Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:33:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.

Idi dole
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poučne pričice  (Pročitano 351873 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 
Sjajna šala

Jednom su organizatori javnog skupa pozvali mudrog čovjeka da im se pridruži. U jednom trenutku je mudrac „izvalio“ šalu na koju su se svi u dvorani počeli smijati kao ludi.

Nakon što se publika malo primirala, čovjek je ponovio tu istu šalu. Ovaj put se manje ljudi nasmijalo. Potom je još jednom i još jednom i još jednom ponovio istu šalu. Na koncu se niko nije smijao.

Tada se on nasmiješio i rekao:

„Ne možete se smijati istoj šali svaki put kad je čujete. Zašto uvijek nad istom stvari plačete?“
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

mi gradimo put do neegzistentnog raja.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 221
Zastava Vukoyebina
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
"covek sa lepim ocima"

kada smo bili klinci,postojala je jedna kuca
sve roletne su bile stalno navucene
i nikada nikakvi glasovi nisu dopirali iznutra.
a dvoriste je bilo puno bambusa
voleli smo da se igramo medju njima,
pretvarajuci se da smo tarzani,iako nismo imali dzejn,
a tu je bio i ribnjak,veliki ribnjak pun najdebljih zlatnih ribica koje si u zivotu video.
i bile su pitome.
izranjale su na povrsinu vode i uzimale komadice hleba iz nasih ruku.
roditelji su nam govorili:"nikada ne idite blizu te kuce".
i tako smo,naravno,otisli.
pitali smo se da li neko zivi unutra
prolazile su nedelje,a mi nikada nikoga nismo videli.
a onda smo jednog dana zaculi glas iz kuce
"ti prokleta kurvo"
bio je to muski glas.
tada su se vrata kuce naglo otvorila i covek je izasao napolje.
drzao je flasu viskija u desnoj ruci,
bilo mu je oko 30.
imao je cigaru u ustima,trebalo mu je brijanje.
kosa mu je bila divlja i neocesljana bio je bos u potkosulji i pantalonama
ali oci su mu bile sjajne.
plamtele su tim sjajem...
i onda je rekao:"hej,mala gospodo,nadam se da se lepo zabavljate".
tada se blago nasmejao i usao nazad u kucu.
otisli smo,vratili se u dvoriste mojih roditelja i razmisljali o tome.
nasi roditelji,zakljucili smo,zeleli su da se drzimo dalje od tog mesta,
zato sto nisu zeleli da ikada vidimo takvog coveka,
snaznog,prirodnog coveka,
sa lepim ocima.
nasi roditelji su se stideli,zato sto nisu bili kao taj covek.
zato su zeleli da se drzimo podalje.
ali mi smo ponovo otisli toj kuci i bambusu i pitomim zlatnim ribicama.
odlazili smo jos mnogo puta,tokom mnogih nedelja,
ali nikada vise nismo videli ili culi tog coveka.
roletne su bile sputene kao i uvek i bilo je tiho.
a onda jednog dana,dok smo se vracali iz skole ugledali smo kucu...
bila je potpuno izgorela,
nista od nje nije ostalo,
samo izobliceni,tinjajuci crni temlelj.
a onda smo otisli do riblnjaka
i u njemu nije bilo vode,a debele narandzaste zlatne ribice
su lezale mrtve unutra,suseci se.
vratili smo se u dvoriste mojih roditelja i razgovarali o tome
i zakljucili da su nasi roditelji spalili njihovu kucu,
da su ih pobili,
da su pobili zlatne ribice,
jer je sve to bilo isuvise lepo...
cak je i bambusov sumarak bio izgoreo...
plasili su se coveka sa lepim ocima.
i mi smo se tada uplasili,
da ce se sve dok smo zivi desavati takve stvari...
da niko ne zeli,da neko bude tako snazan i lep,
da drugi to nikada nece dozvoliti,i da ce mnogo ljudi morarti da umre.

