Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Правац сви у Канаду!  (Pročitano 4207 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.2
Browser
Safari 601.3.9
mob
Apple 15
Progres podrazumeva zivot sa mackama i psetima, a dete ako zapadne zapadne...bolje ne, kosta puno na ovu krizu, a ja hocu da ziviiim!!!1
I Hitler je doneo zakon o zastiti zivotinja, dok su se ljudi krckali u komorama : )
I EU sa SAD-om udomljava zivotinje bez doma, dok im broj prosjaka raste, jer: ljudi su sami krivi za svoje stanje, dok zivotinjama moramo pomoci hehehe : ) Budi human hehe
Sve su to progresivne vrednosti kojima treba teziti u cilju vaspostavljanja opste civilizovanosti, napretka i boljitka za sve. Mi napredujemo (nebitno gde), jos malo i tu smo : )

Svako ima pravo da ode i zivi gde hoce, samo se plasim da to vise nije bitno, jer nema vise skrivanja. Sistem dolazi po svakog pre ili kasnije ; )

I kad ces do Blajburga da didi odneses cvece na grob?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Mene me zao ovih sto sede i kukaju  Smile
Ари, како је у Немачку?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Mene me zao ovih sto sede i kukaju  Smile
Ари, како је у Немачку?

Ne znam, pitaj one sto su tamo. Maradica npr. Mada on nije relevantan, laze mnogo.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Ајде добро...то што ће кућу отплаћивати 30 година и ауте бар 7 или ако су половни 5 нема никакве везе. Битно је да наслов каже да их је ЗАРАДИО Smile

Moguce da je kupio kucu, nesto jeftino, tesko ce dobiti kredit ako nema nista za hipoteku i trajnu dozvolu boravka u Kanadi  Smile

Па пријатељу, ти своју дјецу ако имаш, или када будеш имао, школуј на јутјубу, немој да их шаљеш у школу, да уче математику, биологију или хемију не дај Боже.
Шта ће да се деси када пукне јутјуб?

Sta ce da se desi ako nestane struje? Danas ti je internet konekcija slicno ko pre 50 godina struja...  Smile

Citat
Sistem dolazi po svakog pre ili kasnije ; )

Hebote, brutalka  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
Citat
“Danas u Kanadi radim kao krovopokrivač, a po struci sam ekonomista-informatičar.

ni prvi ni zadnji.... Smile
imas kamare intelektualaca koji su se vani snasli i pre rata....i pored posla u svojoj struci...
radil su i  dodatne poslove..uglavnom - fizicke...

a tako na zapadu funkcionise i dominicioni zivalj....
nije rijedak slucaj da se sretne visoko obrazovano lice kao sofer cisterne za "ispumpavanje" fekalija...
zidar...keramicar..moler...stolar i td....

zapadnjaci djecu od malih nogu uce raznim  zivotno primjenjivim vjestinama..
a tu se rodi i ljubav...prema nekom zanatu....

pa imas i stomatologe i advokate i inzenjere razne
koji psole radnog vremena rade u garazama s brusilicom ...cekicem.. i sa kovackom vatrom....
ili sa busilicom...raznim pilama i sa drvetom...
ili su kozari..obucari...snajderi..itd...

a kod nas ti je to..pih...
ne bi mogao da vidis stomatologa sa brusilicom u ruci ili sa valjkom ili gledtaricom u ruci...
nema sanse..
to im je kao ispod casti... Smile

nemas ti na zapadu bash puno imucnih ljudi..koji nisu bar po 20 g odgulili ...po 18 sati dnevnog rintanja... Smile
i to po dva tri razlicita posla dnevno su radili.... Smile

ja sam x puta pisao o svom dobrom prijatelju u svediji...
koji je tamo vec dugo...i dugo je i tamo  vojno lice...
i bla bla...
5000 evra platu ima...plus ono dodatno sve sto ide uz platu... Smile
svaki slobodan trenutak ...van okvira...porodicne idile i struke.
on je na ljestvama... i sa valjkom u rukama... Smile

sto je meni  iz mog ugla gledano ... totalno suludo... Smile

ne treba ici u kanadu...posla ima na sve strane... i kod nas ga ima ..
samo sto ljudi nece da rade...
najvise zbog  komplexa raznih...
a i zbog te (NE)radne kulture ..urodjene... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Stomatolozi i advokati malo teze, oni imaju bas dosta posla na zapadu, inzenjeri onako, uz to oce naravno i prakticno nesto u garazi da naprave.
Inace, kod nas si pre na tim gradjarama, gvozdarijama i slicno nalazio majstore ili ljude od struke, na zapadu sasvim nonsalantno ucitelj, cinovnik ili doktor kupuje razne masine, valjkove za farbu, keramicke plocice, uticnice da bi kod kuce nesto dogradio, pregradio, smontiro...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ma drugacije je u nekim vecim sredinama...tj u metropolama...
i sa uposlenicam u nekim velikim "firmama" ..klinikama...agencijama.. itd..

