Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Potpuna ZABRANA PUŠENJA na svim javnim i radnim mestima!  (Pročitano 15800 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ja svako jutro prodjem sa cigaretom pored doma zdravlja i to u najvecem spicu kad krecu posete lekarima......

Zene, deca, starci, za ovih par meseci pobijem ih bar deset dnevno.......u proseku.

Ici ces u pakao  Smile

Не дају им да пију, не дају им да пушу, није ни чудо што се кољу поваздан.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ništa ne traži.

Zodijak
Pol Žena
Poruke 229
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ja razumem da se pusaci bune za cenu cigareta i slicne stvari ali ne razumem kako mogu da se bune zato sto nepusacima smetaju cigarete ?!  Smile
Cena je jedno..prvo cena nerealna,drugi ne smanjuje broj pusaca..siguran sam da ne utice na pusace da postanu nepusaci..i sl.

Ali ako je dim cigarete kancerogen i ti kad je zapalis u nekoj meri stetis nekom oko sebe..ne vidim sta mozes da kazes u svoju odbranu ?!  Smile

Ja to objasnjavam sa par stvari (tu logiku)..

1.Ljudi (i pusaci i nepusaci) ne shvataju velicinu stetnosti duvana  Smile Jeste bla bla bla kancerogeno bla bla steti zdravlju i sl..Ali pusac na stanici kad zapali cigaretu kapiram da misli da ljudi oko njega nisu u nikakvoj opasnosti.
Drustvo je takvo da je cigareta apsolutno normalna pojava..I da u principu niko ne umre kad zapali cigaretu niti on niti ljudi oko njega.Shvatanje je da je cigareta stetna proporcionalno .. sportskoj neaktivnosti ili blagoj gojaznosti.

2.Pusaci se osecaju kao da im se oduzima neki vid slobode.Sto je tacno.Ja kad sam pusio bukvalno si mogao da udjes u neki objekat ili ustanovu i da pusis.*osim zdravstvenih* .. I bukvalno si imao one neke visoke piksle..stanes pusis niko te nista ne pita.E onda kao je zabranjeno tu ajte napolje..I ja sam se osetio malo glupo.Msm necu nikog da ubijem cigarom.Naravno ja sam mislio da ako ja pusim trujem samo sebe a da je efekat tog dima na druge ljude minoran i beznacajan.Da ne kazem smatrao sam ih onakvim mekuscima kao kad ti kazu zatvori prozor bije promaja..a ti mi odbrusis da nece da umre od nje.
I sada evo ljude sa cigaretama sklanjaju i sa ulice i javnih mesta..

3.Pusaci su zavisnici.Retko ko od njih to prizna.I svi uglavnom kazu kako uzivaju u cigareti i nemaju nameru da sebi uskrate to zadovoljstvo.Sto ja postujem.
I svi oni tu svoju zavisnost porede sa alkoholom ili sa ne znam sa gojaznim ljudima kojima je hrana neki imperativ.
Razlika je uglavnom ogromna.
Ja pijem pivo.Ja volim pivo.Ali ja ne pijem na svakih sat vremena po pivo  Smile
Ja volim pljeskavicu.Ja jedem pljeskavicu ali ne jedem na svakoj bozijoj pauzi po pljeskavicu.

Druga stvar ako su alkohol i cigareta podjednkako stetne (i po zdravlje i po drustvo..mada se ja ne bih slozio)..Da li pusaci smatraju sebe u tom smislu (ne postoji rec za nekog ko mnogo pusi) alkoholicarima ? Naravno da ne.
Obicno se porede sa onima koji piju po neko pivo po neki put.

Da li je alkohol,cigareta,nezdrava hrana podjednako zlo ? To bi bila zanimljiva tema  Smile I interesantna. * ali ne na ovoj temi.
Ja mislim.Da pusac koji popusi cigaretu vise nasteti sebi nego onaj koji popije casicu alkohola ili onog koji pojede 250g bureka  Smile

Da rezimiram da me ne napljuju pusaci.
Ja ljude ne delim na one koji puse ili ne.
Niti pak coveku govorim u lice da je to stetno za njega.Ko sam ja da ga smaram ?
Kad dodju kod mene ljudi koji puse nikad im ne branim koliko god meni dim smetao..Znam da uzivaju da popuse cigaretu uz kafu i istrpim.Bila to jedna ili devet nebitno je.Donesem pikslu i ne obracam paznju.

Samo hocu da skrenem paznju na to da ljudi koji puse shvate konkretnu stetnost duvanskog dima.A kada to shvate..ako vec nece da prestanu da puse verovatno ce paziti da druge izlazu tom dimu.

