Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 20:04:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Наша чуда  (Pročitano 33409 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia N70

kod tebe je problem kao i kod većina, zamišljaš Boga kao nekog superiornog entiteta (što je približno ljudski oblik) . Daleko je On od toga!

Stvoreni smo u ovakvom vremenu i prostoru kakav je najbolji za nas. Živimo živote koji su najbolji za nas. Pošto nas je stvorio, Bog zna šta je najbolje za nas. Svrha koju ponavljaš je razvoj, koji se ogleda kroz stalno povećanje ljubavi prema Bogu.

Možda si upoznat sa energetskim poljem zvanim aura koji obavija svaki organizam. Poznavaoci aure su odavno primjetili da se bolest prvo manifestuje na nivu polja, a tek poslije na materijalnom planu, a to je sve za to što je priroda fasione u prvom planu informaciona. Zato u Bibliji piše: "U početku beše reč."

krivo mi je kad ovoliko lupetash ...

zivimo zivote koji su najbolji za nas - shta si ovim hteo da kazesh leba ti ?

a i dalje mi nisi odgovorio na jednostavno filozofsko pitanje -

koja je svrha postojanja coveka, i njegove slobodne volje, ako bog to zna u napred ?

i da, vazna napomena - bog jeste superiorni entitet, shta ima vishe od superiornog entiteta po rangiranju ? lol, bog je super sega mega drajv 2 plejstejshn uber nindza isus bog! jel to bolje nego da kazem da je superironi entitet ?  Smile
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ovaj, Free...

Darovana sloboda...

Samosloboda...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia N70
Ovaj, Free...

Darovana sloboda...

Samosloboda...

znam ja to, ali onda teorija o tome da je bog sve stovrio, pada u vodu!

evo malo logicke nauke -

1.ako je bog sve stvorio znaci da je to bilo namenski sa prediumshljajem.

2.predumishljaj predpostavlja intelekt, koji bog ocigledno ima na pretek (referenca - mikrobiologija, fizika)

3.ako je bog stvorio bice koje ima slobodnu volju, a poseduje celu inicijativnu jednacinu tog bica, bog u napred zna shta ce to bice da uradi, te ono nije u opshte neophodno da zivi.

eto - logicki sam dokazao da ako ocete da tvrdite da bog postoji (shto i ja verujem) ne mozete da tvrdite da je bog tvorac svega. i ne - ovo nije sofizam, ovo je eksplicitna logika!
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ne, ne ovo nije sofizam...  Smile

Malo skripi... Bog jeste stvorio slobodno bice, slobodno materijalnim- telom, vezano- duhom, razumom...  Smile

I onda sledi- materijalnim upravlja mozak, a taj mozak nije dovoljno proucavan. Tj. sve sto mi delamo je oko 7% njegove aktivnosti, a ostatak je nestao, zaostao mesanjem brace i sestara- Adama i Eve.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Ao je Bog zaista stvorio sve, njegova promisao je u svemu, i znaci da je Islam bio u pravu sa svojim vjerovanjem u sudbinu. Mislim da je drugi scenario na snazi. Zasto  Bog nije jednostavno inicirao Veliki Prasak, a nakon toga materiju ostavio da se ponasa po vec utvrdenim zakonima fizike i hemije, a on se u meduvremenu izgubio u nekoj drugoj dimenziji postojanja... (fina osnova za SF ostvarenje Smile)
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
  Они који познају филозофију, знају за  Платонову причу о распетом праведнику.
У својем делу о држави, Платон се пита што би се на овом свету догодило с једним бескрајно праведним човеком. Одговарајући на то питање, Платон долази до закључка да је праведност једног човека тек  онда савршена када он на себе узме привид неправедности. Тек тада се показује како се он не поводи за мишљењима људи, него да се залаже за праведност искључиво ради ње саме.
Према Платону, дакле, човек, који је уистину праведан, у овом ће свету нужно бити непризнат и прогоњен. Штавише, Платон је написао и ово: "Они ће рећи да ће праведан човек бити бичеван, мучен, бачен у тамницу, ослепљен на оба ока, и после свих тих мука, најзад још и разапет на крст…"
(Политеиа.II)
    Овај текст, написан 400 година пре појаве  "еванђелиста", који су писали на грчком и познавали основе грчке филозофије, сасвим им је лепо послужио као темељ причи о Христу као "савршеном праведнику на свету, који мора бити праведник разапет на крст."
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
  Они који познају филозофију, знају за  Платонову причу о распетом праведнику.
У својем делу о држави, Платон се пита што би се на овом свету догодило с једним бескрајно праведним човеком. Одговарајући на то питање, Платон долази до закључка да је праведност једног човека тек  онда савршена када он на себе узме привид неправедности. Тек тада се показује како се он не поводи за мишљењима људи, него да се залаже за праведност искључиво ради ње саме.
Према Платону, дакле, човек, који је уистину праведан, у овом ће свету нужно бити непризнат и прогоњен. Штавише, Платон је написао и ово: "Они ће рећи да ће праведан човек бити бичеван, мучен, бачен у тамницу, ослепљен на оба ока, и после свих тих мука, најзад још и разапет на крст…"
(Политеиа.II)
    Овај текст, написан 400 година пре појаве  "еванђелиста", који су писали на грчком и познавали основе грчке филозофије, сасвим им је лепо послужио као темељ причи о Христу као "савршеном праведнику на свету, који мора бити праведник разапет на крст."

