Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 14:49:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nicolas Anelka primio Islam  (Pročitano 31651 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
I dalje ne vidim zasto bi ga obozavali.Ako je voleo ljude,zasto im je onda dao tu potrebu da mu zahvaljuju vecito?Zasto ih nije oslobodio toga,posebno ako to njemu nista ne znaci i ako postoji sam za sebe?Ovde mi izgleda da su njemu ljudi potrebniji nego on njima,jer ako neces da budes zahvalan sta?!Ceka te neka kazna?Zasto?
Sto nas nije stvorio savrsenijim i boljima pa bi mu mozda bili zahvalni?To sto imamo besplatnu vodu i kiseonik treba da bude razlog da mu se zahvaljujemo...sto nas nije stvorio da mozemo bez toga pa nam ne bi ni trebalo?
Ne,on nas je namerno tako stvorio da nam trebaju stvari koje nam je navodno obezbedio da bi osecali nekakvu zahvalnost za ono sto nam nije moralo ni biti potrebno.
Eto u sta bi ja trebalo da poverujem...
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
@kombinezon
kaze:Sto nas nije stvorio savrsenijim i boljima pa bi mu mozda bili zahvalni

ma sta kazes covece,zar nije covjek naljepse stvorenje,par zar nije tebe stvorio na najepsi oblik,ako kazez nije,aj nadji mi koji lepsi oblik..samo zamisli da bi imao samo jedno oko,ili nos da imas u sred stomaka.hehe a zar ima ljepseg stvorenja od covjeka.
,pa moglismo da budemo zivotinje pa niko ne bi smeo da mu kaze zasto,jel nema pravo,ili mogao bi da budemo paralizovani,pa nismo,ili qoravi pa dao nam je oci,ili budale da se sve igraju sa nama,pa dao nam je pamet.......itd

kaze: Zasto ih nije oslobodio toga,posebno ako to njemu nista ne znaci i ako postoji sam za sebe?Ovde mi izgleda da su njemu ljudi potrebniji nego on
njima,jer ako neces da budes zahvalan sta?!Ceka te neka kazna?Zasto?

pa bas sam ti spomenu jedan dokaz iz kurana,na kojem Bog kaze:Nisam stvorio dzine i ljude za nista drugo samo da me obozavaju...
pa zato smo stvoreni,pa Bog nas je stvorio i dao nam je sve dobro,a mi necemo da ga zahvalimo,a kako to.a zasto kazna,pa on je Bog,stvorio nas je,i pokazao nam je pravi put za onoga koga trazi nagradu,i poslao nam poslanike,i knjige,i dao nam je pamet,i....i......i.........,i rekao nam je:ko se drzi tog puta imace strecan zivot na ovom i na onom svijetu..ali mi necemo da slijedimo pravi put,pa ocemo losi,pa onda niko nam nije kriv,sami ocemo-sami cemo zasluziti kaznu.

kazeAko je voleo ljude,zasto im je onda dao tu potrebu da mu zahvaljuju vecito?Zasto ih nije oslobodio toga,posebno ako to njemu nista ne znaci i ako postoji sam za sebe?

Bog te stvorio i dao ti je prog. za tvoj zivot,a kad kazez zasto nas nije oslobodio,pa zar ne vidis covjece ljudi sto su ostavili vjeru,doslo vreme da svakome se rizikuje svoj zivot,svoj imetak.nista nije sigurno.jaciji muci slabog,bogatas onoga ko nema,dali je ovo zivot,izadje neko ubije-te i aj gotovo.
pa zato Onaj ko nas je stvorio i znao je bolje sta je za nas,pa dao nam je i prog. kako da zivimo,pa mi smo to ostavili ,i stanje nam je .....vidis i sam..
pa zar ne vidis,i u forum kad ulazis ima pravila,ako ih prekrsis izletis outside,pa aj da svako radi sta oce,kako bi onda forum bio...a aj sad pravi razliku medju foruma i 7miliardi ljudi,kako ce oni zivjeti bez prog.,
a ako nastavis zasto..,zasto...,to je jedino pitanje koje nema kraja...
pozdrav
IP sačuvana
social share
[Edit by admin: Pravila foruma jasno nalazu da je najveca dozvoljena velcina slika u potpisu 468x60]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
@kombinezon

