Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Palanacki mentalitet i medijska pompa  (Pročitano 41331 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
знаш шта кровз...не знам у каква то села идеш али ево имаш позив да дођеш код мене...мало да праву паланку осетиш... Smile
и не бој се...нико неће да те бије иако си нафурани београдски мангуп...само кажи да си гост код мргеца Smile  

Verovao ili ne, nikad se nisam kurcio i pisao na celu da sam iz Beograda, a iskreno bih voleo da dodjem, da se uslikam pored ramba i da idemo u neku perverziju, kupicu i one japanske kuglice. Smiley

Citat
Citat
Selo u Vojvodini, ne mogu da se setim da me ubijes, bio pjan svo vreme. Seoska slava naseg clana sa bureka. Pokupilo se nas 4-5 iz Bg, otisli tamo, covek nas ljudski primio, lik napravio custom motor - tricikl, slusa Dzimija Hendriksa, zena slusa rok, nebitna je muzika, nego uopste nisam imao osecaj da sam na selu, nije bilo price ko je koga jebo, ko se gde potukao, koliko je rodilo ove godine i koliko ih je Sloba unistio (a to sve odmah cujes u skoro svakom selu)

александрово Smile

Jeste!!! Smile

Da, fenomenalno je bilo.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 16:08:05 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
i da idemo u neku perverziju, kupicu i one japanske kuglice.

за перверзију ћемо морати да идемо у банатски двор или нови итебеј.....мађарице јбг Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ja samo da se upisem i kazem da zaboravite na ono stosam ja pisala kao da nije ni postojalo. Nekima to nece biti tesko. Hvala Smile

ja nemam namjeru...citam te do koske Smile

ali...odjava moze...potpuno na mjestu..osjecam miris lomace u vazduhu...

diskretno cu te uzeti pod ruku i nestajemo u nepoznatom pravcu Smile Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Citat
i da idemo u neku perverziju, kupicu i one japanske kuglice.

за перверзију ћемо морати да идемо у банатски двор или нови итебеј.....мађарице јбг Smile

Moze.

P.S.

Evo ga Aleksandrovo. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Apple 15
A da dogovore ostavite za pp?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Palanački mentalitet odlikuje se destruktivnim formalizmom. I odma da se razumemo to nije tradicionalni, patrijarhalni, seoski mentalitet nego devijacija nastala neuspelim prelaskom iz jednog u drugi sistem vrednosti sredinom 20. veka. I nije ograničen samo na selo. Odrasla sam u koloniji sa mnogo malograđanštine na 150 metara izvan kruga dvojke, znači u samom centru Beograda.  Mrgi je tražio primere pa ću navesti nekoliko primera onog što zameram malograđanštini. Naravno ima i stvari koje zameram građanštini i tradicionalizmu ali mislim da su oba pomenuta sistema bolja i zdravija od malograđanštine.

Pre par dana baš ovde na nekoj temi pročitala sam priču jednog seljaka kako u crkvu dolaze lopovi, pa bace pare od priloga u vis i kažu Bože uzmi šta je tvoje a šta ostane to je moje. E to je odličan primer malograđanštine. U tradicionalnom sistemu vrednosti onaj ko ukrade i bude uhvaćen dobio bi batine i to surove batine.  U gradu ko hoće da krade u crkvi ne bi izvodio nikakve bajalice nego bi samo uzeo pare i otišao i niko ga ne bi jurio nego bi pop ugradio kasu u sto za priloge. Potreba da se sopstveni lopovluk u svojim očima predstavi kao volja Božija je trulež malograđanštine.

Primera naravno ima još mnogo. Pre nekoliko meseci malograđanski siledžija i zlostavljač ubio je mog prijatelja iz detinjstva, direktora škole, jer ga je sprečio da seksualno iskorištava devojčicu iz đačkog doma. Ubica je pre toga godinama zlostavljao svoju ženu i sina, drugu decu po drugim školama i uvek se završavalo tako što su zlostavljane devojčice bile oglašene za kurve a njihovi roditelji nisu smogli snage da odbrane svoju decu što bi patriarhalan otac osećao kao svoju dužnost. Nije bilo ni spremnosti da se preko policije i tužilaštva, advokatima i novcem prisili na poštovanje zakona kako bi reagovala građanska svest. Na kraju je Darko platio životom svoje suprotstavljanje malograđanštini.

Skupština Srbije, ogledalo malograđanštine, amoralna rupčaga u kojoj se ljudi pljuju, psuju, kunu, glasaju za izmenu grba pa posle 6 meseci glasaju za povlačenje prethodnog zakona. Po novinama se vuku skandali oko blanko ostavki, korupcije, krađe glasova, ucena. Decenijama se po toj derogiranoj nakazi malograđanskog mentaliteta prosipa demagogija o tome kako je onaj lopov a ovaj kriminalac kriv za sve, a na sledećim izborima se uleće u koalicije sa istim lopovima i kriminalcima.

Dva dečaka približno istih godina. Jedan je rođen vanbračno. Otac ga je priznao, daje mu izdržavanje, obilazi ga i uzima kod sebe u kuću za sve raspuste i praznike ali nikad nije želeo da se oženi majkom svog sina. Dečak je dobar, pametan, vredan, lepo uči. On je kopile. Drugi dečak rođen je u braku najgoreg seoskog ološa i pijandure i seoske kurve. Liči na sasvim drugog čoveka. Čak i njegov formalni otac kad vidi tog drugog žica za piće pominjući sina. Dečak je bahat, nevaspitan, lenj i poročan. Ali taj dečak nije kopile. Njega niko ne zove tim ružnim imenom.

