjavao ljude kiji su u patnji.Uvek bi gledao da im pomognem kolko god mogu.Ukoliko ne znaju neke stvari svakako im trba objasniti.Ja sam rekao da Bog uvek ljudima pruza novu sansu,i nikad ih ne kaznjava za grehe jer ljudi imaju uvek mogucnost da se pokaju kroz ispovest.Dok god je ziv covek ima mogucnost da se pokaje ma kakav god da je greh ucinio.Jedino samoubistvo ne moze da se oprosti i tu sledi vecna kazna.Posle smrti nema pokajanja niti mogucnosti da se nesto ispravi.Zato je samoubistvo najveci i jedini neoprostiv greh od Boga.Svi ostali grehovi su oprostivi osim samoubistva.Tu sledi vecno mucenje,i strasno je cak i pomisliti sta ceka one koji su ucinili taj neoprostivi bogohulni greh.Ljude treba odvratiti od samoubistva i objasniti im da je Zivot nesto najlepse sto nam je Bog podario,i da je svaki problem resiv ma kakv god da je.Sta god da se desi u zivotu treba nastaviti dalje i ne sme se ocajavati.Crkva i svestenici su najbolji izvor pomoci za ljude koji se nalaze u problemu,i siguran sam da ce im uvek dati pravi savet i pruziti pomoc kako da se izbore sa nekim problemom.S ljubavlju u Hristu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 15:32:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.