Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 77 78 80 81 ... 87
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Policija štiti mural ratnog zločinca  (Pročitano 49395 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Jbga i Ratko je mogo pobiti vise, spram mogucnosti, al mu to zapad nije uzeo lkao olaksavajucu okolnost. Ja se inace slazem da postoji preteran odijum prema Nato-u, kada se govori o broju stradalih u bombardovanju. Al kontekst dogadjaja je nesto drugo. Pod brojem jedan amin SAD za izvodjenje oluje, pod brojem 2, mada u sustini ovo moze i da se izrotira, americki savetnici i najverovatnije logisticka podrska Oluji. I na kraju otimanje Kosova u trenutku dok americki saveznik Turska rutinirano bombarduje gradska naselja Kurda, jerbo se deo albanski civila sklanao iz zone u kojima su se desavali sukobi izmedju vojske, policije i OVK. Inace svuda u svetu, raja mirno sedi po kucama, dok im meci zvizde izmedju usiju.
Mi smo jesmo prilicno "namestili" ratnim zlocinima i posebno zlocinom u Srebrenici, ali se ne moze sporiti i kontekst onoga sto je zapad radio na Balkanu, koji je bukvalno preslikan kontekst onoga sto je na Balkanu radio Hitler.
Sto se Ratka tice ... vodio vojsku koja je stvorila RS, al sa druge strane zasro u Srebrenici. Suma sumarum, ja nisam siguran da je ono sto je uradio za Srpstvo vrednije od stete koju je izazvao Srebrenicom. Zato sto je Srebrenia bila alibi i za Oluju, ali i za otimanje Kosmeta. Sloba je recimo odmah provalio kolko ce nas taj zlocin ujebati i otvoreno rekao Mladicu da "su naneli nemerljivu stetu srpskim nacionalnim interesima", tj tako je Mladic  u svom dnevniku opisao telefonski razgovor koji je vodio sa Slobom nekoliko dana po desavanju zlocina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745
Citat
Ubijati Srbe nije zločin sam po sebi
kako to,ja sam mislio da je ubistvo zločin koji se kažnjava?

Citat
Ja se inace slazem da postoji preteran odijum prema Nato-u, kada se govori o broju stradalih u bombardovanju
haha ko da ti je pokojni dabisha hakovo profil  Smile
kako to misliš preteran odijum,zar nije dovoljno i jedna osoba da strada od njihovih bombi pa da zasluže taj odijum? i zašto govoriš odijum umesto mržnja,da bi zvučo pametnije ili  Smile

Citat
Sloba je recimo odmah provalio kolko ce nas taj zlocin ujebati i otvoreno rekao Mladicu da "su naneli nemerljivu stetu srpskim nacionalnim interesima
awww sloba dobrica i neshvaćeni heroj  Smile bljuc
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
Ubijati Srbe nije zločin sam po sebi
kako to,ja sam mislio da je ubistvo zločin koji se kažnjava?
pa imas niz situacija u kojima ubistvo nije zlocin. Zakonita smrtna presuda, opravdana samoodbrana, ratna dejstva ne racunajuci ratne zlocine.

Jbga i Ratko je mogo pobiti vise, spram mogucnosti, al mu to zapad nije uzeo lkao olaksavajucu okolnost.
Zapravo jeste u neku ruku. Mogao je vise pobiti ali bi onda zapad jos ranije bombardovao bosanske Srbe i stao na stranu Bosnjaka i Hrvata direktnije i ranije.

Taj rat je bio posmatran i Srbi su toga bili svesni mada nedovoljno.

Ja se inace slazem da postoji preteran odijum prema Nato-u, kada se govori o broju stradalih u bombardovanju. Al kontekst dogadjaja je nesto drugo. Pod brojem jedan amin SAD za izvodjenje oluje, pod brojem 2, mada u sustini ovo moze i da se izrotira, americki savetnici i najverovatnije logisticka podrska Oluji. I na kraju otimanje Kosova u trenutku dok americki saveznik Turska rutinirano bombarduje gradska naselja Kurda, jerbo se deo albanski civila sklanao iz zone u kojima su se desavali sukobi izmedju vojske, policije i OVK. Inace svuda u svetu, raja mirno sedi po kucama, dok im meci zvizde izmedju usiju.
Licemerje? nista novo Za nas i sile ne vaze ista pravila i to je to. Kad pomislis da mozes da se provuces mozes i da dobijes po prstima ili nesto gore.

Mi smo jesmo prilicno "namestili" ratnim zlocinima i posebno zlocinom u Srebrenici, ali se ne moze sporiti i kontekst onoga sto je zapad radio na Balkanu, koji je bukvalno preslikan kontekst onoga sto je na Balkanu radio Hitler.
Bukvalno nije. Nemam reci...

Sto se Ratka tice ... vodio vojsku koja je stvorila RS, al sa druge strane zasro u Srebrenici. Suma sumarum, ja nisam siguran da je ono sto je uradio za Srpstvo vrednije od stete koju je izazvao Srebrenicom. Zato sto je Srebrenia bila alibi i za Oluju, ali i za otimanje Kosmeta. Sloba je recimo odmah provalio kolko ce nas taj zlocin ujebati i otvoreno rekao Mladicu da "su naneli nemerljivu stetu srpskim nacionalnim interesima", tj tako je Mladic  u svom dnevniku opisao telefonski razgovor koji je vodio sa Slobom nekoliko dana po desavanju zlocina.
Nisu Srbi zajebali samo u Srebrenici. to je najpoznatiji dogadjaj koji ce najduze odjekivati sa losim posledicama za Srbe.

