Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:42:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.

Idi dole
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poučne pričice  (Pročitano 351677 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 
Vrijednost jednog hljeba

Jedan engleski novinar preduzeo je jedno zanimljivo istraživanje: Kupio je jedan hljeb i stao na ugao najprometnijih ulica raznih gradova.

Prolaznicima je, međutim, postavljao samo jedno pitanje: Da li ste voljni za jedan hljeb raditi jedan puni sat?

Evo šta je čuo u nekima od gradova.

U Hamburgu su ga ismijali.

U Njujorku ga je uhapsila policija.

U Abuji (Nigerija) nekoliko se ljudi javilo da će za taj hljeb raditi tri sata.

U Nju Delhiju se skupilo oko njega nekoliko stotina ljudi koji su bili voljni za taj hljeb raditi cijeli dan!!!
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 
Slatke muke

Slatke muke su oni trenuci kad ti se ne sviđa posebno situacija u kojoj se nalaziš, ali znaš da je to zapravo jako dobro (iako možda nisi ni svjestan):

Kad moraš počistiti haos nakon dobre žurke, ali ne mariš jer si bio s prijateljima.

Kad ti odjeća postane malo tijesna, ali ne mariš jer imaš dovoljno hrane.

Kad te sjenka prati dok radiš, ali ne mariš jer si napolju po sunčanom danu.

Kad nađeš parking mjesto na samom kraju parkinga, ali ne mariš jer možeš da hodaš.

Kad moraš očistiti prozore, oribati pod i spremiti rublje, ali ne mariš jer imaš krov nad glavom.

Kad dobiješ veliki račun za grijanje, ali ne mariš jer ti je toplo.

Kad te ujutro probudi taj prokleti budilnik, ali ne mariš jer si živ.
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 
Poducavanje na Univ. Stanford.

Jedno od predavanja je bilo o povezanosti uma i tela - o vezi izmedju stresa i bolesti. Profesor, nacelnik psihijatrije na Stanfordu, je izmedju ostalog rekao da jedna od najboljih stvari koje muskarac moze da
uradi za svoje zdravlje je da bude ozenjen, dok je za zenu jedna od najboljih stvari koje moze uciniti za svoje zdravlje je da neguje prijateljstvo sa svojim prijateljicama.

Isprva su se svi smejali ali on je bio ozbiljan.

Zene se jedna sa drugom povezuju veoma razlicito od muskaraca i obezbedjuju jedan sistem podrske koji im medjusobno pomaze da se nose sa stresom i teskim zivotnim problemima. Na fizickom nivou vreme provedeno sa prijateljicama povecava zenama nivo serotonina - neurotransmitera koji pomaze u borbi protiv depresije i moze doprineti osecanju opsteg 'well being'.

Zene umeju da podele sa drugima osecanja dok muskraci cesto grade druzenja oko aktivnosti. Oni retko sednu sa drugarom da pricaju o tome sta osecaju uvezi nekih stvari ili kako im se i sta desava u licnom zivotu. Posao?da. Sport? Da. Kola? da. Ribarenje, lov? Da. Ali osecanja? Retko.

Zene to rade stalno... dele sta im je u dusi sa svojim sestrama/majkama, i ocigledno je to jako dobro za njihovo zdravlje.

Profesor je rekao da je provodjenje vremena sa prijateljicom isto toliko vazno za opste zdravlje zena koliko i dzoging ili gimnastika. Postoji tendencija da se misli kako dok "vezbamo" radimo nesto korisno za svoje telo ali dok se zene druze medju sobom, gube vreme i moraju biti aktivnije angazovane-nije tacno.

U stvari, profesor je rekao da nemogucnost stvaranja i odrzavanja kvalitetnog licnog odnosa sa drugim ljudima je opasno za fizicko zdravlje zena koliko i pusenje! Zato ako zena izadje da cavrlja sadrugaricama, treba da se potapse po ledjima i sebi cestita sto radi nesto dobro za svoje zdravlje!

Zene su u stvari jako, jako srecne. Zato.nazdravimo prijateljstvu sa drugaricama... Ocigledno je to odlicno za nase zdravlje.

"Life isn't about surviving the storm; but how you dance in the rain"
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 
Neko je u jednom čikaškom listu objavio: ima na Balkanu jedna zemlja koja graniči sama sa sobom.

Gde žive najlepše žene, a natalitet opada.

Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju.

Gde vozovi kasne po redu vožnje.

Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci.

Svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme.

Gde osmosatno radno vreme traje dvanaest sati.

Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo.

Gde su novinari slobodni da napišu što god im se naredi.

Gde je svetska kriza dobila državljanstvo.

Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne.

Gde se ratovi nikad ne završavaju.

