Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 15:38:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru...  (Pročitano 83782 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
sa muslimanom nikad.. ostali mozda, ne znam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
Gledao sam jedan po meni dosta strasan film o jednoj zeni iz Amerike koja se udala za muslimana, doktora iz Irana. Dobili su cerku. Posle nekog vremena on nju ubedi da odu u posetu Iranu, navodno na dve nedelje. E tamo kad su otisli ubrzo je shvatila da su se zapravo preselili tamo i zivot joj se pretvara u pakao (to je bilo posle islamske revolucije) posto je tamo zakon takav da zene gotovo nemaju prava ona je jedva nekako pobegla iz te drzave sa svojom cerkom (jedini nacin je bio da pobegnu ilegalno i to su i uradili) film je radjen po istinitom dogadjaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Не. Вера није нешто што ће да се узме и баци, за ту веру су многи наши преци погинули да би је ми сада мењали за нешто што може да буде пролазно, ти преци живе у нама а са њима и наша православна вера!

Ја осећам данас да у мени тече
Крв предака мојих, јуначких и грубих,
И разумем добро, у то мутно вече,
Зашто бројне игре у детињству љубих.

И презирем тугу, заборављам бољу,
Јер у мени тече крв предака моји',
Мученика старих и јунака који
Умираху ћутке на страсноме кољу.

Јест, ја сам се дуго са природом хрво,
Успео сам - све се може кад се хоће -
Да на ово старо и сурово дрво
Накалемим најзад благородно воће.

И сад, ако плачем кад се месец крене
С ореолом модрим низ небесне путе,
Ил' кад старе шуме, чаробне сирене,
Једно тужно вече злокобно заћуте,

Ја осећам ипак, испод свежих грана
И калема нових, да, ко некад јака,
У корену старом струји снажна храна,
Неисцрпна крепост старинских јунака.

Све исчезне тада. Заборављам бољу,
А преда ме стају редом преци моји,
Мученици стари, и јунаци који
Умираху ћутке на страшноме кољу...
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
imam sličan stav kao Anea.

pa da se ne ponavljam.

rasla sam u multietničkoj sredini, zabavljala sam se sa pripadnikom druge vjere...postoje ljudi koji mogu i to uspiju izvesti na najbolji mogući način, ali činjenica je da ovdje...na Balkanu...potrebno je nešto više od ljubavi.
nemam problem, a što bih imala, kada to drugi praktikuju...ja se u to nikada upustila ne bih.

osim toga, za nijansu je drugačije kada je u pitanju žena koja se udaje za pripadnika druge vjere, nego li muškarac koji ženi djevojku druge vjere.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Gledao sam jedan po meni dosta strasan film o jednoj zeni iz Amerike koja se udala za muslimana, doktora iz Irana. Dobili su cerku. Posle nekog vremena on nju ubedi da odu u posetu Iranu, navodno na dve nedelje. E tamo kad su otisli ubrzo je shvatila da su se zapravo preselili tamo i zivot joj se pretvara u pakao (to je bilo posle islamske revolucije) posto je tamo zakon takav da zene gotovo nemaju prava ona je jedva nekako pobegla iz te drzave sa svojom cerkom (jedini nacin je bio da pobegnu ilegalno i to su i uradili) film je radjen po istinitom dogadjaju.

Jadni Amerikanci.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
mob
Nokia zvrr
Mislim da ne bih mogao da se oženim muslimankom, mada naravno nikad se ne zna... Što se tiče ostalih vjera, tu sam više tolerantan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.77
Svako ima svoj stav i to treba postovati,isto kao sto imaju i oni koji su razliciti bez stava ali sirokog pogleda.Zivot u dvoje zar je laksi ako su iste vjere? Ako nema ljubavi izmedju nje i njega zar vjera igra neku ulogu? U principu vjera ima ulogu izmedju dvoje samo u par stvari ,obiljeziti zajednicke praznike,dati imena djeci po zajednickim svecima,leci u zajednicko groblje...valjda je tako i ako je tako...meni je to premalo

Ja uopste ne vidim da je reci - nema veze vera - sirok stav.
Smatram da je samo stav.

Ja nisam za ovo, ali sam za gay brakove (ne i za usvajanje dece od strane gay partnera), jer smatram da je to vazniji problem i da ima vise takvih parova, neko mesane vere i\ili nacije...

Medjutim... u svojoj porodici imam slucajeve mesanih brakova... i sve je to lepo.. Osim, sto je npr. jedna moja baba tetka ostavila katolicanstvo i postala prava srpska majka...u punom znacenju tih reci... I osim sto je mamin ujak ozenio Hrvaticu... i to je divna zena, ali... kada su se 90-ih njegovi unuci igrali ispred zgrade, prilazili su im njihovi drugovi i pitali zasto je njima deda cetnik...

E, sad... Balkan je bure baruta... i ovde bas i nema pravih multinacionalnih sredina... Cak i u takvim sredinama se zna gde je ciji geto... Ovi treci su normalno ziveli samo u komunizmu...a i to vreme je proslo, pa je doslo neko drugo vreme.. i tako dalje... A kao sto rekoh... Balkan je bure baruta.... opet ce izbiti neki rat... mozda ne za naseg zivota, ali sigurno hoce... a ja zaista ne zelim da moram ponovo da se selim... ili da se moja deca sele ili da neko u njih upire prstom kada to vreme dodje... A doci ce..

