Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 21:30:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru...  (Pročitano 84375 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung 111111
Govorite o veri i nacionalnoscu kao da se u to stvarno i razumete  Smile
interesanto do jaja Smile
sad da krenem gradom,nasumicno da pitam boje zastave,recitovanje himne ili ih pitam kad su zadnji put isli u crkvu,da pitam kojekakve gluposti o pravoslavlju koje ni sam nisam siguran da znam.
tuce njih bi pored toga sto bi me gledali kao debila,znalo samo kako nam se zove zemlja...kapiram da neki nebi znali ni to.
aposolutno sam siguran da je i sa druge strane isto...jos kad bih krenuo da ih pitam zbog cega mrze suprotnu stranu kad o njima i onako veze nemaju ...jadni ni to ne bi znali.
Kapiram da bi nekog mrzeo moras da znas i zasto ga mrzis Smiley

enivej,nezgodno jeste,nemoguce nije...ali sto bi ga neko tupio kad moze linijom manjeg otpora.(licno i sam tako razmisljam)
ali eto ako se pak desi,u nasoj zemlji ili zemljama na balkanu uvek mozes da kazes da si jugosloven  Smile

a sto se tice vere..nemoj da se zajebavate..u crkvu ide broj ljudi slican onom broju koji ide da slusa klasicnu muziku.
to sto svi mi osecamo potrebu (neki od nas) da se izjasnjavamo kao vernici,to ne znaci samo stvarno vernici.
mislim da se u ovom veku radjaju generacije,kod kojih bog dolazi na petom mestu,stoga nema mesta strahu.
sto se tice nacionalnosti isti princip,globalizam je u toku.(evropa ce biti sacinjena od eu i srbije) jos malo pa nece biti problema koje si nacionalnosti....da ne pominjem da je i trenutno to na niskom nivou.

(gramaticke greske nisu namerne..)
« Poslednja izmena: 19. Feb 2012, 23:05:46 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

"Jedino cega imamo da se plasimo je sam strah"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
Ja sam ateista tako meni ko je kakve vere neigra nikakvu ulogu.  :[115]:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
HTC Wildfire S
Citat
a sto se tice vere..nemoj da se zajebavate..u crkvu ide broj ljudi slican onom broju koji ide da slusa klasicnu muziku.
to sto svi mi osecamo potrebu (neki od nas) da se izjasnjavamo kao vernici,to ne znaci samo stvarno vernici.
Radi se o tome da smo skloni generalno pomodarstvu kao narod.
I mi i komšije pored.

Na ovim prostorima, kad se uvodio komunizam, tako brzo se uveo da bi i sam Karl Marks i Engels ostali bez reči i bili bi savladani od strane ove rulje koja bi ih ubedila da nemaju pojma i glasovno nadjačala.
E kad je komunizam otišao u kurac, onda su se Srbi i ostala komšijska braća, tako brzo i naprasno popunili crkve (Za vreme Božića i ostalih bitnijih praznika kad se sete da su vernici) da bi i sam Isus kad bi se vratio, morao da napusti crkvu jer ne bi bilo dovoljno mesta za njega.

Danas kad pitaš čiji su ćale i deda bili komunisti.
Maltene ničiji pošto niko neće da kaže.
Da se čovek zapita da li je u toj Jugoslaviji uopšte bilo komunista.  Smile

I takva ti je stvar i sa verom.
Odnosno takva je stvar sa pomodarstvom.

Jer kad ne poznaješ strukturu i suštinu onoga čime se dičiš i poznata ti je samo fasada... onda ćeš pokušati najjače što možeš da ubediš ljude da je ta fasada jaka... i jača od tuđe. Jer tako odvraćaš ljudima pažnju od toga da ne poznaješ suštinu.
I tako dobiješ deklarativne vernike koje kad im dovedeš u sumnju ili u pitanje veru, postaju naprasno najveći fanatici koji su odjednom šatro ceo život posvetili veri. (I onda je jedna muslimančica problem)
A ta sumnja kulminira za vreme rata.
To jest ono o čemu Anea i ove ostale pričaju.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2012, 23:25:07 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

