Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 14:32:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Porez kao u Holivudu  (Pročitano 8507 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
Izgleda da sam ja dobro procenio, ovde se polako uvodi neka nova moda po ugledu na Ameriku, jer deo ljudi previše gleda njihove filmove pa misle da sve treba i da može da bude kao u seriji Očajne domaćice. Ono... svi da žive u predgrađima i putuju Cadillacom 40 km do posla koji se nalazi u centru, odnosno biznis četvrti, da centar treba da bude pustara i/ili tranzitna tačka, da porodice ovde treba da se sele na svakih 5 godina i da ''resetuju'' život, prijatelje, navike, veze, uspomene non stop...

Al dobro. Udariće se opet kurcem u ledinu pa će opet da se smišlja nešto novo, i tako... Održavamo infinite loop, čuvamo tradiciju.

Uvek ce postojati na svetu tradicionalisti koji ne zele da menjaju sistem, kakav god da je, jer im on daje laznu sigurnost, osecaj neke pripadnosti, neke komune gde se isti istom raduje. Poredak stvari mora da bude isti decenijama.

I reformisti (revolucionari) kako god, koji bi da menjaju stvari jer vide da nesto smrdi, da nesto ne stima i to previse dugo.

I na kraju kakve veze ima gde stanujes ako ti do posla sve jedno treba sat i po. Ja sam stanovao u N. Galenici a radio kod sajma. Trebalo mi je sat i nesto do kuce i to ako imam srece. Pa sam radio na dorcolu a stanovao na Vozdovcu, i ... opet sat i po do kuce.

Ne znam odakle skupljas te informacije, cini mi se da ih sam izmisljas da bi rasplamsao diskusiju. Porodice koje imaju decu teze da zive blize skoli u nekom dobrom sigurnom kraju. I to dok im deca ne porastu. Centar grada nije najsigurnije mesto za to. Kakav "reset"? Kakve veze ima gde zivis ako su ti prijatelji razbacani po gradu. Jel to hoces da kazes: da su svi tvoji prijatelji na razmaku od 500 metara od tebe?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 538.44
mob
Apple 15
Zato sto niko nece da mrdne i Beograda i nadje posao u okolnim mestima imamo hiljade na birou, desetine hiljada bez posla i opsti kolaps.

Moji su zapljunuli Beograd kad je Takovska bila predgradje i danas malo ko zivi u centru.

Ako je nekom gust da sa 3 generacije u stanu zivi u centru, samo napred. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Nema to veze sa tradicijom, nego sa zdravim razumom.  Smile Ono što ti i ostatak ekipe odbijate da ukapirate je da ovo nije faking Njujork,pa da se centar plaća petostruko, niti je Beograd Denver pa da imaš ravnu čistinu da se širiš u nedogled i da praviš stambeno naselje na 20 km od centra grada.

Ja sam objašnjavao koji uslovi moraju da se ispune da bi se negde primenio taj američki sistem. Potrebno je prvo poboljšati saobraćajnice koje vode od periferije do centra, a onda izgraditi i adekvatne obilaznice i prstenove oko jezgra grada. Onda mora da se poboljša JGP, bilo izgradnjom metroa, bilo uvođenjem novih linija. Zatim mora da se sredi i obezbedi infrastuktura (kanalizacija, cevovodi, struja...) Tek kad se sve to uradi, onda može da se razmišlja o tom isterivanju ljudi iz centra. I tek onda kreće igranka. Kad dobiješ 300.000 novih stanara negde koje treba smestiti i organizovati.

Ja svoje informacije skupljam iz stručne literature i iz svog isksutva i znanja.  Smile Sad, dal se one poklapaju sa pričama kojekakvih Megatrend stručnjaka, stranačkih dupelizača ili naivčina koje previše gledaju američke filmove, to me ne zanima.

I da, naravno da ne žive svi moji prijatelji na 500 metara od mene, ali naravno i da se češće viđam s onima koji žive bliže nego s onima koji žive mnogo daleko. A to sa seljakanjem i resetovanjem života sam pomenuo jer vidim da ste puni blesavih ideja o Amerikan drimu i Saburbiji, pa ako već toliko volite američki sistem, trebalo bi da znate i drugu stranu priče. 
« Poslednja izmena: 01. Jun 2015, 21:27:30 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
A sta mislis da ja ne koristim zdrav razum. Upravo sam ti objasnio i pojasnio sve vezano za malo siri centar grada, eventualno periferiju. Ne gledam americke serije o urbanim domacicama, niti me zabole levo uvo za americki san. Sto se mene tice mogu svi njihovi senatori - seratori da pocrkaju sa sve wall street mesetarima. Zabole me.

Gledam zivot sa prakticne strane, trezveno i sa dve noge na zemlji. Idem tamo gde je lakse i bolje. Ne patim od centra, svi prijatelji su mi rastrkani po Beogradu, i nemam nimalo empatije za ljude koji se zale, a resenje je jako jednostavno. Zao mi je ljudi koji izbora nemaju, a pate se.

I kakav bre megasegatrash i SNS i radikali i dveri i kostunice i picke materine. Tvoj stil pisanja mnoooogo lici na kristalov, da niste neka braca ili su vam IP isti?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Pa vidiš i tvoj stil pisanja je meni na momente krajnje debilan, pa ništa, pređem preko toga i idem dalje.  Smile

Elem, a kako ti zamišljaš to ''praktično razmišljanje''?  Smile  Šta je praktično u tome da se iz centra isteruje gomila ljudi u momentu kada Beograd još nema ni jedan metro ili normalan JGP, a divlja naselja i problemi koji idu s njima su sve veći i brojniji? Kako vi ''inovatori'' zamišljate tu operaciju preseljenja toliko ljudi iz centra u predgrađa?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
Nisam rekao da ti je stil debilan, nego da lici na kristalov, al ajde da se malo vredjamo, ionako si ispucao sve argumente
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Nije šija nego vrat.  Smile

Ok, ako sam ja ispucao argumente kao što kažeš, ti nemoj da budeš kao ja pa reci nešto argumentovano.  Smile
« Poslednja izmena: 01. Jun 2015, 22:32:50 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
Evo, kratko i jasno: Ko nema para da plati potrosnju goriva u extra sportskom autu sa dvoglavim karburatorom, uzece sebi Reno ili Pezo ili Opel. I super ce da mu bude.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
U je... Jak argument i pravi odgovor na moja pitanja, nema šta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung S7
Pitanje kako preseliti tolike ljude iz centra u periferiju? Pa u malim koracima, prvo babe od 80, pa onda porodice sa jednim primanjem, pa onda stare komunjare sa durmitora, cetinja, like i dalmacije, pa onda ove sto zive od caletove penzije itd. Idemo redom.

Salim se. Sami ce da se odsele kad vide da mogu da prodaju stan i da ustede pare za stare dane.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 14:32:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Porez Holivudu

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.403 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.