Sve je to lepo i krasno što reče kolega. Ja sam pasionirani pušač, teški ovisnik. Imam dva pravila: ako se u nečijoj kući ne puši, ja tamo neću zapalit pa makar nokte izgrizla. Drugo je: u mojoj se kući puši, i ako mi u kuću dođeš, ima da istrpiš pa makar pluća iskašljao. Misim, ono, ne moraš dolazit, jelte? U svom je zamku svako svoj gospodar. Ali uopšte se ne radi o tome ovde (i koegde).

Ne pušim na svom radnom mestu jer je zabranjeno. Ne pušim - i nisam nikad ni pre zabrane - po bolnicama, školama, obdaništima, bioskopima, tržnim centrima, ni u kakvim državnim ustanovama i tako dalje i tako dalje. I tako dalje. U kafiće, restorane i slično u kojima je zabranjeno pušenje uopšte ne idem, ili ako idem, onda se držim onoga da je u svom zamku svako svoj gospodar.

Međutim, dokle?

Ok, ako je rešenje da koliko sutra pušače steraju u kakve suterenske jazbine u kojima će se svom osmom smrtnom grehu odavat skupa sa ostalim pervertitima; no problem. Jer, ono što mene u ovoj priči nervira nije pk kakenje o štetnosti duvana - o čemu se, u stvari, uopšte i ne radi - već moral. Anatema bačena na pušače izgleda ko lov na veštice onomad. Il ko nirnberški zakoni. Dok stojim na ulici i pušim, potpuno nepoznati ljudi osećaju se slobodni da mi prilaze i drže mi pridike o tome koliko sramotnu stvar činim. (Ne karikiram, nažalost.) Ko da imam žutu zvezdu na ramenu, šta li? To je ono što me nervira. Odjednom su svi samoproklamovane homeopate, kiropraktičari i jehovini svedoci. "Umrećeš, znaš", kažu mi; na šta mi odgovorim: "I Vi ćete, znate?"

Ali oni neće umreti zato što su prošli ulicom pored mene koja pušim. Znaš? Od tog se ne umire. To nije pasivno pušenje. Da napravim analogiju s tvojim pljeskavicama, mogu isto tako reć da ću se udebljat prosto zato što sam prošla pored čoveka na ulici koji jede pljeskavicu. Oh, reći ćeš, pa nije to isto, pljeskavica ne odaje kancerogene dimove koji ugrožavaju nevine prolaznike. I bićeš u pravu.

Ali veruj mi na reč, ako hoćeš, da više potencijalnog raka navučeš svaki put kad prođeš ulicom tokom špica u tri ili pet popodne nego očešavši se ramenom o čoveka koji puši.

Možda da uvedemo apsolutnu zabranu korištenja bilo koje vrste motornih vozila? Fabrike? Celu industriju?

Imam ideju: svi nazad u šume. Nemoj ljutiš, ozbiljna sam, majke mi. U prirodi čak ni opasan prestupnik poput mene ne pali cigaru. Ja sam za povratak u šumu, ti?

p.s.
Citat
Samo hocu da skrenem paznju na to da ljudi koji puse shvate konkretnu stetnost duvanskog dima
Na ovo sam mislila kad sam rekla - moral.
IP sačuvana
social share
"Don't be afraid."
"I'm not afraid."
"Then come out."
"Then you'll be afraid."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
SonyEricsson xperia m2
Po meni ovo sve više prerasta u preterivanje i ,,istrebljivanje'' pušača , i o nekoj paranoji nepušača kako ce ih svaki dim koji udahnu odma' odvesti u smrt ( na ulici  Smile ). Kad bi se ovako svi brinuli za svoje zdravlje i o stvarima koje konzumiraju ili pod ciijm su uticajem, shvatili bi da su pod uticajem mnogo opasnijih materija ( mislim jel'te na nepusace).
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
mob
Samsung SGH-E590
Jbg Evropa... Ja bih vise voleo kada bi poceli da sprovode neki zakon koji kaznjava ljude prilikom bacanja smeca van kanti. I ako sam nepusac kome smeta dim, ja bih postavio neke druge prioritete kada je sprovodjenje tih evropskih zakona upitanju...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
SonyEricsson xperia m2
Pa recimo kad bi se u zakonima o zastiti životne sredine odmaklo koliko se odmaklo u ovim zakonima protiv pušenja...
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ništa ne traži.

Zodijak
Pol Žena
Poruke 229
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Pssst.

Nemojte da vas čuje inkvizicija.
IP sačuvana
social share
"Don't be afraid."
"I'm not afraid."
"Then come out."
"Then you'll be afraid."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
LG G3
Ne sme da se puši u kafani uz pivo?Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to bih voleo da vidim.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ništa ne traži.

