Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 22:39:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Наша чуда  (Pročitano 33370 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49634
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
ajde da kažem nešto.

Bog je sve stvorio, a u sve spadaju i vrijeme i prostor. Pošto je stvorio vrijeme može da bude u njemu, a i ne mora da bude, a može i da bude i da ne bude jel ipak je svemoguć. A i samo vrijeme može da teče na mnogo načina: od prošlosti ka budućnosti (kako je kod nas),od budućnosti ka prošlosti, pa čak i amorfno. Kako teče amorfno vrijeme nama teško da može biti jasno.

Za nas ljude vrijeme je apstraktan pojam. Svaka naša radnja je smještena u njega, pa bi i "onaj" koji bi stvorio Boga to morao činiti u vremenu. Međutim, Bog je iznad svega što nama može biti jasno, on je nepromjenljiv i samim tim vječan. Pošto nema kraja ne može imati ni početka - ono što je nepromjenljivo ne može ni nastati ni nestati jer su to promjene. Bez obzira na to naša ljudska logika nas tjera da na sva pitanja nađemo odgovore koji su njoj jasni. A ja kažem da je ta logika primitivna i previše zakržljala da bi dogurala do svih Božijih isitina.

Evo: Bog je u prošlosti, budućnosti i sadašnjosti, ali i izvan okvira vremena.  Nalazi se u svemu oko nas, ali i u nama samima. Svemoguć je i sve je stvorio.

Ako pogledate rečenice reći ćete da je to nemoguće. Jeste, nemoguće je za nas ljude, ali za Boga je sve moguće!    

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
I tako...

Vidim, potrudio si se.  Smile 

Odakle tebi ta znanja?  Smile Daj, Magic... Samo se vrtimo u krug...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Ma da, za sve sto ne mozes da objasnis, kazes da je stvorio Bog. Sto dzaba trositi sive stanice na  gluposti trazenja znanja kad nam trebaju za ucenje molitvi i hvaljenje Gospoda.... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia N70
ajde da kažem nešto.

Bog je sve stvorio, a u sve spadaju i vrijeme i prostor. Pošto je stvorio vrijeme može da bude u njemu, a i ne mora da bude, a može i da bude i da ne bude jel ipak je svemoguć. A i samo vrijeme može da teče na mnogo načina: od prošlosti ka budućnosti (kako je kod nas),od budućnosti ka prošlosti, pa čak i amorfno. Kako teče amorfno vrijeme nama teško da može biti jasno.

Za nas ljude vrijeme je apstraktan pojam. Svaka naša radnja je smještena u njega, pa bi i "onaj" koji bi stvorio Boga to morao činiti u vremenu. Međutim, Bog je iznad svega što nama može biti jasno, on je nepromjenljiv i samim tim vječan. Pošto nema kraja ne može imati ni početka - ono što je nepromjenljivo ne može ni nastati ni nestati jer su to promjene. Bez obzira na to naša ljudska logika nas tjera da na sva pitanja nađemo odgovore koji su njoj jasni. A ja kažem da je ta logika primitivna i previše zakržljala da bi dogurala do svih Božijih isitina.

Evo: Bog je u prošlosti, budućnosti i sadašnjosti, ali i izvan okvira vremena.  Nalazi se u svemu oko nas, ali i u nama samima. Svemoguć je i sve je stvorio.

Ako pogledate rečenice reći ćete da je to nemoguće. Jeste, nemoguće je za nas ljude, ali za Boga je sve moguće!    

ne slazem se. koja je poenta ljudskog zivota, i slobodne odluke, ako je bog sve stvorio, a pritom je "amorfno stvorenje" koje je vremenski nedefinisano ?

ako je bog sve stvorio, shto onda ljudi zive zivot kroz vreme, kad bi kao takav superiorno intelektualni entitet zasigurno mogao da zna sve shto ce covek da uradi ?

nekoj samo da mi kazesh da je svrha postojanja ljudi - oni sami, jer je ta socioloshka definicija neshto najgluplje ikada izreceno. nishta ne moze da bude samo sebi svrha.

meni cela ta prica da je bog sve stvorio izgleda kao - igra bog shah sam sa sobom, i nervira se oko toga ko ce da pobedi ....

dajte ljudi, prestanite da vredjate boga izjavama da je on sve stvorio, nije on sve stvorio, jer onda nishta ne bi imalo svrhu. a bog je od toga pametniji
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Raven, nemoj biti bezobrazan...  Smile

Postujem svakakva uverenja, ali dozvolite i dr. mislima da se usele u vasa promislenija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Raven, nemoj biti bezobrazan...  Smile

Postujem svakakva uverenja, ali dozvolite i dr. mislima da se usele u vasa promislenija.
Euridicat, moja gornja konstatacija je bila samo grubi size nacina shvatanja svijeta prosjecnog stanovnika Balkana.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49634
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
I tako...

