Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:45:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.

Idi dole
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poučne pričice  (Pročitano 352382 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Antivirus

Kako u savremenom svijetu kompjutera i usavršene komunikacije, tako i u svijetu duhovne izgradnje, nije dobro, ni poželjno, a ni izvodljivo ostati zatvoren u sebe, izolovan od svih. U današnje vrijeme određeni smo vrlo brzim ritmom i više nego ikad globalno upućeni jedni na druge. Brzina, vrijednost i uspjeh posla zavise tako od umreženosti s drugima, te valja izići u svijet na veliku mrežu usvajajući naučne domete i upijajući najnovije rezultate istraživanja.

No izlazeći u svijet na takav način, pa i u svijet duhovnog istraživanja i novih ponuda, čovjek se neophodno izlaže onima koji love u mutnom, kojima je jedini cilj nanijeti štetu svakome ko traži živjeti zdravo, cjelovito i konstruktivno. Zato je ne samo virtuelni, nego i duhovni svijet, prepun kojekakvih hakera, crva i drugih duhovnih nametnika od kojih nas može zaštititi samo dobar duhovni antivirusni program, trajno povezan s centrom zaštite, uredno nadopunjavan novim informacijama o prikrivenim virusima i štetočinama koje vrebaju na dušu planirajući isključivo zlo.

Kao što zlo maštovito traži da zaobiđe zakone i logiku dobrog sistema, tražeći nove puteve zla i uništenja, te mu je dovoljna i mala pukotina da prodre u biće i uništi sav njegov sadržaj mukotrpno prikupljan i pažljivo čuvan, tako i duhovna antivirusna zaštita mora biti čvrsta i maštovita, aktuelna i trajno osvježena novim dopunama, krpeći svaku pukotinu, jačajući odbrambeni zid i nadomještajući svaki nedostatak za opstanak duhovne cjelovitosti i za dobrobit bića.
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Snaga misli

U Chicagu, tri covjeka su bila greskom zatvorena u kamion-hladnjacu. Nisu mogli iznutra otvoriti vrata, niti ih je itko mogao cuti. Znali su da ce se u roku tri sata smrznuti ne uspiju li izaci. Bili su obuceni u laganu ljetnu odjecu i njihove mogucnosti za prezivljavanje bile su jednake nuli. Slijedeceg dana pronadjeni su mrtvi i svi su pokazivali znakove smrzavanja. Zapanjujuce u cijeloj prici bilo je to sto hladnjaca tog dana uopce nije bila ukljucena.

Jedan asmaticar dozivio je tijekom noci snazan napad bolesti. Mislio je da ce se ugusiti. Doteturao je do vrata balkona, otvorio ih i nekoliko puta duboko udahnuo. To mu je pomoglo i stanje mu se brzo smirilo. Kada se slijedeceg jutra probudio, ustanovio je da te noci nije otvorio vrata balkona nego vrata ormara.
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Šetao gradom jedan imućan gospodin, beše zima, jača nego inače. Njemu krenu u susret siromah slabo obučen i kaže:
-"Gospodine dal' biste mi dali kaput, hladno mi je?!"
Čovek se sažali i pomisli, vratiću se kolima, imam kući drugi, a ovaj čovek nema ništa, dade mu svoj kaput i reče;
-" Da te dobro posluži!"
Sutradan taj gospodin prođe istom ulicom i ugleda svoj kaput u izlogu,
uđe da proveri dal' je zaista njegov kaput. Trgovac mu reče da je kupio
od nekog čoveka i dao mu pozamašnu svotu novca. Uvređen, začuđen, obrati
s Bogu i reče:
- "Ja sam Bože skinuo kaput sa sebe da mu dam, a on ga prodao!"
Odgovara njemu Bog:
-"Sinko, ne razmišljaj, ti si učinio svoje a ostalo prepusti meni".

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung GT-S7580
Zadnja je dosta dobra, svaku put cu se setiti nje kad se nesto slicno desi. Smiley
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung GT-S7580
Izgubljeni dan

Bila u jednom gradu jedna ulica u kojoj su se nalazili samo dućani. dan20
Vlasnici dućana su živjeli i radili u korektnim i poštenim uvjetima.   
Svakog dana su u isto vrijeme svi zajedno otvarali i zatvarali svoje
dućane, a zatim odlazili svojim kućama.

