Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neonacisti formiraju borbene odrede  (Pročitano 15000 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Qtek 小米
85Kristal превише се ослањаш на прошлост и идеолошке калупе. Прошло је много времена, данас националисте муче неке друге етничке и верске групе, тај фашизам из уџбеника о коме ти говориш више не постоји.

Данашњи неонацизам је или екстремни национализам има разне облике, од руског национал-комунизма и типичног неонацизма до европског савременог крсташког национализма.

Па можеш увести самоуправљање које смо имали у СФРЈ, али ако неке националне мањине протераш, а неке прогласиш грађанима другог реда и укинеш им нека права, нико на западу неће твоју државу представити као комунистичку, већ као нацистичку или фашистичку.
Какве везе капитализам има са тиме. Добро имао је у прошлости, али сада ништа није по калупу, све идеологије су мофиковане.
Citat
U danasnjoj Nemackoj, preko 35% mladih ljudi se pozdravlja fasistickim pozdravom, 40% ne zna sta je Ausvic, jer 60% Nemaca ne zeli da se u javnosti pojavljuje istina o zlocinima naci Nemacke.
Е јбга, а где ти је извор информација ? То си лупио, онако по твојим неким параметрима ? Па како то да су Немци већи националисти од свих, а тамо једина националистичка странка има подршку од 0,5%. Како то да су педери тамо најсигурнији ? Како то да колективно гласају за матору комуњарку Меркелову и педера Гвида ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Maradic

Musolinijevu fasisticku drzavu zaboravi. Danas je fasizam mutirao, radi se o savremenom fasizmu. Kao kada npr virus gripa mutira.

Definiciju savremenog fasizma sam dao vise puta na ovoj temi, izvoli pogledaj. Centralizacija moci, sve manje ljudi drzi sve vise moci i uticaja.

Najbolji primer za savremeni fasizam jeste put novca u obliku duga. Razumevanjem ove igre, mnoge stvari postaju jasne. Nemacka i drzave sa suficitom platnog bilansa (kada kazem nemacka, mislim pre svega na nemacke kapitaliste) zivi od kamata, rentira svoj kapital (novac, masine, opremu), koji samo prodje kroz drzave treceg i drugog sveta (gde spada i srbija, grcka, balkan, juzna Evropa, Afrika, Juzna Amerika, najveci deo drzava sveta), napravi neki vid pobude, u smislu zamaha u proizvodnji i tzv "ekonomskom rastu", a potom se novac i dobra vracaju...suma sumarum, nemacka zivi na racun izvoza robe.

To znaci da si direktno vezan za donacije (koje su nista drugo do aparati za odrzavanje u zivotu) sa strane.

Slikovitije: Ja dam tebi i tvom drugaru po 1000 dolara i trazim da mi vratite novac sa kamatom, ukupno 2000 dolara+kamata. Vi tu kamatu ne mozete da vratite, jer kamata nije usla u opticaj. To naravno znaci da ce neko od vas dvojice da bankrotira, a svi smo se usaglasili i doneli zakon po kom vi ne mozete da stampate svoj novac, vec morate da uzimate iskljucivo novac u obliku duga.

Takodje vam iznajmim i svoju opremu za nekakvu proizvodnju (koju smo proizveli ovde u nemckoj), koju vi ugradjujete u ono sto ja pravim kod vas (jer ste jeftina radna snaga) i kada proizvedete to nesto, ja to odnesem nazad u Nemacku. Znaci, u sustini drzim te na povocu i doniram ti tek toliko da se oseti puls u vratu, da bi ti imao utisak da se nesto desava.

Strani kapital samo prodje kroz drzave drugog i treceg sveta i ostavi dugove i veliku socijalnu krizu i nemastinu, jer sve sto proizvedes u srbiji si duzan sa kamatom : )) Prelepo, nema sta ; )

Sta rade u Holandiji? : ) Ne radis, a primas 70% od minimalca : )) Kako je to moguce? Grcka i slicni finansiraju takav zivot.

Citat
Е јбга, а где ти је извор информација ? То си лупио, онако по твојим неким параметрима ? Па како то да су Немци већи националисти од свих, а тамо једина националистичка странка има подршку од 0,5%. Како то да су педери тамо најсигурнији ? Како то да колективно гласају за матору комуњарку Меркелову и педера Гвида ?
Izvor je nemacki Spigl.

