Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 11:08:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Politička pozadina ubistva Đinđića !!!  (Pročitano 42021 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
moje misljenje je da je Djindjic ubijen ne iz politickih razloga vec zbog novca koji inace vrti citav svet oko prsta a ne jednog obicnog coveka.
Ako se ne varam udovica Djindjic ima 9 firmi u svom vlasnistvu,a jedna od tih firmi je u Brazilu ili Argentini nisam bas siguran.
Ne znam kako je ona to uspela zaraditi (ili on) ali mislim da je to jedan od dobrih razloga da se covek ubije.Podela plena.
Coveka mi je zao zbog njegove familije,ali nisam go voleo zbog onoga sto je govorio u Nemackoj da Srbiju treba bombardovati toboze zbog Milosevica....
Ne znam dali je neka od tih bombi ubila Milosevica ili neko neduzno dete.  Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N95
On to nije govorio,ja sam tada bio u studenjaku te noci,i slusao na radio evropa razgovor njegov.A skotine ovde su to izmislile.To ti je bato cela istina,a ja ti to kazem a nevolim ga.Znaci pokusavam biti objektivan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
Pokusavam i ja biti objektivan.Postoji snimak sa neke nemacke TV gde je to on rekao.
Pokusacu to naci i okaciti ovde da se uverite.

9. Maj 1999 Zajednicka izjava Zorana Djindjica i Mile Djukanovica upucena NATO-u:"Nemojte potpisivati nikakav sporazum o kraju bombardovanja, jer to omogucava Milosevicu da se odrzi na vlasti" (nemacki list "rajn-cajtung")

21. Maj 1999 Zoran Djindjic se zali Rojtersu da ga okrivljuju za poziv na nastavak bombardovanja (prenosi agencija Rojters)

17. Maj 1999 Zoran Djindjic: "Ako se zivotna situacija naroda u Srbiji pogorsa i ako se unisti energetski sistem drzave, Milosevic ce morati da potpise sve sto zahtevate. (Izrealski list "Haaerz")

17. Maj 1999 Zoran Djindjic: "Jugoslavija se mora bombardovati" (Der Spiegel 20/1999: SPAN

21. Maj 1999 Pitanje: "Zasto ne trazite od NATO-a kraj bombardovanja? Djindjic odgovara: "To nije realisticno" (Nemacki list "tagescajtung")

26. Maj 1999 Djindjic ponavlja svoj poziv na bombardovanje Jugoslavije i izjavljuje "Ja sam najomrazenija osoba u Srbiji" (nemacki dnevnik na ZDF).

Ko zna nemacki moze da prevede u kratkim crtama.
mislim da je u ovde rekao ,,samo nastavite da bombardujete popustice oni''

« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 00:28:58 od Mistreated »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N95
Ok,prihvaticu sem ako nije poznata boljka rts,koja je pocela sa Zenevskom vilom pa nadalje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Z 240
Sve zašto ima svoje zato. Rekla sam i ranije da mi je žao čoveka i  njegove dece...kao i svakog čoveka koji umre. Ali ne mogu ni jednom političaru da oprostim što su privatnim aviončićima i helikopterčićima furnuli iz Srbije, kad su videli šta će se desiti, a oni su to, zasigurno, znali pre svih nas.
I onda su po belom svetu pričali baljezgarije, vratili se kad je s*anje prošlo i napravili šta su napravili...i ima pravo Mistreated, imao on i love, opasna poznanstva i kompromitovane ljude kao svoje najbliskije saradnike. Suviše negativno da se stvori dobra scenografija atentata.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Pokusavam i ja biti objektivan.Postoji snimak sa neke nemacke TV gde je to on rekao.
Pokusacu to naci i okaciti ovde da se uverite.

9. Maj 1999 Zajednicka izjava Zorana Djindjica i Mile Djukanovica upucena NATO-u:"Nemojte potpisivati nikakav sporazum o kraju bombardovanja, jer to omogucava Milosevicu da se odrzi na vlasti" (nemacki list "rajn-cajtung")

21. Maj 1999 Zoran Djindjic se zali Rojtersu da ga okrivljuju za poziv na nastavak bombardovanja (prenosi agencija Rojters)

17. Maj 1999 Zoran Djindjic: "Ako se zivotna situacija naroda u Srbiji pogorsa i ako se unisti energetski sistem drzave, Milosevic ce morati da potpise sve sto zahtevate. (Izrealski list "Haaerz")

17. Maj 1999 Zoran Djindjic: "Jugoslavija se mora bombardovati" (Der Spiegel 20/1999: SPAN

21. Maj 1999 Pitanje: "Zasto ne trazite od NATO-a kraj bombardovanja? Djindjic odgovara: "To nije realisticno" (Nemacki list "tagescajtung")

26. Maj 1999 Djindjic ponavlja svoj poziv na bombardovanje Jugoslavije i izjavljuje "Ja sam najomrazenija osoba u Srbiji" (nemacki dnevnik na ZDF).

