Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 20:05:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru...  (Pročitano 84533 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Uzice
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
SonyEricsson k810i
Svi smo mi ljudi. A bog je jedan. Tako da sto da ne.
IP sačuvana
social share
Ne umem da pisem. Jel moze X.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Religije razdvajaju ljude. Ako ste religiozne osobe, potražite nekog svoje vere, tako ćeti izbeći brojne potencijalne probleme. Ako niste, onda je sasvim sve jedno kako se ko zove. Ja sam trenutno u  takvoj vezi i nije mi loše.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.56
Mislim da su to lijepo sve objasnili Goa i Jasi...dok Sesircic je naveo klasican primjer ponasanja Albanaca koje nikada nisam kao niti dan danas svrstavao u one narode koji su cinili bivsu Jugu.Igrom slucaja upoznao sam ovdje jednog Albanca koji je pojasnio mi barem malo njihov nacin zivota.Oni se mrze medjusobno,tako da jedno selo mrzi drugo i prije ce ubiti sestru nego da se uda u to neko drugo selo,a iste vjere i isto sve.Tako da ovi ljudi su druga sorta koja zivi milion godina u proslosti i nema potrebe navoditi albanku za zenu kada nju ne zele niti muslimani iz Bosne.
Vjerujem da ovdje pisemo o normalnim zenama,normalnim muskarcima i normalnim ljubavima Smile
Neko rece kako pucaju mijesani brakovi do prvog rata,ja bih rekao da je tu pukla ljubav.Niko i nikada me nece moci ubijediti da ja se ozenim recimo zenom druge vjere i pri tome imamo dvoje djece,pa krene rat a mi se podijelimo ,da tu nije pukla ljubav.Covjek koji voli zenu i ona njega,ma fucka im se za njihov narod jer su njih dvoje najpotreniji jedno drugom.Voljeti vise vjeru od sopstvene zene ili muskarca to je totalna besmislica.

@Anea drago mi je sto si Srpkinja,i drago mi je sto drzis do toga ali licno za mene na prvom mjestu si zena koja se zove Anea.Zena koja pise jezik koji znam citati,zena koja zna biti vrlo ugodna,zena sa kojom se moze pricati o svemu...privlacna ili ne to nisam imao priliku vidjeti ali vjerujem da i to posjedujes kao zena.Da na prvom i poslednjem mjestu ja te dozivljavam kao divnu zenu,to sta si po nacionalnosti i kojem Bogu se molis apsolutno nije bitno Smile

IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Apple 15
Za druzenje nije vazno. Za pravljenje porodice moze da bude vazno.

Veruj mi da vrlo dobro znam o cemu pricam. Smiley

Bicu iskrena i reci da licno smatram da ja takvo opterecenje ne mogu da podnesem i da ne zelim da podnesem, jer znam da u slucaju mesovitog braka ne bi bas svi blagonaklono gledali na tu vezu, a meni to... ono... ne treba bas... Smiley

Sto se, pak, tice veza sa ljudima van Balkanskog poluostrva, tu imam mnogo manje ograde...

S druge strane, ja nikome ne branim da se upusta u kakvu god vezu hoce... samo... eto... smatram da treba dobro razmisliti kada se stvara porodica i prave deca... Niko ne garantuje da ce neko tvoje vere\nacije biti ista bolji i da nece biti kreten i nasilnik, ali cesto se u tim velikim razlikama nalaze i razlozi za potonje nesporazume...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
lapsus,

ne smatraš Albance bivšim stanovnicima Juge niti si ih ikada smatrao? Smile

Smile

vidi, malo mašimo temu...ali moram.

ne samo da su to bili...već su i zahvaljujući tom tvom rezonu, koji je očigledno masovan, a vrlo potcenjivački uspjeli i da nam cjepnu parče teritorije ispred nosa. jer mi njih....ne vidimo!!! NE VIDIMO. oni ustvari ne postoje i nikada nisu ni postojali.  pa to je, Boga mu poljubim ( Goa, nemoj da pucaš u mene Smile)...nekakav ružičasti slon, a ne narod. obrni- okreni sitnica.

