Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:44:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pao Mig-29 Srpskog Vazduhoplovstva  (Pročitano 43938 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Па то је тако јер државни органи неће да нас удостоје истином, само ћуте, крију и лажу народ, само за народ постоји војна тајна а по генералштабу вршљају агенти страних служби и све знају али битно је да се од народа крије истина.

Нека лепо пусте видео снимак да и ми видимо шта је било, постоји најмање 1 видео снимак из кокпита, нека пусте снимак радио комуникације са торњем.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Ocevidci nisu rekli ni da se katapultirao ni da nije. Opsta predpostavka je bila da jeste (prema izjavama njegovih kolega) predpostavljam da je nadjen odvojeno od aviona. Ako je ono sto je Lazanski rekao tacno, pilot je posle loma konstrukcije aviona jednostavno ispao i to objasnjava prethodnu zabludu. Onda sledi da je ipak imao odredjenu kontrolu nad avionom, cim nije pokusao iskakanje.
Pre kontakta sa zemljom je bio u izlasku iz zaokreta,  veovatno je uspeo nekako da ga ispravi pre udara. Da je udario u zemlju pri zaokretu, eksplodirao bi, tu ste u pravu. Evo sta se deslio jutros kadaje pao kieski avion http://www.rtv.rs/sr/vesti/svet/svet/2009_07_19/vest_142182.jsp -nije zaokret, ali je pad pri nagibu.

A ocevidci su jedan avio mehanicar - nije sve video i covek koji je cesto na aerodromu, zivi odmah do njega i koji je posmatrao pripreme sa jednim pilotom.
Kazu da se sve odigralo vrlo brzo i neocekivano i bio je veliki sok za sve njih, tako da ocekivati da se svaki sekund leta video i zapamtio je malo previse.

Sto se tice drugih navoda na tom forumu, kopirani su (citirani) iz komentara razlicitih sajtova i prilicno su diskutabilni i zato im se i nije pridavala velika paznja, a kada ce zakljuci komisije biti objavljeni i da li ce, je druga prica. Sto se tice objavljivanja snimaka pada to se nikada ne radi zbog mogucih pritisaka na komisiju. Jedino civilni ili nezavisni snimci. Ja nisam uspeo da nadjem zvanicne snimke nijednog udesa a da su objavljeni pre nego sto je neka komisija dala svoje misljenje, samo posle.

Mislim da bi trebalo da ovaj put javno i glasno kazu sta se desilo tj. gradjanstvu, pilotima i zaposlenima se nije krilo koliko sam shvatio za G-4 i Orla, ali nikada nije javno objavljeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
potrebna je srbiji i sprskom narodu celicna ruka kao putin u rusiji, jbt nisu dva zivota i mig29 zajebancija neko treba da odgovara od mjesta skladistenja aviona do tehnicara koji su dali zeleno svetlo za poletanje
Ne mos tu ni Staljin nis da promeni, eno i Rusima su se srusila dva Miga u nedelju dana

Jako mi je zao pilota i jadnog vojnika, medjutim zao mi je i aviona.
Za ovo bi trebalo uraditi detaljnu istragu "Zbog cega i zasto je pao" , a ne da bude ona varijanta otkazalo to i to i nikom nista.Ako je nesto otkazalo "Zasto je otkazalo" koji serviser je radio na njemu, sta je radjeno uopste, znaci kompletna i detaljna istraga , a ne kao prethodni pilot koji je poginuo u Orlu ..pa nikom nista.

RIP
Eh, nije to Nemacka il Amerika pa da se skupljaju akte od preko sto stranica nego se sve resava onako, nebirokratski  Smile

muka ziva!!
saucesce porodicama poginulih! Smile Smile
inace. . . stvarno je strasno sto su ljudi poginuli. . ali zasto je doslo da nesrece. . . kao da mi imamo ne znam koliko pilota i koliko migova 29(ili ne daj boze neki moderniji i noviji)pa se eto tako malo vozikamo!padne jedan,drugi,treci. . i nikom nista. . . a piloti samo ginu!nisu oni ljudi krivi i osudjeni da voze pokvarene avione. . . . ja stvarno ne znam sta smo mi koju kur** remontovali u rusiji. . kad je ovaj avin pao. . verovatno nije greska pilota. . . nasi piloti su vrhunski. . podjimo od milenka i ostalih. . . tako da. . . .