Ko zna nemacki moze da prevede u kratkim crtama.
mislim da je u ovde rekao ,,samo nastavite da bombardujete popustice oni''

nema potrebe da kacis...video sam i ja to,ali nemoj se muciti zbog idolopoklonika djindjica,jer kad bi im on i kucu spalio,takvi bi rekli...to je realisticno Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
Ma u principu svi politicari su g... samo neko je manje neko vece.
Jednostavno ne mogu ceniti nekoga ko je govorio ovakve stvari kao ni SPS koji je dozvolio da se desi to sto se desilo.
Svaka cast Djindjicu jeste on bio pametan i to,ali ipak ovo su stvari koje se ne smeju zabvoraviti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
samo pametne glave nestaju tako rano.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 441
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Mistreated

To sranje koje si okacio , na forum, kruzi godinama, kao najjeftinija propaganda.......svi su to videli hiljadu puta.
Niko nikada nije cuo , tonski zapis, niti snimio video zapis, gde Djindjic, navodno poziva na bombardovanje Srbije.....

Covek mora biti mnoooogo glup, pa poverovati u te gluposti , iz propagandnog biroa BIA, pod palicom JULa i Mire Markovic..........

Svasta sam po tom pitanju procitao. Neki lik kaze na forumu, kako je licno slusao , kako je Zoran rekao na Deutche Welle, da Srbiju treba bombardovati......na pitanje , da li zna nemacki, lik ladno kaze ........Ma neeee, ali sam provalio po tonu sta prica... Smile

Dakle, da postoje dokazi za tu gnusnu laz, izneli bi ih radikali, ne boj se.....ne bi ti bio prvi, Serloce....... Smile
Ali, cak i oni, onako imbecilni su odustali od te provaljene lazi, samo se jos poneko kao ti, ne stidi da postavi tu glupost........pa smeje ti se ozbiljan svet.....dakako , ako ga ima na ovom forumu, a mislim da ima........

BTW.....da li je moguce da mislite, da je Djindjic toliko glup, da javno poziva na bombardovanje Srbije, a da ima pretenzije da dodje na vlast , u toj istoj Srbiji????.....

I jos nesto........kako dodje do cifre od devet firmi , koje ima gdja Djindjic???SmileySmileySmiley
I to , nigde blize nego u Argentini:)SmileySmiley
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 21:39:51 od Vandergraph »
IP sačuvana
social share
There's no family to tell you his funny tales
He never had a chance to play free like a child
He never could tell us what he would do as a man
It's too late to give back his childhood
Its not too late to give him a free future

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
10.10.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
GDE SU ŠIPTAROVI MILIONI?!
Desetine miliona evra „zemunskog klana“ završile u džepovima svedoka saradnika, ali i političara iz vrha bivšeg režima

Vladali podzemljem u Srbiji...Mile Luković Kum i Dušan Spasojević Šiptar

Krvavi milioni vođe „zemunskog klana" Dušana Spasojevića Šiptara u prethodnim godinama ušli su u legalne tokove i tim parama privatizovane su neke od najuspešnijih srpskih firmi, kažu analitičari i ekonomisti, sagovornici Pressa. Komentarišući saznanje Pressa da je svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi Šiptarovim parama kupio dve uspešne firme, oni upozoravaju na činjenicu da srpski zakon uopšte ne sprečava mafijaše da legalizuju svoje pare!

FAKTI

- „Zemunac" Aleksandar Simović rekao je u Specijalnom sudu da mu je Šiptar krajem 2002. dao torbe sa 22 miliona evra da ih sakrije

- Simović kaže da je te pare kasnije predao Dejanu Milenkoviću Bagziju

- „Zemunski klan" je samo na otmicama „zaradio" više od 20 miliona evra

Ozbiljni ekonomisti procenjuju da je Šiptarov klan za desetak godina, koliko je operisao po Srbiji, „zaradio" ukupno oko 100 miliona evra, mada ima i onih koji tvrde da je mafijaški profit bio znatno veći. Tako, na primer, ekonomista Branko Dragaš procenjuje da su „zemunci" kroz privatizaciju u Srbiji legalizovali čak 300 miliona evra (?!). Dragaš kaže da nikako ne treba zaboraviti da je „zemunski klan" tokom devedesetih bio „najprofitabilnija srpska kompanija".

Zataškana istraga

- Zvanične procene policije kažu da su „zemunci" u vreme svoje najveće moći samo na rasturanju narkotika dnevno zarađivali po milion evra! Pa, sad, ako znamo da su oni najmanje dve godine bili u toj najvećoj moći, jasno je da je njihov „profit" bio basnoslovan. Tu su u pitanju stotine miliona evra i nema nikakve sumnje da su te pare uložene i u kupovinu uspešnih društvenih firmi - kaže Dragaš.

