Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:47:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravoslavlje vs Katolicizam  (Pročitano 35042 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovo su nekakve gramaticko-jezicke egzibicije, kao pismeni rad iz srpskog jezika bi dobio keca ko vrata.

Kada covek jednostavne stvari ne shvata ili ne prihvata, onda njegova misaona linija besciljno tumara, vrteci se u zacaranom krugu neshvatanja i ignorancije.

Tajni plan - postacu Bog umesto Boga, a za to je potrebno saznati kako taj Bog uopste funkcionise kao mnogoliko bice. A taj Bog koji je svuda pa i u nasim najskrivenijim mislima i osecanjima to lako sazna i takvima zamuti pamet kao kaznu.
« Poslednja izmena: 30. Avg 2006, 23:11:08 od Imaginelo »
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Imaginelo majstore  Smile

Potpisujem sve sto si rekao  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ovo su nekakve gramaticko-jezicke egzibicije, kao pismeni rad iz srpskog jezika bi dobio keca ko vrata.

Kada covek jednostavne stvari ne shvata ili ne prihvata, onda njegova misaona linija besciljno tumara, vrteci se u zacaranom krugu neshvatanja i ignorancije.

А ти реци у чему греши Свети Марко Ефески... Smile шта је
католичка пневматологија?

Tajni plan - postacu Bog umesto Boga, a za to je potrebno saznati kako taj Bog uopste funkcionise kao mnogoliko bice. A taj Bog koji je svuda pa i u nasim najskrivenijim mislima i osecanjima to lako sazna i takvima zamuti pamet kao kaznu.

Управо оно што Папа чини проглашавајући се за намесника Христовог...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
A католичка пневматологија je???? Smile Smile

Vi me ljudi stvarno zadivljujete sa demagogijom i praznim recima - ja sam mislio da su komunisti bili najgori ali ove je stvarno neverovatno.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Briga me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 410
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
SonyEricsson K550i
Evo sad sam se setio jednog velikog cinizma iz Vatikana. Kada je papa bio na samrti, neki lik (ne znam mu titulu, znam da je bio drugi, treci covek uz papu) je rekao "Nadamo se da nece doci do onog najgoreg." E sad, jel to znaci da je umreti u 85. godini zivota nesto najgore sto coveku moze da se dogodi? Mozda je taj lik bio realan, pa je znao da ce papa zavrsiti u paklu zbog svih svojih zlocina koje je ucinio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Citat
Vi me ljudi stvarno zadivljujete sa demagogijom i praznim recima - ja sam mislio da su komunisti bili najgori ali ove je stvarno neverovatno.

Smile Smile agreed!!!
moja poenta- svi se hvatate za reci koje nisu vashe nego nechije. zashto za promenu ne bi razmislili o tome da li vi boga zaista vidite takvog (toliko komplikovanog i uvrnutog). mislim da je bog dovoljno svemoguc da bi se uklopio u svacije poimanje  njega u univerzumu (drugim recima svako je u pravu jer je bog svemoguc pa stoga moze da postoji u onoliko lica koliko ima mishljenja o njemu), ali ovi citati koje iznosite verovatno stvaraju glavobolje i njegovoj svemogucnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

En arhi in o logos...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Pozdrav svima, oprostite što ovako upadam.

Malo ste se odvojili od teme. Ja sam po veroispovesti pravoslavac, iako sam mišljenja da su sve tri verosispovesti (Pravoslavna, Katolička, Protestantska) naličja jedne iste hrišćanske vere. Sve tri konfesije na svoj način čine hrišćansku veru bogatijom. Npr. Pravoslavlje je mistično, apofatički promišlja Boga i ukazuje na to da Boga ne možemo upoznati razumom nego verom. Zapadno hrišćanstvo (Katolicizam i Protestantizam) kroz njegovu katafatičku dimenziju ukazuju na važnost i ulogu čovekovog razuma u spoznanju Boga.... Recimo, mišljenja sam da Kalistos Ver nikada ne bi bio toliko dobar teolog  da prethodno nije bio Timothy Wear, tj. bio anglikanac i kasnije prešao u pravoslavlje.... Različitost nas čini bogatijima, a isključivost zatvorenima i siromašnijima.

IP sačuvana
social share
En arhi in o logos, ke o logos in pros ton teon....
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Tephilos skidam kapu i cestitam za razmisljanje i stav (mada sam ga znao i ranije  Smile) - uvek podrzavam svaku ukljucivost i ne podrzavam iskljucivost. Eto kao primer dacu nesto malo ekstremnije sa cime znam da se neces sloziti - naleteh juce bas na knjigu katolickog svestenika koji je i dalje paroh u svojoj parohiji ali uz Hristovu mudrost prenosi mudrost Zen budizma koju je prihvatio na jednom od misionarskih puteva (pretpostavljam, nisam citao knjigu). U crkvi ima odvojeno vreme kad se praktikuju zen meditacije. Kada cujem za tako nesto - ne bitno sta je moj licni stav i sta je za mene ispravno ili ne - jednostavno osecam potrebu da podrzim svaki i najmanji pokusaj da se ljudi priblizuju umesto da se udaljuju. 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Teophulos
Konacno jedan razumniji post. Ja recimo znam da su monasi u manastiru Krka u Dalmaciji svojevremeno trenirali karate, a to je doneo jedan monah koji je pre zaredjivanja kao laik imao crni pojas.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T-68
@Teophulos
Konacno jedan razumniji post. Ja recimo znam da su monasi u manastiru Krka u Dalmaciji svojevremeno trenirali karate, a to je doneo jedan monah koji je pre zaredjivanja kao laik imao crni pojas.

haha opet kopiraju Budiste Smile kao fora Hricanski shaolin Smiley)
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:47:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.