Ko glasa za koga? Glasaju za ono sto im nude. Sutra da ima poture novog Hitlera, da stvore takvu atmosferu u drustvu, da vidis kako bi ga podrzali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat

Ma nalupa ga kristal samo tako a oce da vodi eto ozbiljnu diskusiju a mesa babe i zabe. Danasnje Svabe su mesavina izmedju konzervativnih i delom liberalnih. Konzervativci su opet protiv nacizma ili nacional-spcijalizma, zastupaju nemacke vrednosti ali ne i Hitlera, kao uostalom konzervativci u Francuskoj, Spaniji, Engleskoj... A cak u konzervativnoj stranci CDU imaju stranaca, tj. nemackih drzavljana poreklom stranaca

Citat
Musolinijevu fasisticku drzavu zaboravi. Danas je fasizam mutirao, radi se o savremenom fasizmu. Kao kada npr virus gripa mutira.

Pa mozes reci i kako je komunizam mutirao u danasnjeg Putina ali svi znamo kako nije tako  Smile

Citat
Definiciju savremenog fasizma sam dao vise puta na ovoj temi, izvoli pogledaj. Centralizacija moci, sve manje ljudi drzi sve vise moci i uticaja.

Pa centralizaciju si imao pod vlascu komunista pa opet to nije bio fasizam. Fasizam u jednom obliku si imao i u Spaniji, ali gde je Franko uveo agrarnu reformu, zdrastvenu zastitu za sve i socijalne stanove za siromasnije  Smile
Mislim, sa jedne strane si precizan i govoris kako komunizam nije postojao vec samo socijalizam (pravilno, posto se na komunizam misli na vlast komunista, tj. komunisticke partije) a sa druge strane mesas nacional-socijalizam, fasizam i korporativni kapitalizam  Smile

Citat
Slikovitije: Ja dam tebi i tvom drugaru po 1000 dolara i trazim da mi vratite novac sa kamatom, ukupno 2000 dolara+kamata. Vi tu kamatu ne mozete da vratite, jer kamata nije usla u opticaj.

Sa fasizma na kamate? Dobro. Eto, ja i drugar pozajmimo po 1000 dolara, ulozimo ih u biznis sa pilicima, uzgajamo pilice i prodamo svaki pilice kad odrastu za po 3000 dolara, lepo vratimo dug i ucarimo pride.  Smile
A kad pogledas, danas u Evropi su kamatne stope vrlo niske

Citat
a svi smo se usaglasili i doneli zakon po kom vi ne mozete da stampate svoj novac

Nista, ajde da stampamo svaki svoj novac, pa posle nekog vremena da trampimo stvari posto je novac bezvredan jer ga stampa ko kolko oce da pokrije gubitke  Smile

Citat
Takodje vam iznajmim i svoju opremu za nekakvu proizvodnju (koju smo proizveli ovde u nemckoj), koju vi ugradjujete u ono sto ja pravim kod vas (jer ste jeftina radna snaga) i kada proizvedete to nesto, ja to odnesem nazad u Nemacku. Znaci, u sustini drzim te na povocu i doniram ti tek toliko da se oseti puls u vratu, da bi ti imao utisak da se nesto desava.

Da i sta stim? Pa Kinezi se uzdizu upravo zbog jeftine radne snage pa ne vidim da im neko stisce puls na vratu  Smile

Citat
Sta rade u Holandiji? : ) Ne radis, a primas 70% od minimalca : )) Kako je to moguce? Grcka i slicni finansiraju takav zivot.

Pa Grci su jos perverznije financirali sami sebe, gde je mogla cerka nekog cinovnika da nasledi penziju, slepac primao nadoknadu a u slobodno vreme vozio taksi, mrtvi penzioneri uredno primali penzije... Pre ce biti obrnuto kako su severnjaci financirali Grke. A danas ne vidim kako Grci rade po 10-12 sati dnevno kako bi Holandjan mogao ugodno da zivi.  Smile

Citat
Ko glasa za koga? Glasaju za ono sto im nude.

