Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 13:53:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravoslavlje vs Katolicizam  (Pročitano 35113 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
E da secam se i ja tog lika. Da svaki dan brate na sunce na trening - rade sanchin katu na uzarenom kamenu. Oni u Shaolinu su obdaniste bili za ove.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

En arhi in o logos...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Znate kako se kaže, u zdravom telu zdrav duh! Smile
IP sačuvana
social share
En arhi in o logos, ke o logos in pros ton teon....
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

mozda uvek treba ici za pamecu,osim u ljubavi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 60
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Od kada se desio raskol u hriscanskoj crkvi,sasvim je jasno ko je u pravu a ko ne,ko je odstupio od Svetootackog predanja i ko je sebi dao za pravo da jedan covek moze za sebe da kaze da je "nepogresiv"!!!
Znaci samim tim,da ne zalazimo dublje u temu koja je dovela do raskola sestrinskih crkava,da jedan covek koji sedi na stolici Sv. Petra postovecuje sebe sa Gospodom,koji je zaista jedini bio nepogresiv,sta vise reci po tom pitanju.
Sa druge strane imamo ljude koji ni za milimetar nisu odstupili od Hriscanskih korena utemeljenih na Vaseljenskom saboru 325g. u Nikeji,gde je i ustanovljen Simvol vere.A porediti katolicizam i pravoslavlje je kao,na primer da lupim,porediti sijalicu i prekidac, ili misa i tastaturu,zar ne?
Kod prvog,imamo isti izvor,el. energiju cemu ova dva sluze ,a kod drugog,svrha i misa i tastature je da odradjuju odredjene radnje koje mi zadajemo racunaru...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Sa druge strane imamo ljude koji ni za milimetar nisu odstupili od Hriscanskih korena utemeljenih na Vaseljenskom saboru 325g. u Nikeji,gde je i ustanovljen Simvol vere.

E vidis na tom Nikejskom saboru ste vi razapeli Hrista po 100ti put - gomila matorih svestenika sedi oko stola i svadja se sta ce da se zove Bogom a sta ne, sta ce da udje u knjigu koju ce kasnije zvati "rec Bozija" a sta ne, i onda posle svega toga se pozivati na Nikejski sabor kao koren Hriscanstva a pljuvati milione ljude koji veruju u istog Hrista na isti nacin. Pa odakle vam snaga da mrzite vise aman zaman ako Boga znate ! Pa zar Hrist nije koren Hriscanstva a ne Nikejski sabor zbog koga su kasnije milioni ljudi pobijeni jer se nisu slagali sa dogmom koja je tada napisana.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Ti bi bre branio i Osamu Bin Ladena samo kada bi pljuvao Srbe i Pravoslavlje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Duch - vec smo prichali o tome 1000 puta ranije - ja ne pljujem Srbe i pravoslavlje vec ljude koji mrze druge ljude samo zato sto veruju u nesto sto se razlikuje od njihovog verovanja. To se zove verska mrznja i netolerancija - i to je jedino sto ja pljujem. Osamu ne poznajem pa ne mogu da pricham o njemu - ali kolko vidim iz onoga sto znam i on nije daleko od nekih ovde.

Nikada necu moci da prihvatim logiku -moj Bog je bolji od tvog Boga - a posebno ne od onih koji tvrde da veruju u jednog zivog Boga. Mislim da je dovoljno ljudi poginulo u verskim ratovima i da je krajnje vreme da pocnemo da shvatamo i ucimo nke stvari iz sopstvene istorije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Све за Образ, а Образ ни за шта!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 269
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Зашто ти мислиш да је Православље вера мржње.
То је само доказ да ту веру не познајеш.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Nema tu moj Bog ili tvoj,jednostavno su katolici odstupuili od izvorne vere i to je to.
Mozda boli,ali tako je hteli to katolici da priznaju ili ne.
Pa upravo oni su ubijali u ime Hrista,sta su radili inkvizatori i krstasi.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Dutch i Obrazovan

- Pravoslavlje nije vera mrznje - vera je u ljudima i na njima je kako ce da zive sa njom. Samim tim ljudi mrze a ne religije. Problem sa pravoslavljem je aktivno sirenje netrpeljivosti prema bilo cemu sto nije pravoslavlje  i to je nazalost ces razlog zasto ljudi koji sebe zovu pravoslavcima mrze one koji to nisu. Jedina vera koju poznajem je moja licna - a sto se religija tice poznajem ih dosta i rekao bih dovoljno dobro, da mogu sebi da dam pravo da komentarisem neke stvari.

- Da bi koristili pojam" izvorne vere " - moras prvo da ga definises. Ako Nikejski sabor smatras izvorom Hriscanstva ja opet moram da podsetim da je Hrist izvor Hriscanstva. Hrist nije definisao ni crkvu, ni dogmu ni kanone crkve ni sta ce da bude u Novom Zavetu a sta ne. On je propagirao ljubav prema Bogu. Samim tim ko god nadje cistotu tog ucenja u sadasnjoj crkvi nasao je izvorno Hriscanstvo - ali to nema nikakve ili veoma male veze sa crkvenom dogmom. Ima veze samo sa onim sta covek oseca u svom srcu i kako vidi ljude oko sebe i samog sebe. Hrist nije hteo da ustanovi niti jednu crkvu a kamoli dve koje se medjusobno nepodnose. Nema veze sta je istina a sta nije - jer nikada na ovom svetu nije postojala niti ce postojati jedna istina - bitno je da li volis bliznjeg svog kao samog sebe, da li ubijas ili ne, da li verujes u jednog Boga i sve ono sto nam je napisano u svetim knjigama koje cesto zanemarujemo.

- Apropo istorije - i pravoslavlje ima svoj udeo u progodu tkzv, jeretika, samo da pomenem progon Bogumila. A sto se tice krstasa - medju njima je bilo i Srba (bar se tako veruje) jer su krsasi prelazili preko Srbije na putu za Bliski istok (bar oni koji nisu isli brodovima). Na tom putu se uvek vrsila regrutacija novih vojnika je je to bio najefikasniji nacin a se organizuje znacajnija ljudska sila. I ko je ginuo - seljaci i sluge velikih vlastelina koji su ih slali u smrt protiv "nevernika" da bi mogli da sakupljaju ratni plen u zlatu.

Stay human!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Eto pravoslavlje i ne poznajes cim tako lupetas,nema netrpeljivosti u nasoj veri.
Jedino tacno je sto pricas za bogumile,i treba dorbro je da su ih satrli.
Kamo srece da mi satremo sve sekte.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 13:53:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.