(carls bukovski)
« Poslednja izmena: 09. Jul 2012, 21:06:32 od Before I Forget »
IP sačuvana
social share
Gospodin Lisac Von Mrmotized World
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 
Čudotvorni pas

Čovjek je poveo svog novog psa prvi put u lov. Ubrzo potom, pogodio je divlju patku koja je pala u jezerce. Pas se je prošetao po površini vode, ščepao patku zubima i donio je vlasniku. Zapanjen viđenim, čovjek je pucao i na drugu patku i na njegove oči, pas je ponovo prohodao po vodi, ščepao je i donio.

Ne vjerujući svojim očima, čovjek je pozvao susjeda da pođe sljedećeg dana zajedno sa njim u lov. No međutim, i ovoga puta pas je pred njima hodao po površini jezera da donese ulov. Susjed međutim ništa nije rekao. Na kraju, ne mogavši više da izdrži, čovjek je upitao susjeda: “zar stvarno nisi primjetio ništa čudno kod mog psa? ”

Susjed se zamišljeno počešao po glavi. “da”, rekao je. “kad malo bolje razmislim, izgleda da ta tvoja džukela i ne zna da pliva! ! ! ”

“Život ne samo da je prepun čudá, nego je mnogo više od toga: život, sam po sebi je čudo, i ko god prestane da ga doživljava isuviše ozbiljno, odmah će se uvjeriti u tu istinu. “

Antoni de Melo
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 
Pastiri i crna ovca

Bila jednom jedna pastirska porodica. Imali su sve ovce na okupu u samo jednom toru. Tako su ih hranili, pazili na njih i pasli.  S vremena na vrijeme ovce bi pokušale pobjeći. Tada bi došao najstariji pastir i rekao im:

“Vi, nesavjesne i ohole ovce, ne znate da je vani dolina puna opasnosti. Samo ćete ovdje imati vodu, hranu i iznad svega zaštitu od vukova.” To je uglavnom bilo dovoljno da ovcama zauzda “snove o slobodi”. Jednog se dana ojanjila drukčija ovca. Recimo da je to bila crna ovca. Imala je buntovnički duh i podsticala svoje drugove da pobjegnu prema slobodi livade. Posjeti staroga pastira, kako bi uvjerio ovce u vanjske opasnosti, bivali su sve češći. Ipak, ovce su bile nemirne i svaki put kad bi ih istjerali iz tora, sve bi ih teže iznova okupljali. Sve dok ih jedne noći crna ovca nije nagovorila i one su pobjegle. Gazde nisu ništa uočili do jutra, kad su vidjeli razvaljeni prazan tor.

Svi zajedno otišli su plakati staroj glavi porodice.

“Otišle su, otišle su!”

“Jadnice…”

“A glad?”

“A žeđ?”

“A vuk?”

“Šta će s njima biti bez nas?”

Starac se nakašljao, povukao dim iz lule i rekao:

“To je tačno, šta će s njima biti bez nas? A što je još gore…

Šta će s nama biti bez njih?”
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 
Metoda hladne vode

‘Profesore , koja je najbolja kontracepcijska metoda?’ upitala je jednom neka studentica.

‘Slušajte, gospođice. Idealna bi metoda morala biti ekonomski pristupačna, lako primjenjiva i apsolutno sigurna…’ počeo je odgovarati profesor.

‘Ali postoji li nepogrešiva metoda?’ upitao je jedan plavokosi zgođušan momak iz trećeg reda.

‘Najsigurnija je ekonomski pristupačna i jednostavna za primjenu metoda hladne vode.’

‘Šta je to?’upitali su neki, uključujući i djevojku koja je otvorila raspravu.

‘Kad partner od vas zatraži da imate seksualni odnos, morate popiti dvije ili tri čaše veoma hladne vode, jednu za drugom, u malenim gutljajima.’

‘Prije ili poslije odnosa?’

‘Ni prije ni poslije’, odgovorio je profesor.

‘Umjesto.’