Pa nudi im se NPD, Republikanci, DVU pa opet takvi dobiju promile glasova  Smile
« Poslednja izmena: 14. Nov 2013, 21:33:52 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.101
Ja bih hteo da problem svetske ekonomije obrazlozim u dva reda

e, aj nemoj molim te. imaš već svoju temu. nemam snage ni vremena.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
За ове што образлажу сваку реченицу опонента:

А,сад да чујемо ствар која буди из учмалости и аутодеградације,која побеђује депресију и безнађе:

« Poslednja izmena: 15. Nov 2013, 16:12:23 od smook »
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Maradic,
Pitaj Nemca da l izna koliki je spoljni dug Nemacke i kada (da li) lanira da ga vrati!? : )

Ne znam koliko jos definicija fasizma (kapitalizma) trebas, stvari su vise nego jasne. Da probamo ovako: Kapitalizam apsolutizuje privatnu svojinu, zbog toga su sva sredstva (konc. logori, ubijanja zarad "zastite interesa", pljacka), u odbranu iste dozvoljena! Opsta grabez za svojinom, stvara one koji imaju sve i one koji nemaju nista, odnosno one koji se pokoravaju.
Hitler je svojevremeno bio taj koji je velicao privatnu svojinu, kako bi se obracunao sa kolektivizmom i solidarnoscu!! Isto to radi i kapitalizam (od ljudi stvara izolovane entitete, usamljene porodice, nesposobne za zajednicko dleovanje)!

Citat
Pa mozes reci i kako je komunizam mutirao u danasnjeg Putina ali svi znamo kako nije tako
Komunizam (istinski) nigde i nikad nije postojao. Sve su to bile varijacije kapitalizma, odnosno varijacije u posedovanju sredstava za rad i proizvodnju.

Kapitalizam (fasizam) jeste genocidni poredak, unistavajuci (prirodu, okruzenje, coveka...), eksploatatorski, pljackaski. Jedina "dobra" stvar kapitalizma je ta sto ce dovesti ljudsku rasu na ivicu propasti i tada se covek (mozda) otrezni.

Citat
Pa centralizaciju si imao pod vlascu komunista pa opet to nije bio fasizam
Kojih komunista?
Naravno da je bilo elemenata fasizma.
Fasizam stavlja drzavu ispred prava pojedinca. Svaki oblik drustvenog uredjenja, koji pociva na tom modelu, moze se okarakterisati kao fasizam.

Citat
Fasizam u jednom obliku si imao i u Spaniji, ali gde je Franko uveo agrarnu reformu, zdrastvenu zastitu za sve i socijalne stanove za siromasnije
Koja je cena toga? Pa normalno da je mogao, kad su fasisti imali robovsku radnu snagu.
Znas li sta je Hitler govorio o svom Novom Svetskom (Evropskom) Poretku? : )) Rekao je da "svi evropski narodi treba da budu srecni" i da zeli da uspostavi mir u Evropi"...Pazi ti to...poredak koji je isao na unistenje citavih naroda, se zalaze za to da svi evropski narodi treba da budu srecni.

Citat
Mislim, sa jedne strane si precizan i govoris kako komunizam nije postojao vec samo socijalizam (pravilno, posto se na komunizam misli na vlast komunista, tj. komunisticke partije) a sa druge strane mesas nacional-socijalizam, fasizam i korporativni kapitalizam
Ne mesam, jer da si procitao definiciju fasizma, shvatio bi da fasizam ima razne oblike. Korporatizam je ekonomska strana fasizma.

Citat
Sa fasizma na kamate? Dobro
Mislim da su ove teme za tebe dosta zbunjujuce : )
Fasizam ima vise aspekata, ponovo, procitaj definiciju fasizma.
Kamate sluze za porobljavanje i kontrolu. To su vrlo ocigledne stvari. Ispostavilo se da su kamate mnogo mocnije oruzije od bilo kog vatrenog oruzija, jer covek ne vidi resetke na kavezu i ne moze da ih se oslobodi.

Citat
Eto, ja i drugar pozajmimo po 1000 dolara, ulozimo ih u biznis sa pilicima, uzgajamo pilice i prodamo svaki pilice kad odrastu za po 3000 dolara, lepo vratimo dug i ucarimo pride.  Smile
A kad pogledas, danas u Evropi su kamatne stope vrlo niske
Maradicu, mislim da tebi ove teme bas ne leze, jer deluje kao da ti je izvor informacija RTS od 19:30 ili nesto slicno : ))
Zbog cega to mislim? Evo: Ako je sav novac u opticaju dug (a jeste oko 90%), na koji ide kamata (a koja ne postoji u opticaju), to samo znaci da ti moras nekog oterati u bankrot ili neko tebe, kako bi vratio novac koji dugujes.
Stvari su vrlo jasne, kada bi postojala volja da se o tome otvoren prica.
Pitaj bilo kog ekonomistu da ti ovo rastumaci...veruj, pojma nemaju o ovome!!! Zasto? Zato sto se na ekonomskim skolama uci laz i prevara, kriminal.

