Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NAŠA REALNOST Sedam crkava na jednu bolnicu  (Pročitano 8519 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mozda ako bi prihvatio da se nismo razumeli jos bi mogli da dobijemo nesto korisno i razmenu misljenja

spreman sam da priznam da neko ne bi razumeo sta sam hteo da kazem recenicom: "ono sto ti zoves dvostruki standardi, ceo svet zove ljudska prava" mada me to razocarava.

dakle ako zelis ja cu polako i pazljivo izloziti svoj stav, a ti reci sta mislis da je nelogicno, i onda cu ja pazljivo pokusati da ti objasnim i necu provocirati. ti mozes, ne smeta mi

mada to sam vec uradio.. izvoli ponovo doradjeno:

ljudska prava u formi zakona sluze tome da zastite manjinu i pojedince od vecine i drzavnog aparata. omanji paradoks je u tome sto jedna vrsta vecine (uglavnom poslanika u ustavotvornoj skupstini uz potvrdu na referendumu ili nesto slicno) izglasava sta su to zakonska ljudska prava. vecina time izglasava zakon koji ogranicava njenu moc, ali sluzi svakom pojedinom gradjaninu

u nasem slucaju odredjena ljudska prava stite i ove sto menjaju pol od misljenja vecine da to ne bi trebalo finansirati iz budzeta, i ateiste koji traze da se iz njihovog dzepa ne finansira crkva, dakle u oba konkretna slucaja manjinu

pitanje je samo da li se pravo na zivot, sire shvaceno kao pravo na zdravlje moze primeniti na promenu pola u datom slucaju
kao i da li se pravo na slobodu misljenja i slobodu religije da primeniti na ateiste koji ne zele da finansiraju crkve.
ja mislim da moze u oba slucaja
« Poslednja izmena: 17. Nov 2015, 00:23:58 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
spreman sam da priznam da neko ne bi razumeo sta sam hteo da kazem recenicom: "ono sto ti zoves dvostruki standardi, ceo svet zove ljudska prava" mada me to razocarava.

Оно што разочарава је твоја немогућност схватања елементарне логике и најелементарније моралне доследности. Немам намеру да ти цртам нешто што сам прилично јасно рекао да и ретард може да схвати. Али добро, ниси ти крив што баш ниси сасвим бистар.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
iznenadio bi se kad bi znao.....

mada tvoji vrlo emotivni napadi na marksizam i evo sada liberalizam kao i ona recenica
"Што би уопште било ког било брига за било чија права или заштите мањина? "
govore sa kakvim predubedjenjem ulazis u razgovor i koliko to utice na nacin na koji ga vodis

a ovim izjavama o manjku inteligencije mi zapravo samo vracas milo za drago
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
iznenadio bi se kad bi znao.....

mada tvoji vrlo emotivni napadi na marksizam i evo sada liberalizam kao i ona recenica
"Што би уопште било ког било брига за било чија права или заштите мањина?
"
govore sa kakvim predubedjenjem ulazis u razgovor i koliko to utice na nacin na koji ga vodis

a ovim izjavama o manjku inteligencije mi zapravo samo vracas milo za drago

Smile

Што би уопште било ког било брига за било чија права или заштите мањина? :

ne znam jesi li video moju prethodnu poruku a[b]li u srzi liberalnog demokratskog uredjenja je ono sto zoves dvostruki standardi i nedoslednost. vecina sveta to zove ljudska prava.

Јер ако бисмо поштовали повеље у људским правима ми би били доследни њима, а то је у нескладу са људским правима јер је у њиховој сржи двоструки стандарди и недоследност (твоје речи).

Значи не само да ниси бистар, већ си и крајње безобразан, а то је већ опасна комбинација... Smile

« Poslednja izmena: 17. Nov 2015, 00:47:18 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
hm. izvini ali posle nekog vremena sam prestao pazljivo da citam tvoje poruke

vidis, ja nisam glup daleko od toga.
nije to ni tako bitno ali moram da ti kazem nesto pa je to odgovarajuci uvod.
ne mogu bas da procenim da li si ti glup. izgleda da nisi. ali si zadrt, previse emotivan

time zavrsavam posto odbijas da prihvatis da si u prvom slucaju ti mene pogresno razumeo, kao ja tebe u drugom
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
hm. izvini ali posle nekog vremena sam prestao pazljivo da citam tvoje poruke

vidis, ja nisam glup daleko od toga.

Ок, искулирај... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
jednostavno sam iskren. ti i dalje zajebavas.

izvini za svaki put kada sam te uvredio
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50223
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
mob
Samsung Galaxy S24
Реалност у је таква да политичари троше паре како желе. И не само то већ подижу кредите и задужују се без нашег знања. Па и чак и без одобрења народне скупштине. Свака наша власт до сада се трудила да има утицај у цркви. Да је ако је могуће искористи за њихове личне интересе. Чак ни комунистима није било свеједно ко ће бити патријарх. Ђинђић враћа вјеронауку. Док ови сада сами одлучују када ће и колико дати цркви. Тако например за вријеме предизборне кампање сигурно ће се из државне касе изградити који храм или објекат. Дакле небитно је препирати се на шта иду средства пореских обезника када знате да иде у џепове кримоса на власти. Smile
« Poslednja izmena: 17. Nov 2015, 14:32:37 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7
Mozda je onda bolje da umesto zdravstvenih knjizicama vrlim vernicima podelimo verske knjizice, pa da sa uputom iz lokalne crkve dodju u neki veci hram na operaciju bubrega, zucne kese, srca...

Sigurno ce ih vladika Hipokratomije izleciti molitvom, tamjanom i biblijom  Smile
« Poslednja izmena: 17. Nov 2015, 14:33:00 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Дакле небитно је препирати се на шта иду средства пореских обезника када знате да иде у џепове кримоса на власти. Smile
znaci da prvo treba izmeniti nacin organizacije vlasti a onda razmisljati o tome de tacno pare idu
zvuci previse idealisticki i pomalo smesno, pricati o takvim promenama

ali ozbiljno zelim da znam kako neka drzava ostvaruje napredak ka vecoj demokraticnosti koja se izrazava na prvom mestu upravo u nadzoru nad rukovanjem novcem. naravno nista bez napretka ekonomije i obrazovanja.
nazalost deluje da je u zadnjih 50 godina uspesan model onaj u istocnoj aziji gde se politicke slobode ogranicavaju od nekakve elite koja u korist drustva drzi kontrolu. to kazem samo u nekoliko reci. znam da nismo istocna azija i da i na tajvanu i u singapuru ima korupcije.
napredak danas razvijenih drzava evrope koje su kasnile, spanije, italije, nesto ranije nordijskih zemalja, se desavao u uslovima koji su bili znatno drugaciji izmedju ostalog zbog nizeg nivoa globalizacije.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.