( Smile )
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 
Čovjek mora prevazilaziti samog sebe

Jedan stariji prijatelj Brus Lija ispričao je sljedeću priču. Brus i ja smo svaki dan trčali tri milje, prilično brzo, za otprilike 21-22 minute. To je manje od osam minuta po milji. (Napomena: kada je sam vježbao Brus Li bi jednu milju istrčao za manje od šest i po minuta). I tako mi je jednog jutra rekao: „Idemo da istrčimo pet milja.“ Rekao sam mu da ne mogu toliko trčati jer sam mnogo stariji od njega. On je na to rekao: “Slušaj, kada istrčimo tri milje prebacićemo u veću brzinu i ostaće ti manje od dvije milje da istrčiš.“ Pristao sam na to. I tako smo istrčali tri milje, u četvrtoj smo trčali oko tri-četiri minuta i tada sam počeo odustajati. Bio sam veoma umoran, srce mi je jako lupalo, osjećao sam da ne mogu više što sam mu i rekao – dok smo još uvijek trčali – „ako nastavim doživjeću srčani udar.“ Na to mi je on samo odgovorio: „Onda umri!“.

Na to sam tako poludio da sam na kraju istrčao svih pet milja. Nakon tuširanja sam odmah otišao da se vidim sa njim rekavši mu: „Zašto si ono rekao?“ Odgovorio je:

„Možeš biti živ a isto tako možeš biti i mrtav. Ozbiljno, ako stalno postavljaš granice na ono što možeš ostvariti, fizičke ili bilo koje druge, to će te cijelog obuzeti i proširiti se na sve aspekte tvog života. Proširiće se na tvoj posao, tvoju moralnost, na cijelo tvoje biće. Ne postoje granice. Postoje platoi, ali ne smiješ dozvoliti da se na njima zadržavaš, moraš otići iznad njih. Ako te to ubije, ubije te i gotovo. Čovjek mora stalno prevazilaziti samog sebe.“
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Pustite druge

Pustiti neke ljude iz svog života često nije jednostavno. Međutim, nekad je neophodno. A zašto ih treba pustiti ili čak izbrisati iz svog života? Evo nekoliko razloga.

Prošlost nam može ukrasti budućnost, ako joj to dozvolimo tako što ćemo se stalno vraćati stvarima koje se nisu odigrale na najbolji način. Pustite to i nastavite svoj život.

Neki ljudi se samo pojave i nestanu iz naših života. Ponekad nam ukažu na naše mane, ponekad nas osnaže, ali ne moraju ostati stalno vezani za nas.

Osjećaj sreće nije posljedica nepostojanja problema, već naša sposobnost da se s njima izborimo. Uvijek se fokusirajte na stvari koje imate, a ne one koje ste izgubili.

Naučite da volite sebe i greške koje ste napravili. Griješiti znači pokušavati. Pokušavati znači živjeti.

Možemo kontrolisati samo jednu osobu na svijetu – sami sebe. Ne možete u potpunosti uticati na druge ljude i zato ne očekujte da ćete u tome ikad uspjeti.

Ono što mi smatramo ispravnim može biti potpuno pogrešno iz ugla druge osobe. Zato trebamo živjeti svoj život onako kako mi mislimo da treba.

Neki ljudi nas nikad neće prihvatiti onakve kakvi smo. Pa šta? Ne živimo zbog drugih, već zbog sebe.

Čovjek može donositi odluke ili smišljati izgovore. Život nije ništa drugo do kreativno rješavanje problema. Greška nije i neuspjeh, dok god ne odustanemo od pokušavanja da greške ispravljamo.

Ne dozvolite da negativni komentari drugih ljudi sahrane vaše životne snove. Ako drugi ne mogu nešto postići, reći će i vama da ne možete. Učinite sebi uslugu: nemojte im vjerovati.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Zadržite viljušku

Jednoj mladoj časnoj sestri dijagnosticirana je teška bolest i rečeno joj je da joj je ostalo još samo 3 mjeseca života. Budući da je odlučila ‘srediti’ svoje stvari prije smrti, pozvala je starješinu kako bi ga upoznala s nekim detaljima vezanim za njenu posljednju želju.
Rekla mu je koje bi pjesme voljela da se pjevaju na njenom pogrebu, koje bi biblijske retke željela da govornik naglasi te u kojoj odjeći bi željela biti pokopana. Sve je bilo dogovoreno i starješina se spremao otići. Tada se mlada sestra sjetila nečeg što joj je bilo jako važno.