Kamatne stope su vrlo niske, kako se domace poslovne banke ne bi zaduzivale kod domacih Centralnih banaka (kod nas su kamate Narodne banke oko 11%, a FED i ECB izdaju novac po kamati od 0.5% do 0.7% : ) )) To je mehanizam porobljavanja!! Zatim sledi proces multiplikacije novca u bankama, koji je razarajuci!

Citat
Nista, ajde da stampamo svaki svoj novac, pa posle nekog vremena da trampimo stvari posto je novac bezvredan jer ga stampa ko kolko oce da pokrije gubitke
Maradicu, poznavanje makroekonomije ti nije jaca strana.
Novac se inace stampa bez pokrica, jer nema pokrice u robi, vec u novom dugu! Nadam se da razumes sta ovo znaci?
Ali, to uopste nije bila poenta. Poenta onoga sto sam napisao je da drzave nemaju suverenitet nad stampanjem svog novca. Hrvatska npr. stampa kune u Nemackoj!!! : ))
Takodje, poenta je bila u tome da je prema statutu ECB-a, nije dozvoljeno pustati novac u opticaj koji nije dug (novac opterecen kamatom) : ))

Citat
Da i sta stim? Pa Kinezi se uzdizu upravo zbog jeftine radne snage pa ne vidim da im neko stisce puls na vratu
Kinezi se uzdizu? Kako? Gde? Na TV-u? Zar ne znas da izvoz zavisi od uvoza, a ne obrnuto? Sve je to vestacki naduvano.
Pazi ovo, ovo ti nece reci na TV-u: Kina otpisuje oko 40-50% svojih kredita, i radi nesto sto ne radi niti jedna druga drzava (izdaje novac koji nije dug, odnosno novac ulazi u opticaj neopterecen kamatama). Zato Kina ima tako niske cene, a EU i SAD vrse pritisak na Kinu da digne cenu juanu. Znas sta to znaci? : ))
Mozda ti i ja imamo pogresnu predstavu o "uzdizanju"? Kvalitet zivota prosecnog Kineza je pao, to je, kao i ovde robovska radna snaga, malo, malo pa neko skoci sa zgrade...

Dalje, Kinezi su otvorili prostor za strane, privatne banke, koje ce poceti da ih kamatare, a onda ce se desiti revolucija naroda.

Citat
Pa Grci su jos perverznije financirali sami sebe, gde je mogla cerka nekog cinovnika da nasledi penziju, slepac primao nadoknadu a u slobodno vreme vozio taksi, mrtvi penzioneri uredno primali penzije... Pre ce biti obrnuto kako su severnjaci financirali Grke. A danas ne vidim kako Grci rade po 10-12 sati dnevno kako bi Holandjan mogao ugodno da zivi.
hahahaha....hahah...hahaha... pa ovo je (tragi)komedija....zar ti ne znas da dug raste 4 puta brze od novcane mase? Da li mozes da zamislis sta to znaci? Da li znas sta znaci rast duga eksponencijalnom funkcijom? Da li ti nesto govori to da su kamate na kredite do 3 puta vece nego kamate koje idu na depozite? : ))
To je to ... onda pitas kakve veze ima fasizam i kamate!? : )) Porobljavanje kamatama, to je fasizam!
Maradic, pitaj nekog ekonomistu, da ti kaze da li prvo nastaje dug ili depozit!?  : ))) Javi mi, molim te, sta su ti odgovorili : ))

Sta cemo sa Italijom? Spanijom? Portugalijom? Islandom (koji je navodno izasao iz krize)? Slovenijom? Hrvatksom? Srbijom? Znaci, sve ove drzave su u krizi eto tako...same od sebe!? : ))

Citat
Pa nudi im se NPD, Republikanci, DVU pa opet takvi dobiju promile glasova
"Kada bi glasanje nesto promenilo, ukinuli bi glasanje!" : )) Razmisli o ovome.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Poenta onoga sto sam napisao je da drzave nemaju suverenitet nad stampanjem svog novca. Hrvatska npr. stampa kune u Nemackoj!!! : ))