Jedan od vlasnika je svake večeri, dok je zatvarao dućan, govorio:
- "Izgubih još jedan dan."

Kako se ponavljalo iz večeri u veće, njegovi prijatelji su zaključile
da mu trgovina slabo ide, i s namjerom da pomognu svom
kolegi, dogovore se kako će sutra svi kupce poslati u njegov dućan
nebi li i njemu malo krenulo.
Tako je i bilo. Sutradan, kako bi tko naišao da kupi nešto, svi vlasnici
su ga slali u taj dućan.

Kad je došlo vrijeme da se dućani zatvaraju, taj isti vlasnik je ponovo zatvarajući vrata svog dućana izgovorio:
- "Izgubih još jedan dan."

- Pa, sad si pretjerao, povikaše u isti glas ostali vlasnici, - cijelog dana smo sve kupce slali kod tebe, a tebi opet malo iako si zaradio koliko svi mi zaradimo drugim danom!

- E, prijatelji moji odgovori im stari prodavač:
- "Imam ja novaca da kupim i vas i vaše dućane, nije stvar u tome. Novaca je bilo i bit će, ali ovaj, ovakav današnji dan koji se završio, nikad više se neće ponoviti ili vratiti."
« Poslednja izmena: 23. Mar 2012, 15:49:50 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Citat
Snaga misli

Zanimljivo, sto je najgore sugestija je zaista tako mocna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
12 karakteristika srece

Ukoliko želite da budete srećni i zadovoljni morate pristupiti životu sa određenim stavom i da uvijek posmatrate stvari sa vedrije strane. Istraživanja su pokazala da je najvažnije da se pridržavate ovih 12 karakteristika:

1. Optimizam
Prihvatanje svih životnih iskustava, čak i onih bolnih, sa idejom da nešto dobro mora da proiziđe iz svega toga, jeste način na koji funkcionišu optimisti. Jedna studija Univerziteta Masačusets pokazala je da su osobe koje su nesrećnim slučajem paralizovane punije nade od dobitnika lutrije. Razlog tome jeste činjenica da tragedija omogućava ljudima da shvate da većina stvari u životu nije vrijedna da se smatra problemima. Kako biste razmišljali o “polupunoj čaši”, pokušajte da loša iskustva iz prošlosti pretvorite u svoje prednosti na duže staze.

2. Ljubav
Imati saosjećanje za ljude u svom životu i saznanje da vam je stalo do nekog, najveći je preduslov za sreću. Bilo da je u pitanju uzbuđenje zbog romantične ljubavi ili pak brižne roditeljske ljubavi, osjećaj zajedništva obezbijediće vam osjećaj pripadnosti i znatno povećati nivo životne radosti. Dijelite svaki slobodan trenutak sa dragim osobama.

3. Hrabrost
Biti hrabar znači ponašati se u skladu sa svojim ličnim uvjerenjima. Ako se ponašate suprotno svojim uvjerenjima, zaratićete sami sa sobom. Zauzmite se za stvari koje su vam važne, osjećaj ponosa doprinijeće ličnoj satisfakciji.

4. Mogućnost izbora
Istraživanje je pokazalo da ljudi koji sebe smatraju samostalnim i nezavisnim imaju tri puta veće šanse da budu zadovoljni svojim životom. Ovi ljudi su svjesni da imaju pred sobom IZBOR svaki put kada se zadese u neodgovarajućoj situaciji.

5. Proaktivnost
Najsrećniji ljudi su uvijek u potrazi za novim iskustvima, zahvaljujući prirodnoj žudnji za životom. Da biste pokrenuli svoje unutrašnje strasti, napravite svakog dana po jednu grešku. To će vas ohrabrivati da isprobavate nova iskustva koja biste u suprotnom izbjegavali zbog straha od neuspjeha.

6. Sigurnost
Sigurnost podrazumijeva dobar osjećaj u okruženju u kojem živite. Srećni ljudi jednostavno vole činjenicu da su takvi kakvi jesu. Oni nisu robovi popularnosti…niti finansijskog statusa.

7. Dobro zdravlje
Tijelo i um su povezani, zato briga o sebi i ispod i iznad vrata značajno dorinosi osjećaju sreće. Zdravlje ne znači nužno biti u formi, već biti u mogućnosti da živite punim plućima. Krećite se, redovno šetajte, plešite ili igrajte frizbi – ovakva blaga fizička aktivnost otpušta endorfin i povećava nivo serotonina.