ma sta kazes covece,zar nije covjek naljepse stvorenje,par zar nije tebe stvorio na najepsi oblik,ako kazez nije,aj nadji mi koji lepsi oblik..samo zamisli da bi imao samo jedno oko,ili nos da imas u sred stomaka.hehe a zar ima ljepseg stvorenja od covjeka.
,pa moglismo da budemo zivotinje pa niko ne bi smeo da mu kaze zasto,jel nema pravo,ili mogao bi da budemo paralizovani,pa nismo,ili qoravi pa dao nam je oci,ili budale da se sve igraju sa nama,pa dao nam je pamet.......itd
Ma mogli smo i zivotinje biti,zar ti mislis da je majmun tuzan sto nije lep kao covek...majmun je majmunu lep.Sto nam je davao svest i toliku narcisoidnost?

Citat
pa bas sam ti spomenu jedan dokaz iz kurana,na kojem Bog kaze:Nisam stvorio dzine i ljude za nista drugo samo da me obozavaju...
pa zato smo stvoreni,pa Bog nas je stvorio i dao nam je sve dobro,a mi necemo da ga zahvalimo,a kako to.a zasto kazna,pa on je Bog,stvorio nas je,i pokazao nam je pravi put za onoga koga trazi nagradu,i poslao nam poslanike,i knjige,i dao nam je pamet,i....i......i.........,i rekao nam je:ko se drzi tog puta imace strecan zivot na ovom i na onom svijetu..ali mi necemo da slijedimo pravi put,pa ocemo losi,pa onda niko nam nije kriv,sami ocemo-sami cemo zasluziti kaznu.
Ako nas je stvorio samo da bi ga obozavali,to onda znaci da nam sve to dobro koje pominjes nije dao radi nas nego radi sebe,da bi ga imali zbog cega obozavati.A to da ces imati srecan zivot u ovom i onom svetu moze biti samo ako kao ti,svi poveruju da ti je za srecu u zivotu potrebno jedino da obozavas alaha.

Citat
Bog te stvorio i dao ti je prog. za tvoj zivot,a kad kazez zasto nas nije oslobodio,pa zar ne vidis covjece ljudi sto su ostavili vjeru,doslo vreme da svakome se rizikuje svoj zivot,svoj imetak.nista nije sigurno.jaciji muci slabog,bogatas onoga ko nema,dali je ovo zivot,izadje neko ubije-te i aj gotovo.
pa zato Onaj ko nas je stvorio i znao je bolje sta je za nas,pa dao nam je i prog. kako da zivimo,pa mi smo to ostavili ,i stanje nam je .....vidis i sam..
pa zar ne vidis,i u forum kad ulazis ima pravila,ako ih prekrsis izletis outside,pa aj da svako radi sta oce,kako bi onda forum bio...a aj sad pravi razliku medju foruma i 7miliardi ljudi,kako ce oni zivjeti bez prog.,
a ako nastavis zasto..,zasto...,to je jedino pitanje koje nema kraja...
pozdrav
Pravila foruma ne nalazu da se zahvaljujes S.F-u i da mu se molis pet puta dnevno okrenut u pravcu njegove gajbe Smiley
Pravila postoje svuda i to nema veze sa onim o cemu smo pricali,covek je napisao zakone koji su efektniji od bilo kakavih verskih,a postoje i neka moralna pravila koja postujemo po sopstvenoj volji.
Koliko god pricali ja jos uvek ne vidim niti jedan razlog da se zahvaljujem bogu,a narocito ne vidim svo to dobro koje nam daje...ko zna mozda on to samo muslimanima,ali nesto bas nisam siguran da svaki musliman na svetu ima spokoj i mir samo zbog toga sto je vernik.Ako i ima onda to znaci da je debelo zapostavio realan zivot.
pozdrav i tebi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Nah, kombi, mislim da sve gledas kroz prizmu materijalnog... Osoba koja nije vernik ne moze da razume vernika nikako (ne mora biti musliman, moze i pravoslavac). To ti je kao da nikad nisi probao cokoladu a neko pokusava da ti opise ukus. Jednostavno ne vredi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@marni82

