Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Palanacki mentalitet i medijska pompa  (Pročitano 41085 puta)
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Nepoznat
Browser
Opera 10.00
mob
LG Google Nexus 5
e ovo sad veze nema s zivotom. Sve se svodi na provociranje.
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Niko ne bezi od onoga sta manja sredina nosi sa sobom...
Na selu se javljas sa "komsija" i coveku koji je cetiri ulice dalje od tebe, a u gradu se ne javljas ni onome koji je cetiri stana do tebe...
U selu se zna ko je koga opleo, ko je koga gledao, ko se sa kim vidja, pocne prica samo zato sto si nekoga pogledao...
Sve su to istine i sve su to sasvim normalne stvari.
Mala sredina, malo ljudi, svi su okrenuti jedni drugima, iako se pljuju u ne vole, ali ipak piju kafice ujutro kako bi culi nove price...

Taj deo je jasan..

Meni paraju usi konstatacije tipa...muz tukao zenu, sa sela su, to je tamo ok, ovde toga nema...
To nigde nije ok, ni na selu ni u gradu... A da ima svuda...ima.
Nema to veze sa sredinom, vec sa stanjem u ovoj drzavi, sa situacijom u kojoj zivimo...
Da li je to time prihvatljivije?
Naravno da nije...

+1

Generalizacija je vrlo zajebana stvar... a ljudi je vole više nego leba da jedu Smile Naravno da se u selu ogovara, da se sve zna, da svako svakog poznaje, i da je u gradu obrnuto - prosta matematika. Kome odgovara - lepo, kome ne odgovara - isto lepo... Zato postoje i selo i grad, pa svako odabere šta više voli i ono za šta ima mogućnosti. I jedno i drugo imaju prednosti i mane. Ali ta priča da se na selu više tuku žene, pa da tamo ljudi ne šljive svoju decu, ili da su svi odreda zatucani - je smešna. Nisu svi seljaci zatucani i neobrazovani, niti su svi divljaci... Gle čuda Smile Čak naprotiv, većina ljudi sa sela koje ja znam je izuzetno vaspitana i kulturna, a ne pamtim da je neko tukao ženu kod njih kolenima unazad Smile Što za prve komšije moje tetke, ovde u Beogradu, "Beograđane" koji su tu već 150 godina - ne bih nikako mogao da kažem - sad ako krenem da generalizujem... dolazim do vrlo glupih zaključaka, zar ne? Smile

Nije ni Srbija baš više onakva vukojebina kakva je nekad bila. Nisu nam ni sela baš takve zabiti (ako izuzmemo baš ruralne planinske krajeve, gde ionako niko više ne živi). A verovatnoća da deca krenu stranputicom je daleko veća u gradu, nego u selu - tako da ova priča selo/grad sa ovim samoubistvom nema ama baš nikakve veze  Smile

U nekom razmisljanju...mogu da predpostavim da je broj samoubistava u seoskim i manje urbanim sredinama veci nego u gradovima i urbanijim naseljima, to mi je, recimo, realno.

Da li je broj ubistava veci? Nisam siguran..
Silovanja, kradje, zlostavljanja...

Brojevi kao takvi ne govore ništa - samo % dolaze u obzir, jer treba uračunati broj stanovnika. A ti % su zapanjujuće slični, i u selu, i u gradu... Smile
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 14:59:52 od mslavko82 »
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5

Neki ovo shvataju kao provokaciju.

Ako sama po sebi nije jasna cinjenica da nije isto razmisljanje/ponasanje/medjuljudksi odnosi/shvatanja ljudi u gradu, selu, varosi, nekoj cuki, onda je totalno bespotrebno polemisati o tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Marko,

kako sad ti skrenu pricu na pare, majke ti?

kako nadje vezu...ajde, nije bitno...

ti sve krenes fino i onda te spotaknu ovdje neki sa kojima uvijek volis da se " bockas"...pa te sapletu...i onda odes...nebu pod oblake...

majka mu stara...tacno se uvijek primjeti da ti je beskrajno stalo da si 100% u pravu i da je tvoja zadnja u svakoj prici...pa makar zavriso pricom o parenju kornjaca na Madagaskaru na temi o nuklearnoj fizici...
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Citat
Ako sama po sebi nije jasna cinjenica da nije isto razmisljanje/ponasanje/medjuljudksi odnosi/shvatanja ljudi u gradu, selu, varosi, nekoj cuki, onda je totalno bespotrebno polemisati o tome.