“Ima još jedna stvar”, rekla je uzbuđeno.

“Šta je to?” upitao je starješina.

“Ovo je jako važno”, nastavila je mlada sestra.”Želim biti pokopana s viljuškom u svojoj desnoj ruci!!!”

Starješina je gledao u mladu sestru, ne znajući šta da kaže.

“To vas je iznenadilo, zar ne?”, upitala je mlada setra.

“Pa, da budem iskren, zbunjen sam ovim zahtjevom”, odgovorio je starješina.

Mlada sestra mu je objasnila:
“Moja baka ispričala mi je jednu priču i otada je ja uvijek pričam drugima.
Pokušavala sam prenijeti tu istu poruku osobama koje volim i koje trebaju ohrabrenje. U svim ovim godinama otkako posjećujem hrišćanska druženja i radujem se pozivu na obroke, sjećam se kako mi je nakon što bi se sa stola sklonilo glavno posuđe, uvijek neko znao šapnuti: “ZADRŽI VILJUŠKU”. To mi je bio omiljeni dio druženja jer sam znala da dolazi nešto bolje, nešto poput slasne torte ili voćnog kolača. Nešto prekrasno i ukusno.
Zato bih voljela da se ljudi, kad me u lijesu vide s viljuškom u desnoj ruci, zapitaju: “Šta znači ova viljuška?” Time ću im poručiti: zadržite svoje viljuške – najbolje tek slijedi!”

Oči starješine ispunile su se suzama radosnicama kad ju je zagrlio na odlasku. Znao je da je to možda posljednji put da je vidi živu. No ujedno je i znao da je njena slika novog svijeta jasnija od njegove. Imala je jasniju i čvršću sliku novog svijeta nego mnogi puno stariji ili iskusnijji od nje. Ona je ZNALA da slijedi nešto bolje.

Kad su ljudi prolazili pored lijesa te mlade sestre, vidjeli su je odjevenu u lijepu haljinu i s viljuškom u desnoj ruci. I uvijek iznova starješina bi začuo pitanje: “Šta znači ova viljuška?”

I uvijek iznova, starješina bi se nasmiješio. Tokom pogrebnog govora ispričao je prisutnima o razgovoru koji je vodio sa sestrom neposredno prije njene smrti. Također im je objasnio šta ta viljuška znači. Starješina je prisutnima rekao kako ne može prestati razmišljati o viljušci, a uvjeren je da neće moći prestati ni oni. I bio je u pravu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Svijet koji biraš

Ako ti je do nečega stalo, naći ćeš načina da se pozabaviš time. Ako pak nije, naći ćeš izgovor da to ne uradiš.
Teške okolnosti mogu ti prkositi, ali te one ne mogu zaustaviti. Jedino ti sam možeš zaustaviti sebe.

Drugi te mogu ohrabriti, poučiti i pomoći ti, a mogu se i urotiti protiv tebe sa ciljem da te neutrališu.
Ali jedino ti možeš odlučiti kako da se postaviš prema njima i kako da eliminišeš nepotrebno.

Postoje određeni putevi koji nesumnjivo vode ka uspjehu, a postoje i oni drugi koji nesumnjivo vode u očaj.
Put na kojem se ti trenutno nalaziš zavisiće isključivo od tvoga izbora.

Možeš vidjeti život ispunjen ljepotom i otvorenim mogućnostima, a možeš i da ga vidiš kao da su ti potonule sve lađe, kako god, tvoja procjena te situacije uvijek će se pokazati istinitom. I zato, najvažnija stvar u životu je izbor tvoga stava?