Po toj logici ni vi nas ne mozete da razumente jer ne znate kako je kad ne verujes u Boga. Sto znaci da se medjusobno ne razumemo. Znaci o verovanju treba da pricaju vernici samo, a o neverovanju nevernici. Ali ipak mi diskutujemo .... i nekad se razumemo...
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
mob
Samsung S7
Citat
zamorih se citajuci ovu temu od pocetka do kraja i sad bih i ja mogao jedno stranu ipo analiza raznih ovde da bacim ali umesto toga samo jedno pitanje
 - recimo da smo prihvatili islam i da smo spoznali istinu da nas je alah stvorio,[/b]zasto mi treba da ga obozavamo ?[b]
dobro stvorio nas je pa sta?
e sad ako se neko nadje da iskreno odgovori videcete svu agresivnost i pogresnost cele ideje.

Ne lupaj molim te.Znaci kad nepuceni lupaju to je strasno.Pa gledaj nas pravoslavce sta radimo ......svakodnevno u samoj Crkvi cinimo greh...ljubimo ikonu a lepo pise u bibliji (Ne cini lika gospodnjeg,nit se klanjaj necem nestvarnom jer greh ces pociniti pri samoj pomisli na to).
Problem je sto ogromna vecina vernika(bilo koje religije misli da zna nesto) A NE ZNA i nije bas do kraja upucena,druga stvar sad ne mogu da se setim ko je postovao o AGRESIVNOSTI I SLOBODI ISLAMA i zabrani nemuslimanima da kroce u Meku i Medinu.A zasto na Svetu Goru ne mogu da idu zene molim te odgovori mi?

O ekstremizmu ne zelim da pricam jer realno najagresivnija religija jeste pokazano u proslosti  Hriscanska.Pa zar niste citali u istoriji ko je vladao srednjim vekom (CRNIM VEKOM) .Crkva je bre poubijala nacije ,naucnike ,rodoljube sve koji su joj na neki nacin  smetali (Kroz nauku ..primer:Djordano Bruno Astrolog,Nikola Kopernik itd).Krstaski ratovi ili "Lov" na muslimane u njihovoj zemlji,na njihovom tlu masakri i reke krvi.Ono sto je problem kod nas to je taj Turski nametnuti Islam zbog koga i imamo neku vrstu zgrozenosti ...jer smo unazadjeni ko zna za koliko.Ali realno jer znam procitao sam KurAn Islam je jako tolerantna vera prema svim zivim bicima daleko je ispunjenija od hriscanstva u kojoj preovladjuje dogmanisticko ucenje.Takodje u Islamu se religija NE SME PRENOSITI MACEM zato su i Turci u Arapskom svetu omrzeni....ma mogu da pricam do sutra ,a tema nije Islam.
Vernici bilo koje religije na svetu da su 100% vernici nikad ne bi bilo krvi,rata,patnje itd.Problem je sto vecina njih ne zna dovoljno ili zna samo povrsno.
Treba svatiti da je religija ipak nacin zivota.Evo u Islamu pravi musliman treba da se moli 5 puta dnevno ,ali pre molitve mora da se detaljno i ritualno opere (Sto za pustinjski zivot,i prasinu koja tamo vlada je preka potreba) ,takodje ne treba da jedu svinjetinu (Zamislite otpadke od hrane na +53 Stepena kad pojede svinja sta vama moze da se desi?) itd, o dejstvu alkohola ne zelim ni da pricam.
Kao i u pravoslavlju gde postoje razni postovi od masnih,vodenih i sta ti ja znam.Pa mozete li da zamislite kad se organizam ne bi oslobadjao toksina koje napakujemo u toku godine ......da se ljudi toga pridrzavaju mnogo bi zdravije i duze  ziveli.Mislim da je bog samo jedan ,ali da je podelio religije po regionima i nacinima zivota ali da su ljudi pogresno tumaceci veru radili u ime nje pogresne stvari ,i da su ljudi u stvari problem a ne VERA.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
ali da su ljudi pogresno tumaceci veru radili u ime nje pogresne stvari ,i da su ljudi u stvari problem a ne VERA.