Hrvatska nema tehnologiju da stampa svoj novac,a inace Nemacka ga stampa za nekih 60 zemalja.Mi stampamo svoj novac i koja je razlika izmedju nas i Hrvatske voleo bih da mi objasnis,nas "suverenih" stampara i njih "zavisnih"?
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Hrvatska nema tehnologiju da stampa svoj novac,a inace Nemacka ga stampa za nekih 60 zemalja.Mi stampamo svoj novac i koja je razlika izmedju nas i Hrvatske voleo bih da mi objasnis,nas "suverenih" stampara i njih "zavisnih"?
Vrlo rado:

"Hrvatska nema tehnologiju da stampa svoj novac" ... ne verujem sta citam. Znaci hoces da kazes da je SFRJ pre 65 godina posedovala tehnologiju da stampa svoj novac, a Hrvatska, u 21. veku to ne moze? Cekaj, jel ovo neka sala?

Znaci, jedna Hrvatska, koja je pre 30-ak godina bila jedna od vodecih brodograditelja u juznoj Evropi, ako ne i u citavoj Evropi, danas nema stampariju za stampanje novca??

Drzava nema (zakonski) mogucnost da stampa i pusta u opticaj svoj novac, bez upliva privatnih banaka! Niti u Srbiji, niti u Hrvatskoj, niti u BiH (i skoro svim drzavama) trenutno drzava ne moze dobiti novac direktno od centralne (narodne) banke.

Naravno, nema razlike izmedju "nas" i "njih", svi smo u neotplativim dugovima. Ne radi se o tome, nego je stvar u tome da se novac takodje uvozi, kao roba, bukvalno placas sveze stampane novcanice ...to je ludilo.

Zdravo seljacka logika kaze: Ako se jednoj drzavi ne isplati da stampa svoj novac, pa sta se onda isplati??

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16

IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Vrlo rado:

"Hrvatska nema tehnologiju da stampa svoj novac" ... ne verujem sta citam. Znaci hoces da kazes da je SFRJ pre 65 godina posedovala tehnologiju da stampa svoj novac, a Hrvatska, u 21. veku to ne moze? Cekaj, jel ovo neka sala?

Znaci, jedna Hrvatska, koja je pre 30-ak godina bila jedna od vodecih brodograditelja u juznoj Evropi, ako ne i u citavoj Evropi, danas nema stampariju za stampanje novca??

Drzava nema (zakonski) mogucnost da stampa i pusta u opticaj svoj novac, bez upliva privatnih banaka! Niti u Srbiji, niti u Hrvatskoj, niti u BiH (i skoro svim drzavama) trenutno drzava ne moze dobiti novac direktno od centralne (narodne) banke.

Naravno, nema razlike izmedju "nas" i "njih", svi smo u neotplativim dugovima. Ne radi se o tome, nego je stvar u tome da se novac takodje uvozi, kao roba, bukvalno placas sveze stampane novcanice ...to je ludilo.

Zdravo seljacka logika kaze: Ako se jednoj drzavi ne isplati da stampa svoj novac, pa sta se onda isplati??

Da nema adekvatnu stampariju,nema sta da verujes ili ne verujes tako je,e sad srugo je pitanje zasto je nema i zasto ne stampa tu mogu da se slozim s tobom.Ali po meni stampanje novca uopste nije toliko bitna tema koliko kontrola nad centralnom bankom,jer je mi ne kontrolisemo,MMF nam ne da da spustimo referentnu stopu,na zahtev Evropske unije smo unistili nase banke,80 posto trzista kontrolisu strane banke,dok u Nemackoj taj procenat ne moze biti veci od 25 %,ako se ne varam,drzava i javna preduzeca drze depozite u stranim bankama sto je necuveno,hocu da kazem sve mi to znamo,sve je to opste poznato,ali nema resenja za nas male kad i velike zemlje kao sto su Kina i Rusija igraju ovu igru,dok god oni trguju u dolarima,dok god je 60 posto deviznih rezervi u dolarima normalno je da ce nekolicina svetskih banaka kontrolisati ceo svet i mi tu nista ne mozemo osim da drzimo glavu iznad vode dok oluja prodje,ako uspemo da se odrzimo...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.