E to je taj užasavajući formalizam koji se zove malograđanština i koji je kancer našeg sveukupnog društva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Citat
Dozivljavas sve suvise licno. Ako Bog da, ja bih voleo da skoncam u mom selu u Sumadiji. Ja volilm svoje selo ali necu da ga ulepsavam ko Rados Bajic, cije je selo cistije od Ciriha, fasade na kucama u milion boja, sve akril i izolacija od bavalita. U mom selu, dva brata prave uporedo kuce od tri sprata, pa se posvadjali, pa jedan digao i potkrovlje da mu kuca bude veca. Takvih primera ima na milion, al da ne nabrajam, ko ce normalan da cita ovoliki zid teksta.

Brate..ok je.Ja branim samo zbog toga jer su dosta stvari predrasude.Ja sam pokusao da branim koliko mogu..ali vas je mnogo a ja sam sam.
I predajem se ne mogu nista promenim.Doduse ti si naveo primere..a ne razlike izmedju seljaka i gradjanina.Ali ukapirao sam poentu onoga sto si hteo da kazes.
A vidim da je dosta ljudi koji poticu sa sela..sada pisu lose o seljacima...To mi je malo uvrnuto.

Ono sto sam ja hteo da kazem je to da..ono sto vi nazivate seljackim mentalitetom je ustvari nas balkanski mentalitet.Takvi smo mi koji zivimo ovde.Samo je to izrazenije na selu jer je selo malo mesto pa se koristi kao uzorak.Posto se svi znaju..oni se svi ogovatraju.U gradu ne znas sve ljude..znas odredjenu skupinu ljudi.

Elem da..Ti si crowz naveo primere mesta od najvise 500/1000 ljudi pretpostavljam.
A Knjazevac ima 30 000 ljudi.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia krntija

Ima mnogo pisanija, a ja nemam mnogo vremena sada, pa ću iščitati kasnije i dati svoje uvaženo mišljenje.  Smile

Pročitao sam samo prvu stranu i za sada bih samo pitao jedno

A istna je da je auto uzet na lizing pa zato ima BG table, a u pitanju je najobičnija crna Škoda Octavia.

U kom univerzumu je Škoda Octavia najobičniji auto? Još ako ima dizel motor od dve iljade+ kubika to je bre odličan auto, koji koša više od 20k evra. Istina, ja ga lično nikad ne bih kupio Smile al i dalje je to odličan, odličan auto, pogotovo za ovdašnje prilike.  Smile
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
I desi se dosta puta da brze rasklope i sklope pistolj i onda me sledecih 7-10 dana dok sam tu zajebavaju da nisam nikakav beogradjanin, cim oni brze to od mene odrade. Smiley

Pazi, za ovo su realno u pravu  Smile Auuuu vidim jos spominjes blokove. Ako ne znas da brzo sklopis i rasklopis pistolj + ako ne znas da srolas spravu sa jednom rukom onda se malo postidi  Smile

Brate..ok je.Ja branim samo zbog toga jer su dosta stvari predrasude.Ja sam pokusao da branim koliko mogu..ali vas je mnogo a ja sam sam.
I predajem se ne mogu nista promenim.Doduse ti si naveo primere..a ne razlike izmedju seljaka i gradjanina.Ali ukapirao sam poentu onoga sto si hteo da kazes.
A vidim da je dosta ljudi koji poticu sa sela..sada pisu lose o seljacima...To mi je malo uvrnuto.

Ono sto sam ja hteo da kazem je to da..ono sto vi nazivate seljackim mentalitetom je ustvari nas balkanski mentalitet.Takvi smo mi koji zivimo ovde.Samo je to izrazenije na selu jer je selo malo mesto pa se koristi kao uzorak.Posto se svi znaju..oni se svi ogovatraju.U gradu ne znas sve ljude..znas odredjenu skupinu ljudi.

Elem da..Ti si crowz naveo primere mesta od najvise 500/1000 ljudi pretpostavljam.
A Knjazevac ima 30 000 ljudi.

Au kakav je ovo naglasak  Smile

A istna je da je auto uzet na lizing pa zato ima BG table, a u pitanju je najobičnija crna Škoda Octavia.

U kom univerzumu je Škoda Octavia najobičniji auto? Još ako ima dizel motor od dve iljade+ kubika to je bre odličan auto, koji koša više od 20k evra. Istina, ja ga lično nikad ne bih kupio Smile al i dalje je to odličan, odličan auto, pogotovo za ovdašnje prilike.  Smile

Ma pusti Bambinu. Izletelo joj da je sponzorusa pa sada pokusava da se opravda. Sada ispade kao da je neka besna octavia u stvari obican auto. C c c  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Ima mnogo pisanija, a ja nemam mnogo vremena sada, pa ću iščitati kasnije i dati svoje uvaženo mišljenje.  Smile

Pročitao sam samo prvu stranu i za sada bih samo pitao jedno

Ima dizel motor, ali je uzeta pre skoro 5 godina na lizing. Jeste to dobar auto, ali nije u tome poenta. Šta bi bilo da je u pitanju BMW, Audi, Mercedes?  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.