Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Profesorki uslovni zatvor zbog vređanja LGBT populacije  (Pročitano 32112 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
jeteroseskualne veze su zakonom odobrene..kao i te neke pederske veze.... Smile

i  sta bi bla svrha i te heteroseksualne setnje... Smile

nista..kao sto nema svrhu ni setnja  pedera i njihova borba  za trpanje kite u anus  Smile

ok..i ja nekad strpam kitu u anus..ali u zenski... Smile

ali ne pada mi napamet da oforim asocijaciju nemilosrdnih trpaca kite u zenske anuse   Smile
..i da paradiram gradom  Smile  i govorim raji ja sam jebac zenskih anusa... Smile ..i ponosim se sto guram ckura u bulju neke tamo koja voli da bude ckurobuljisana  Smile

jbt kolac  Smile  jel vama svim tim eu i nato budaletinama i  manijacima...daju nekakavu drogu...od koje ste takvi nenormalni ili koji vam je kurac  Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2016, 12:16:39 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Kakav kreten.

Ti kao da imaš neku dnevnu normu, neki određen broj reči koje moraš da ispišeš svakog dana i samo štancuješ tako gluposti, a da uopšte i ne čitaš i ne kapiraš šta drugi pišu.

Dobro je, znam da si ti PC i da si ponosan zbog toga. Aj sad odmori malo, vrati se za pola sata, pa pročitaj šta sam napisao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
klasicni proizvod...nakaradne demokratije...
njima su mozgici ( ne zovem ih mozgicima sto su mali ...nego im tepam ) potpuno isprani..
i oni svi djuture reaguju mahinalno..i kao masine..kucaju  jedno te isto...
bez ikakvog smisla..bez ikakve logike..i naravno bez ikakve potrebe  Smile

isti je ko ona  jelena milic-integracija...
samo sto je ona  za razliku od njega... sprzila par kursica..
i zna sta prica...i placena je za to sto prica... Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2016, 12:24:53 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
bobak ja ti samo naglasavam da bi ti bilo dobro po dusevni mir da gledas svoja posla a ne da se zgrazavas sto pederi i ostali setaju. Imaju pravo da setaju i seta im se. Kome se ne seta, sedi kuci. A ti hkj, idi ubijaj bubasvabe. Ako se ne brane
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
E baš sam noćas odgledao tu emisiju sa Milićkom. Ja iskreno mislim da ona nije baš skroz čista. Al ozbiljno to kažem.
I što kaže Vedrana Rudan, ona je toliko luda da je od reklame za NATO dogurala do antireklame.

Iako dele neke karatkeristike, Drobiša nije baš kao ona. Drobiša je više, pa jelte - Drobiša. Voli da se trpa i tamo gde treba i gde ne treba, često i zaboravljajući šta zapravo pokušava da (do)kaže. On je više poput Nataše Kandić.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
forum je otvoren za komentarisanje i citiranje clanova. Forum
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0

ПОЗНАТИ ХОЛАНДСКИ ПРОФЕСОР ШОКИРАО СВЕ: „Хомосексуалност је болест, девијација мозга!“

Холандска државна телевизија је више пута емитовала емисију ,,Свабова кврга“ из серијала ,,Друга времена“.

Овде можете прочитати превод транскрипта те телевизијске емисије која је на холандској државној телевизији први пут 26.2.2009. године емитована:

,,Чланци у новинама и питања посланика у скупштини. Пре двадесет година је у нашој земљи (Холандија) изазван немир ради научног открића Дика Свааба. Мождана кврга која је код хомосексуалаца већа него код других људи. Да ли је то истина? И да ли је то било допуштено да се каже?

,,Свабова кврга“ у ,,Другим временима“.

Хипоталамус

Сто телефонских позива дневно, гомиле претећих писама и десет претњи бомбама. То су биле последице када је Дик Свааб, директор Холандског института за истраживање мозга, 1989. године објавио да се мозгови хомосексуалаца и хетеросексуалаца разликују.

