Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pitanje: Kako je nastalo covjecanstvo...  (Pročitano 22472 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
X-files Smile
Ne mogu da poverujem da je neko nastao od nauke.Da ja zaista verujem da postoji jos mnogo bica u univerzumu, ali se ne trudim da razmiljam o tome posto su i ona nastala slucajnostcu pa prevazilaze sve granice moje maste.Znaci ne trudim se zato sto nemam predstavu kakvi sve mogu biti...
To ti je kao da imas beskonacan niz brojeva, pa se sad ti trudis da pogodis onaj pravi zdravim razumom.On cak ne mora da bude ni prirodan ni pozitivan ni racionalan broj pa bi bilo glupo trositi vreme na njega.
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Zasto ne mozes da poverujes? Pa mi danas kloniramo zivotinje i ljude. Pravimo nove sorte biljaka. Mozes li zamisliti sta cemo biti u stanju da uradimo za 1000, 2000, 5000 godina. Ja ne mogu. Ovladacemo genetskim inzenjeringom toliko da cemo moci napraviti sve sto zamislimo.
Zaista je potrban neverovatan splet okolnosti da bi se desilo ono cemu nas uci Darvinova teorija. Nije to nemoguce, ali siguran sam da je mnogo manji broj planeta naseljeno na taj nacin, nego sto je naseljeno naukom nekih drugih bica. Pa tako nas je "Bog" mozda zaista napravio po svom liku.
Zasto je u ovo tako tesko poverovati? Pa meni ovo ima mnogo vise smisla od pretpostavke da nas je napravio biblijski Bog.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Mogu da poverujem i tvoja teorija radi u teoriji ali u jednostvno nema cinjenica koje ukazuju na to.Jeste to mnogo logicnije od Boga ( I NLO je logicniji od Boga ) i jeste to rezonovanje ispravno, ali nista nam ne ukazuje na to.A odkud ti "Bogovi" koji su nas stvorili i zasto mislis da mi nismo prvi bogovi u toj generaciji?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
A sto ja ne bih dobio na loto-u? Hocu da kazem da je mnogo veca verovatnoca da smo napravljeni nego da smo se slucajno razvili u ovo sto jesmo.
Kazes nema cinjenica koje na to ukazuju. OK, (zapravo ima ih dosta) na sta ukazuju cinjenice?
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Cinjenice ukazuju da nema niceg iza nas(ili makar postoji nedostatak cinjenica koje ukazuju da ima neceg iza nas).
"zapravo ima ih dosta"
Kojih.
Kao sto sam vec rekao teorija je ok ali je samo teorija ( da sam se sam ovog setio i da nemam vec razvijen sistem u glavi verovatno bi je prihvatio bez razmisljanja...).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Cinjenica ima dosta (mrzi me sve da nabrajam, mozda sutra ako budem dovoljno dokon  Smile), ali istina, one nisu narocito cvrste (nisu ni za odbacivanje). Jer da jesu ovo sto ja govorim bilo bi opsteprihvaceno.
Nema niceg iza nas? Na sta tacno mislis?
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Da se razumemo ja ne tvrdim nego smatram da nema nicega iza nas(za hriscanstvo recimo tvrdim da je prevara).To da nema niceg iz nas znaci da nas nije stvorila inteligentna sila.Aj kad budes imao vremena ti zapisi samo najbolje (ne moras sve) cinjenice.Iskreno me zanimaju...

