Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odzvonilo piratizovanim video igrama  (Pročitano 95380 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Pa primarna uloga jeste finansijska, targeted ads, user experience.. nema kompanija viska vremena i zaposlenih da proucava nesto sto ne donosi pare odma sada odma.

MADA uopste ideja da podaci negdje stoje, i postoje programi i cak AI koje to lijepo filtriraju i asociraju, ne uliva povjerenje
« Poslednja izmena: 08. Jul 2016, 16:19:38 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
Samo finansije i kontrola.  Smile  User experience je nebitan. Ista priča ko sa famoznim Skajpom. Ili Guglom. Nisu ti servisi tako besplatni a tako dobri jer se našlo višak Samarićana koji su odlučili da učine dobro svetu. Nego zato što je došao NSA koji je u tome video veliki potencijal, ulio pare u te klince, a oni mu zauzvrat dali ceo svet na tacni, gde ljudi sami, dobrovoljno, seju svoje podatke i ranjivosti po netu.

Naravno Steam je ipak nešto drugačija priča, ali je suština ista. Svi ga hvale i dižu u nebesa, kao što su se dizali Gugle i Skajp, a u osnovi on radi isto što i oni - ulazi ljudima u kompove i špijunira ih. Samo što to ne radi za NSA nego za sebe i partnerske kompanije. I samo je pitanje kada će i oni da okrenu list i počnu da dele te podatke pa kad svima na zapadu zakucaju izvršitelji i inspekcije na vrata što imaju pesme ili filmove koje nisu platili...

Isto će biti i sa televizorima (dok taj medij ne rikne u svom izvornom obliku), automobilima, mobilnima, kućnim aparatima... ''A nisi platio tu pesmu ili taj dodatak za kola? A pa žao nam je, vaš uređaj je offline do daljnjeg''. A ljudi u fazonu ''Vaauuuu, moja veš mašina/automobil zna ko sam i gde sam! Dooo jaaaajaaa!!!  ''
« Poslednja izmena: 08. Jul 2016, 16:27:47 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Samo ne znam sta u steamu moze da te kompromituje.

Oni dobijaju ekstra podatke o gejmerima i igricama, al kroz igranje igrica i sl, gledanje store strana, ponasanje communityia...

Mislim steam koristi naviku ljudi za digitalni download. Skontali ljudi da kad djeca masovno piratizuju, da jos malo uoblice dowload igre i to i naplate. Pametno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
To je kao da pitaš ''šta je kompromitijuće i čudno u tome što neko već nedelju dana drži uperen durbin u moju spavaću sobu?''

Čak i da je to neki čudak koji voli samo da gleda, opet - nema šta on da zadire u moju privatnost.  Smile  Ako nabavm igru, nabavio sam je da bih je igrao. Ako kupim auto, kupio sam ga da bih se transportovao. Ako kupim veš mašinu, kupio sam je da bi prao veš. Ne da bih delio svoju privatnost sa 7 milijardi ljudi, javljao drugima šta radim, ćaskao sa tim uređajem i šta ti ja znam. Boli me uvo što je Džon iz Chicaga juče igrao Assasin's creed i otključao acheivement, ili što je Hans iz Hanovera sinoć svojom Mazdom bio u kafiću u Frankfurtu. Ne zanima me šta drugi rade sa svojim kompovima, kolima, uređajima, mobilnima... pa tako isto neću ni da drugi znaju šta ja radim sa svojim. Moja stvar, moja odluka, moje pravo.

Citat
Oni dobijaju ekstra podatke o gejmerima i igricama, al kroz igranje igrica i sl, gledanje store strana, ponasanje communityia...

I kako se to pozitivno odražava na korisnike Steama, i uopšte, sve gejmere sveta?  Smile Šta se time unapređuje?

Mislim steam koristi naviku ljudi za digitalni download. Skontali ljudi da kad djeca masovno piratizuju, da jos malo uoblice dowload igre i to i naplate. Pametno.