čuj, Albanci?
ko još njih uzima za ozbiljno, a kamo li još i narod....pa još da su živjeli i žive ovuda svuda oko nas... Smile

a što se tiče teme, ja se radujem Smile

cvjeta ljubav, Bog je jedan...ili je mrtav...nebitno.

renesansa...

oprostite mi što sam cinik, ali to ne znači da ću da vam pokvarim zabavu.

trenutno nisam dovoljno inspirisana, a i...već na jednoj sličnoj temi sam pokušala objasniti koliko stvari nisu jednostavne koliko vam se čini...i da ljubav, zaista nije uvijek i dovoljna Smile

i pričam iz iskustva ljubavi sa nekim ko nije moje nacionalnosti, a i neko sam ko je odrastao u multietničkoj sredini.
ja dakle nisam neko ko govori o toleranciji kao o podrazumjevanom dobru, a da je nisam bila u prilici praktikovati...i znati šta ona zapravo znači, a da nije pusta retorika.

ali, to je...široko sada...

ja samo kažem da nije jednostavno kako većina tvrdi da jeste.

i ja samo kažem...ne bih olako uzimala zemlju i naslijeđe koje imamo...iznenadi se čovjek koliko ga određuju stvari za koje nije želio i nije vjerovao da hoće...prosto, desi se da se iznenadi...koliko god bio siguran u nešto...

ih, pa preširok je čovjek...preširok...

kad vas sve ovako masovno čitam, pa ja sve mislim....mi smo u zemlji zvanoj Diznilend Smile
sve mi zvončice preleću preko ekrana...evo je još jedna Smile Smile

sviđa mi se to... Smile
stvarno.
jebe me doduše malo statistika, malo bliža prošlost, malo dalja prošlost...malo mentalitet ljudi sa ovih prostora...ali nema veze.

možda je stvarno renesansa.... Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Kasnije sam ljubio svakakve usne i jedinu razliku koju osjetih je bila vlaznost.

Zena koja pise jezik koji znam citati,zena koja zna biti vrlo ugodna,zena sa kojom se moze pricati o svemu...privlacna ili ne to nisam imao priliku vidjeti ali vjerujem da i to posjedujes kao zena.Da na prvom i poslednjem mjestu ja te dozivljavam kao divnu zenu,to sta si po nacionalnosti i kojem Bogu se molis apsolutno nije bitno Smile

Ti bi Anu Karenjinu produzio za jedno 20 000 strana.

Agnosticima, ateistima i satanistima vera nikada nije predstavljala problem.

Ne baš.  Smile

Određenom delu ateista i agnostika uključujući i meni... nije problem da žena bude druge vere. Smile
Problem je da ima veru uopšte.  Smile
Ne bih mogao da zamislim svoj život da ga podelim sa osobom koja bi verovala u tako glupe detinjaste stvari.  Smile (from my point of view.  Smile )

Stalno bih razmišljao o tome da joj je unakažen um.
Opet... i to bi verovatno bilo obostrano.. Smile  
I verovatno bi slično ona mislila o meni.
Tako da... there you go. Smile

Međutim sad mi nije jasna jedna druga stvar, od 40.000 bogova ja ne verujem u samo jednog boga više od vernika koji ne veruje u 39.999 bogova a loži se na svog.
Zar sama činjenica da priznaje postojanje toliko velikog broja bogova, samim tim što ne želi da oženi neku ribu koja gotivi nekog drugog boga... zar to nije dovoljan dokaz da je cela ta priča užasno opičena i dokaz da bogove izmišljaju ljudi, tovare svoju decu s time i sve to zavisno od lokacije? Što bi dalje trebalo po nekoj logici da ih natera da odbace ta sranja stvorena da podele ljude?
Skroz nerazumno.

Pa vidis, u Srbiji, osim velike navale ljudi na veru i moderna proslavljanja slava, sto rece gotago, na kraju slave narucujes striptizetu, imas i ateiste, kojima je svaka druga "Ne daj Boze", agnostike koji pale svece u crkvi pred ispit iz matematike.

Vise je to furanje mode, nego neka visa psiho-filozofija. Isto kako je tebi nepojmljivo da ozenis osobu suprotnog spola bilo koje vere, tako je i meni nepojmljivo da mi sin ili cerka nose imena poput: Elvir, Ferid, Zira, Mihana, Bujar, Behar, Stipe, Maradona, Ante, Euzebio, Sakira, Gligor ili Severina.

Ne znam bas ni da li bi mogao sa osobom koja svaka dva dana ide u crkvu, pa 40 dana posta, ono, nista sex, cigare, alkohol u tom periodu i slicno ali bih svakako mogao da prezivim jednu slavu godisnje, bozicni rucak, post za badnji dan, post za veliki petak i uskrs.

P.S.
Dozvolio bih cak i da zena pocne da nosi moje prezime, a da svoje odbaci potpuno dobrovoljno.
(lapsuse, otvaraj novu temu o uzimanju prezimena)
« Poslednja izmena: 20. Feb 2012, 23:52:54 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Citat
Ti bi Anu Karenjinu produzio za jedno 20 000 strana.

