Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:39:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Неонацисти у Новом Саду  (Pročitano 59508 puta)
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Glupo je stavljati jedan od najvecih multietnickih gradova u kontekst ksenofobije. Pricate o manjim grupama ekstremista, kakvih ima sirom Evrope, ako ne i vise nego kod nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
ја живим у Новом Саду, хонведи су имали скуп у Новом Саду, Давидовић је из Новог Сада, строј је из Новог Сада...

врло јасно
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2142
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Citat
Mislim da je nacizam blizi srpskoj psihi od liberalizma.

Овим конкуришеш за Нај одвалу Бурек форума!
Dajte coveku nagradu... Smile

delimično si u pravu ali mislim da to nema veze sa psihom nego sa sistemom u kome je 50 -60 godina bilo sramota biti Srbin i to javno isticati
Da,da bas se secam u gradu sa 99,9% srpskog stanovnista je bilo sramota reci da si Srbin... Smile
Nismo davali deci srpska imena,nismo slavili slave,ko god da je pricao o svom poreklu je bio uhapsen...
Probudite se ljudi o cemu pricamo!

Verovao ti ili ne ali more ljudi je hapšeno zbog naručivanja pesme u kafani, a da ne pričam koliko su moji rođaci propatili jer smo u NOB-u bili čisto četnička porodicaUzgred zaboravih reći i dan danas postoje mesta, širom teritorije gde žive srbi, koja nemaju ni puteve ni infrastrukturu(struja, voda, telefon,...) samo zato što su oduvek negovala srpsku tradiciju i nisu marila za režim koji je na ovim prostorima vladao tih famoznih 60-tak godina

« Poslednja izmena: 10. Okt 2007, 14:26:21 od zlili »
IP sačuvana
social share
mislim znači postojim ili ja to samo tako mislim!?
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Ovo pise na tribini. Ja sam pricao sa ljudima koji su bili na oba skupa i svi su rekli da je najvece sranje bilo kaenovanje i da se uopste nije moglo uci u dvoriste kod nacista od policije. Ko ovde laze  

Лаже тај што пише да су неког пребили штанглама, шири центар града је био потпуно окупиран полицијом тако да ни ђубретари с' метлама нису могли проћи а не нека гомила ''скинса'' са штанглама и палицама у рукама. Интернет хулигани опет су се тукли на форуму.  Smile

Није то инсајдерска информација него ја живим у Новом Саду, хонведи су имали скуп у Новом Саду, Давидовић је из Новог Сада, строј је из Новог Сада... И зар није логично да највише људи познајеш у свом месту?

Фино место, нема шта. Smile Сама елита.

Јел ово требао да буде шашав и подјебљив коментар? Фино место или не али код нас у граду нико не убија Роме зато што су друге боје коже, за разлику од Београда.  Smile

ја живим у Новом Саду, хонведи су имали скуп у Новом Саду, Давидовић је из Новог Сада, строј је из Новог Сада...

врло јасно

Теби је очигледно слабо шта јасно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
Оно што је мени јасно, је то да нацизам (неонацизам) није нешто што има везе са изворним српским бићем и да никад не сме бити дозвољен нити подржаван.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Naravno da nije. Ko je rekao da jeste?
Sto rece Twice, nikada nisam cuo da je u Novom Sadu prebijen neki ciga ili Jevrej....
Uvek je Beograd bio popriste takvih sukoba.
Ako bismo svaki grad, u kome postoje manijaci tog tipa, nazivali ksenofobicnim....da li onda postoji ijedan koji to nije?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Оно што је мени јасно, је то да нацизам (неонацизам) није нешто што има везе са изворним српским бићем и да никад не сме бити дозвољен нити подржаван.

Али оно што ти очигледно није јасно је то да Нови Сад нема проблем са нацизмом како то неки покушавају да представе. Да новосађани у већини нису насели на провокације ниједне од страна које су позивале на своје скупове тог дана. Ако прелисташ пар страница уназад и прочиташ текст који је пренет са стормфронта у коме један од њих описује своје хапшење видећеш да већина ухапшених није из Новог Сада, а исто тако и већина чанкових анархо наказа која је изазвала сукоб није из Новог Сада. А исто тако и већина хонведа која је правила свој скуп није из Новог Сада.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 6230
Citat
Mislis da Davidovic nije nijedan razgovor imao sa Honvedovcima?

