Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prakticna pitanja i odgovori u vezi islama - YouTube klipovi  (Pročitano 69229 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Voleli bi mnogi da su njihovi preci primili islam jer su se pronašli u njemu, ali to u većini slučajeve nije tako.
No to je danas nebitno. Vreme je učinilo svoje i današnji muslimani su drugačiji. Neki iskreno veruju, drugi teraju inat, treće ništa od toga ne zanima. Svako neka živi kako hoće dokle god ne ugrožava druge.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50014
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
Slazem se Markos. Svako treba da bude bas ono sto osjeca da treba. Uopste ne bitno je li to islam, hriscanstvo, judaizam, budizam ili nesto drugo. I ja sam jedno vrijeme mislio da je hriscanstvo najbolji put ali sada vidim da se on kao takav moze uzeti samo za hriscansku populaciju. Ili u istom slucaju islam moze biti jedina prava vjera samo za muslimane. Zato je nerealno misliti da je i jedna veca grupa konvertita mjenjala vjeru samo zbog licnih ubjedjenja. Pa cak mislim da se i hriscanstvo vecim dijelom sirilo na slican nacin kao i islam. Ako naravno ne racunamo katolicke metode koje su nam svima dobro poznate.
« Poslednja izmena: 22. Jun 2011, 03:31:01 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
Kad već govorimo o praktičnosti, šta bi svet dobio, a šta izgubio kada bi populacija bila dominantno islamska?

Da li bi nauka napredovala, stagnirala ili nazadovala?
Da li bi se do otkrića dolazilo brže ili sporije?
Kakva bi umetnost bila? Da li bi muslimanske vlasti uništavale neprikladna umetnička dela i istorijske spomenike?

« Poslednja izmena: 22. Jun 2011, 09:48:52 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 11.0.696.65
... ne možeš ništa vispreno da napišeš. Uvrede su ti slabe ...

Moji me nisu ucili da vrijedjam druga ljudska bica, pa su mi zato mozda i slabe.
Odmalena sam ucen da se sa postovanjem obracam drugim ljudima, bili oni muslimani ili hriscani, Bosnjaci ili Srbi nebitno. Nisu me "trenirali" da vrijedjam i omalovazavam druge zbog imena ili neceg drugog, da mrzim i potcenjujem druge zbog istog,i ja sam im veoma zahvalan na tome.
Sa tobom to ocigledno nije slucaj. Ne krivim te.

Ako u meni vidis 500. godina potcinjenosti tvog naroda nekom drugom - to je tvoj problem.
Ako u mojoj vjeri vidis vjeru nekog ko je pet stoljeca vladao drzavom u kojoj zivis - opet tvoj problem.
Ako negiras moju naciju i narod, mozes da nas zoves kako hoces, to ti ne mogu zabranit i na tome ce se zavrsiti, neces nista promijenit - znaci tvoj problem.

Ali moje svetinje da ne vrijedjas!

Svidjalo se to nasim muslimanima ili ne realna je slika u kojoj vecina prima islam samo zbog interesa. Jer pazite, tada prelazak na islam zbog vjerskog ubjedjenja nije mogao da bude puno veci od onoga kakav je i danas...

Ne znam za tad - ne znas ni ti namjere ljudi od prije koliko vijekova - ali znamo za danas:

http://www.youtube.com/watch?v=h52RtbV4pcE&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=YzgHoaMWWBE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IrRrpkT_rCg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=K1t5l-nmSb4&feature=related

Ruski pravoslavni svećenik prešao na islam:
http://www.youtube.com/watch?v=KM63B1HQNvw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MTiv0BpT6as&feature=related

Kad već govorimo o praktičnosti, šta bi svet dobio, a šta izgubio kada bi populacija bila dominantno islamska?

Da li bi nauka napredovala, stagnirala ili nazadovala?