"Jedino cega imamo da se plasimo je sam strah"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
Pre ce biti da smo ostali religiozni a prihvatili komunizam.  Znaci mi nismo religiju odbacili, bili smo licemeri.
Koliki smo bili vernici pokazalo se odmah po raspadu Jugoslavije.  Sam rat je bio, pre svega verski pa onda grdjanski.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Motorola 
Rukavice bele Turkinje se klele,rukavice zute Turkinje se ljute. Turkinja se pred dzamijom klela da je samo Srbina volela.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
HTC Wildfire S
Pre ce biti da smo ostali religiozni a prihvatili komunizam.  Znaci mi nismo religiju odbacili, bili smo licemeri.
Koliki smo bili vernici pokazalo se odmah po raspadu Jugoslavije.  Sam rat je bio, pre svega verski pa onda grdjanski. 
Ne.
Uz izuzetke koji se mogu pronaći, definitivno se odbacila religija pa ponovo učila. (ako ne računamo to da se komunizam prihvatio kao religija i opijum za narod)
I to mogu potvrditi mnogi stariji, koji su nešto nepristrasniji i koji će ti fino objasniti da se čak ni Božić nije poznavao kako treba niti mu se pridavala pažnja.
Rat je pre svega imao propalu ekonomsku pozadinu kao dobar zapaljivi materijal na kome je ležao, a gorivo je bilo versko/nacionalno.

Ipak moramo se vratiti na temu.
I postaviti ovo u odnos muško-ženskih odnosa.
« Poslednja izmena: 20. Feb 2012, 00:04:24 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61

Није проблем у обичајима... игра се рецимо нека утакмица и рецимо неки Мухарем Хаџирахман уклиза са две ноге... прво што ћу рећи је јебем ти матер муслиманску... без да кријем ја сад нешто. То је неки најпростији пример.
Кажем, могу ја да остварим контакт са било ким, али у дубини не осећам приврженост.
Придржавам се исто тако правила да су муслимани били неверници.

Ma shvatam ja averziju, samo sto mi nije jasna ta generalizacija ( Smile ) po kojoj su svi vanpravoslavci losi.  Smile

Otprilike se svodi na ovo

enivej,nezgodno jeste,nemoguce nije...

i uklanjanje razlika izmedju dve kulture. Ko uspe da nadje nekoga ko je uprkos drugoj kulturi blizak njegovim shvatanjima i ko uspe da prevazidje te neke razlike taj i ima sanse za uspesan brak sa tom drugom osobom.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Ма нисам ја реко да су ванправославци лоши... него их слабије варим само Smile

Citat

Јебига... изгледа да не знаш да (не)одлазак у цркву нема везе са тим да ли си верник или не... није ти то причао чика професор веронауке Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung 111111
Citat
i uklanjanje razlika izmedju dve kulture. Ko uspe da nadje nekoga ko je uprkos drugoj kulturi blizak njegovim shvatanjima i ko uspe da prevazidje te neke razlike taj i ima sanse za uspesan brak sa tom drugom osobom.

i ja tako mislim...mada ni za brak ne postoje pravila..on moze da se raspadne bez obzira na to da li je 'mesoviti' ili ne
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Apple 15
I te kako mozes da biras u koga ces da se zaljubis... a i svakako mozes da biras sa kim ces da pravis porodicu...

Ta nismo zivotinje da se vodimo samo nagonima...

Ili mozda jesmo? Smile

@lapsus...

Tvoj prijatelj nije otisao samo zbog para. Znas ti, zna i on... zna njegova porodica.

A sto se tice potezanja drugih drzava, samo sam pokusala da dokazem da su ljudi svuda isti... i da aj sareni svet u kome se svi vole... bas i ne postoji...

Ja sam Srpkinja. Svakako da imam i nekih drugih gena u sebi, ali... negde u malom mozgu imam listu pozeljnih i nepozeljnih i briga me kako to izgleda. Wink

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 21:30:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.389 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.