Pitanje je, dakle, kako je moguće da se posle ubistva premijera Đinđića i obračuna sa „zemuncima" niko nije ozbiljno pozabavio pronalaženjem „Šiptarovih miliona". Zvanična verzija kaže da kod Šiptara i Kuma posle ubistva u Meljaku nije pronađena ni žuta banka, a saopšteno je i da nikakve pare nisu pronađene ni u mafijaškoj centrali u Šilerovoj. Nezvanično, mnogi tvrde da su mafijaške vođe u Meljaku kod sebe imale milione evra, a u više navrata je pisano i da je u zdanju u Šilerovoj prilikom rušenja pronađeno više od deset miliona evra.

Ključ je u Bazijevom bekstvu?

Izvor Pressa iz policije kaže da „ključ" za ulazak u trag parama „zemunskog klana" treba tražiti u bekstvu Dejana Milenkovića Bagzija iz Meljaka na dan ubistva Šiptara i Kuma.
- I običan laik vidi da zvanična verzija njegovog bekstva ne pije vodu. Sve ukazuje na to da je Bagzi u Meljaku otkupio svoju glavu. Kod njega su, najverovatnije, bile mafijaške pare i on je nekome masno platio da bi ga pustio da pobegne. Trebalo bi krenuti tim tragom - kaže sagovornik Pressa.

Sagovornik Pressa, penzionisani visoki funkcioner policije koji je u vreme „Sablje" bio u aktivnoj službi, kaže da se u vrhu tadašnjeg MUP-a ozbiljno govorilo o potrazi za mafijaškim milionima.

- Znam da je čak bila okupljena i jedna ad hok ekipa finansijskih stručnjaka koja je trebalo da istraži na kojim su računima njihove pare. Nama je rečeno da ništa nije pronađeno, ali ja sam krajem aprila 2003. godine od ozbiljnih ljudi čuo da je pronađeno više od deset miliona evra, koji su, po nalogu iz vrha vlasti, prebačeni u tajne državne fondove - kaže sagovornik Pressa, koji je insistirao na anonimnosti.

Bivši ministri policije Dušan Mihajlović i pravde Vladan Batić juče nisu bili dostupni novinarima Pressa, tako da nismo mogli da čujemo njihov odgovor na pitanje kako je moguće da niko nikada nije ozbiljno tragao za Šiptarovim milionima. Mihajlović je ranije za Press rekao je da mu je Dušan Spasojević Šiptar, kada je bio u zatvoru 2001. godine, preko posrednika nudio račune švajcarskih banaka na kojima je navodno imao stotine miliona evra. Mihajlović kaže da nikad neće prežaliti što tada nije uzeo brojeve tih računa, jer posle rušenja Šilerove i ubistva Šiptara i Kuma nisu pronađene pare „zemunskog klana".

Advokat Goran Petronijević, koji je od početka uključen u suđenje „zemuncima", tvrdi da se za parama ovog klana nikada nije ozbiljno tragalo zato što to nije dozvolio neko iz vrha vlasti.

- Nekome očigledno nije bilo u interesu da se te pare pronađu, odnosno neko se plašio da ta istrage ne dovede do njega. A taj neko je u to vreme bio u vrhu vlasti i mogao je da spreči istragu. Samo je pitanje ko je koga tu hteo da zaštiti - kaže Petronijević.

On nije jedini koji veruje da ozbiljna potraga za Šiptarovim milionima nikada nije sprovedena samo zato da bi neki političari mogli deo tih para da zadrže u svojim džepovima. Na to upozorava i bivši šef beogradske policije Marko Nicović.

- Potpuno je neverovatno da se posle uništenja jednog tako moćnog mafijaškog klana ne pronađe bar deo njihovih para. Da je postojala politička volja, to bi bilo urađeno, ali očigledno je da su neki ljudi iz vrha bivšeg režima uzeli za sebe veliki deo tog novca - kaže Nicović.

Još nije kasno

Advokat Nenad Vukasović smatra da je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal moralo da pokrene istragu o nestalim milionima „zemunskog klana".

- Međutim, neko je očito vršio pritisak na Tužilaštvo da se ta priča ne pokreće. U to sam ubeđen jer su neki politički lobiji imali veliki interes, vršeći pritisak na tužioca Jovana Prijića, da se zatre trag tim parama. A ko je to mogao da bude od političara?! Pa, upravo oni koji danas krckaju deo Spasojevićevog novca! A ko su oni?! Pa, neki su i danas političari, a neki od njih su u međuvremenu politiku zamenili biznisom - priča Vukasović.

Bivši direktor Agencije za privatizaciju Branko Pavlović misli, međutim, da još nije kasno da se uđe u trag novcu „zemunskog klana".

- Deo tog novca oni su očito pokušali ili su već oprali kroz privatizaciju, i to uglavnom kupovinom firmi sa dobrim nekretninama. Država bi morala da formira poseban organ koji bi utvrdio put tog novca - kaže Pavlović.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 11:08:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.