Hahahaha bravo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Crowz...odlično ti je pominjanje to oko imena...

mislim, sve nešto retorika...ljubav, tolerancija, Bog je jedan ...ali ja vam opet kažem...ajde, živite to što govorite.

osim toga, primjetila sam da su mnogo tolerantni i za prihvatanje razlika među nama u većini slučajeva oni koji žive u etnički čistim sredinama.
ili nemaju nikakvog iskustva ljubavi i braka sa onim '' drugima''....ovdje.

ruku na srce...ali tako je Smile

naslušala sam se toga.
budimo iskreni, da masovno znamo ljudski živjeti jedni sa drugima, dakle...suživot sa drugim nacijama i vjerama na ovim prostorima, pa istorija bi bila posve drugačija na ovim prostorima.

to ne da nije lako, a lako je reći da tako treba, jer masovno niko to ne umije.
pa to je vrhunsko umjeće na ovim prostorima.

kao pojedinac sa drugačijim rezonom...možeš samo da se najedeš govana.
postoje i svijetli primjeri...ne kažem.
ali oni najbolje znaju koliko ih je koštalo.

a Lapsus...Lapsus je čudo od tolerancije.

njegova pisanija meni vazda ide na ruku.
toplo mi oko srca.
jer, za mene je favorit.

poslije one epic teme gdje smatra da su udate žene sposobne za ljubav i za veliku strast i da igraju na više frontova od gole žudnje, ma multipraktik...ja sva nešto srećna... Smile

« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 00:18:03 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Citat
Međutim sad mi nije jasna jedna druga stvar, od 40.000 bogova ja ne verujem u samo jednog boga više od vernika koji ne veruje u 39.999 bogova a loži se na svog.
Zar sama činjenica da priznaje postojanje toliko velikog broja bogova, samim tim što ne želi da oženi neku ribu koja gotivi nekog drugog boga... zar to nije dovoljan dokaz da je cela ta priča užasno opičena i dokaz da bogove izmišljaju ljudi, tovare svoju decu s time i sve to zavisno od lokacije? Što bi dalje trebalo po nekoj logici da ih natera da odbace ta sranja stvorena da podele ljude?
Skroz nerazumno.

Неразумно је богохуљење, небитно шта си... мислим, о каквим ти "срањима" и "ложењу" причаш? Може то и другачије да се назове Smile
« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 00:18:49 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61

budimo iskreni, da masovno znamo ljudski živjeti jedni sa drugima, dakle...suživot sa drugim nacijama i vjerama na ovim prostorima, pa istorija bi bila posve drugačija na ovim prostorima.

To sto tolerancije nije bilo ili nema na ovim prostorima ne znaci da ne treba da postoji i da su ljudi druge vere nasi protivnici. To samo znaci da smo ogrezli u netoleranciju. Svi mi, svih vera i nacija. Ima jedna lepa prica od Marsala Rozenberga o nenasilnoj komunikaciji. Radio je medijaciju sa covekom(inace sa Bliskog Istoka) koji mu je rekao sve i svasta na konto toga da je ovaj Amerikanac(prljava americka svinjo itd.  Smile ) . Ovaj mu je samo rekao "Cekaj, ja nisam kao pojedinac uradio ni tebi ni tvom narodu bilo sta, zasto me svrstavas u bilo kakvu kategoriju na osnovu toga sto sam pripadnika nacije koju ne volis?". Smirio malo time coveka i tako malo po malo postase prijatelji. A eto, da su i jedan i drugi ogrezli u neki nacionalizam, samo bi se iznapusavali ili jos gore poubijali.

Ne branim ja nesto lapsusa(ja jesam dosta tolerantan, ali lapsuse, ti si prevazisao cak i mene  Smile ), i smatram da se te neke razlike dosta tesko prevazidju pogotovo u danasnjem drustvu gde je dosta ljudi ogrezlo u neku nacionalnu i versku netrpeljivost samo zbog toga sto ih tako neko(verski ziloti, politicari itd.) nabedio, samo smatram da vam je ceo taj hejt prema drugima katastrofalan i to ne samo za vas nego za sve. Razumem taj hejt iz razloga sto je tesko shvatiti da postoji covek kada ti je pripadnik druge nacije ili vere pobio porodicu ali ga nikako ne podrzavam.

I da, imao sam dosta pozitivne primere, samo sto ne zivim u aluziji da negativni ne postoje pa da mislim da su svi divni. Cak stavise daleko sam i od neke tolerancije i smatram da je najveca srpska greska to sto su dozvolili polupismenom bravaru iz Hrvatske da vlada nad njima i da nas je on upropastilo za sva vremena time sto je uzdigao sve ostale bratsvom i jedinstvom a Srbe povukao dole. Al eto, prvo vidim coveka pa tek onda da li je on idiot ili neko ko jednostavno covek...
« Poslednja izmena: 21. Feb 2012, 04:10:21 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 20:05:06
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.