8. Duhovnost
Ljudi koji imaju izraženiju duhovnu stranu, zadovoljniji su od ostalih. Ova činjenica podsjeća da život možda ima dublje značenje izvan poznatog. Naučnici tvrde da religija pozitivno utiče i na fizičko i na mentalno zdravlje. Osobe koje se redovno mole imaju manje šanse da pate od hipertenzije, anksioznosti i depresije.

9. Altruizam
Nesebično davanje bez zauzvratnog očekivanja je jedan od najlakših načina da se dobro osjećate. Altruizam vas povezuje sa drugima, daje vam životnu svrhu. Vaš pozitivan uticaj na život drugih umanjuje sve negativne stvari koje vam se dešavaju.

10. Perspektiva
Da biste svijet posmatrali sa pozitivnog stajališta, naučnici savjetuju poređenje loše situacije sa još gorim scenarijom koji je mogao da se dogodi. Na primjer, buđenje za posao u 5 ujutru jeste prava gnjavaža, ali bi još i gore bilo da ustajete u isto vrijeme zbog posla koji nimalo ne volite, ili da čak uopšte i nemate posao.

11. Humor
Smijeh dovodi do psiholoških promjena koje čine da se osjećate dobro. On pokreće hormone serotonin i dopamin, dok istovremeno nivo hormona stresa kortizola opada. Trudite se da svakog dana iskusite makar jednu smiješnu situaciju.

12. Svrha
Imati razlog da svakog jutra ustanete iz kreveta je jedan od najvećih podsticaja zadovoljstva. Neki svoju svrhu pronalaze u tome što su dobar roditelj ili dobar supružnik, drugi možda u svojoj profesiji. To je potpuno individualna stvar, ali je izuzetno važno da to bude nešto što će vas ispunjavati. Kada niste sigurni u svoju svrhu, neka ona postane cilj da je pronađete.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Karakter najbolje komunicira

Jeste li ikada razmišljali o tome koliko bi bio smiješan pokušaj zabušavanja na farmi – zaboravite da zalivate biljke u proljeće, onda se cijelo ljeto igrate i u jesen zabušavate kada treba da požanjete? Farma je prirodni sistem. Cijena za nerad mora da se plati. Uvijek žanjete ono što ste posijali; prečica ne postoji.

Princip je isti u ljudskom ponašanju i međuljudskim odnosima. Ljudi su, takođe, prirodni sistemi utemeljeni na zakonima žetve. Na kratke staze, u vještačkom društvenom sistemu poput škole, možete da se provučete ukoliko naučite kako da manipulišete izmišljenim pravilima, odnosno ukoliko „igrate igru.” U većini kratkotrajnih ljudskih odnosa možete da koristite etiku ličnosti kako biste se provukli i ostavili dobar utisak uz pomoć šarma i pretvaranja da ste zainteresovani za hobije drugih ljudi. Takođe možete da odaberete brze, lake tehnike koje podmiruju kratkoročne situacije. Međutim, sekundarne osobine nemaju permanentnu vrijednost u dugoročnim odnosima. Naposljetku, ukoliko nema dubljeg integriteta i osnovne snage karaktera, životni izazovi uzrokuju isplivavanje pravih motiva na površinu i pad ljudskog odnosa će zamijeniti kratkoročni uspjeh.

Mnogi ljudi sa sekundarnim veličinama – uglavnom oni društveno priznati zahvaljujući svojim talentima – u svom karakteru ne posjeduju primarne veličine niti dobrotu. Prije ili kasnije će to uvidjeti u svakom dugoročnom odnosu koji ostvare, bilo da je u pitanju poslovni saradnik, supružnik, prijatelj ili pubertetlija koji prolazi kroz krizu identiteta. Karakter je taj koji najbolje komunicira. Kao što je Emerson jednom rekao: „Ono što jesi tako mi glasno zvoni u ušima da ne mogu da čujem to što govoriš.”

Stiven K. Kavi
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Recepti za ljubav

- Napravi mjesta za još jednu osobu u sebi. Ne budi pun sebe!

- Učini prvi korak (a ako se radi o ‘neprijatelju‘ i drugi i treći!). Zagrli nekoga.

- Obuzdaj se, sačekaj, opusti se. Sada je onaj drugi na potezu. I on/ona ima svoju ličnu istoriju, rane.