i nemaju svi toliko posla...i ne zive svi u metropolama...

nemaju ni kod nas advokati toliko posla...a ima ih ko mrava...
a i stomatologa ima na svakom cosku...
i svi uglavnom imaju svoje ""pacijente" i to ih i drzi u poslu...

a tek recimo u nekoj manjoj sredini od 30 000 stanovnika recimo...
kakvog tu posla ima advokat...ima dva tri posla u godini...

zato svi advokati i drze kafancuge...i kladionice...i pizde materine...
zato sto nemaju svog posla... Smile

to nije ni bitno..bitno je da se na zapadu ljudi ne gade na posao..pa i da zasucu rukave...

dok je to kod nas postalo...toliko ponizavajuce...ma ne znam kao  sta...kao da covjek prosi na ulici...
a ne da zaradjuje svojim postenim radom...

a 90% danasnjih intelektualca ne zna sijalicu da zavrne a kamoli da pormjeni tus -bateriju ili ne dao bog da okreci stan...ili da zaviri u ves masinu kad "stane"...

pukne im cijev od vode....poplavi stan citav..ne znaju mentoli ....glavni ventil da zavrnu... Smile
i ajd sto njima sjebe stan... nego i onima ispod sebe...sjebu plafon...
jebo li ih otac...  Smile

i takvi danas uce djecu raznim modelima ponasanja...i raznim ljudskim vrednostima... Smile

pa ubio bi se kad bi morao zvat majstora da mi postavi sliku na zid..luster...ili da mi okaci ogledalo...
ili promjeni bojler...slavinu...i pizdu materinu... Smile

po citav dan vise na kompjuterima ...10 godina zadnjih...a ne znaju javu instalirat....i formatirat disk i instalirat sistem... Smile

a ovamo nesto seru i pametuju...a hljeba se ne znaju najest... Smile
jebem im mamu u pizdu nenormalnu  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Ajde bre ne  ocrnjujte nas  Smile ,otkud vama to da školovani i obrazovani ljudi ovde ne rade ništa drugo kod kuće ili u svojoj vikendici itd....žestoko grešite  Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Na zapadu pravnici imaju itekako posla, ako nisu advokati onda su pravni savetnici, mislim, samo pre snimanja filma rade milion stranica, te o odstupanju prava na kreativno delo, pa onda produkciju onako tehnicki, pa za osiguranja kojekakva pa do subvencija. Tako ti nadju da mos da blokiras ladno ulicu za snimanje ako imas dozvolu i da zasutavis ceo saobracaj, ali ne duze od tri minuta ili koje ti osiguranje treba ako snimas sa steady kamerom a koje ako postavljas stativ. Da ne nabrajam razne ugovore, osiguranja, saobracajke, razvodne parnice, familijarno pravo, stanarsko pravo i kojesta jos. Za sve ti treba advokat, cak ako pises opomenu za neplaceni racun, mislim, mozes to sam da isprintas i posaljes, ali bez advokata u potpisu te jednostavno iskuliraju...
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Jedan zanimljiv komentar,ne znam gde da ga stavimo,pa evo ovde

Citat
Sećam se kao osnovac rasprava, i na momente žustrih polemika, između mog oca i pokojnog strica u Kanadi. Bilo je to početak 70ih, moj otac radnik na građevini, moj dalji stric je bio vlasnik velikog građevinskog projektnog biroa u Torontu. Kao dečak nisam razumeo šta je poenta rasprave, ali sam kasnije razumeo od starijih.

Uglavnom su to bile rasprave sa ideološkom pozadinom. Moj otac nije nešto poznavao politiku dok je stariji stric bio jako ideološki ostrašćen. Stric je prezirao komuniste, zvao ih je antihristima. Kao osnovu njegovog gneva nalazimo što su nam kominusti posle II svetskog rata pobili glave porodica, oduzeli najveći deo imovine, dok je on kao najstariji od dece bio šikaniran od vlasti. Pobegao je od torture u Nemačku, tamo završio škole a kasnije postao krupni kapitalista, pa i mason 32 reda. Nešto od onog kako funkcioniše svet sam saznao iz druge ruke od moje šire porodice koji su bili bliski stricu.