Ako... pak... budu posli tim stopama, prihvaticu njihovu odluku, jer je to jete moje dete....bez obzira sta radi... ali cu im reci isto sto i ovde pisem... a sto je zasnovano na iskustvu...

S druge strane... zabavljala sam se sa onima koji su imali jednog ili vise predaka druge nacije i vere... tako da meni to licno nije toliki tabu... i kod njih su se slavili i Jom Kipur\Ros Hasana (u jednom)  i oba Bozica (u drugom slucaju)... ali... oni sami su jasno odlucili sta ce da budu, tako da nekih rascepljenih licnosti nije bas ni bilo... A ljudi iz mesanih brakova... ponekad i jesu rascepljene licnosti.. jer nisu svi roditelji sposobni da im objasne neke stvari...

Takodje.. druzim se sa ljudima ove, one ili neke trece vere, nacije i veroispovesti... ali.. kada budem trebala da sa nekim pravim porodicu... imacu negde u podsvesti i gornje saznanje...

Ako sam dobro svatio,znaci da Balkan ogranicava sirinu pogleda te usmjerava inteligenciju na prugu kolotecine.Izgleda uvijek se gleda sta ce komsiluk reci te moramo u skladu sa istim se ponasati.Opet ako sam dobro svatio,negdje van Balkana opcija mjesovitog braka bi bila izvjesna,dok u buretu baruta to postaje utopija jer komsiluk odredjuje koga treba voljeti a koga ne.
Neka se oznaci crnim slovima i zapise bez uvrede sto sam srecan jer ne bolujem od predrasuda.

U proslosti su zivjeli moji preci koji nemaju veze sa mojom sadasnjosti,jer da su mislili na mene ostavili bi za sobom milione te necim me zaduzili.Ovako svako za sebe kroji sudbinu koja ima samo jedno lice vjere...licnosti koja je uz nas.

Mnogi rekose nebi zenili muslimanku ili muslimana i potpuno se slazem kada je u pitanju Iran ili Albanija jer to su sasvim druge civilizacije ako se mogu i nazvati kao takvim.Ali muslimanke iz Bosne,Srbije,Hrvatske su nesto sasvim drugo.
Nekako da se primjetiti kako seks sa drugom vjerom bi bio podnosljiv i vrlo realan,dok zivot u dvoje nikako...
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Kad sam bila mala pred spavanje bih se molila Bogu i pricala Oce nas ...
Za mene je dozivljaj uvek bio slaviti Badnje vece , Bozic i to okupljanje porodice za mene je nesto jako lepo.
Osecala sam se uvek ispunjeno duhovno .

Браво. Коначно да видим неког верника овде на форуму. Цео пост је иначе врло добар.

Штостиче теме, наравно да се не бих оженио с особом друге вере. Доста је разлога ту... моралних највише... исто тако и због васпитавања деце... а и не бих да ми жена "рамазанујебајрамује".
Такође, волео бих када бих налетео на жену (сада девојку) са којом бих могао и разговарати о вери и духовношћу... са којом бих се молио свако вече... а то са супротном вером апсолутно није могуће.

Колико год сад ја причао да ми вера других није битна, дубоко у себи не осећам, ајде да кажем, неку приврженост са људима друге вере... нећу рећи да их не подносим, али рецимо да их не миришем... без да се неко увреди. Могу ја и да остварим сјајан контакт са тим неким, али у дубини то никако није исто.

А то око промене вере... ни да ме неко на смрт притера. А, уколико би рецимо моја жена затражила односно понудила промену сопствене вере (рецимо да сам са особом друге вере) зарад живота са мном, тек тад бих је отеро у три лепе. Мењаш сопствену веру зарад појединца? Па добро, да ли си ти нормалан/на? Шта после да мислим о теби? Гонсе.

Закључак све га је - мање миришем било кога ко није Православац.

IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61

Закључак све га је - мање миришем било кога ко није Православац.

Zasto?

Mislim, shvatam donekle averziju ali ne shvatam da ljudi ne mogu da vide coveka kao coveka vec kao nesto sto je toliko razlicito od njih samo zato sto je druge vere ili nacionalnosti. Imao i ja neke svoje predrasude ali ako upoznas nekoga malo bolje vidis da je on samo osoba koja postuje neke svoje date obicaje i da je to to i da se ne ljuti cak i kada ga zezas da ce otici na svoj faks u prsluku sa C4 eksplozivom i razneti ga u paramparcat.(true story bro  Smile )

Da ne pominjem one koji ne veruju u nista kao ateisti ili one koji nisu ni tamo ni ovamo kao agnostici.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
hm...recimo da nemam bash posve problem sa tim... Smile
sto se tice ovih nasih prostora..jedino nisam obescastio nijednu albanku - siptarku... Smile
niti imam neku zelju... Smile jer  malo mi se gade... Smile Smile Smile
s ovim ostalim nemam nikakav  problem... Smile Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 15:38:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.