Ono što su oni uradili je kao kada bi neki ciga video da mnogo ljudi kupuje lažne brendirane torbe, a originali se slabo prodaju, pa ciga napravi dil sa proizvođačima koji će njemu po znatno nižim cenama da prodaju ''specijalne'' serije torbi koje jesu original i jesu jeftine, al imaju taj mali zajeb što u sebi imaju kameru i GPS pa ciga i kompanija uvek mogu da te imaju na dlanu.

Naravno, srećom po njih, to danas nije ilegalno i svi su svesni uslova korišćenja. Samo što ne čini tog cigu, odnosno Steam, svecem. Nego to znači da je samo još jedan u nizu alavih profitera koji ti kobajagi prodaje jeftiniji proizvod a u stvari ti ga uvaljuje samo tako.
« Poslednja izmena: 08. Jul 2016, 16:53:44 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Velika je razlika izmedju dal je John igrao Asasins Creed citavu noc, i gdje je John isao na more, s kim je raskinuo, sa kim se napio.

Prva informacija je prilicno neutralna, druga je privatnost.

Ja sam neko ko ne podnosi face pozere i mislim da je opaka stvar, windows 10 katastrofa, privatizovali ti ljudi hard disk.

Steam nije tolko strasan, jer su igre pasivne stvari, sta da sazna koju igru igras koliko sati, koga boli kurac..
A unapredjuje se, patchuje.. igre su ispeglanije nego kultne u zlatno doba. Servisi generalno bolji.

Zlatno doba gejminga, osim ako si vezan za stare forme tipa cd, bež kompjuteri, gejmerske novine i sl. Nikad bolje.
Da imam vremena igrao bih se stalno.
« Poslednja izmena: 08. Jul 2016, 20:05:15 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
mob
Motorola 
 ...A,zapravo...već kačih link ka uznemirujućem januarskom članku ("NSA hacker chief explains how to keep him out of your system") . Članak je prepun linkova ka drugim člancima koji ukazuju na neke od tehnika kojima se služe.Između ostaloga,Steam igre su omiljeni vektor napada NSA,naročito ako su instalirane na sysadmin-mašinama.

https://twitter.com/micahflee/status/692521162778230785

https://www.wired.com/2016/01/nsa-hacker-chief-explains-how-to-keep-him-out-of-your-system/

"...Other vulnerabilities that are favorite attack vectors? The personal devices employees bring into the office on which they’ve allowed their kids to load Steam games, and which the workers then connect to the network..."

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Pa, onda sta je safe jbm mu misha
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
Velika je razlika izmedju dal je John igrao Asasins Creed citavu noc, i gdje je John isao na more, s kim je raskinuo, sa kim se napio.

Prva informacija je prilicno neutralna, druga je privatnost.

Da, samo što kada svaka kompanija uzme pa beleži sve što John radi, jedna da li igra igrice, druga da li trenutno pije, treća da li trenutno vozi, četvrta gde vozi... sve to kad se skupi daje jednu kompletnu sliku o nečijem životu.

A zašto? Zato što je takvo isforsirano vreme i trend da danas sve što radiš mora da se ''šeruje'' sa celim svetom. Nije fora ako hkj kupi auto ili pametnu kuću i koristi ih sam za sebe. Ne, mora ceo svet da zna sve o tome kad ih je koristio, kad, gde, zašto, kako... Meni je to van svake pameti. Ako nekoga zanima koliko često nešto igram, kad i gde, neka napravi anketu i to je to. Nema šta on meni da radi popis kad sam palio kola, kad sam igro Crysis, kad sam se konektovao na WiFi slično.

Citat
A unapredjuje se, patchuje.. igre su ispeglanije nego kultne u zlatno doba. Servisi generalno bolji.