фебруара 1989. године је у (амстердамским дневним новинама) Хет Пароол објављен чланак Ханса фан Манена. ,,Прочитао сам један чланак о Сваабу у Академским новинама где се успутно спомиње шта је он открио. Тада сам га телефоном позвао на интервју.“
Резултат је чланак ,,Мозак иза хомосексуалности.“

Смисао чланка: ,,Професор Дик Свааб, славни научник у области истраживања мозга, је открио да је један одређени део хипоталамуса јасно већи код хомосексуалаца. Хипоталамус је централни део мозга који регулише телесну температуру, глад и жеђ, сексуалну енергију, раст и агресију. Свааб је случајно дошао до његовог научног открића када је прегледао 15 пацијената који су умрли од СИДЕ. То је био пробој у науци јер се до тада сматрало да неко постаје хомосексуалац ради околине у којој одраста.

Медијска бука

Исте вечери је Свааб био у дневнику на холандској државној телевизији НОС као гост познатог водитеља Маарће фан Вејхен. Она га је питала да ли ће сада доћи пилула против хомосексуалности. Након тог дневника је та вест експлодирала у јавности. Следећих дана је објављено преко 300 чланака и вести у дневним листовима и часописима.

,,ЦОЦ (холандска организација која заступа интересе хомосексуалаца) је шокиран резултатом научног истраживања можданих ћелија“ је био наслов у холандским дневним новинама НРЦ Ханделсблад.

Гласноговорник ЦОЦ Кејс Спанјер сматра да је група од 15 испитаних случајева у којима су пацијенти умрли од СИДЕ недовољна. Изнад свега њему није јасна потреба за испитивањем биолошког узрока хомосексуализма. Хенк Крол из Геј Кранта је забринут јер ће хомосексуалност бити сведена на девијацију мозга.

Изнад свега је за њега хомосексуалност нормална као и хетеросексуалност. Научно истраживање у вези настанка хомосексуалности је по њему излишна. Хенк Крол у дневном листу Харлемсе Дахблад: ,,Не питамо се ни зашто мушкарцима расте брада. Такво питање се поставља само када су жене у питању и то да би могли нешто у вези тога да урадимо.“

Члан скупштинске странке ППР Пејтер Ланкхорст је поставио питања министру образовања и науке Дејтману у вези научног открића Свааба:

,,Да ли министар сматра да је одговорно да се на основу научног истраживања у вези смрти 15 пацијената од СИДЕ донесу закључци у вези хомосексуалности?“ Такође он жели да зна да ли министар сматра да је Свааб био довољно пажљив приликом представљања његовог научног истраживања. Он такође жели да зна да ли министар дели његово мишљење да Сваабово ,,једнострано медицинско формирање теорије“ са собом доноси опасност да ће хомосексуалност поново бити означена само као медицинска настраност.

Након две недеље је министар одговорио да је Свааб брижљиво поступио. И даље каже Дејтман да министар науке не може да оцењује колико је неко истраживање научно.

Једна од најватренијих реакција је дошла од стране Роба Тилмана, председника организације Изучавање хомосексуалности у Утрехту. Он је реаговао његовим чланком у Хет Пароол 8. фебруара. Тилман сматра да није у реду то што је Свааб за његово научно истраживање употребио лешеве 15 пацијената који су боловали од СИДЕ, а који су њихова тела завештали за истраживање СИДЕ. Он се плаши да хомосексуалци више неће хтети да завештавају њихова тела за научна истраживања. Научно истраживање у вези настанка хомосексуалности је вековима било само под претпоставком да је хомосексуалност излечива болест. Онда се по њему може добро разумети да хомосексуални мушкарци и жене не желе да се медицинско размишљање опет примењује и на хомосексуалност. Он не разуме одакле долази интересовање да се научно истражи настанак хомосексуалности. Таквог интересовање нема када је у питању хетеросексуалност. Тилман сматра да Сваабово научно истраживање хитно мора размотрити државна Комисија за борбу против СИДЕ. На холандској државној телевизији је Тилман упоредио Сваабово истраживање са истраживањем у вези разлика између оних који су Јевреји и оних који нису Јевреји.