Gde se istorija ponavlja svaki dan.

Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili.

Gde je strana valuta uzeta za domaću.

Gde ljudi veruju, a psuju Boga.

Gde pametne zbog nerazumijevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima.

Gde nepismeni pišu istoriju.

Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje.

Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke.

Gde se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemamo pravo.

Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro

Gde sudski postupci traju duže od života.

Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta.

Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale.

Gde smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje.

Pa ti preživi, ako si normalan. Normalni svakako nikom nisu potrebni. A i sam život je najveći paradoks;
živiš da bi umro, reći će nam oni koji misle da je vreme beskonačno, a oni na vlasti besmrtni.

Na koju god zemlju ste pomislili, pogodili ste!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Siromašna porodica

Mudrac je s učenikom hodao po svijetu. U sumrak jednog kišnog dana ušli su u planinsko selo. Učenik je krenuo prema najvećoj kući da zamoli za prenoćište.

Pri pogledu na veliku zidanu vilu mudrac se namrštio i zatražio neka mu nađe smještaj u najbjednijoj kolibici. Učeniku se stislo srce što mora tražiti siromahe da otkidaju od usta i ugoste njih dvojicu, ali nije imao puno izbora. Dugo su hodali, padao je mrak, a mudrac je bio tvrdoglav oko svega što bi naumio.

I tako su se smjestili u kolibi na kraju sela. Nikad prije nisu vidjeli tako siromašnu porodicu. Njih desetoro guralo se pod krovom koji je prokišnjavao, promrzli i u prnjama. Ipak, velikodušno su ih ugostili, dajući im sve što su imali: pola čaše mlijeka.

Učenik je pokušavao zapodjenuti razgovor, no svaki put bi ga prekinuo neko od članova porodice, zabrinut za njihovo jedino blago: mršavu kravicu. Je li dobro? Da se nije razboljela? Treba li joj još sijena? Je li žedna? Nedostaje li joj pažnje? Čiji je red da pazi na nju? Noć je brzo prošla u brizi oko kravice.

Drugo jutro, na odlasku, mudrac je uljudno zahvalio domaćinima. Zatim je izvukao nož i zaklao kravu. Prestravljena porodica udarila je u vrisku, a užasnuti učenik odvukao mudraca u stranu, iz straha da ih obojicu ne pretuku. “Zašto si to napravio? Šta će sada, jadni? Umrijeće od gladi bez kravice!” Mudrac je samo slegnuo ramenima i nastavio koračati prema novim pustolovinama.

Deset godina poslije toga, ponovo su se našli u tom istom planinskom selu. Mudrac je naložio učeniku da ih opet smjesti kod one iste porodice. Rezignirani učenik je odgovorio: “A je li? Sigurno su poumirali od neimaštine.”

Stigavši na kraj sela, zatekli su ogromnu kuću. Dvorište je bilo lijepo uređeno. U njemu su se igrala zdrava, zadovoljna i sita djeca. Učenik je potražio domaćina i sa strahom pitao šta se dogodilo sa porodicom kojoj je neki luđak zaklao kravu.

“Kad bismo ga bar mogli naći, da mu zahvalimo!”, rekao je domaćin. “Gubitak krave bila je najbolja stvar koja nam se ikada dogodila. Glad nas je natjerala da počnemo razmišljati na drugačiji način o životu, i od tada nam je tako dobro krenulo da smo postali nabogatija porodica u selu.”
« Poslednja izmena: 08. Jun 2012, 18:19:56 od vojvođanka »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Neko je u jednom čikaškom listu objavio: ima na Balkanu jedna zemlja koja graniči sama sa sobom.

Gde žive najlepše žene, a natalitet opada.

....

Најбоља "прича"...  Smile Smile
« Poslednja izmena: 08. Jun 2012, 22:32:19 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Lulu

Posjetilac jedne ludnice zatekao je jednog od ludaka kako se neprestano klati na stolici i sav srećan beskonačno ponavlja:”Lulu… Lulu… ”

“Šta je tom čovjeku?” – upitao je posjetilac doktora.

“Lulu je žena koja ga je ostavila.” – odgovorio je doktor.

Obojica su ipak nastavila dalje i došli do ćelije u kojoj je bio čovjek koji je neprestano udarao glavom u zid i jecao:”Lulu… Lulu…”

“Šta, zar i ovaj ima sindrom Lulu?” – upitao je posjetilac.

“Da.” – odgovorio je doktor. “On je čovjek za koga se Lulu udala!!”

“Samo su dva razloga za tugu u životu: kad ne postignemo ono što žarko želimo, i kada to postignemo.” –

Entoni de Melo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 
U čemu je problem?