"Jer da jesu ovo sto ja govorim bilo bi opsteprihvaceno"
Ima mnogo cinjenica koje dokazuju da bog ne postoji pa nije opste prihvaceno...Zeznuti su ljudi ponekad.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Htedoh pitati: Koje cinjenice ukazuju na nacin na koji smo mi nastali i razvili se?
Napisacu neke cinjenice sutra, prekosutra. Sada je kasno.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Pa to i ja kazem.Da nema nikakvih cinjenica koje ukazuju kako se to moglo desiti ( verovatno ih ima ali meni nisu poznate ) pa stoga je ne mogu zakljuciti da  je bilo sta postojalo pre nas.Jednostavno sam prihvatio najprostiju opciju da smo nastali slucajno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Au, davno sam sve to citao. Pa da probam.
Gotovo svi drevni zapisi, kao sto su biblija (stari zavet), kuran, mahabharata, majanski spisi (najzanimljivije), cak i ep o Gilgamesu, imaju u sebi neke zapanjujuce detalje koji ukazuju na to da je istorija coveka fantasticnija nego sto pretpostavljamo. Izivni sto ovog momenta ne mogu puno da napisem, jer prethodno moram da prelistam knjige koje imam, a koje skupljaju prasinu kod nekih mojih drugova. Cim ih uzmem dobijas konkretne stvari.
Secam se na primer da je jedna od glavnih stvari u dokazivanju vanzemaljskog prisustva bilo neverovatno matematicko i astronomsko umece Maja. Ljudi su napravili, i za danasnjicu, najtacniji kalendar, znali za Pluton, demonstrirali zapanjujucu arhitektonsku preciznost (cini mi se da su im sve piramide okrenute za 15.5 stepeni u odnosu na sever-jug).
Kao da ih je neko svemu tome naucio. Postoji nekoliko sacuvanih majanskih kodeksa, od kojih sam jedan zapamtio. Nalazi se u nekom muzeju (nebitno). Naime, prikazuje Kecalkoatla (majansko bozanstvo) kako prvo na nebu uci od drugih i pazljivo ih slusa, da bi potom nekakvim putem "sisao" i poducavao druge svemu tome. Tako poducavajuci on nosi razlicite kape na glavi (rekao bih da svaka predstavlja neku oblast, npr. matematika, biologija...). Neverovatne stvari stoje u nekim majanskim knjigama. Vidi ako mozes da nabavis knjigu "Dan kada su sisli Bogovi" - Erich von Daniken (Erih fon Deniken).
U starim jevrejskim knjigama pominje se rec Elohim sto se pogresno interpretira kao Bog. Elohim je mnozina od Eloh. Dakle Bogovi. Vecito se pominje u mnozini.
Zatim slike uklesane na drevnim gradjevinama, i u pecinama. Slike ljudi koji izgledaju kao da nose kacige. Cini mi se da su identicne slike bica sa telom coveka i glavom ptice nadjeni na dve razlicite strane sveta, a datiraju iz istog perioda. Zvali su ih leteci geniji.
Jedno od najzanimljivijih biblijskih zapisa je svedocenje proroka Ezekiela koji je opisao nesto sto neodoljivo podseca na ono sto danas zovemo svemirski brod ili leteci tanjir. Deniken ovo potencira u gotovo svakoj knjizi.
Secam se takodje ogromnih crteza u Nazca pustinji ciji je oblik vidljiv samo sa velike visine. Zatim slike Hrista na nekakvom letecem disku.
Posoji u majanskom gradu Palenkeu grobnica, koje se pobornici ovih ideja redovno hvataju (sa razlogom). To je grobnica nekog majanskog vladara. Slika uklesana u kamen kao da prikazuje coveka za kontrolama nekakvog vozila.
http://www.dudeman.net/siriusly/ufo/ast.shtml - da ne bih opisivao.
Napomena: sve sto ovde pise izvukao sam iz veoma izbledelog i mracnog coska malog mozga.
Naravno sve ja sve ovo napisano ne bih uzeo za potkrepljivanje tvrdnje da su nas vanzemaljci stvorili (bar ne samo to). Glavno za sta bih se ja uhvatio je klimavost Darvinove teorije.
Evo par adresa:
http://www3.sympatico.ca/nimbus/INDEX.htm
http://www.crystalinks.com/ancientastronauts.html

Nadam se da cu uskoro uzeti te knjige (opet mi se citaju).

P.S. Googleuj malo.

« Poslednja izmena: 31. Dec 2005, 15:02:01 od Pedjanbg »
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.