Historija je uciteljica zivota:

Kratak pregled islamskih naucnika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Kratak pregled islamskih naucnika
zaista kratak pregled...jel ima šta mlađe od 1000 godina?  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jun 2011, 15:24:06 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ako bi svi postali muslimani svet bi u početku definitivno drugačije izgledao.
Nauka bi u nekim oblastima nastavila da se razvija istim tempom, u nekim bi to išlo sporije, neke naučne oblasti bi se ugasile i bile zabranjene jer se kose sa islamskim učenjem i etikom.
Isto važi i za umetnost. Arhitektura bi nastavila da se razvija iz slikarstva bi bili izbačeni portreti, vajari bi bili ograničeni na pravljenje ćupova i drugog posuđa. Muzika u islamu nije najpoželjnija, tako da bi i tu bilo značajnih promena. Uglavnom bi se pevale pesme prožete verskim motivima. Što se instrumenata tiče tu sam našao na podeljena mišljenja, neki ih dozvoljavaju drugi ne.
Poezija i književnost u opšte, pretežno bi bila vezana za slavljenje Alaha. Čini mi se da u Kuranu postoji sura o pesnicima koja negativno govori o njima, te bi pojedini pravci u književnosti možda nestali.
U filmu žanrovi poput horora, naučne i epske fantastike i sl. prestali bi da se snimaju, jer su širk.

Jedno vreme vladao bi mir, ali takvo sanje nije održivo na duže staze. Vremenom bi pojedini interesi  nužno došli u sukob i doveli do podela i ratova. Istorija nas uči da su suprostavljeni interesi već dovodili do ratova i mimoilaženja u verskim pitanjima, kod svih, pa i muslimana. To je zato što su religije odavno prepoznate kao zgodno sredstvo za manipulaciju masama.
Pošto je istorija učiteljica života može se zaključiti da bi se globalno muslimansko društvo vremenom razložilo na mnoge teritorije i religiske pravce koji bi tvrdili da su jedinim pravi put. Tako bi krenuli iz početka. Moćnici bi  uživali a budale bi se mlatile za njih ubeđene da služe Bogu.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50014
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
Ako bi svi postali muslimani svet bi u početku definitivno drugačije izgledao.
Nauka bi u nekim oblastima nastavila da se razvija istim tempom, u nekim bi to išlo sporije, neke naučne oblasti bi se ugasile i bile zabranjene jer se kose sa islamskim učenjem i etikom.
Isto važi i za umetnost. Arhitektura bi nastavila da se razvija iz slikarstva bi bili izbačeni portreti, vajari bi bili ograničeni na pravljenje ćupova i drugog posuđa. Muzika u islamu nije najpoželjnija, tako da bi i tu bilo značajnih promena. Uglavnom bi se pevale pesme prožete verskim motivima. Što se instrumenata tiče tu sam našao na podeljena mišljenja, neki ih dozvoljavaju drugi ne.
Poezija i književnost u opšte, pretežno bi bila vezana za slavljenje Alaha. Čini mi se da u Kuranu postoji sura o pesnicima koja negativno govori o njima, te bi pojedini pravci u književnosti možda nestali.
U filmu žanrovi poput horora, naučne i epske fantastike i sl. prestali bi da se snimaju, jer su širk.

Jedno vreme vladao bi mir, ali takvo sanje nije održivo na duže staze. Vremenom bi pojedini interesi  nužno došli u sukob i doveli do podela i ratova. Istorija nas uči da su suprostavljeni interesi već dovodili do ratova i mimoilaženja u verskim pitanjima, kod svih, pa i muslimana. To je zato što su religije odavno prepoznate kao zgodno sredstvo za manipulaciju masama.
Pošto je istorija učiteljica života može se zaključiti da bi se globalno muslimansko društvo vremenom razložilo na mnoge teritorije i religiske pravce koji bi tvrdili da su jedinim pravi put. Tako bi krenuli iz početka. Moćnici bi  uživali a budale bi se mlatile za njih ubeđene da služe Bogu.

Zanimljivo izlaganje. Samo si izostavio da kazes kakvo bi se rijesenje u islamu naslo po pitanju prenaseljenosti planete i rapidnog rasta svjestskog stanovnistva. Valjda bi i sami muslimani u jednom trnutku shvatili da je to zaista ozbiljan problem.
« Poslednja izmena: 22. Jun 2011, 16:10:01 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Problem prenaseljenosti i nedostatak resursa verovatno bi bio glavni razlog za cepanje tog društva i ratove koji bi smanjili broj ljudi.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
muslimansko društvo vremenom razložilo na mnoge teritorije i religiske pravce koji bi tvrdili da su jedinim pravi put
Tako je već i danas.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50014
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
muslimansko društvo vremenom razložilo na mnoge teritorije i religiske pravce koji bi tvrdili da su jedinim pravi put
Tako je već i danas.

To je neminovnost svake velike religije. Ljudima kao da je podjela u prirodi.
« Poslednja izmena: 22. Jun 2011, 18:57:16 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.