Истог дана је у амстердамском часопису Д Хруне (Зелени часопис) Стефен Сандерс његову колумну посветио том питању под насловом ,,Сваабова кврга и Тилманова грба“. Он сматра да је питање потребе Сваабовог истраживања ,,у ово време СИДЕ“, као што је то Тилман додао, потпуно ирелевантно. Научно истраживање је потрага: онај који већ зна шта ће наћи, може себе да поштеди тешкоће, пише он. Са друге стране он се пита на коју хомосексуалност мисли Свааб? Када се ради о хомосексуалности? Када неко често има секс са сексуалним партнером? Или ако неко подсвесно на то мисли?

Тео фан дер Мејр, историчар, реагује на Сваабово научно истраживање у дневним новинама Д Фолкскрант 11. фебруара. Он се пита да ли уопште постоји сексуална природа. Жудња и чињенично сексуално понашање људи су много шири од медицинских појмова као што је сексуална природа.

Дик Свааб је изненађен бурним реаговањима. Резултат његовог научног истраживања није толико прашине дигао у интернационалним часописима као што је то случај у Холандији. Он је још једном нагласио да је он само нешто открио. Он не верује да је хомосексуалност питање избора. Он ипак разуме комешање које је настало ради његовог научног истраживања.

СИДА и једнаки третман

Први холандски пацијент који је оболео од СИДЕ је у априлу 1982. године примљен у Академски медицински центар у Амстердаму.

Месец дана касније је умро.

1984. године је вирус који изазива СИДУ први пут откривен у Пастеровом институту у Паризу. Хомосексуалци су због тога уплашени.
Зато што су 9 од 10 пацијената који су оболели од СИДЕ хомосексуалци, а 98% оболелих су мушкарци, поново настаје стигматизовање хомосексуалаца.

У већини случајева болест има смртни исход.

Стефан Сандерс: ,,У то време је било много страха од СИДЕ. Али стигматизовања које је могло бити изазвано Сваабовим научним истраживањем, није било. Хомосексуалци због тога нису доспели у гето. Није било повратног удара од стране друштва према хомосексуалцима. Али је страх могао да се предвиди.

СИДА је дошла баш онда када је еманципација хомосексуалаца у друштву добро текла. Осамдесетих година двадесетог века је еманципација хомосексуалаца већ 20 година трајала. Општи закон о једнакости је управо од стране хомосексуалног покрета и састављен. Тим законом је прописано да су све врсте дискриминације забрањене укључујући и дискриминацију на основу сексуалног опредељења. У ствари тим законом хомосексуалци добијају иста права у свим областима као и хетеросексуалци. На пример, до тада је хомосексуалним паровима било забрањено да усвајају децу.

1994. године је тај закон ступио на снагу.
Свааб каже да је након објављивања чланка фан Манена недељама трајао телефонски терор, претње бомбама, демонстрације испред његове куће у Амстелфејну и да је добијао претећа писма. Професор Свааб: ,,Добијао сам писма у којима ме људи називају нацистом и говорили су ми да ће ме убити. Мислио сам тада да у Холандији можеш слободно да говориш у вези са свим аспектима сексуалног понашања.И ту сам погрешио.“

Подељени

У ствари хомосексуални покрет није био униформан у Холандији. ,,Осамдесетих година двадесетог века су постојале супротстављене идеје у хомосексуалном свету“, каже Стефан Сандерс. ,,Постојали су ,,Црвени Педери“ који су се супротстављали интеграционој политици ЦОЦ. Постојала је и Амстердамска школа која је хтела да се уклони етикета, да се изађе из собичка. Постојала је Утрехтска школа, мекана школа, којој је припадао и Тилман. Они су приступали хомосексуалцима као да су заштићена животињска врста.“

По Сандерсу је Свааб у потпуности био ван свега тога. Он је урадио научно истраживање, и открио је нешто. Свааб је са доста нуанси рекао да још није знао шта значи то његово откриће, али да то може да буде један индикатор. Он је био веома опрезан. Он је у потпуности стајао ван дискусије о хомосексуалцима, а он је открио откриће о мозгу хомосексуалаца.

,,Али о томе нико не сме ништа да каже, осим хомосексуалаца“, каже Стефан Сандерс. Један велики део хомосексуалаца није хтео ни да чује о резултату Сваабовог научног истраживања. Многи хомосексуалци сматрају да је боље за Свааба да се усредсреди на истраживање у вези СИДЕ.

