Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 18:03:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: najveći strah: strah od smrti?  (Pročitano 29147 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Eh... a ja taman mislila da mogu da razumem tvoje postove...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
odnosno kao Lacan kaze da realnost u potpunosti je ludilo, ako to ne sa jezickim filterom gledamo. Ovo je dosta tezak recenica potrebno poznavati neke stvari, al jednostavno on na strukturalisticki lingvistiku misli i na psihoanalizu iz sestdesete godine.
Danas Churchland( probaj sa Googlem) to kaze da mozak je taj sto napravi krajne zakone o tome sta je moguce i sta nije pomisliti, ili samo je jezicki mit, sto na nama drustvo ili neki drugi traumatolog(cunami) sili.
Sa tom to hocu kazati da nije sve jedno da na koji jeziku pricamo o smrtu, ako na kognitivnu jeziku pricamo onda znamo to da postoje izazove sto donesu to da ljudi zove kod sebe smrt jer to je isplatljivije evolucijski strategija.
A kad razmiljsamo na psioanalitickim jezicima onda pro i kontra bas sve mozemo demostrirati, i mislimo da smrt zavisi od nama, e pa ne ,to zavisi od Ecce homo-ja sto znaci to, da samo do granice moguce promeniti ljudski svest odnosno nauciti `nove` stvari. A te nove stvari iste su toliko autenticni koliko nase moduli, sto evolucija je formirao  to puste.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Galaxy SII
koja veza ima izmedju veru i strah od smrti..
posle molim lepo skicu sa olovkom o jednu termonuklearnu elektranu Smile
po mojom iskustvima ko je vise uplicen u neku veru mnogo vise strahuje od smrti
imas losa iskustva. neko moze biti "upleten" ali ne mora znaciti da ce razumeti i osetiti veru.
moje iskustvo kaze da oni ljudi koji osecaju veru em se mnogo bolje bore sa zivotom, em uopste imaju smanjenu dozu straha. bilo od smrti, bilo od neceg drugog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
LG 4X HD
Ne plashim se smrti,ona je neizbezna pa uopshte ne treba gubiti vreme na to.Dodushe razmishljao sam o smrti,onako, chisto sa filozofske tachke gledishta.A bogami pomalo i sa praktichne,tipa "da li ima neshto posle" itd. I kada sam doshao do zakljuchka da te  jednostavno vishe nema,pojedu te crvi (i figurativno i bukvalno) prihvatio sam to kao takvo i nema ni razloga vishe razmishljati o tome.

Kad se vec neko dosetio da uvuche veru u ovo pitanje moram da kazem da je koncept vere (zivot posle smrti,raj...) i osmishljen tako da onima koji su previshe slabi da prihvate realnost obezbedi nekakvu nadu i utehu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
zastrasivanje sa sopstvenom smrtom sto je oslobadjajuca ponekad, suludo Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Galaxy SII
Kad se vec neko dosetio da uvuche veru u ovo pitanje moram da kazem da je koncept vere (zivot posle smrti,raj...) i osmishljen tako da onima koji su previshe slabi da prihvate realnost obezbedi nekakvu nadu i utehu.
sine, ako tako o veri mislis (na toliko prost i jednostavan nacin) mogu da zakljucim da si nezreo. udubi se malo vise u duhovne kvalitete i religiju uopste pa onda kritikuj sta god hoces
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
Phil pa nemoj u off ici Smile
al to potrebno bi bilo da i ja razumem kod tebe da kako mislis to sto si napisao da tebe vera pomaze nad teskostima zivotu. Kako mozes aktuolizovati biblijski znanja sto je bilo pre 2000 god napisano?
Nemoj me pograsno svacati, ja vidim u bibliju takve tendecije, to me zanima da sta si ti nasao, da oboris ili domestifiziras strah od smrti? Smile
ponekad donesis takve sudove koji su nasilni do bola, sigurno si i rasista(nadam se da pogresim)
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
sine, ako tako o veri mislis (na toliko prost i jednostavan nacin) mogu da zakljucim da si nezreo. udubi se malo vise u duhovne kvalitete i religiju uopste pa onda kritikuj sta god hoces
Ne možeš na osnovu nečije vere zaključivati o njegovoj (ne)zrelosti...
Evo primera: Frojd je bio ateista, pa da li bi za njega rekao da je bio nezreo?
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
zrelost Bambina je istorijski subjektivitet. Odnosno danasnji beogradjani u planinama u gustu sumu posle pola sata bi zavrsavali  u medvedu, i ne u pozadinu. Odnosno njihova znanja i jos i emocionalna stanja na tog okruzenje ne bi dao odgovore sto mogli bi koristiti.
Al biblija da takve atitidi sto su i u sumu vredni, al da od medvedu na smrt ne uplasimo, basi ne znam.
Drugi primer u buducnost kad to ce biti komonikacisjki teskost da sa kojom interfesu koristimo ovaj ili onaj gel ne znam da li zlatna pravila nudice resenje?
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Imam strah da ne izgubim meni bliske osobe! Brinem se nekad  za njih.
Recimo kad je buraz pre neki dan skidao led sa oluka terase, čučao je na ivici zida oluka i lupao led čekićem! Led može da nam izazove poplavu u stanu i da dovede do stvaranja novih rupa u njemu.
Rekla sam da ostavi to, ali on je nastavio....nisam se nastavljala u raspravi, jer ako počnem da insistiram mozda bi postao nepazljiviji i šta onda?! Usla sam unutra i svo vreme bila u strahu za njega. Ipak smo na drugom spratu!

Mislim da treba da razmišljamo o smrti kao nešto što je nas čeka, ali ne opsesivno bez razložno, već kao nešto što može svakom da se desi pre vremena nepažnjom!

Izgubila sam dve meni jako bliske sobe i dugo mi je trebalo da se naviknem da nisu tu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 18:03:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.