Bilo je brakova i muškaraca i ranije. I sve je to uglavnom, uspelo da se sačuva. Kako? Mora da je nekada postojalo nešto čega danas nema. I jeste postojalo je. Mnogi će se ironično nasmejati na ove moje reči, ali ja ću slobodno reći svoju misao: to je bio bračni krevet! … da, drage moje bračni krevet.

Dok je bilo bračnih kreveta bilo je i brakova. Dok su muž i žena delili postelju, delili su i zlo i dobro. Brak se držao na bračnoj postelji.

Međutim danas smo se modernizovali. To danas nije komforno, nije higijenski. Muž i žena spavaju u odvojenim krevetima, pa, ako može i u zasebnim sobama.

Muž i žena nisu više zajedno čak ni noću. A noć i teskoba bračne postelje vezivale su ih bukvalno, fizički jedno za drugo. Nije bilo mrdanja. Sve je na tom malom prostoru moralo da se rešava.

A danas? Pretvorili smo kuće u motele, a muževe u goste. Svako ima svoju sobu, svoj krevet, svoj život. Dozivamo se ali se niko ne odziva.

Prema tome ako nam je brak uopšte potreban, i važan i ako želimo da nam muževi nešto znače u životu vratimo se u one stare, sirotinjske, nehigijenske bračne postelje!

Molim vas ceo problem je u tome!

Duško Radović
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 
Naša dva izbora

Svako od nas ima mogućnost za dva različita izbora o tome šta će učiniti sa svojim životom.
Prvi izbor je da postanemo manje nego što možemo. Da zarađujemo manje. Da imamo manje. Da čitamo manje i mislimo manje. Da pokušavamo manje i da se disciplinujemo manje. To su izbori koji vode do praznog života.

A drugi izbor? Da uradiš sve! Da postaneš sve moguće što možeš. Da pročitaš svaku knjigu koju možeš. Da zarađuješ maksimalno koliko možeš. Da daješ i dijeliš što više možeš. Da težiš i stvaraš i postižeš što je više moguće. Svako od nas ima izbora. Da uradi ili da ne uradi. Da bude ili da ne bude. Da bude sve ili da bude manje, ili ništa.

Kao drvo, za sve nas bi bio vrijedan izazov da se ispružimo (razgranamo) i gore i dolje i lijevo i desno, do punih mjera naših sposobnosti. Zašto da ne uradimo sve što možemo, svakog momenta koji možemo, najbolje što možemo, i što duže možemo?

Naš krajnji cilj u životu bi trebao da bude da ostvarimo što više našeg talenta i sposobnosti i volje. Zadovoljiti se manjim nego što možemo, znači pasti u bezvrijedne poduhvate.

Rezultati su najbolja mjera ljudskog napretka. Ne pričanje o dostignućima. Ne objašnjenja. Ne pravdanja. Rezultati! A ako su naši rezultati manje nego što nam naše mogućnosti pružaju, onda moramo težiti da postanemo više danas, nego što bi bili sutra. Najveća nagrada je rezervisana za one koji donose dosta vrijednosti sebi i svijetu oko njih, kao rezultat onoga ko su i šta su postali.

Džim Ron
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 
Budi jednostavan

U svemu budi jednostavan. Ne nameći se i ne misli da je tvoje iskustvo svima potrebno. Pokušaj razumjeti druge ljude. I oni traže kao i ti. Pokušaj ih razumjeti i prihvatiti onakve kakvi jesu. Oni ne mogu biti po tvojoj mjeri. Istina je da ti gledaš ovaj svijet kroz svoje oči, ali ne zaboravi, i drugi gledaju kroz svoje. Njima je potrebno njihovo iskustvo, oni ne mogu život učiti iz tvoga iskustva. I ma kako ti se činilo da griješe u životu, da padaju i da ne čine sebi dobro, najiskrenije im možeš pomoći samo ako ih razumiješ i ako im ispričaš svoje iskustvo ne tražeći od njih da ga primjene, već samo da ga poslušaju.

Ne možeš biti životni učitelj samo zato što misliš da mnogo znaš. Učitelji se ne reklamiraju, učitelje drugi pronalaze i prepoznaju ih kao takve. Ako i misliš da to jesi, budi tih i radi ono zbog čega si tu i došao. Ako te drugi prepoznaju – dobro, ako ne, opet dobro, i dalje budi tih i radi ono zbog čega si tu došao. Istina je da je i u tebi mudrost kao i u meni, kao i u mnogim drugim ljudskim bićima. Daj sebi vremena da se ta mudrost koju nosiš u sebi i koja je u tebi oduvijek bila, ispolji u tvome životu. Tek tada će to drugi prepoznati!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 59 60 62 63 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:42:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.