I stvaranje republike Srpske je po mom misljenju donelo vecu stetu nego korist za Srbe.
Razorena privreda, uzasan moralni teret, masovno iseljavanje u toku rata i posle rata zbog posledica rata, etnicko ciscenje velikog dela Srba sa teritorija federacije. Srba je recimo u Sarajevu bilo 25%, sada ih je manje od 4%. To vise nije srpski grad a bio je i srpski
« Poslednja izmena: 30. Dec 2021, 10:17:38 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Citaj pazljivije, napisao sam ratnim zlocinima, a posebno Srebrenicom. A vise puta sam na temu Markale i sl napisao da jesu bili namestaljke, ali da je pre tih Markala bilo krdo zlocina koji nisu bili namestaljke.  Namestaljke su bili, jer su zapadni politicari isto politicari, pa su vodili racuna o tajming zbog svoje javnosti.
Racak je sa druge strane bukvalno isforsiran da bi se desilo bombardovanje, jer do bombardovanja nije bilo znacajnijeg brojja zlocina protic civila na Kosovu, osim zlocina za koje je bila odgovorna OVK.
Inace realno to oko Kosmeta,  bukvalno udruzeni zlocinacki poduhvat zapada. Od pocetka do kraja organizovana prica da bi se Srbiji oduzeo Kosmet.
AL ti svejedno relativizijus istorijski kontekst, a kontekst je eliminacija Srba u Hrvatskoj, tj za samo 50 godina je broj Srba u Hratskoj smanjen sa 25 posto na 5 posto, BiH sa 46 posto na 30ak posto, a na Kosmetu od 40 posto 1918 na 10ak posto 90 godina kasnije. Ako to nije suzbijanje srpskog faktora na Balkanu, ja nem pojma sta je .... Nacizam brale.
Ako je taj zapad luca slobodnog sveta, a mi zlikovci i gresnici, zasto su podupirali stvaranje etnicki ciste Hrvatske, plus realno omogucili ishod koji bi bio po volji nacista tipa Pavelic?
Posebno sto zbog takve nedoslednosti u dobroj meri ovaj narod odbija da prihvati ovakvu "pravdu", pa zato i imas murale Ratka Mladica? Da su igrali fer, daleko bi lakse bilo problem ratnih zlocina posmatrti sa cisto ljudske strane. Ovako je to postalo pitanje nadgornjavanje nekadasnjih sukobljenih strana. 
Napisi Hrvatu Jasenovac, odgovorice ti "vi ste zvanicno od celog sveta proglaseni genocidnim". Bukvalno pat pozicia u mulju. A ko je kriv za to? Sloba? Nemoj zajebavati. Dok ne manete tu pricu "sve je poslo od nas", imacete kao reakciju murale Ratka Mladica. Ja to ne podrzavam, jer mislim da je to jalov patriotizam, a verujem da bi se i Mladic slozio sa mnom. U zemlji civilnog sluzenja "vojnog roka" je smesno govoriti o patriotizmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
AL ti svejedno relativizijus istorijski kontekst, a kontekst je eliminacija Srba u Hrvatskoj, tj za samo 50 godina je broj Srba u Hratskoj smanjen sa 25 posto na 5 posto, BiH sa 46 posto na 30ak posto, a na Kosmetu od 40 posto 1918 na 10ak posto 90 godina kasnije. Ako to nije suzbijanje srpskog faktora na Balkanu, ja nem pojma sta je .... Nacizam brale.

Cekaj stani, zar nisu Srbi devedesetih izgubili ratove u kojima su ratovali bez saveznika i sami neizazvani cinili masovna etnicka ciscenja?

i nacizam se nije vrteo oko Srba nego oko jevreja
« Poslednja izmena: 30. Dec 2021, 12:29:59 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
mob
Sony 
Mi i dalje pričamo o muralu? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
naravno
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
mob
Sony 
Vidim Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Koje se to masovno ubijanje civila desilo 1999te a da ga nisu počinili Srbi eventualno Albanci?

НАТО бомбардовање СРЈ, односно, да будемо прецизни, масовни злочини су се десили НАТО бомбардовањем Србије. На пример, воз у Грделичкој клисури, мост у Варварину, НАТО бомбардовање зграде РТС-а, центра Ниша касетним бомбама, НАТО бомбардовање стамбених зграда у Новом Пазару, НАТО бомбардовање геронтолошког центра у Сурсдулици, санаторијума за плућне болести, избеглишког центра, убијање дванаесторо деце за време бомбардовања Сурдулице 27. априла, избегличког центра у којем су биле избеглице из Републике Српске Крајине у Сурдулици 21. априла 1999. године, у којем су више од половине жратава била деца, колоне албанских повратника које је НАТО бомбардовао, као и колоне албанских избеглица, НАТО бомбардовање затвора у Дубрави, итд...

Да ли је то мало???

Или то нису били примери масовног убијања?

Можда није убијено онолико Срба колико је мгло да буде?

А, колико је могло???

Ваљевчанине/Ваљевчанко, напишите који је то број убијених Срба требало да настрада, да би се задовољили НАТО стандарди, с обзиром на могућности?

Колико би требало да је убијено Срба да би, према неким, ко зна каквим критеријумима, ваша ваљевачка маленкост то квалификовала као масован злочин???
« Poslednja izmena: 30. Dec 2021, 14:56:34 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa mislim da ovo zadovoljava nato standarde za kolateralnu stetu. Gore se ponašaju prema Arapima i Afganistancima.

Primeri pokazuju da NATO nije ustao u rat da bi ubijao civile.

Pored toga, značajan deo pobijenih civila su Albanci
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 77 78 80 81 ... 87
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.