Не подносе се. Једном приликом су се чак и сукобили.  Smile
To je farsa. Dok se ne dogovore. Pa imaju oni svoje tate u evropi ne brinite.

@Livingston
A koje su to informacije? Do sada su me svrstavali u chedoide i to nisam se mogao odbraniti.
Sada sam sigurno nacista. Ruku na srce meni je to blize.
Iako nisam ni bio na njihovom sajtu, da bar citam po nesto.
Ne znam sta oni znaju a ja ne znam. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2142
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Šovionizam je politika progonjenja, istrebljivanja, ugnjetavanja, koja je dobila ime po francuskom vojniku Chauvinu, pokloniku Napoleonove imperijalističke politike.

Šovinizam se usmjeruje prem drugim narodima, raspaljivanju nacionalne mržnje te propovijedanju nacionalne isključivosti.Fašizam je naziv za ideologije i pokrete koji smatraju kako je država temelj ljudskog društva, odnosno institucija koja treba u potpunosti nadzirati svaki aspekt društvenog života.

Fašizam je ime dobio po pokretu koga je u Italiji osnovao Benito Mussolini i koji je bio na vlasti do 1922. do 1943. godine. Fašizam je poslužio inspiracija za mnoge druge pokrete u Evropi i svijetu prije drugog svjetskog rata, od kojih je najpoznatiji nacionalsocijalizam koji je vladao Njemačkom od 1933. do 1945. godine.

Fašistički režimi i pokreti su se razlikovali od zemlje do zemlje, ali im je zajednička bilo stavljanje države iznad pojedinca i njegovih prava, politički sistem izgrađen oko jedne stranke i jednog vođe, te korporativni ekonomski sistem kome je cilj bio postići harmoniju između različitih društvenih klasa.

Fašizam se često opisuje kao ekstremni oblik nacionalizma, s obzirom da su većina država u kojima se pojavio bile nacionalne države. U višeetničkim sredinama se fašizam često manifestirao kroz etničku, rasnu i vjersku netoleranciju, čiji je krajnji izraz bio Holokaust.

Prava pojedinca u fašizmu su skroz ukinuta, a nasilje je bilo institucionalizirano kao oruđe unutrašnje, pa i vanjske politike. Bila je dozvoljena samo jedna stranka, a sloboda štampe i izražavanja nisu postojale.

Fašizam je nestao sa historijske scene s krajem drugog svjetskog rata, iako su i poslije nastajali režimi s određenim primjesama fašizma.

Fašizam se danas uglavnom koristi kao pejorativan termin kojim se neki režim, institucija ili pojedinac opisuje kao neopravdano represivan.

Neonacizam se odnosi na novu, reinkarniranu ili suvremenu ideju nacizma. Političke grupe koje pokušavaju da ožive taj pokret se zajednički nazivaju neonacističke ili neofašističke grupe. Takve grupe postoje širom svijeta: u Rusiji, Sjedinjenim američkim državama, Austriji, Australiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Grčkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Skandinavskim zemljama itd.

Ideali ovih grupa variraju, ali skoro sve imaju neke zajedničke tačke: veličanje Hitlera i nacista, umanjivanje ili potpuno nijekanje Holokausta, borba protiv multikulturalizma, nacionalizam, netolerancija prema određenim grupama (Jevrejima, muslimanima, ne-bijelcima, homoseksualcima).

Neki analitičari upozoravaju [1] da neonacizam sve više i više postaje prihvaćen kao mainstream politički pravac, i da putem interneta nacisti nekontrolisano šire svoju propagandu.

Evropom se u posljednje vrijeme širi talas ekstremno-desnih i populističkih partija koje se zajednički nazivaju Euronacionalizmom. Ove su partije društveno prihvaćene i učestvuju u političkom životu, ali se smatra da imaju bliske veze sa neonacističkim grupacijama.

Neke od tih partija su Front National (Francuska), British national party (V.Britanija) Freiheitliche Partei Österreichs ili FPÖ (Austrija), Alleanza Nazionale (Italija), Srpska radikalna stranka (Srbija) i mnoge druge.

Ovo kaže  Wikipedia, slobodna enciklopedija
« Poslednja izmena: 10. Okt 2007, 14:36:55 od zlili »
IP sačuvana
social share
mislim znači postojim ili ja to samo tako mislim!?
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
To je farsa. Dok se ne dogovore. Pa imaju oni svoje tate u evropi ne brinite.

Па добро да не би ми били наивни објасни нам ти шта је то заједничко хонведима и строју?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:39:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.