Zodijak
Pol Žena
Poruke 229
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
To su i Irci rekli.  Smile
IP sačuvana
social share
"Don't be afraid."
"I'm not afraid."
"Then come out."
"Then you'll be afraid."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.101
mob
Samsung 111111
Citat
Jer, ono što mene u ovoj priči nervira nije pk kakenje o štetnosti duvana - o čemu se, u stvari, uopšte i ne radi - već moral.

Ne radi se o moralu vec upravo o stetnosti duvana.I mislim da sam vec napisao gore da meni pusaci uopste ne smetaju cak ni kada puse oko mene.
Kakav moral moze da igra ulogu u tome da ja tebi zabranim da pusis ?!  Smile
Kakvo ce to meni zadovoljstvo da pricini ?!  Smile

Citat
Anatema bačena na pušače izgleda ko lov na veštice onomad.

Pa ne bih bas rekao.
Studije o cigaretama ne traju 3 meseca ili 3 godine.Vec boga oca.
I u principu cigarete nisu zabranjene  Smile
Mozes da pusis koliko god ti je zelja.Neces da odgovoaras za to.

Citat
Dok stojim na ulici i pušim, potpuno nepoznati ljudi osećaju se slobodni da mi prilaze i drže mi pridike o tome koliko sramotnu stvar činim. (Ne karikiram, nažalost.) Ko da imam žutu zvezdu na ramenu, šta li? To je ono što me nervira. Odjednom su svi samoproklamovane homeopate, kiropraktičari i jehovini svedoci. "Umrećeš, znaš", kažu mi; na šta mi odgovorim: "I Vi ćete, znate?"

Naravno da karikiras.

Ja sam pusio desetak godina.Za to vreme ako mi je par ljudi nesto reklo na tu temu..Keva mi je kenjala konstantno..Ili bi mi neko reko nakon fudbala..polako gde si poso sad za cigaru kad su ti se pluca rasirila.
Ili neko u sali da mi kaze..budalo sto se trujes.
ALi sad da me salecu na ulici  Smile
U principut mozda ti je to neko i reko..ali kao sto sam napisao u svom prvom postu.CIgareta ne predstavlja nikakvo cudo i logicno je tako kad ogromna vecina pusi.
Jel ti saletis nekog narkomana da mu kenjas kako je droga losa ?
Jel ubedjujes notornog pijanca da je alkohol los ?

Citat
Možda da uvedemo apsolutnu zabranu korištenja bilo koje vrste motornih vozila? Fabrike? Celu industriju?

Na svetu sto sta steti zivotnoj okolini i ljudima.To u principu nije neka tajna.
Te stvari koje ti navodis su u principu nuzda a i u tim ganama su sprovedene neke zakonske procedure u koje ti na primer nisi upucena kao na primer trgovina emisijama ili zabrane koriscenja odredjenih jedinjenja.
Ja ne kazem da je to dovedeno do perfekcionalnosti ali da se krenulo sa mrtve tacke jeste.

E sad ono sto zelim da kazem..Tvoja cigareta nema pravo na nikog da deluje ni milimetar  Smile
Ja znam da ces ti da okrenes tu pricu jovo nanovo o tome kako neko nece da umre..Ali ja ti opet ponavljam nemas pravo da nikog izlazes duvanskom dimu taman da njegov stetan uticaj bude minoran  Smile

To nema veze sa moralom,obrazovanjem,kolicini stetnosti prosto..Ako je nesto zvanicno od strane zdravstvene zajednice ( pa bila ona i UNova svetska zdravstvena organizacija) proglaseno stetnim,opasnim ti kao individua koja konzumira to ne treba mnogo da se bavis time da li je za mene ili nekog drugog stetnija tvoja cigareta ili sprej za kosu.

Ali sam takodje i jako tolerantan..pa ne branim ni tebi da pusis u svojoj kuci,dvoristu,imanju.Takodje sam protiv toga da se cene penju u 500 dinara jer ne vidim potrebu za tim.
Sta vise za to sam da se ipak obezbedi neka prostorija gde ljudi mogu da uzivaju u dimu cigarete na svom radnom mestu u pauzama.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 32.0
У просторијама као што су општине, радна места, школе, здравствене установе подржавам забрану.

А на местима на отвореном као што су бус станице, паркови и слично нема потребе за забраном јер једноставно тај дим никога не угрожава...

Исто тако кафанама, клубовима, ресторанима и осталим угоститељским објектима треба дати могућност да они сами одлуче да ли ће бити објекат где је дозвољено пушење, где није дозвољено пушење или где има одвојен део за пушаче и непушаче.

Ко не подноси дувански дим лепо заобилази ресторане, клубове и кафане где је дозвољено пушење и иду тамо где није дозвољено.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.