Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 18:59:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Наша чуда  (Pročitano 33446 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Да, и сад ја треба да бришем уназад све што нема везе са нашом темом.... Smile
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia N70
pokopao si ti svoj mozak odavno izgleda......da ti pisci su bili vjernici ,ali oni nisu sjedili pored ikone molili se bogu i cekali smrt!!!oni su ostavili ljudima knjige da uce i da im pomognu da od njih postane nesto!!!sto se tice tvoje izjave da nisam bio u manastirima nemam sta da kazem vjerovato imas sposobnost vidovite zorke pa vidis gdje sam ja bio......sto se tice monaha i sam dostojevski kaze  u knjizi braca karamazovi da vecina monaha vodi gotovanski i neradnicki zivot....inace dostojevski je bio veliki vjernik!!!mislim da sa tobom nemam sta da pricam kad za rusku klasiku kazes da je dosadna ,a pola svijeta se divi toj umjetnosti!!!!naucnici nisu "otkrili" velliki prasak.....jer to nije otkrice, to je prepostavka ili teorija tj. nesto sto ne moze nikad biti dokazano!!tvoj najveci problem kao i uostalom problem vecine vjernika da ne mozes da objasnis sebi nastanak svijeta nego to banalizujes bogom!!ko kaze da je od velikog praska odjednom sve savrseno uklopilo?!?!stavise vladalo je haoticno stanje, milijardama godina ako tvoj mozak moze uopste da pojmi toliki vremenski period......milijardama godina se stvaralo ovo sto ti sad vidis i to "savrsenstvo" se sada ukazuje pred tvojim ocima i ti jednostavno nemozes da ga prihvatis normalno nego se divis bogu!!!da si nesto procitao van biblije znao bi da se covjekov mozak jos razvija kao i jos neki djelovi tijela ,ali ne, ti to ne mozes da shvatis jer se to ne dogadja preko noci pa da ti vidis i kazes pa vidis darvinova teorija je tacna........

pitanje: ko je tupav!?!?!?!?!

ocigledno da sam procitao daleko vishe knjiga od tebe, a bibliju ni ne priznajem. monasi je ne priznaju, a ja sam to zasluzio da cujem od njih. da ponovim - sabor u nikeji 315te.

pola sveta se divi ruskim klasicima .... pola sveta se divi britni spirs, 90% srbije se divi ceci, pa ja ne vidim i dalje gde je tu kvalitet. josh jednom - kad bi izvukao glavu iz zadnjice, mozda bi i saznao neshto o tim tvojim bajnim piscima - dostojevski se dan danas predstavlja kao jedan od najvecih psihologa i literarnih umetnika, shto on i jeste, ali rekao sam da su knjige dosadne iz sledecih razloga - i tolstoj i dostojevski su pisali da bi zaradili neshto od toga, u svoje vreme, a tada je u rusiji bila takva situacija da ti se iskljucivo placao kvantitet, a ne kvalitet, te stoga njihove knjige sadrze preterano opshirnu deskripciju shto ih cini uzasno dosadnim. morali su svoja dela da zacine sa shto vishe reci, i za to ne krivim njih, ali dela su im takva.

pretopstavka o velikom prasku jeste teorijska, ali sve ukazuje na to, pocev od slobodnog zracenja u svemiru, do svega ostalog. slobodno zracenje u svemiru ima priblizno tacnu meru, koliko bi trebalo da ima na osnovu pretpostavljene mase i trenutnog shirenja svemira. a za istorijske naucne dogadjaje, cak neshto shto je toliko potvrdjeno nikad ne moze da predje u zakonitost, jer je nedokazivo, sve dok se ne izmisli vremeplov, ali je definitivno jedina validna i nebrojeno puta proverena teorija.

a to shto kazesh da ne mogu da dokazem, te banalizujem bogom - jesi li svestan da je evolucija i darvin neshto najgluplje objasnjeno ikad ?? jesi li upucen u to kako su nastali prvobitni RNK lanci, koji su kasnije sacinili prvi DNK ?? e to je banalizovanje! po teoriji bioloshkoj, oni su se eto, bez ikakvog razloga formirali, ti RNK lanci, i eto, tako, sami od sebe su se vrzmali po vodi, iako ista ta nauka ne dozvoljava samoinicijativno formiranje molekula. a da ne pricam o komplikovanosti RNK lanca i verovatnoci da se sprdaju po ovdi sami od sebe u tom obliku!

a to shto kazesh - milijardama godina se stvaralo - e pa nije sokole! jedna od glavnih teorija koja predvidjaju boga kroz nauku je sledeca - atomi su isti, koliko fod vremena da je proshlo. i pre 15 milijardi godina su bili isti. e sad, ako si cuo mozda za 4 sile u prirodi (to samo ako si podigao glavu od darvina i dostojevskog i naucio malo fizike) nuklearna slaba, nuklearna jaka, elektricna i gravitaciona. nuklearna jaka je 10 na minus 6 njutna po nukleonu, a gravitaciona je 10 na minus 48 po nukleonu. da se te mere razlikuju u jednoj jedinoj nuli, u milijarditom delu svoje vrednosti, svemir bi izgledao kao prazan, i kroz njega bi letele haoticne cestrice bez mogucnosti da se spoje i formiraju atome, i molekule. ti sad meni reci - ko je smislio tu tacnost ? darvin, vreme samo od sebe, spontanost "jednostavnog" univerzuma, ili mozda, kao logicno objashnjenje - neki uber intelekt ?