Stric je postavio veliki politički kamen u današnjem svetu. Bio je deo krema kanadskog društva. Dok sam sazrevao i počeo da razabiram svet uvideo sam koliko je taj kamen loš. Otuda nalazite moje antiglobalističke stavove ovde.

Međutim u svoj toj raspravi između dva sveta, otac je izvukao ipak i nešto pozitivno od strica i opšte rada u Kanadi. Stric je žestoko osuđivao nedomaćinsko i rasipničko ponašanje komunista. Pošto je gradio velike kapitalne projekte širom sveta, znao je dušu te materije. Biro mu je jako blisko sarađivao sa svetskim liderima u razvoju novih građevinskih materijala. Ono što je bilo najnaprednije u svetu u tom momentu, to je njegov biro preuzimao, projektovao i ugrađivao.

Kad gradite brane, rafinerije, oblakodere, autoputeve, hotele,… onda su vam dve bitne kategorije na umu: pouzdanost i optimalnost. One su u biti u suprotnosti i treba naći pravu meru za obe da bi se zadovoljila treća rezultujuća kategorija – postojanost.

Komunisti nisu marili za optimalnost. To je stric video dok je povremeno dolazio u Jugoslaviju. Njemu se nikako nije svidela strategija razvoja naše privrede. Za njega je to bilo neodrživo. Tada sam kao student mašinstva od njega dobro zapamtio tu reč.

Komunisti su vodili politiku dodvoravanja i ulizivanja prema radničkoj klasi. Građanstvu su davani krediti da se grade neoptimalne kuće, bez izolacije i megalomanske po pitanju utroška materijala i kvadrature. Neprosvećen narod je voleo da se šepuri jer mu je kuća veća od komšijske. Imalo se, moglo se, komunisti su mislili da će srećan narod biti garant njihove hiljadu-godišnje vladavine. Taj isti narod i danas umišlja da je to bilo normalno i da su im samo neki drugi pokvarili sreću.

Politika podilaženja je bila svuda prisutna, poštenom i napaćenom radništvu su građene odmarališta na moru, rekreativni centri na planinama,…preduzeća i banke su delile kredite da radnici prave vikendice i megalomanske kuće od 150, 200, 300 kvadrata,…Takva zdanja danas vidimo po Srbiji, velika, ne izmalterisana, bez izolacije, bez nekog da živi na drugom ili trećem spratu, potpuno energetski neefikasna. Globalisti su danas promenuli situaciju pa imamo da se porodice okupljaju zimi u jednoj prostoriji oko smederevca sa kineskim kožunima preko leđa. To je naplata nepromišljenosti iz prošlosti. U srećna vremena su radnici mogli da se razgaće u svojih 200 kvadrata tako da im je svuda toplo. Rabljen je elektro-energetski sistem ovakvom promašenom politikom. Ne sećam se da je nekom oduzeta kuća ili stan jer su bili neodgovorni u otplati kredita, politika solidarnosti je takve gubitke prenosila na „širu društvenu zajednicu“, itd,…itd.

Nikakve politika o održivosti takvoj razvoja nije postojala. To nije bilo spojivo sa ideologijom tog vremena. Milijarde i milijarde dolara je potrošeno u ovoj promašenoj politici.

Kad bi kojim slučajem mogli da isečemo sve terase i balkone koji su postavljani po našim kućama mogli bi možda da sazidamo jedan grad veličine Niša. Te terase su krasile kuće naših zaslužnih proletera, ali su se obično koristile da im domaćice steru gaće. Na zapadu sam nailazio na taj tip gradnje kod italijana, mislim da je od njih došla ta ideja da i mi treba da ih imamo. Pa bože moj, mi smo mogli to da priuštimo te samim tim to i zaslužujemo. A i možda bi sve vikendice mogli da pretočimo u grad veličine Novog Sada? Odmarališta u nov Zaječar?

Ovaj poduži komentar nije upućen onim koje oblije toplina na napisanu reč samoupravljanje, već je upućen mlađoj generaciji da znaju gde su još sve odlazile pare njihovih očeva i dedova. Mnogi danas mladi moraju da uzimaju nove preskupe kredite da bi dovršili ili održavali ono što se nekad gradilo megalomanski i nepromišljeno
.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.