- Ne uzimaj drugu osobu na silu. Poštuj tuđu volju!

- Ne guši drugoga zagrljajem – ne radi se o hrvanju. Nikada nemoj negirati sebe i ne pokušavaj asimilirati drugu osobu. Ne umišljaj: on/ona će za tebe zauvijek ostati nepoznanica.

- Ostavite prostora u svom zajedničkom životu i za neke druge ljude. Niste sami!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Kako iskusiti slobodu?

Znamo da emocije traju sekundu, raspoloženje, recimo, dan, a da je temperament nešto što se stvara godinama. Tako ako želimo da se promijenimo, očigledno je da prvo treba da se ponašamo prema emocijama, što će nam pomoći da promijenimo svoja raspoloženja, koja će se ustaliti kao izmijenjen temperament. Drugim riječima, započećemo rad na onome što se u trenutku zbiva u našoj svijesti. Kao što smo rekli, ako se postaramo za minute, sati će se postarati sami za sebe.

Moj učitelj mi je ispričao priču o nekadašnjem vojnom zapovjedniku koji se odrekao svih svojih ratničkih i svjetovnih poslova i povukao se u pećini da meditira. Tamo je ostao nekoliko godina. Jednog dana jata golubova je sletjelo i on ih je nahranio zrnevljem. Ali dok ih je posmatrao, mnoštvo golubova ga je podsjetilo na vojničke trupe kojima je zapovijedao, a ta misao ga je navela da se sjeti svojih ratničkih pohoda, u njemu ponovo se probudio gnjev dok je mislio o svojim nekadašnjim neprijateljima. Ova prisjećanja su ubrzo toliko okupirala njegovu svijest, tako da se vratio u dolinu, pronašao svoje nekadašnje saborce i ponovo zaratio!

Ovaj primjer pokazuje kako neznatna misao može da naraste do zaokružene opsesije, kao što bijeli oblačak može da naraste u ogroman taman oblak iz kojeg sijevaju munje. Kako se izboriti sa ovim? Potrebno je da se srodimo, upoznamo sa načinom suočavanja sa mislima koje se rađaju. Kada se misao o ljutnji ili ljubomori javi, nismo spremni da je dočekamo. Nakon nekoliko sekundi, ova misao rađa narednu misao, pa još jednu, te za kratko vrijeme naš mentalni horizont bude preplavljen mislima koje učvršćuju našu ljutnju – a tada je već kasno. Poput varnice koja zapali cijelu šumu, isto se dešava i u našem slučaju. Osnovni način na koji se možemo oduprijeti zove se “zurenje” u misao. Kada se misao javi, potrebno je da je posmatramo i tražimo njen izvor. Dok zurimo u nju, njena prividna moć iščezava, a misao nestaje, ne izazvaši čitav lanac misli. Suština nije u tome da se spriječi nastanak neke misli – to uostalom i nije moguće, već da joj se ne dozvoli da zaposjedne našu svijest. Potrebno je da ovo stanje ponavljamo, jer nismo navikli da na taj način izlazimo na kraj sa mislima. Tada nastupa obuka. Kada se naviknete da prepoznate misli u toku njihovog nastanka, to vas podsjeća na situaciju u kojoj iznenada u gužvi spazite poznanika. U ovoj obuci prepoznaćete kada se javi takva misao. Tada ste načinili prvi korak. Ovo pomaže da ne budete u potpunosti obuzeti ovom mišlju.

Kada ovo postane navika, suočavanje sa mislima teče mnogo prirodnije. Ne morare da se borite i primijenjujete određene protivotrove na svaku od negativnih misli, jer znate kako da se one uklone, a da ne ostave nikakvog traga. Misli same sebe oslobađaju. Uzmimo za primjer zmiju. Ako se zmija veže u čvor, sa lakoćom se i odveže. Ne treba joj ničija pomoć. Na posljetku, misli će se javljati i nestajati poput ptica koje prelete nebom, ne ostavljajući trag za sobom. Ili lopov ulazi u praznu kuću. Vlasnik nema šta da izgubi, a lopov nema šta da ukrade. Na ovaj način možemo da iskusimo slobodu. Ne postajemo ravodušni, već ovladavamo našim mislima. One više ne mogu da nas vuku za nos.

Mitje Rikar
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:45:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.