Prvo se nisam slozio sa tvojim postom (u pravoslavnoj veri, ne postujes ikonu vec sveca koju ona predstavlja, a i ne postoje masni i vodeni postovi, itd), medjutim ovom zadnjom recenicom koju si napisao si pogodio tacno u srz stvari! Zaista lepo receno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
Nah, kombi, mislim da sve gledas kroz prizmu materijalnog... Osoba koja nije vernik ne moze da razume vernika nikako (ne mora biti musliman, moze i pravoslavac). To ti je kao da nikad nisi probao cokoladu a neko pokusava da ti opise ukus. Jednostavno ne vredi...

Samo sto sam ja vaspitavan u pravoslavnom duhu i cela familija se strogo pridrzava svih obicaja(i ja koliko moram,radi reda) i sam sam resio negde oko 14 godine da prestanem da verujem.Nema apsolutno nista protiv vere i religije,samo kazem da je stvar izmisljena.Ideja kao ideja nije losa,ipak se ljudi trebaju nekako kontrolisati,ali ja u tu pricu ne verujem.
Cokolada??!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
mob
Samsung S7

Citat
Samo sto sam ja vaspitavan u pravoslavnom duhu i cela familija se strogo pridrzava svih obicaja(i ja koliko moram,radi reda) i sam sam resio negde oko 14 godine da prestanem da verujem

Da si vaspitavan u pravoslavnom duhu ne bi ti mogao da ostavis veru.Pa nije bre vera pusenje ....pa sad resio sam da ostavim.Ti to istinski nisi nikad ni imao onda bezobzira u kom si duhu vaspitavan.Vera je u srcu,mozgu....dusi ona je deo tebe ako to nisi osetio onda nisi nikad ni bio vernik.E to je o cemu ja pricam sto vecina nas i jesu Ateisti ,a u ubedjenju su da su vernici i onda polemika staje.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@Herros

Dobro govoris! Ali, ja sam rekao ne da je islam zaista agresivna, nego da se doima da je agresivna zbog nekih stvari. Ako si pravoslavac ne govori u ime celog hriscanstva da se ono kroz istoriju najvise poakzalo kao agresivno, jer pravoslavan religija nikada nije bila vojna niti osvajacka relgija. Nezaboravi arapska osvajanja u 11 i 12 veku. Dosli su bili cak do Spanije, i da srecom nije bilo jakog udruzenog katolicanstva, i Srba sa druge strane, danas bi Evropa bila kompletno zelena. Poredis Svetu Goru i Meku i Medinu. To se ne moze porediti! Sveta Gora je zaista sveta, gde vlada boziji mir, dok u Medini policija juri teroriste i puskara. Kakav je to sveti grad u kome ljudi gube zivote na takav nacin?? Uostalom, zena koja bi korcila na svetu goru, ne bi sigurno bila ubijena, naprotiv u Medini i Meki, svako moze legalno da likvidira svakog nemuslimana koji se nadje u tom trenutku.

@kombi

Posle svih tvojih postova gore, navede me nesto da ti postavim sledece pitanje!

Ako gledamo slucaj da nema Boga, i vernik i ateista, nedobijaju nista, odnosno nista se nedesava posle smrti. Ako postoji Bog, sta ces onda na kraju, kako ces se spasiti? Ok ti u prvom slucaju mozes da kazes, ja dobijam jer cu se vise iziviti na materijalnim stvarima nego ti. No tu je greska, svaki istinski vernik daleko vise "uziva" predajuci se Bogu, i postepeno jacajuci svoj duhovni zivot, odabacujuci sve materijalno. Naravno, vernik nikada ne uziva, vernik voli!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 14:49:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.