Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pitanje: Kako je nastalo covjecanstvo...  (Pročitano 22514 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Cine mi se pomalo neozbiljne ove slike...
Apsurdno je pretpostaviti da ako su nas stvorili neki visi oblici ( to smo dakle prihvatili ) da su nas doneli u letecim tanjirima.Sve te kacige helihopteri, to bi znacilo da se mi razvijamo u identicnom smeru kao i oni ( sto bi ti rekao pre cu ja da dobijem na lotou ) .A oko civilizacije Maja, isto je tako maglovito...Nemamo dokaza da je ijedna civilizacija dostigla ni priblizan nivo, u odnosu na nasu, pa mi je zato nerealno da nas je neko stvorio.Cak i da je tako zasto bi te prethodne civilizacije (racimo Maje) imale znanja o nasim stvoriteljima i mogle da komuniciraju sa njima a mi ih uopste nemamo?Veoma su retka znanja koja se skroz izgube i o kojima samo nagadjamo...

Pre sam sklon da opverujem da su nas stvorila bica o kojima ne mozemo znati i koja su toliko iznad nas da nemamo. niceg zajednickog.

Ajde neko ali ozbiljno da kaze sta fali Darvinovoj teoriji?
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Koliko ja znam, a to je vrlo malo, Darvinova teorija ne moze da izadje na kraj sa dva problema. To su oko i ribe.
Naime, oko se nije moglo razvijati. Ovakvo kakvo je nije moglo biti dobijeno prirodnom selekcijom, jer da je samo malo manje kompleksno ne bi uopste bilo funkcionalno, pa se i ne bi moglo razvijati. Dakle, oko je moralo nastati ovakvo kakvo je.
Sto se riba tice, fosili ukazuju na zapanjujucu cinjenicu. Najstariji fosili riba ikada pronadjeni datiraju iz otprilike istog perioda, i pokazali su da je i tada morima plivalo mnogo razlicitih vrsta riba (kao i danas). To su najrazlicitije vrste, koje se razlikuju po izgledu, nacinu odbrane, kamuflaze... Fosila koji datiraju iz perioda pre ovog jednostavno nema. Nema fosila koji ukazuju na bilo kakav prelaz iz organizama koji su ziveli u vodi pre, u sve te vrste riba. Kao da je odjednom nastala gomila najrazlicitijih vrsta. Koliko bi vremena bilo potrebno pa da nastane hiljade i hiljade najrazlicitijih vrsta riba? A one sve kao da su odjednom nastale.
Sto se ne bismo razvijali u istom smeru kao i oni. Pa to se cini kao neki logican tok dogadjaja. Mozda je nas razvoj malo i propracen i usmeren sa njihove strane.
Ne da nemamo dokaza da je ijedna civilizacija dostigla nas nivo, nego nemamo dokaza o postojanju vanzemaljskog zivota, ali to nista ne znaci.
Zar nije logicnije da su nas stvorila bica koja su nam slicna?
Znanja i zapisi o tome bi se gotovo sigurno pogresno interprtirala usled neznanja ili neceg drugog. Znanja o njima su mozda i postojala, ali su pogresno prenesena i shvacena. Zato se Deniken hvata u kostac sa razlicitim istorijskim i rezligijskim spisima, u nameri da ukaze na eventualne pogresne interpretacije gde su ljudi mozda bica sa druge planete nazivali Bogovima.

P.S. ...a mozda sam u sumi.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zato se Deniken hvata u kostac sa razlicitim istorijskim i rezligijskim spisima, u nameri da ukaze na eventualne pogresne interpretacije gde su ljudi mozda bica sa druge planete nazivali Bogovima.

Šta kaže Daniken, pre nego što su došli na planetu Zemlju, Ko je stvorio oko vanzemaljca?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Pogledaj neki od prethodnih postova sa strana 3 i 4. Slucajan nastanak zivota se mogao desiti jednom ili par puta. Veliki je ovo svemir.
Mnogo me pitas. Mozda nisu imali oci. Mozda je oko zaista napravljeno, negde tamo, nekada davno.

A mozda su i oni u sumi.
« Poslednja izmena: 04. Jan 2006, 15:13:39 od Pedjanbg »
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Nije logicnije da su nas stvorila nama slicna stvorenja.Zar mi stvaramo nama slicne?
Kako je moguce da su znanja tada bila interpretirana tacno a sad odjednom pogresno.Ako smo stvoreni tvorac bi ostavio mogucnost komunikacije...
Mozda su Bogovi i bili vanzemaljci a mozda i nisu, mozda su bili tegala ajvara ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Hehe... a mozda su u sumi. (to je iz jednog vica)
Naravno da stvaramo sebi slicne. I pise da nas je Bog stvorio po svom liku.
Da si ti u ulozi tih tvoraca, naravno da bi morao da objasnis sve jezikom koji ce razumeti.
Nisam rekao da su znanja bilo kada bila interpretirana kako treba. Pogotovo je u proslosti to bilo tesko.
Komunikacije? Sto ti svom psu ne kupis mobilni da se cujete? Zezam se. Pa zasto bi ostavili? Dovoljno je da oni vide nas.
A sa druge strane mozda i jesu. Sta ako mogu da nam citaju misli. I ako su te misli jace ako se fokusiras. A fokusiras se recimo kada se molis. Misli o tome. Ovo mi je sada prvi put palo na pamet, tako da verovatno to nije slucaj, ali je ideja zanimljiva.

A mozda sam ipak ja u sumi...
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
"Naravno da stvaramo sebi slicne. I pise da nas je Bog stvorio po svom liku."
U bibliji svasta pise...
Moj pas ima Nokiu 3310!
Ali ako znanje nije nikada pravilno shvaceno kako su znali sta da crtaju po pecinama?
A drugo ako su nas stvorili po svom liku kako su stvorili druge stvorove?Ili je to evolucija...
Aj ispricaj vic o sumi ( ako je masan posajli ga na pm ).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pedjanbg-u

Da. Moze da bidne. Mozda se kontakt i ostvari molitvom, molitvama.

A mozda i ne.

A mozda je isti taj kontakt moguc jedino - lelemudanjem.

Moze da bidne. Eeee...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@Caruros
Crtali su uglavnom ono sto su videli. Mi smo jedina inteligentna bica na planeti. Ako su nas stvarali, stvorili su nas po sebi i izgledom i intelektom. Mada oko toga mene muci jedna stvar, a to je ako neko savrseno ovlada genetickim inzenjeringom, sta ga sprecava da unapredi svoj intelekt, ili stvori bice vrhunskog intelekta. Ali to je nesto drugo.
Moraju se stvoriti i druga bica. Mora se uskladiti flora i fauna. Ako bi covek jednog dana ovako nesto radio, morao bi da pazi na to kako ce funkcionisati citav ekosistem.
Dobro, mi se malo i salimo, ali tema je jako ozbiljna. Kao sto sam vec rekao, ideja da nas je stvorila vanzemaljska nauka za mene ima mnogo vise smisla od ostalih pretpostavki.

Vic nije mastan, ali ipak cu ti ispricati u privatnoj poruci, jer mi je glupo da ga ovde pisem.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Kad si ovako rekao i meni ima smisla ali i dalje ne na isti nacin...Zasto bi vanzemaljci nosili kacige(slike su mi cist apsurd)?
A da smo jedina inteligentna bica na planeti je cista neistina...Mi smo najinteligentniji ali ne i jedini inteligentni...

@Dopud
"lelemudanjem"
Pao sam sa stolice od smeha kad sam ovo procitao...Gde ga nadje... Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.