Znanja sam prikupio iz knjiga koje sam čitao (nije u pitanju Biblija)...

Prvo si tražila da odgovorim na pitanje, ja sam rekao da ti neće biti zanimljivo, ali ti si isinstirala.   

Ma da, za sve sto ne mozes da objasnis, kazes da je stvorio Bog. Sto dzaba trositi sive stanice na  gluposti trazenja znanja kad nam trebaju za ucenje molitvi i hvaljenje Gospoda.... Smile

Za intezivne molitve i hvaljennje Boga treba biti spreman. Evo, ja se u zadnje vrijeme i nemolim nešto naročito i ne hvalim Boga. Međutim, kada se pojavi neka kritična situacija, onda počnem baš da se molim. Tako da ni malo ne čudi što Bog ne odgovara na molitve koje su stvar trenutka.

ne slazem se. koja je poenta ljudskog zivota, i slobodne odluke, ako je bog sve stvorio, a pritom je "amorfno stvorenje" koje je vremenski nedefinisano ?

kada bi svi slagali jedni s drugima ni ko ne bi imao mišljenja

ako je bog sve stvorio, shto onda ljudi zive zivot kroz vreme, kad bi kao takav superiorno intelektualni entitet zasigurno mogao da zna sve shto ce covek da uradi ?

nekoj samo da mi kazesh da je svrha postojanja ljudi - oni sami, jer je ta socioloshka definicija neshto najgluplje ikada izreceno. nishta ne moze da bude samo sebi svrha.

meni cela ta prica da je bog sve stvorio izgleda kao - igra bog shah sam sa sobom, i nervira se oko toga ko ce da pobedi ....

dajte ljudi, prestanite da vredjate boga izjavama da je on sve stvorio, nije on sve stvorio, jer onda nishta ne bi imalo svrhu. a bog je od toga pametniji

kod tebe je problem kao i kod većina, zamišljaš Boga kao nekog superiornog entiteta (što je približno ljudski oblik) . Daleko je On od toga!

Stvoreni smo u ovakvom vremenu i prostoru kakav je najbolji za nas. Živimo živote koji su najbolji za nas. Pošto nas je stvorio, Bog zna šta je najbolje za nas. Svrha koju ponavljaš je razvoj, koji se ogleda kroz stalno povećanje ljubavi prema Bogu.

Možda si upoznat sa energetskim poljem zvanim aura koji obavija svaki organizam. Poznavaoci aure su odavno primjetili da se bolest prvo manifestuje na nivu polja, a tek poslije na materijalnom planu, a to je sve za to što je priroda fasione u prvom planu informaciona. Zato u Bibliji piše: "U početku beše reč."

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
I tako...

Znanja sam prikupio iz knjiga koje sam čitao (nije u pitanju Biblija)...

Nadam se da si te knjige uskladio sa crkvenim pravilima za vjernike. Jedan clan kaze: "Ne citati jereticke knjige" Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49634
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
postoje crkveni zakoni, postoje i moralni, viši kosmički, prirodni, ljudski...

znam kakvi su koji i koje valja prekršiti, a koje ne  Smile

« Poslednja izmena: 02. Avg 2007, 00:12:31 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
postoje crkveni zakoni, postoje i moralni, viši kosmički, prirodni, ljudski...

znam kakvi su koji i koje valja prekršiti, a koje ne  Smile

Posto si hriscanski teista, pitam te da li si prekrsio deseto pravilo koje glasi: "Ne citajte jereticke knjige"
Ako se toga drzis, a sve ukazuje da se drzis, ostao si uskracen za oko 90% svjetskog knjizevnog opusa jer spada u kategoriju "jeretickih knjiga". Pocev od "Epa o Gilgamesu", sve do realizma....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 22:39:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.