Jesu vrhunski al kako ce biti dalje kad se kresu satovi leta a nema ni mnogo aviona a resursi im isticu
Ma, N
Знам да ћете сада да ме узмете на зуб али ме изузетно нервира што су нам главни пилоти педесетогодишњаци... То једноставно не иде...
a zalost tvoju i ti ces biti 50-godisnjak a tad bih voleo da te cujem i misljenje::Smiley))
Istice sve kad imas pedeset godina, vid, sluh, refleksi. Sa druge strane razmisljas vise i dublje al zato mladji brze reaguje od tebe a kad imas dobru obuku onda ionako radis sve poluautomatski, nema tu mnogo razmisljanja nit vremena za isto. Al sam za to da stariji piloti mogu svoje iskustvo da prenesu na mladje.

Pilotu slava i nek pociva u miru, kao i vojnik koji je poginuo na strazi
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia E66
"zasto konstantno potenciras to ko kojoj politickoj partiji pripada ili je njen simpatizer? Sledeci put se kandiduj za narodnog poslanika pa u skupstini pricaj sta god hoces,ovde nema mesta za politiku. Moderatori su nas vec upozoravali na to. Ostavimo politiku sa strane."

Covek potencira zato sto je svestan da u ovoj zemlji ne moze nista da se uradi ako nisi politicki obojen.. niti mozes da se zaposlis ni da odes kod lekara, ma nista se ne moze ako nisi clan jedne od |Bandi.. realno je tako .. a to sto neko zeli da sakrije istinu pa ne dozvoljava da se istina cuje ovde :Smiley pa to je njegov problem.. mozda su i placeni za to:Smiley) da sto vise "zamumulji i zakukulji" bilo sta .. pa i ova nesreca.. djabe je uopste diskutovati o bilo cemu u ovoj zemlji jer to sve oni koriste da nas zavade i da vladaju vrlo vesto .. Cak i ovu nesrecu koriste da nas podele na lose momke i dobre momke :Smiley na americki nacin .. ja samo toliko .. pozz..
« Poslednja izmena: 21. Jul 2009, 21:14:59 od maki1960 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 779
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citiracu deo iz knjige general - majora Djosan Milosa : " OD NATO - agresije do Haskog tribunala"  sa str.216 .

"...Mi koji smo radili i dezurali u sistemu PVO , druzeci se sa pilotima na aerodromima , najbolji smo svedoci cestog stradanja pilota u miru. Posebno odabrani , specificno skolovani i uvezbavani , u svakoj zemlji , pa i u nasoj predstavljali su samu elitu odbrane . Ali , samo redovna trenaza i vrhunska osposobljenost predstavlja prihvatljivu garanciju za njihov siguran zivot . Nikoga nerad tako podmuklo ne ubija kao pilote . A oni su bili prve zrtve svih ministara vojske i njihovih reformi  , od Milana Panica , do Tadica i Davinica . Videlo se to  i po padu lovackog aviona u Batajnici , pocetkom devedesetih , prilikom posete Milana Panica mojoj jedinici . Nije se ni okrenuo , zaokupljen odgovorima na provokativna pitanja novinara , trazeci hrvatske "domoljube"  po nasim vojnickim magacinima . Time je nagovestio buduci odnos  prema vojsci . Hronicna nestasica goriva za pilote , ravna je nestasici kiseonika za astmaticare . Uskratiti gorivo pilotu i ukrasti  pumpicu astmaticaru , potpuno je isto .A svi su dolazeci na ministarrska mesta , u ime civilne kontrole vojske i njene uspesne reforme , upravo to cinili .  "
IP sačuvana
social share
Ausvic , Buhenvald , Treblinka su "Nemacka Industrija Smrti" , a Jasenovac , Jadovno  - "Rucni rad Neovisne Drzave Hrvatske" ..., [b]
A EUropo zdaj...? "Nema alternativu" -  jel`te?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia E66
Upravo tako,mislim da je bilo dosta tako da je do daljnjeg ova tema zakljucana