A da, čuvena kompanijska priča o patchevima... Vidiš, pre 10 godina patchevi su izlazili znatno ređe i oko njih se nije pravila pompa. Zašto? Pa zato što se retko ko usuđivao, a posebno veliki i bogati studiji, da na tržište izbaci nedovršenu igru sa namerom da je dovršava i krpi dok se ona već uveliko igra. A kamoli da drugima naplaćuje svoje zakrpe i da drugima naplaćuje da mu testiraju nedovršenu igru. Srećom po kompanije, to vreme je prošlo i zato danas imamo stotine hiljada malih kretena po svetu koji su spremni da opelješe roditelje ili odvoje od svoje plate da bi platili da igraju nedovršeno smeće. I još su zahvalni kompanijama za to. To je otprilike kao kada bi Volksvagen nekome prodao auto bez kočnica sa ciljem da se istestira snalažljivost vozača u tim situacijama i još mu naplaćivao to divno iskustvo! Ja ne znam kako drugačije da opišem takve ljude sem kao kompletne naivne degenerike.

Zlatno doba gejminga, osim ako si vezan za stare forme tipa cd, bež kompjuteri, gejmerske novine i sl. Nikad bolje.
Da imam vremena igrao bih se stalno.

Stvarno? Reci mi, osim ultra mega giga grafike, šta je to tako zlatno i bajno u trenutnoj gejmerskoj industriji?  Smile  Šta je to što imaju današnje igre a što nisu imale one pre 10 godina?  Smile  Nedovršenost, svakodnevni patchevi, modovi koji se naplaćuju, uber-linearne i dosadne priče, DLC pelješenje, ili šuntavi DRM koji donosi više štete nego koristi? (čak i onima koji uredno sve plaćaju)

Gejmerska industrija je poslednjih godina u takvom kurcu i kartelisanju da je čudo neviđeno i svetska radost kad se 2013. pojavi jedan State of Decay koji igraču omogućava da gradi bazu ili kad se iste godine pojavi nova pucačina koja omogućava da customizuješ oružja. Pazi ljudi slave to što se neko nakon 3 decenije video igara, i jedne decenije ozbiljnog razvića FPS žanra, setio da u igru ubaci mogućnost da gradiš bazu! To je kao kada bi vozači sreće 2016. skakali od sreće što se neko nakon 30 godina priče setio da u auto ugradi klima uređaj. Da stvar bude gore, taj State of decay napravi korak napred sa tim i nekim drugim feature-ima, al zato ode dva koraka unazad sa svojim repetativnim gameplayem i svojim izbagovanim misijama.

I tako se opet sve vrati na nulu. Korak napred, korak nazad, malo levo, malo desno... i opet sve na isto. Pomak nula. A ljudi u euforiji. Nebitno što su igre iste već zadnjih 10 godina i što su ograničene i glupe ko terasa. Hej, bar je grafika napredovala (ne bi li se brže rasprodao hardware) i bar imamo dugme za ''share''.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Isto će biti i sa televizorima (dok taj medij ne rikne u svom izvornom obliku), automobilima, mobilnima, kućnim aparatima... ''A nisi platio tu pesmu ili taj dodatak za kola? A pa žao nam je, vaš uređaj je offline do daljnjeg''. A ljudi u fazonu ''Vaauuuu, moja veš mašina/automobil zna ko sam i gde sam! Dooo jaaaajaaa!!!  ''

Dobijes ves masinu za dzabe al zato moras da koristis samo odgovarajuci deterdzent  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
Biće i toga.  Smile

Oš da montiraš sto koji si kupio, i imaš sav alat al džaba kad nije po Guglovim standardima, ne mož' da paše.  Smile Ono, odosmo na mesec pre pola veka, danas smo na korak od stvaranja veštačke inteligencije i nove rase, sutra ko zna šta nosi... al jbg, ne možeš više sa telefonom od pre pet godina da instaliraš aplikaciju koja je ostala ista svo vreme.  Smile Jer ta klajfna od pre pet godina više ne ide na Android iber zoknu, pa onda dolaz ido distrondije i katakling locka i kuracpalac...  Smile Tako da aj ti iskeširaj novih 200 evra i pređi na našu novu stvar i biće ti sve ok. Pa tako opet za godinu dana. Naravno, to je sve za tvoje dobro.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Jul 2016, 23:47:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.