Погрешио

Тилман сматра да је, ако се гледа уназад, постављен погрешан тон питањем Маарће фан Вејхен у дневнику на холандској државној телевизији у вези пилуле за лечење од хомосексуализма. ,,Дик Свааб није тада адекватно реаговао. Због тога је његово целокупно истраживање стављено у погрешан контекст. Онај контекст: хомосексуалност је болест, ми се бавимо прављењем пилуле за лечење од хомосексуализма.“

И Тео фан дер Мејр сматра да Свааб није довољно снажно реаговао у дневнику. ,,Постојала је велика разлика у ономе што сам ја тада у току дана прочитао у Хет Пароол, и онога што је увече речено у дневнику. Изнад свега то научно истраживање мора да се види у оквиру традиције медицинских истраживања у вези хомосексуалности и у ствари је поента свих тих истраживања да се хомосексуалци излеће.“

,,У то време је одмах постављена веза тог научног истраживања са другим светским ратом. Не треба заборавити да је кратко пре тога био актуелан предмет Баукхаузена. Он је покушао да у људском мозгу пронађе везу са криминалом. Али су њега у медицинском свету у потпуности отписали.“, каже Сандерс осврћући се на фрку око Свааба. Он сматра да је Тилманов аргумент да је Сваабово истраживање у време СИДЕ непотребно погрешно. Зашто би онда неко вршио археолошка ископавања или истраживање у вези запаљења десни, у време СИДЕ?

Сандерс не сматра да је Свааб морао да буде опрезнији са медијима.

Свааб каже да је након објављивања чланка фан Манена недељама трајао телефонски терор, претње бомбама, демонстрације испред његове куће у Амстелфејну и да је добијао претећа писма.

Професор Свааб: ,,Добијао сам писма у којима ме људи називају нацистом и говорили су ми да ће ме убити. Мислио сам тада да у Холандији можеш слободно да говориш у вези са свим аспектима сексуалног понашања.И ту сам погрешио.“

—————————————————————————————————————-

Тескт и истраживање: Хана Дохер

Саставио и режирао: Јаел Корен

Захвалница Архиву Општине Ротердам

Интервјуисани:

Ханс фан Манен, научни новинар

Тео фан дер Мејр, историчар

Дик Свааб, професор неуробиологије и вођа научног истраживања у Кини у вези настанка болести Алцхајмера

Стефан Сандерс, публициста

Роб Тилман, тада председник хомосексуалних студија у Утрехту

Оригинални текст на холандском:

http://www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/afleveringen/2008-2009/De-knobbel-van-Swaab.html

Емисија ,,Свабова кврга“

http://tvblik.nl/andere-tijden/de-knobbel-van-swaab

https://www.youtube.com/watch?v=61h1sXwLJQE

https://www.youtube.com/watch?v=qqy7pULiWoU

https://www.youtube.com/watch?v=gFqv4o94ZA4

Kada bih imao fb i kada bi ovo okačio fasovao bi ćorku  Smile

Nego šta napisa ono profesorka na svom fb-u, neka bolest ili tome slično ?  Smile Smile Smile

Gej stajl: Kad Srbin ljubi Šiptara

daj ne budi smesan. To nije govor mrznje. Pre govor svojevrsne ljubavi.

Da nije žalosno bilo bi smešno. Ali eto, azdejkoviću i društvu se to može.
« Poslednja izmena: 15. Sep 2016, 00:11:20 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
pa nije pozivao na ubijanje ili nasilje.

pozvao te da mu skocis na kitu ako hoces.
u cilju obostranog zadovoljstva.

u cemu je problem?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
pa nije pozivao na ubijanje ili nasilje.

pozvao te da mu skocis na kitu ako hoces.
u cilju obostranog zadovoljstva.

u cemu je problem?

Znam da onom ko nema argumenata ostaje samo da se ljuti. Tvoje želje ako su takve prirode  ne projektuj na mene, znaš pravila foruma, prijava i ostalo. Smile

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
pa cek, ti si se zalio sto je pozvao da umesto da skacete okolo, da im skocite na kite, a tebi smeta.

ja jednostavno ne vidim zasto vam to smeta
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.