Otkljucana , zakljucana..:Smiley moderatori odlucite se ..jeste li zuti ili ste za narod:Smiley)zasto se iko plasi ove teme.?? Ovi ljudski zivoti kojii su izgubljeni su bar vredni ove diskusije bila ona za nekog bez veze ili suprotno od tog..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Pa i zuti su narod  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia E66
"Pa i zuti su narod "
Pa i crveni su  narod, pa su i plavi  narod... ali meni  to lici  za narod koji se lako "pali"  "zaveden narod",.. najgore od svega sto je to uvek isti narod...i crven i plav i zut.. e sada... Kad smo premazani sa svim tim bojama i posto je istina samo jedna kako neko objasnjava kako se razlikuje ta istina od crvenog do zutog  i plavog.. pa do celog spektra boja.??? ako je istina samo jedna kako to da svi mi u ovoj diskusiji ovde imamo razlicita misljenja..? Zasto ne-mozemo da saznamo istinu i imamo jednom zajednicko misljenje.. i zasto jednom ne padne i neka fotelja kada se nesto ovako desi.? zar su te fotelje toliko tesne da i savest nestane u njima.?
« Poslednja izmena: 22. Jul 2009, 17:30:08 od maki1960 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Utvrđeni uzroci tragedije na aerodromu u Batajnici
Avion pao zbog ljudske greške
Autor: Vuk Z. Cvijić | 07.08.2009. - 05:00

Preliminarni rezulti istrage Komisije za utvrđivanje pada aviona „mig 29” 7. jula, kada su poginuli potpukovnik pilot Rade Ranđelović (47) i vojnik Milan Ulemek (24), pokazali su da je do nesreće došlo zbog greške pilota.

- Istraga još nije okončana, iako je Komisija završila rad i zaključila da je u pitanju greška pilota, jer Generalštab koji je dobio izveštaj ima prvo da, ako misli da nešto nije jasno, traži dodatna ispitivanja i analize. Tek kada se to završi, biće saopšteni zvanični rezultati istrage - kaže izvor „Blica” iz Vojske Srbije.
Pilot Ranđelović, koji je posthumno dobio čin pukovnika, preminuo je od posledica povreda koje je zadobio prilikom katapultiranja iz aviona, dok je vojnik Ulemek stradao kada je „mig 29” pao na park tehničkih sredstava na batajničkom aerodromu, gde je bio na požarnoj dužnosti. Prilikom gašenja požara lakše je povređen i vojnik Vojislav Dragoljević.
Komandant RV i PVO Brigadni general Ranko Žuvak izjavio je nedavno za vojni list „Odbranu” da je Komisija koja je utvrđivala uzroke ove nesreće imala sve uslove za rad.
- Bilo je dovoljno očevidaca nesreće, avion je bio u zoni aerodroma, svi materijalni dokazi su tu, proizvođač je na naš poziv bio veoma kooperativan, pregledan je registrator leta i nema nikakve sumnje da uzroke nesreće možemo da sagledamo u potpunosti - izjavio je general Žuvak.
Kolege nastradalog pilota govore da je Ranđelović bio jedan o najboljih pilota, čija je specijalnost bila baš upravljanje „mig 29”. On se tog dana spremao za aeromiting. Na sličan način poginuo je i pilot Vojske Srbije Ištvan Kanas 24. septembra 2008. u udesu vojnog aviona „supergaleb G4”, koji se takođe srušio na aerodromu u Batajnici.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
eh... greska pilota...a najbolji.... Nisam sigurna da bi priznali da se radilo o nekom tehnickom kvaru, jer bi mnogi bili p(r)ozvani na odgovornost... ovako... pokojnik je istinu "odneo sa sobom".
« Poslednja izmena: 07. Avg 2009, 12:34:16 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 21:44:06
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.