ko je sad tupav ... tup noz ili banjanac ...
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
uhvati se biblije vidim da ne vidis dalje od nje......poredis ruske klasike sa cecom i britni spirs??!!?!?!koji kreten.......
citava intelektualna elita svijeta govori o milijardama godina postojanja svemira sto je i dokazano ali tvoj ograniceni um ocigledno nije prosvecen tim saznanjem......

bog je stvorio sve!!!!kako dubokoumno razmisljanje!!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mene je donela roda na svet! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia N70
uhvati se biblije vidim da ne vidis dalje od nje......poredis ruske klasike sa cecom i britni spirs??!!?!?!koji kreten.......
citava intelektualna elita svijeta govori o milijardama godina postojanja svemira sto je i dokazano ali tvoj ograniceni um ocigledno nije prosvecen tim saznanjem......

bog je stvorio sve!!!!kako dubokoumno razmisljanje!!!! Smile Smile Smile

jesi ti nepismen, il si degen ? jesam li napisao da ja u bibliju ne verujem ? ja nisam pripadnik religije, ja sam vernik. ne verujem u dogmu, verujem u boga.

poredjenje ruskih klasika sa cecom i britni spirs si sam napravio kad si kao merilo kvaliteta naveo odushevljenost mase na umetnost.

dalje, ja upravo govorim o tome da verujem u veliki prasak, i postojanje sveta od 15 milijardi godina, prosto mi nije jasno shta si tu prevideo, izgleda da si zagubio bukvar dok si citao moj post, ja ne poricem vreme, ja poricem cinjenicu da ako postoji 15 milijardi, ne postoji slucajno, vec je iz haosa nastao sklad, a to je ujedno i jedini prim er da u svemiru iz haosa nastaje sklad = bog stvorio svemir i sve u njemu.

ajde malo idi guglaj, pa procitaj kako naucnici gledaju na celu situaciju od kako je teorija velikog praska podrzana sa svim merenjima bez izuzetka. svi kritcari i skeptici, i naucnici polako idu ka tome da je svemir definitivno intelektualna tvorevina.

evo ti shtivo naucnice -

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Прекините већ једном да не закључам тему!
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
znaci ti vise(ili isto) postujes velikane svjetske knjizevnosti i monahe koji se mole po manastirima bogu koji najvjerovatnije i ne postoji........!!!ocigledno ne znas puno o manastirskom zivotu.vecina monaha u stvari samo zivi gotovanskim zivotom uzivajuci u miru koji manastir pruza!!samo nekolicina njih je tu dosla iskreno da se moli bogu!!reci ti meni kako se osecas kad procitas sve knjige dostojevskog!!!
Oni se zavaravaju mislju da je njihov bijeg nesto veliko i ocaravajuce, a taj bijeg je cesto uzrokovan nekim niskim razlogom, slaboscu, zeljom za sigurnoscu ali Andric je rekao: "Samo,nije svacija zelja plodna ni svaka pomisao pracena voljom i snagom koja zelje ostvaruje."
Stvarno ljudi neupuceni u materiju uzimaju podatke sa wikipedije. Wikipedija je tu samo za osnovno informisanje, nije alfa i omega...
« Poslednja izmena: 22. Jul 2007, 22:40:11 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
Sony xperia
Citat
ne postoji slucajno, vec je iz haosa nastao sklad, a to je ujedno i jedini prim er da u svemiru iz haosa nastaje sklad = bog stvorio svemir i sve u njemu.

Pitanje, i to veliko, otkud da je to haos. Nama sa ovom percepcijom vremena mozda tako izgleda. Medjutim matematicari su dokazali da i u haosu ima savrsene pravilnosti. Ako se gleda jedan dogadjaj, ok, vidimo red i sklad u njemu, ali sta ako gledamo hiljadu razlicitih dogadjaja u istom trenutku. Dali cemo reci da je to haos? Samo iz razloga sto ne mozemo perceptirati i uvideti raznolikosti u njemu, gde svaka od njih ima svoj red i sklad? Zasto bi neko prvo stvorio haos, a onda to sredjivao? Sta ako je taj neko u momentu stvorio sve mogucnosti? Zar nama nebi  izgledalo kao haos?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson ne znam koji
Budimo realni, i zapitajmo se ko ide u manastire. Ljudi bez perspektive, koji jedino na taj način mogu da prežive. Postoje mnogo bolji načini da se utroši život i veliča Bog....
Ово је нај глупља реченица икада ,свих времена.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
samo nam nisi objasnila zasto tako mislis........ili mozda jos veci upitnik na to cime mislis??? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 18:59:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.