Isto je.
Dokle god neko ne navede razliku seljaka i coveka iz grada isto je.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60

Ma to je jasno kao dan. Samo mi nije jasno kako je to život u maloj sredini uticao da se one dve nesretne devojke ubiju? I da li se te dve devojke u Beogradu ne bi ubile? Jbte, koliko klinaca se u BG-u uhvati u loše društvo, a koliko u selima? I koliko je veća verovatnoća da kreneš stranputicom u velikom gradu (gde imaš milion opcija), a kolika u selu (gde imaš jednu~dve) ?
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Ja sam odrasla u palanci, i svaki put kad dođem beskrajno se iznenadim kojom brzinom saznam ko se udao/oženio, razveo, čije dete ima grešku na šestom hromozomu, ko krade, čija deca su loši đaci, ko je bankrotirao, koga vara muž/žena, a kako neverovatno retko čujem da je neko uspeo, da je srećan, da su mu/joj deca dobri đaci, da fino zarađuje, a ne krade....što je statistički neopravdana razmera.

Mali prostor, ograničena sloboda/izbor dešavanja i ljudi počnu da se ujedaju.Što reče Šeširić...u maloj sredini ljudi prosto vole da ubiju Boga u tebi, da te prevaspitaju, prilagode..i što se više koprcaš, to će više da te boli.
Kada si i najmanje različit, svaki put kad izađeš na ulicu, osećaš se kao da šetaš u belom, prazničnom odelu na koje se ptica pokakila..i više niko ne vidi to divno odelo, svi vide i komentarišu samo govance.
Jednom obeležen, uvek obeležen.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Apple 15
Pa ja nisam uopste spominjala pare, vec zavist...

A zavist potice iz proste cinjenice da si negde zatvoren i da su ti mogucnosti za dalji razvoj... bilo kakav ... ogranicene...

Eto... ja sam kroz srednju skolu i fakultet imala priliku da se susretnem sa takvim stvarima... jer... smo u srednjoj skoli prvo dosli u kontakt sa ljudima koji zive u predgradjima (i to ne onim americkim, vec tipicno balkansko-evropskim), a kasnije i sa ljudima koji su dolazili iz drugih gradova...

I tu je neka... razlika... u tome sto deo ljudi ostaje ogorcen i ogranicen svojom sredinom, pa makar ziveo u Njujorku i imao milijardu dolara... i to je taj palanacki mentalitet, a neko u dolasku vecu sredinu nadje osnovu za dalji razvoj... pri cemu prvenstevno mislim da na neke medjuljuske i ljudske kvalitet, a manje na ekonomsku moc ili moc uopste...

E, sad... ima tu jos stvari da se prica... ali.. meni je uvek smesno kada se setim nekih mojih poznanica sa fakulteta koje su se ubijale da objasne da nisu iz malog grada, vec iz Beeeeograaaada.... iako je meni sama cinjenica da dolaze iz druge sredine bila simpaticna...  Smile

Ili... kada su me ubedjivale da lazem da zivim 500m od fakulteta, jer nemam taj beeeeograadski naglasak... hah... glupost... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Citat
Ja sam odrasla u palanci, i svaki put kad dođem beskrajno se iznenadim kojom brzinom saznam ko se udao/oženio, razveo, čije dete ima grešku na šestom hromozomu, ko krade, čija deca su loši đaci, ko je bankrotirao, koga vara muž/žena, a kako neverovatno retko čujem da je neko uspeo, da je srećan, da su mu/joj deca dobri đaci, da fino zarađuje, a ne krade....što je statistički neopravdana razmera.

Da tebe to nije interesovalo niko ti ne bi ni pricao te stvari..Kako je tebe interesovalo da cujes oni su ti pricali.Samim tim ti si tracarila i samim tim posedujes osobine seljanke.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80

Neki ovo shvataju kao provokaciju.

чек...у ком смислу није исто?
твоје размишљање, понашање,међуљудски односи,схватања је квалитетније(или шта) зато што живиш у београду од рецимо неког ко живи у алибунару?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.