Bas preturao po knjigama da bih nasao ovu pricu, ali nema veze. Nijedna ideja na ovom svijetu nije nezavisna, svaka je sinteza bezbroj drugih...
« Poslednja izmena: 02. Avg 2007, 10:44:20 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 262
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6101 2.0
Neki ovde nisu pri sebi a bolje reci da nisu upoznati. Meni kao detetu razvedenih roditelja molitva je donosila utehu. Ziveo sam sa ocem pijanicem odvojen od majke 10 godina. Otac mi nije pobozan, stari komunista, ne ulazi u crkvu. Nije mi jasno kako sam poceo da verujem kad od njega samo cujem psovanje boga. Ali verujem. I molio sam se tako da mi je bilo lakse. Pomoglo je bezbroj puta. Sada zivim sa majkom, imam posao vec dve godine, otac je prestao da pije ali zato sto je bolestan. Otkazuje. Sada se ponekad pomolim ali ne smem zaboraviti da mi je vera donela svetliji zivot. Sa tatom nisam u kontaktu ali molicu se da nam bog da bar malo mira da ponovo budemo u kondaktu. Ima dosta toga. Imao sam glavobolje godinu ipo dana i one su prestale jer sam verovao u boga. Molitva mi je vratila mir i kad me je zivot bicovao. Nisam mrzeo nikog i ne mrzim nikog. Samo zelim da sa ocem ponovo uspostavim kontakt. Oboje smo krivi na neki nacin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Neki ovde nisu pri sebi a bolje reci da nisu upoznati.

Само кад си ти при себи и добро си упознат.
Рекла сам већ једном да су чуда измишљена само зато да докажу људима оно у шта се не може веровати. Не би било потребе за чудима када би се људима обраћало разумом.
Да ли су људи који су  нам пренели Исусова уопште били достојни да о њим причају? Да ли су они веродостојни историјски извори? Па по признању самих  раних хришћана то су били неуки људи, лаковерни и неспособни да испитују. Да ли су ови сведоции били непристрасни? Не бих рекла. Они су имали баш највише разлога и мотива да подржавају „чудесне“ догађаје који су потпомагали оснивање религије коју је њихов вођа канио да успостави.
Да ли су тадашњи историчари потврдили веродостојност ових чуда? Ниједан.
Јерусалим је у то време био град многих  вера и сујеверја, па како је могуће да се није нашао ниједан паганин, тј. неко ко није био у хришћанској секти да потврди да је макар чуо о наводно највећим чудима које је историја забележила.
Увек и само хришћани потврђују Христова чуда.
Када је „син божији“ умирао, наводно се тресла земља, сунце се замрачило, мртви су изашли из гробова. Занимљиво је то како је то приметила само неколицина хришћана. Можда су једино они били ти који су имали дар опажања????
Христ је наводно ускрснуо, а за то ускрснуће сведоци су жене, потом његови ученици. Зар није било једноставније и много ефектније појавити се пред целим Јерусалимом и бацити га под ноге????
Базилиди и Церинтини су тврдили да је све то лаж, да је Симон Киренћанин разапет на крсту уместо Исуса. Они су живели тада, могуће да су у праву.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Neki ovde nisu pri sebi a bolje reci da nisu upoznati. Meni kao detetu razvedenih roditelja molitva je donosila utehu. Ziveo sam sa ocem pijanicem odvojen od majke 10 godina. Otac mi nije pobozan, stari komunista, ne ulazi u crkvu. Nije mi jasno kako sam poceo da verujem kad od njega samo cujem psovanje boga. Ali verujem. I molio sam se tako da mi je bilo lakse. Pomoglo je bezbroj puta. Sada zivim sa majkom, imam posao vec dve godine, otac je prestao da pije ali zato sto je bolestan. Otkazuje. Sada se ponekad pomolim ali ne smem zaboraviti da mi je vera donela svetliji zivot. Sa tatom nisam u kontaktu ali molicu se da nam bog da bar malo mira da ponovo budemo u kondaktu. Ima dosta toga. Imao sam glavobolje godinu ipo dana i one su prestale jer sam verovao u boga. Molitva mi je vratila mir i kad me je zivot bicovao. Nisam mrzeo nikog i ne mrzim nikog. Samo zelim da sa ocem ponovo uspostavim kontakt. Oboje smo krivi na neki nacin.
Keep praying....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 20:04:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.