Svijet koji izabereš da bi ga iskusio i svijet koji najiskrenije biraš da bi živio u njemu je upravo onaj svijet u kojem ćeš i biti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
mob
Nokia 
Kad ti se čini da te život šiba, vjerovatno ćeš brzo shvatiti da ti se baš tada pruža prilika za nešto bolje. To odlično znaju ljudi duboko religiozni ljudi. Oni se prepuštaju višoj sili vjerujući da će se stvari nekako raspetljati u njihovu korist.

Ponekad je zaista najbolje pustiti da se život prosto dešava. Neke činjenice iz naših života nam izgledaju neprihvatljivo, ali nam često pomažu da se razvijamo. Na primjer:

Sve je već onako kako bi trebalo da bude. Bilo bi dosadno da se sve uvijek završava na isti način, a kada ti se čini da se sve raspada, to nerijetko znači da stvari dolaze na pravo mjesto.

Čovjek može otkriti svoje pravo biće tek kada se potpuno izgubi u svijetu. Izgubiti se i prihvatiti da si se izgubio, odbaciti život koji ne želiš i ne žaliti zbog toga što si uradio jer je najgora stvar u život kajanje zbog onoga što nismo uradili. Srce ti je slobodno, prati ga.

Granice naših mogućnosti često nam pokazuje bolno životno iskustvo. Bez bola nema promjena, ali bol, kao i sve drugo, treba pustiti iz života kada naučimo neke lekcije. Inače postaje rupa u kojoj se sami zakopavamo.

Nekad je najgore odlučiti da li odustati ili nastaviti. Ako vidiš da se neko ne može promijeniti, ili te neko uporno pokušava promijeniti, odustani. Ako ideš za svojim snovima, ne dozvoli da te išta pokoleba.

Moraš brinuti o sebi. Prije nego što postaneš prijatelj drugima, moraš postati prijatelj sam sebi. Prije popravljanja drugih, moraš popraviti sebe. Prije usrećivanja drugih, moraš usrećiti sebe. To se zove lični napredak i tek kada sebe dovedeš u ravnotežu, možeš druge mijenjati.

Velika sloboda dolazi iz sposobnosti da ne brineš šta drugi misle o tebi. Dok god te brine šta drugi misle o tebi, oni te zapravo posjeduju. Tek kad prestaneš tražiti odobrenje iz okoline postaješ vlasnik sopstvenog bića.

Jedina stvar koju možeš potpuno kontrolisati je način na koji reaguješ na stvari van tvoje kontrole. Što se više možeš prilagoditi životnim situacijama, brže ćeš se oporaviti od neuspjeha. Biti u miru sa sobom znači biti u stanju potpuno prihvatiti sve što nam se ovog trenutka dešava.

Ako se koncentrišeš na ono što nemaš, nikad nećeš imati dovoljno. Ako si zahvalan na onome što imaš, imaćeš još više. Sreća nije u posjedovanju stvari već u njegovanju tvog bića. Obilje se ne odnosi na to koliko imaš, već kako se odnosiš prema onome što imaš.

Ljudi će ti lagati. Bolje je imati iskrenog prijatelja, nego prijatelja koji te laže. Manje obraćaj pažnju na ono što ljudi govore u odnosu na ono što rade. Njihova djela će ti ukazati na istinu, a samo tako ćeš biti u stanju izmjeriti kvalitet odnosa sa drugim ljudima.

Tačno je, griješio si u prošlosti. Međutim, ne sudi pregrubo o sebi na osnovu prošlosti, jer je prošlost prošla. Ako nisi još uvijek ostvario svoje planove, ne znači da nećeš. Sve se može bar dijelom promijeniti ako odlučiš da ponovo probaš, da ponovo voliš, da ponovo živiš punim plućima, da ponovo sanjaš.

Sve će biti u redu. Možda ne odmah, ali jednog dana sigurno. Nekad nam sve ide naopako i kad izgleda da će stalno tako biti, znaj da neće. Ponekad je dovoljno ostati pozitivac i vjerovati da će se stvari popraviti. Jer hoće.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:33:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.